Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-09-2007, 20:42   #101
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

trzeba wiedziec co za sprzet sie ma i go wykozystywac w odpowiednich grach. Np gothick 3 mi bedzie sie zacinal na minimum (512ram 1.15 GHz GeForce 4MX) a myst4 lecial gladko. Porownanie ?? na najnizszych gothic3 jest tyle samo wart co tibia(wrazenia graficzne) a myst byl taki ze gothick3 na max wymaganiach ledwie dorownywal. Cos jeszzce ??

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-09-2007, 20:42   #102
Murdock
Użytkownik Forum

Murdock's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Skille: 67/67
Murdock ma numer GG 2910306 Send a message via Skype™ to Murdock
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kołbaś Pokaż post
wes nie osmieszaj sie jak ma wybierac miedzy widoczkami z myst IV a z gothica 3 to odrazu kupil bym jej mysta bo tego nic nie przebije pod wzgledem widoczkow. A wiem co mowie.
Czemu mialbym sie osmieszac? Nie wiedzialem o tej grze i mozliwe sa w niej lepsze widoki niz w G3., ale zeby odrazu na mnie krzyczec?

Ostatnio edytowany przez Murdock - 17-09-2007 o 20:48.
Murdock jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 20:42   #103
.Matrik.
Użytkownik Forum

.Matrik.'s Avatar

Data dołączenia: 24 01 2007

Domyślny

Cytuj:
No ale jeśli ktoś się doń przymierza z Radeonem 9200...
Na przykład ja? Co ciekawe, na moim R9200, 1.8Ghz procku i 2GB ramu, wszystko śmiga. Na najsłabszej grafice, ale śmiga.
.Matrik. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-09-2007, 21:17   #104
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez .Matrik. Pokaż post
Na przykład ja? Co ciekawe, na moim R9200, 1.8Ghz procku i 2GB ramu, wszystko śmiga. Na najsłabszej grafice, ale śmiga.
Radeony ssają, już bym wolał GeForce'a 4 MX bez shaderów 2.0
Cytuj:
trzeba wiedziec co za sprzet sie ma i go wykozystywac w odpowiednich grach. Np gothick 3 mi bedzie sie zacinal na minimum (512ram 1.15 GHz GeForce 4MX) a myst4 lecial gladko. Porownanie ?? na najnizszych gothic3 jest tyle samo wart co tibia(wrazenia graficzne) a myst byl taki ze gothick3 na max wymaganiach ledwie dorownywal. Cos jeszzce ??
Buahaha, Myst = przygodówka, G3 = cRPG. Coś jeszcze ?
@Misza:
Ja w lesie najwyżej jednego wilka spotkałem. A jak raz przypadkowo wpadłem do rzeki to moim oczom ukazał się gargulec (chyba). Nigdy nie spotkałem większych ilości stworów w jednym miejscu.
A Gothic na patchu 1.12 jest naprawdę świetny. Niedługo powinien wyjść także dodatek eliminujący większość bugów, więc można już zacierać ręce ;d
I jeszcze odnośnie walki w G3 - fakt, system z G2 był genialny. Gdy wyczułeś rytm broni nikt ci nie podskoczył. A w Gothicu 3 walki są zbyt łatwe i frajda wynikająca z powalenia trolla już nie ta...
stary 17-09-2007, 22:10   #105
EdwardMatiz
Użytkownik Forum

EdwardMatiz's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2007
Lokacja: 3miasto, Gram: Soldat tibia.pl klan!
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 63
Skille: 75/72
Poziom mag.: 5
EdwardMatiz ma numer GG 5507601
Domyślny hmm

Warcraft,Warhammer,Oblivion,Guild Wars (niewiem czy to się liczy?)
EdwardMatiz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-09-2007, 16:15   #106
Bluray
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Bluray ma numer GG 9804717
Domyślny

SpellForce 2, World of Warcraft, Starcraft. wszystko na PC
Bluray jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2007, 20:16   #107
Str4t0s
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Gdzies tam no niewiem gdzie
Wpisy bloga: 1

Świat: Bubel i caherer
Poziom: Lol
Skille: 9999/99
Poziom mag.: -1
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bluray Pokaż post
SpellForce 2, World of Warcraft, Starcraft. wszystko na PC
Starcraft to RTS.
...Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Str4t0s jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2007, 20:43   #108
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez EdwardMatiz Pokaż post
,Guild Wars (niewiem czy to się liczy?)
A czemu gw mialo by sie nie liczyc ?? takie samo mmo jak kazde(no poze poza paroma wyjatkami)

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2007, 21:10   #109
Quentasis
Użytkownik Forum

Quentasis's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2007

Świat: arcania
Poziom: 23
Skille: 56/55
Poziom mag.: 4
Quentasis ma numer GG 597184
Domyślny

[Ad. Gothica:
Wymagania systemowe ? Dzisiaj to nie problem. Ja gram na maksymalnych detalach i gra mi się nie zacina, więc dla mnie to nie jest minus.]

