Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-09-2007, 22:39   #1
Darkzir_15
Użytkownik forum

Darkzir_15's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2007
Lokacja: Olsztyn, czy jak tam...

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Antica
Skille: 70/70
Poziom mag.: 4
Darkzir_15 ma numer GG 4819340
Problem RE : Polska dla Polakow, Ziemia dla Ziemniakow, Tibia dla… polakuf!

Cytuj:
Artykuł z Hunted.pl by Gall Anonimysh
Nie ulega wątpliwości, że Tibia jest znana na całym świecie, ale zdominowana została przez trzy narody: Polaków, Szwedów oraz Brazylijczyków oraz nacje liczne, ale nie aż do tego stopnia jak wyżej wymienione: Norwegowie, Niemcy, Amerykanie, Hiszpanie, oprócz tego inne narody mające nielicznych reprezentantów. Teoretycznie mówi się o tak zwanej walce narodów, wojnie o dominację na serwerze, aby potem śmiało można było powiedzieć: “to jest polski serwer!”. Oczywiście w tym artykule chciałbym się skupić na naszych rodakach, o ich sposobie bycia, gry, o tym, jaki stawiają sobie obraz wśród innych.
Cytuj:
Jak się powszechnie się mówi jesteśmy narodem dumnym, pełnym pamięci o historii, pamiętającym o tradycji. Czy te wartości mogą się odnosić do gry zwanej Tibia? Moim zdaniem nie mają one żadnego odzwierciedlenia w tym wirtualnym świecie.
Jest wiele graczy patriotów, ale też jest dużo polaków grających co ma w dupie patriotyzm.

Cytuj:
Pamiętam ten dzień jak dzisiaj - doszedłem do zagranicznej gildii, w której byłem jedynym Polakiem - pomagałem im w wojnie przeciwko Polskiej gildii, w której de facto nikogo nie znałem, nawet nie darzyłem nikogo odrobiną szacunku. Od razu zostałem uznany przez przeciwników za zdrajcę narodu. Ja sam miałem w pamięci wiele godzin spędzonych przed monitorem, rozmowy przeprowadzane z graczami z wielu narodów. Nie zapomniałem, że Szwedzi czy Norwegowie, czy też Hiszpanie zawsze pomagali mi w trudnych i nietypowych chwilach, nawet ryzykując własne postacie, a „honorowi i patriotyczni” Polacy nigdy nie mieli czasu na pomoc, nawet stojąc i rozmawiając o niczym pod depo przez 5 kolejnych godzin. Dlatego też, według wielu pomoc zagranicznym przyjaciołom uczyniła mnie zdrajcą narodowym! A ja, powiem wam wszystkim, którzy to mówicie, że w takim wypadku 99% z Was mogę uznać za zdrajców! Tak! Dokładnie was! Ilu z was uczestniczyło w szkolnych bójkach? Osoba, z którą doszło do starcia była Polakiem, wy zdrajcy! Ilu z was nie odrabiało pracy domowej z języka polskiego? Ilu z was nie lubi pewnych osób, z którymi nie zamieniło nawet słowa? Doskonale wiem, że Tibia to nie prawdziwe życie, ale te sytuacje wyglądają podobnie do mojej, po której zostałem określony jako zdrajca narodu! Poza tym, czy według was Artur Boruc, grający dla szkockiej drużyny piłkarskiej jest zdrajcą narodu? Lub uwielbiany przez wielu kierowca formuły jeden Robert Kubica jest zdrajcą, bo jeździ dla niemieckiego teamu?
Nieważne jest to, że potraktujecie/emy go jak zdrajce tylko dlatego, że po tej stronie walczył. Jego reakcja gdy usłyszał wyzwiska od zdrajców ma duże znaczenie. Jeżeli sie uśmiał to znaczy ze patriotyzm ma w dupie i rzeczywiście jest ZDRAJCĄ. Porównywanie wojen gildii/narodów niemożna porównać do szkolnej bójki! W gildii czasami walczysz o naród, o prawa przebywania na servie przez dany kraj i tym podobnym, a nie bijesz się z kimś w szkole, żeby udowodnić, że jesteś lepszy albo żeby się ktoś odjeb*ł albo o ewentualnie kase. Wywiązywanie się od obowiązków szkolnych to co innego, nawet jeżeli to przedmiot jaki patrioci muszą go znać.

"Ilu z was nie lubi pewnych osób, z którymi nie zamieniło nawet słowa?"
A co to ma K***a do rzeczy?!
BTW: Artur Boruc gra za kasę, grając w tibie nie oszukujesz polaków zarabiając przy tym prawdziwymi pieniędzmi. To samo Kubica! JEŹDZI BO MU PŁACĄ!

Cytuj:
A co sądzicie o tak zwanych polskich serwerach? Pełnych power abusingu, player killerów? Są one dla was idealne, bo macie tam kolegów z prawdziwego życia? Czy może, dlatego, że większość polskich high leveli lubi tak zwanych lizusów? I niestety, wielu polskich graczy to lizusy, którzy dla protekcji czy kasy zrobią wszystko. Wielu naszych krajan stawia bycie nikim, ale bycie, ponad szacunek i przyjaźń.
Tutaj się zgodze...

Cytuj:
Nie mogę zapomnieć o wielu rozmowach z nieznajomymi Polakami, które brzmiały mniej więcej tak:
Gracz [20]: Witaj, po ile masz XXX?

Gracz [100]: 100k or bye

Gracz [20]: O, mam ofertę za 80k

Gracz [100]: hunted, oboje
Może od razu przyszedł do niego w rl i mu strzelił shotgunem w łeb?!
Przesada. Nikt mi znajomy (z widzenia i ze znajomości) nie widział takiego przypadku!
PS : Jakie "oboje"?

Cytuj:
Skąd my to znamy, huh? No tak, takie są warunki w naszym pięknym kraju. Znacznie częściej spotkałem się z power abusingiem ze strony Polaka niż Szweda, nie mogę też zapomnieć, że gracze zza Bałtyku mają większą klasę w tym, co robią. Ogólnie rzecz biorąc najinteligentniej rozmawia mi się ze Skandynawami, najsympatyczniej z Brazylijczykami, a z naszymi najgorzej. Zwróćcie też uwagę oglądając Tibicams, która nacja najczęściej wyzywa i bluzga
Z tym też się zgodzę

Cytuj:
Ah, na sam koniec zostawię kwestie lingwistyczne naszych ziomków, z których znaczna ilość robi w jednym pięcioliterowym zdaniu więcej błędów niż ja w pięciostronicowym wypracowaniu. Nie obchodzi mnie czy masz dysleksję, dysgrafię czy inne dysmózgowie, po prostu nie toleruję robienia tak wielu błędów! A jeśli mamy rozmawiać na temat języków obcych to bolesny jest też fakt, że znajomość języka angielskiego u 30% polskich tibijczyków opiera się na znajomości słów: “hi, buy, sell, yes, no, offer, fuck, you, bitch, dick, hunter, bye”. Co stwarza wręcz żałosny obraz, Tibijczykom z innych części świata, nas i naszej edukacji.
Tacy gracze to dla wszystkich grających codzienność, chyba nienależy tego omawiać. Np : Z kond masz te spondie?1(Skąd masz te spodnie?)
Faktycznie, my polacy mamy takich graczy najwięcej. Albowiem niemożna ignorować sprawy innych krajów. Czy to jest sprawiedliwe, że większość brazylijczyków grających w tibie to rasisci?(Tak! więcej rasistów mają niż my!)
Omówie pewien dzień mojego skilowania. Innymisłowy pokaże jak brazylijczycy rasisci się zachowują:

God:zina Rasista Brazylijczyk[38](obecnie 50+): pl?
God:zina Ja[35] : yea ;P
God:zina Rasista Brazylijczyk[38]: pl noobs!
God:zina Ja[35] : why you hate us?
God:zina Rasista Brazylijczyk[38]: fuck you!