To, ze tobie sie nie zacina bo masz dobry sprzet to nie znaczy ze inni maja takiego samego kompa jak ty.

[Ad. Obliviona:
Duży świat ? I co z tego, skoro lasy i inne tereny są zwyczajnie puste ? W Gothicu na każdym kroku można natrafić na jakieś zwierzęta czy NPC, a w Oblivionie można ich ze świecą szukać.]

Wolisz, zeby bylo tak, ze nie mozna bylo przejsc przez las bo co chwila z czyms walczysz??

[Żyjący mieszkańcy ? Niechętnie, ale się z tym zgodzę. Raz nawet przyłapałem strażnika miejskiego na polowaniu, aczkolwiek widok kucającego bałwana w ciężkiej płytowej zbroi prującego do biednych sarenek z łuku był raczej komiczny ]

HUEHUEHUE bardzo smiesne. W gothicu raczej nie widzialem czegos takiego wiec, wole to niz nic .

[I Oblivion wg. CDA nie jest lepszy. Jest lepszy wg. Allora, który wystawił Obkowi 10 (ale jego głos musiało podzielić chyba 2 innych redaktorów, ale to i tak nie jest większość).]

N dobra niech ci bedzie. Ale Allor chyba wie oczym pisze.

[I jeszcze odnośnie minusów:
Widać plastykowa grafika okraszona zbyt dużą ilością poświaty rekompensuje ci wszystko, czyli brak klimatu, nudne, głupie questy.]

Tutaj chyba mowiles o Gothicu

[Ah, prawie przeoczyłem jeszcze jeden twój plus - świetny system rozwoju postaci ? Hahaha, głupszego Bethesda nie mogła wymyślić. Brak doświadczenia dyskwalifikuje większość questów w Oblivionie - po co je wykonywać, skoro są nudne a jedyną nagrodą za nie jest "dziękuje" i jakiś durny pierścioneczek który na nic się nie przyda.]

Rozwoj postaci jest lepszy niz w G3, tutaj przynajmniej musisz cwiczyc umiejetnosci, zeby wbic lvl. W G dostajes np 500 doswiadczenia za to, ze zaniesiesz komus jakas paczke. Naprawde tak sie rozwinales, ze...
Quentasis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2007, 21:25   #110
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Ludzie, dajcie sobie spokój, to jest naprawdę męczące...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quentasis Pokaż post
To, ze tobie sie nie zacina bo masz dobry sprzet to nie znaczy ze inni maja takiego samego kompa jak ty.
Ale dla wielu to już nie minus. To tak jakbyś teraz powiedział "Pierwszy Unreal jest do rzyci, bo kiedyś miał wymagania".
Cytuj:
Wolisz, zeby bylo tak, ze nie mozna bylo przejsc przez las bo co chwila z czyms walczysz??
W Gothicu jest tych zwierząt w sam raz. Idąc przez las oczywistym jest, że będziemy trafiać na jakieś dzikie bestie które z lubością by nas pożarły. Zresztą, w większości wypadków można bezproblemowo uniknąć walki ze zwierzem, więc znów, do czego pijesz ?
Cytuj:
HUEHUEHUE bardzo smiesne. W gothicu raczej nie widzialem czegos takiego wiec, wole to niz nic .
Bardzo śmieszne, bo nieudolne animacje postaci podczas walki są zaiste mocno komiczne. A to jest właśnie kolejny minus Obliviona - walki. Jak widzę jak walczy dwoje "rycerzy" to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Toż to Rasiak jest już mniej drewniany. Panom z Bethesdy radziłbym zobaczyć Dark Messiah, walki tam są wykonane perfekcyjnie (no i w DM jest cielesność, czego w Obku nie doświadczymy).