Zaczyna mnie lać. Na szczęście miałem 6 bp uhów a on okolo 2. To był knight i miał ode mnie gorsze skille. To był przykład rasizmu w brazylijskim graniu. A tu przykład "noob'a" z brazylii:

God:zina Noob Brazylijczyk[8-10 nie pamiętam xD]: Sell Ice pick!!11
God:zina Ja[35-38]: i buy, offer?
God:zina Noob Brazylijczyk[8-10]: 30gp
<myśli>God:zina Ja[35-38]: pewnie to brazylijczyk xD
God:zina Ja[35-38] : ok

Cytuj:
Ocenę moich przemyśleń i odczuć pozostawiam wam, drodzy czytelnicy. Chętnie posłucham waszych wyzwisk patrioci-idioci, niewiedzący kim był, chociażby, Kazimierz Pułaski. Pomyślcie też, zanim nazwiecie kogoś zdrajcą oraz czy warto trzymać się z polakami. Wiem doskonale, że wielu z was uważa mnie po przeczytaniu tego za debila, idiotę, kretyna, ale nie dbam o to. Odpowiem wam też na pytanie, które być może padnie, być może nie: Tak, czuje się lepszy od Was, którzy nazywacie zdrajcą tego, który trzyma z zagraniczną gildią oraz walczy przeciwko Polakom w zwykłej grze komputerowej. Dla mnie gorszą rzeczą jest nieznajomość polskiego języka, polskiej kultury, polskiej historii.
Jestem patriotą, kocham swój naród, ojczyznę, ale co mnie to obchodzi kim był Kazimierz Pułaski? Patriotyzm to jest miłość do ojczyzny! <-NAJŁATWIEJSZA DEFINICJA TEGO SŁOWA! Wystarczy, że znam zwyczaje i obyczaje polaków, mniej więcej również historie polski, i co jestem patriota-idiota?! Niewiem jaki jest procent patriotów w polsce którzy kochają polskę nieznając kultur itd ale myślę, że jestem w tej właśnie części

Cytuj:
3.Jeśli chcecie mnie zbluzgać, a boicie się, że dostaniecie bana na forum piszcie na [email protected] obiecuje odpowiedzieć każdemu, kto napisze coś konstruktywnego, lepszego i mądrzejszego niż “ty głupia, niepatriotyczna kurwo!”
Na pewno nikt się nie odważy jego wy bluzgać, chyba tylko debil. Jest on w tej drugiej grupie patriotyzmu. Tego w której trzeba znać polską historię co do sekundy i polską kulturę, a nawet 300 000 nazwisk ludzi walczących w powstaniu warszawskim.
Wiele osób się ze mną zgodzi lub nie...
Proszę komentować!
PS : Nie karmię troli!

@edit
Użytkowników czytających ten temat: 5 (zarejestrowanych: 5, gości: 0)
Wypowiadajcie się, ja nie gryzę! Najwyżej połknę w całości

Ostatnio edytowany przez Darkzir_15 - 21-09-2007 o 22:47.
Darkzir_15 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-09-2007, 22:50   #2
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

I po co pisałeś te wypociny? Jest odpowiedni dział.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2007, 22:52   #3
Darkzir_15
Użytkownik forum

Darkzir_15's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2007
Lokacja: Olsztyn, czy jak tam...

Stan: Aktywny Gracz
Skille: 70/70
Darkzir_15 ma numer GG 4819340
Domyślny

@up
Moje konto nie jest upoważnione do zakładania tematów w dziale : hunted.pl gazetka tibijska.
Darkzir_15 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2007, 23:06   #4
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

To, o czym piszesz, to rasizm, nie patriotyzm.
stary 21-09-2007, 23:51   #5
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

rotfl xD bez urazy, ale ja mam 4/5 polaków w tibii w 4 literach... za co? za bycie m.in. takimi jak Ty, nóbkami co to niby "walczą za ojczyznę"... no ja pitole, jak można walczyć za ojczyznę w Tibii!!! Czy wam się Virtual miesza z realem do diabła?!! 90% uważa, że "patriotyzm" to napieprzanie każdego kto nie jest polakiem a czasem nawet napieprzanie polaków którzy mają inny pogląd niż "patriota"... -.-"
Cytuj:
Niewiem jaki jest procent patriotów w polsce którzy kochają polskę nieznając kultur itd ale myślę, że jestem w tej właśnie części
To jesteś patriotą od 7 boleści... -.-" Z takim samym podejściem to ja jestem rodowym Japończykiem bo kocham ten kraj jak Polskę ale (na razie) nie można nazwać mnie osobą obeznaną z ich historią/kulturą... Patriota który nie zna kultury swojego kraju, tradycji, historii jest tylko patriotą z nazwy, takim pustym na pokaz... I nie mówię tutaj, że każdy powinien z marszu rozwiązać rozszerzoną maturę z Historii... -.-"
aVe

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2007, 23:51   #6
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

Według mnie to akurat autor tekstu ma rację.
Kolega, który grał w tibię pięć lat przyjaźnił się TYLKO ze szwedami i innymi narodami. Powód taki jak autor podał. Jakie były tego rezultaty? Podam przykład z jego ostatniej postaci na Morganie.
26 lvl - lurował Orshabaala, padł tylko dlatego, że brakło mu manasów. PKował już od 20 lvla, prawie zabił 32 knighta na 22 levelu, na wyższych levelach PKował bezkarnie, ponieważ ze starych czasów znał połowę hlvli. Swoimi umiejętnościami i znajomościami zainteresował nawet Nizahe Inferno (best lvl na Morganie do teraz) i zaprzyjaźnił się z wieloma nowymi high-levelami, grał do 70 levela i wciąż PKował, aż zarobił delete. Dodam jeszcze, że jego znajomi Szwedzi kupili mu wtedy kartą premmy na pół roku. Zupełnie za darmo, bez żadnych warunków, po prostu bardzo dobrze się znali, jeszcze z tibii 7.1 (chyba). A to wszystko dzięki umiejętnościom i dzięki temu, że nie zadawał się z Polakami.
Gogar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 00:04   #7
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

w ramach patriotyzmu i walki o wlasny wizerunek oczyśćmy tibie z polaczkow.
stary 22-09-2007, 00:11   #8
Serious Sam
Użytkownik Forum

Serious Sam's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2006
Wpisy bloga: 16

Serious Sam ma numer GG 1542247
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
w ramach patriotyzmu i walki o wlasny wizerunek oczyśćmy tibie z polaczkow.
obawiam się, że to nie będzie takie proste...

Amor patriae nostra lex!

Miłość ojczyzny naszym prawem!
Serious Sam jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 01:04   #9

Ville's Avatar

Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell

Ville ma numer GG 4610514
Domyślny

@Darkzir_15

To jest tylko gra, jak mozna grac "za ojczyzne"? wytlumacz to pojecie... Grasz z ludzmi ktorzy sa ci przychylni

A tak w ogole to zgadzam sie z artykulem
stary 22-09-2007, 01:34   #10
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Kalisz

Imię: Fayter
Profesja: Elite Knight
Świat: Rzyduf
Poziom: >_<
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 7
Doom Terror ma numer GG 9161169
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Serious Sam Pokaż post
obawiam się, że to nie będzie takie proste...
jesli sprobojesz komus cos wyjasnic i jedna osoba na 15 skuma to iz nie warto w jednym zdaniu uzyc slowa "kurwa" wiecej niz 10 razy,wchodzic na tematy rodzicow i przestanie sie napinac/dowartosciowywac przez kabelek to odniesiesz sukces,tak sie sklada ze ja w temacie dot. arcanii postuje ambitnie aby zalagodzic atmosfere napinki,narazie efektow nie widac,ale za to pewna osoba z ktora rozmawialem rok temu w tibii mowila ze sporo zmadrzalem od tamtego czasu i ze podziela moje zdanie oraz co mi sprawilo wieksza radosc,ze zaczal wierzyc w polska mlodziez ;p ahh jakie to bylo motywujace!;d