Cytuj:
N dobra niech ci bedzie. Ale Allor chyba wie oczym pisze.
Widać wtedy miał słabszy dzień. Może oślepł od tej tandetnej poświaty ?

Cytuj:
Tutaj chyba mowiles o Gothicu
Kwestia gustu. Dla mnie jest mniej plastykowy niż Oblivion, CormaC z CDA (do którego odwołujesz się z taką lubością) stwierdził to samo. A przecież on wie co mówi, prawda ?

Cytuj:
Rozwoj postaci jest lepszy niz w G3, tutaj przynajmniej musisz cwiczyc umiejetnosci, zeby wbic lvl. W G dostajes np 500 doswiadczenia za to, ze zaniesiesz komus jakas paczke. Naprawde tak sie rozwinales, ze...
To jest tylko gra. Nie musi być w tej kwestii realna - liczy się przede wszystkim rozrywka której doświadczy gracz. A ja graczem jestem i wolę system z Gothica niż z Obliviona. Bo zresztą w G3 siłą nie rośnie ci dlatego, że przyniesiesz komuś paczkę ziela. Rośnie ci dlatego, że jakiś inny człowiek pomógł ci ją zwiększyć. Nie trudno sobie wyobrazić, że razem pracowali nad muskulaturą Bezimiennego, w końcu RPG = gra wyobraźni. Zresztą, jeśli dokonasz udanego włamu, rosną ci zdolności złodziejskie, jeśli pójdziesz na polowanie z doświadczonym myśliwym, rosną ci znowu zdolności myśliwskie. A jeśli będziesz podnosił ciężkie kamienie młyńskie - zwiększysz swoją siłę. Ale dobra, to się nie powinno liczyć, bo to tylko ilości symboliczne.
@Edit:
Btw: naucz się cytować...
stary 19-09-2007, 21:38   #111
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Lokacja: Legnica

Domyślny

On nie pisał, że poprzez zaniesienie komuś paczki ziela zwiększa się twoja siła, czy też inna umiejętność, lecz o tym, że dzięki temu zyskujesz doświadczenie.

I dlaczego każesz mu nauczyć się cytować? Przecież w swoim poprzednim poście wyraźnie mu się to udało, więc w czym problem?
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2007, 21:42   #112
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka Pokaż post
On nie pisał, że poprzez zaniesienie komuś paczki ziela zwiększa się twoja siła, czy też inna umiejętność, lecz o tym, że dzięki temu zyskujesz doświadczenie.
Zyskuje doświadczenie, fakt. I dzięki temu doświadczeniu (w głównej mierze mentalnemu) może się rozwijać. Ale to tylko gra, ty lubisz system z Obka, ja z G3. Daj sobie spokój, bo znowu się pokłócimy i tyle z tego będzie.
Cytuj:
I dlaczego każesz mu nauczyć się cytować? Przecież w swoim poprzednim poście wyraźnie mu się to udało, więc w czym problem?o
W tym, że w poście na którym odpowiadałem nie cytował, co trochę utrudniło odpowiedź, ale nvm.
@Down:
Cytuj:
Nie napisałem, że wolę system nabywania doświadczenia zastosowany w Oblivionie. Bynajmniej, ten z Gothica 3 bardziej przypadł mi do gustu. Ja jedynie starałem się rozjaśnić jego wypowiedź w twoich oczach.
Wszystko bierzesz dosłownie ?

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 19-09-2007 o 22:20.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2007, 21:47   #113
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Lokacja: Legnica

Domyślny

Nie napisałem, że wolę system nabywania doświadczenia zastosowany w Oblivionie. Bynajmniej, ten z Gothica 3 bardziej przypadł mi do gustu. Ja jedynie starałem się rozjaśnić jego wypowiedź w twoich oczach.

"[quote]I dlaczego każesz mu nauczyć się cytować? Przecież w swoim poprzednim poście wyraźnie mu się to udało, więc w czym problem?/quote]"

Naucz się cytować. (nie bierz tego do siebie, wiem, że to tylko mała literówka)

Cytuj:
W tym, że w poście na którym odpowiadałem nie cytował, co trochę utrudniło odpowiedź, ale nvm.
Cytował, lecz bez użycia opcji forum "cytuj", którą masz w tym momencie na myśli.