topic* ten news z hunted.pl to cala prawda,ja najfajnieszychh ludzi poznalem z Hiszpanii,wciaz pamietam czasy wojny miedzy Hiszpasnka gildia a Polska,my jednak pozostalismy przyjaciolmi,pomimo ze w wojne o server zaangazowalo sie wiele osob(juz nie chodzilo o stracie gildii tylko krajow oczywiscie wg.polaczkuf)
patriotyzm w tibii* mnie tez bardziej boli jak ktos "sra" bledami ort. na lewo i prawo,ze nie zna historii wlansego kraju itp. niz to ze polak zabija polaka na wojnie (w tibii ofc) nie ma niczego patriotycznego w wojnach gildii,tu chodzi o poglady,wladze,znajomosci tyle.
Doom Terror jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 11:03   #11
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Kiedyś na Isarze (całkiem dawno), chyba gdy była wojna Light (Polacy) vs Del'Toro (głównie Szwedzi) dwóch Polaków dołączyło do tej drugiej, chyba Xoheka i Sozemego the Second. O ludzie, co to się wtedy działo! Wszystkie polaczki z Light nazywały ich od zdrajców, bo zadają się ze Szwedami, bo walczą przeciwko rodakom! Ja całym sercem byłem po stronie Xoheki i Soze. Bo po prostu widziałem jakim kumplem w grze jest taki Szwed, a jakim Polak. Nasze kochane Polaczki potrafią podczas ataku PK krzyczeć "no jestem Polakiem, co za ciota, Polak Polaka!", jednak sami gdy wybierają się kogoś uklepać, to narodowość ich kompletnie nie obchodzi.

W Tibii kieruję się stanowiskiem: jestem po stronie tych, których lubię, którzy są mi przychylni i darzą mnie szacunkiem oraz zaufaniem. I najczęściej są to narodowości inne niż polska. A gdy pkuję... cóż, narodowość nie gra dla mnie żadnego znaczenia. Czy to Polak, czy Szwed, czy Holender, czy Brazylijczyk - nie ma znaczenia.

I jeszcze jedno:
Cytuj:
Nieważne jest to, że potraktujecie/emy go jak zdrajce tylko dlatego, że po tej stronie walczył. Jego reakcja gdy usłyszał wyzwiska od zdrajców ma duże znaczenie. Jeżeli sie uśmiał to znaczy ze patriotyzm ma w dupie i rzeczywiście jest ZDRAJCĄ.
Jeśli po drugiej stronie barykady znalazł schronienie, szacunek i zaufanie, czego "wielce patriotyczni Polacy" nie chcieli mu zapewnić, to nic dziwnego, że śmieje się w twarz. Jeśli ktoś zamierza oskarżać mnie o to, że jestem "niedość patriotyczny" w Tibii, to prawdopodobnie zareaguję w podobny sposób. W Tibii nie ma czegoś takiego jak patriotyzm. Jest jedynie chory pretekst by atakować inne nacje i toczyć z nimi wojny.

Jestem po stronie autora artykułu. Good job.

Ostatnio edytowany przez Donas - 22-09-2007 o 11:07.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 13:28   #12
OjciecChrzestny
Guest

Domyślny

kuva znalazł się kaczyński "przyffuca narodu". Tibia to gra a nie życie i tam nie istnieje coś takiego jak patriotyzm. Ja niestety miałem taka samą przygodę żem musiał walczyć przeciwko polaczkom i powiem szczerze zabijałem ich z uśmiechem a wiesz dlaczego? bo tylko polak może ci napisać takie rzeczy że można się załamać. zresza według twojego rozumowania to powinieneś okrzyknąć sąsiada, sąsiadkę, wujka, ciocie, brata mamę, tate zdrajcami bo wyjechali do anglii!!

Jesli chcesz szukać zdrajców to włącz telewizje i pooglądaj polityków
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 13:52   #13
Milan ognia
Użytkownik Forum

Milan ognia's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Poziom: 43
Milan ognia ma numer GG Dam na Pw... może.
Domyślny

Patriota a Polak z małej pisze. Amagash, na Antice nie mam takiego problemu, ponieważ gildia do której należę jest najstarszą polską gildią i nie przyjmuje 'polaczków' tylko Polaków. A że jesteśmi neutralni, to i w wojnach problemów większych nie mamy.

Walczyć w Tibii za Polskę? O jasne... Gl & hf.
ROTFL, Twoje posty są głupsze niż ustawa przewiduje, gratulacje.
Ogólnie to spadaj, nikt nie wierzy w te spedalone bajki, poza tym, jak takiś eko, to wyłącz komputer, bo energia elektryczna u nas pochodzi w większości z węgla .
Milan ognia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 14:08   #14
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Darkzir_15 Pokaż post
Jest wiele graczy patriotów, ale też jest dużo polaków grających co ma w dupie patriotyzm.
Patriotyzmu nie okazuje się grając w Tibię. Miłość do ojczyzny to nie jest coś, co można oceniać po tym, z kim kto się w grze zadaje. Litości.
Cytuj:
Nieważne jest to, że potraktujecie/emy go jak zdrajce tylko dlatego, że po tej stronie walczył. Jego reakcja gdy usłyszał wyzwiska od zdrajców ma duże znaczenie. Jeżeli sie uśmiał to znaczy ze patriotyzm ma w dupie i rzeczywiście jest ZDRAJCĄ.
O, piętnaście lat, a już tak świetnie rozumie psychikę ludzką. Psycholog?
Cytuj:
Porównywanie wojen gildii/narodów niemożna porównać do szkolnej bójki! W gildii czasami walczysz o naród, o prawa przebywania na servie przez dany kraj i tym podobnym, a nie bijesz się z kimś w szkole, żeby udowodnić, że jesteś lepszy albo żeby się ktoś odjeb*ł albo o ewentualnie kase.
Nie masz pojęcia, co to przyjaźń, prawda?
"Walczysz o naród"? Pierdole*ie, nie będę bawił się w jakiegoś "wyzwoliciela" zadzierając z ludźmi, których de facto nie znam po to, żeby pokazać, jaki ze mnie patriota-idiota.
Cytuj:
"Ilu z was nie lubi pewnych osób, z którymi nie zamieniło nawet słowa?"
A co to ma K***a do rzeczy?!
BTW: Artur Boruc gra za kasę, grając w tibie nie oszukujesz polaków zarabiając przy tym prawdziwymi pieniędzmi. To samo Kubica! JEŹDZI BO MU PŁACĄ!
Czujesz się oszukiwany przez Kubicę, Boruca? Zazdrosnyś? Generalnie: ludzie chodzą do pracy po pieniądze. Nie dla przyjemności. Zaskoczony?
Cytuj:
Może od razu przyszedł do niego w rl i mu strzelił shotgunem w łeb?!
Przezabawny jesteś.
Cytuj:
Przesada. Nikt mi znajomy (z widzenia i ze znajomości) nie widział takiego przypadku!
Najłagodniej mówiąc: mało w Tibii widziałeś.
Cytuj:
PS : Jakie "oboje"?
Kupujący i sprzedający.
Cytuj:
Czy to jest sprawiedliwe, że większość brazylijczyków grających w tibie to rasisci?(Tak! więcej rasistów mają niż my!)
A ty kurwa skąd wiesz? I jakim prawem obrażasz Brazylijczyków, panie "patriota"? "Większość to rasiści" - rozumiem, że rozmawiając z jakimś br od razu podejrzewasz go o rasizm, a kiedy wydaje ci się, że rozmawiasz z idiotą to najpewniej jeden z tych okropnych rasistów? Potem narzekasz, że inni Polaka (z wielkiej litery, panie "patriota") traktują jako potencjalnego nooba.
Cytuj:
God:zina Rasista Brazylijczyk[38](obecnie 50+): pl?
God:zina Ja[35] : yea ;P
God:zina Rasista Brazylijczyk[38]: pl noobs!
God:zina Ja[35] : why you hate us?
God:zina Rasista Brazylijczyk[38]: fuck you!

Zaczyna mnie lać. Na szczęście miałem 6 bp uhów a on okolo 2. To był knight i miał ode mnie gorsze skille.
Odniosłem wrażenie, że Rasista Brazylijczyk to taki patriota-idiota podobny do ciebie. Tylko po innej stronie muru.
Cytuj:
To był przykład rasizmu w brazylijskim graniu. A tu przykład "noob'a" z brazylii:

God:zina Noob Brazylijczyk[8-10 nie pamiętam xD]: Sell Ice pick!!11
God:zina Ja[35-38]: i buy, offer?
God:zina Noob Brazylijczyk[8-10]: 30gp
<myśli>God:zina Ja[35-38]: pewnie to brazylijczyk xD
God:zina Ja[35-38] : ok
Noobem w tej rozmowie okazałeś się ty. Straszne?
Cytuj:
Jestem patriotą, kocham swój naród, ojczyznę, ale co mnie to obchodzi kim był Kazimierz Pułaski?
Nic cię nie obchodzi. W końcu jesteś tylko pomylonym "patriotą".
Cytuj:
Patriotyzm to jest miłość do ojczyzny! <-NAJŁATWIEJSZA DEFINICJA TEGO SŁOWA! Wystarczy, że znam zwyczaje i obyczaje polaków, mniej więcej również historie polski, i co jestem patriota-idiota?! Niewiem jaki jest procent patriotów w polsce którzy kochają polskę nieznając kultur itd ale myślę, że jestem w tej właśnie części
Jak bez wiedzy historycznej możesz kochać swoją ojczyznę? Za co ją, w takim razie, kochasz? "Mniej więcej historię Polski" to sobie możesz znać, ale nie nazywaj się patriotą.
Cytuj:
Na pewno nikt się nie odważy jego wy bluzgać, chyba tylko debil. Jest on w tej drugiej grupie patriotyzmu. Tego w której trzeba znać polską historię co do sekundy i polską kulturę, a nawet 300 000 nazwisk ludzi walczących w powstaniu warszawskim.
Jak trafnie podzieliłeś Polaków na patriotów pierwszej i drugiej kategorii. Nic tylko pogratulować...
Cytuj:
PS : Nie karmię troli!
Zacznij w końcu. Mama ci do końca życia jedzenia robić nie będzie.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 14:18   #15
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Dla naszych dziadków patriotyzm oznaczał walkę zbrojną z Niemcami o wolną Polskę.

Dla naszych ojców patriotyzm to walka intelektualna z komunistycznymi rządami o wolną Polskę.

Dla obecnego pokolenia patriotyzm to najczęściej puste słowa wygłaszane w grach online w połączeniu z tępieniem innych (nie chodzi nawet o pochodzenie, a o nieuzasadnioną awersję) ze słowami "pl" unoszącymi się nad wirtualną postacią.

Szkoda tych ideałów.
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 14:29   #16
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

Dureń, gdy zrobi głupstwo, potem zawsze tłumaczy, że było to jego obowiązkiem. — George Bernard Shaw

Zawsze przeciwnie do wszystkich. No dobrze, coż dla mnie ten artykuł to jeden wielki idiotyzm pomieszany z płaczem pewnego człowieka, który chce pokazać, iż wszycy jego narodowi gracze są - be, a on jest super - bo czyma się od nich zdala.
Coż zawsze jest najlepiej ocenić grupę na podstawie jednostki - nawet, gdy ta jednostka to wieksza część. Równie dobrze, mogę określić Cię w prawdziwym życiu, jako złodzieja - bo za takich mają nas inne narody. Z pewnością takie zdanie na Twój temat by Cię ucieszyło - jeśli jeszcze nie zrozumiałeś, Ty właśnie tak postępujesz. To, że Ty natrafiłeś na samych (jak to ktoś określił) "polaczków" to wybacz, ale to tylko i wyłącznie Twój problem i nie rzucaj się na nas z krzykiem jakimi to jesteśmy złymi istotami - w sumie to najlepiej jest winićkogoś za swoje błędy.
Twój artykuł to chęć pokazania rasizmu naszego narodu w grze - wybacz, ale robisz to