Ostatnio edytowany przez Żyłka - 19-09-2007 o 21:48.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2007, 21:52   #114
raul18
Użytkownik Forum

raul18's Avatar

Data dołączenia: 25 05 2007

Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 26
Poziom mag.: 28
raul18 ma numer GG 5358394
Domyślny

cRPG: Saga Gothic
RPG: D&D

Ostatnio edytowany przez raul18 - 19-09-2007 o 21:55.
raul18 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2007, 23:43   #115
Gore.spell
Użytkownik Forum

Gore.spell's Avatar

Data dołączenia: 26 05 2007
Lokacja: Wrocław

Gore.spell ma numer GG 2780851 Gore.spell ma login Tlenu gorespell@tlen.pl
Domyślny

Moje ulubione RPG, to Gothic, i (cRPG) Morrowind. A oRPG to Tibia i Lineage 2 (C4)

Cytuj:
14:51 Syhur [7]: napisz 14:51 Syhur [7]: szybko14:51 Syhur [7]: bo trzymam srake 14:52 Syhur [7]: juz 3h
Gore.spell jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 02:20   #116
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

moja ulubiona seria to Gothic oczywiscie...A mysleliscie ze co?
1.Chcialbym poznać imie bezimmiennego
2.chcialbym wiedziec za co trafil do kolonii
3.Chcialbym wiedziec gdzie udal sie z Xardasem po przejsciu przez portal w 3 czesci

Jesli tez jestes fanem gothica ale nudzi cie troche przechodzenie w kolko tej samej gry to zapraszam na http://gothic.gram.pl (bez www) Nie martw sie nie ma keyloggera mozesz byc spokojny o swojego 15 pallka.Przysiegam na bana na tym forum :do nigdy
Znajdziesz tam ciekawe modyfikacje wszystkich czesci gry (polecam mroczne tajemnice),kody,solucje do gry ,mila atmosfere na forum (jako ze w gothica graja ludzie inteligentni) ,opisy miejsc,postaci itd.

Ostatnio edytowany przez Rotherdamie - 22-09-2007 o 02:24.
Rotherdamie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 02:22   #117
Van'Dante
Użytkownik Forum

Van'Dante's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2007
Lokacja: Poznań

Imię: Nargan
Profesja: Knight
Gildia: Rat Busters
Świat: Nerana
Poziom: 42
Skille: 74/68
Poziom mag.: 5
Van'Dante ma numer GG 9017213
Domyślny

Do moich ulubionych gier RPG stanowczo należy Gothic.
Jest to wg. mnie jedna z najlepszych gier - nie tylko RPG - ale i tych, które wyszły na świat.
Ma ona swój niepowtarzalny i ciężki do skopiowania niesamowity klimat oraz bardzo interesującą fabułę. Myślę, że żadna gra jak narazie nie jest w stanie jej dorównać .

Dobrym RPG jest także Morrowind, jednak przy Gothicu nie ma szans
Van'Dante jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 12:38   #118
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

A skoro przy Gothicu jesteśmy - z ostatnim CD-Actionem kupiłem pełną wersję Gothic 2. Nie grałem jednak w pierwszą część i tak się zastanawiam - czy mogę od razu zacząć od dwójki, czy też gra straci przez to, że nie bardzo będę wiedział o co chodzi, kim jest główny bohater itp.?
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 12:42   #119
Pedziej
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 01 2006

Domyślny

@up
No ja bym ci radził najpierw przejść jedynke jest po 19.90 w extra klasyce <czy jakoś tak>

Pedziej jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 13:21   #120
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
A skoro przy Gothicu jesteśmy - z ostatnim CD-Actionem kupiłem pełną wersję Gothic 2. Nie grałem jednak w pierwszą część i tak się zastanawiam - czy mogę od razu zacząć od dwójki, czy też gra straci przez to, że nie bardzo będę wiedział o co chodzi, kim jest główny bohater itp.?
Aż tak dużo nie stracisz... ale lepiej przejdź jedynkę najpierw. Będziesz znał swoich przyjaciół i wiedział, co wspominają. ;p No i oczywiście będziesz znał budowę Górniczej Doliny, bo w jedynce jest bezpieczniej zwiedzać. W dwójce gęsto orków i zębaczy.

Aha, jak już zaczniesz grać w dwójkę, to najpierw przejdź bez dodatku. Bo w CDA chyba z Nocą Kruka już jest.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania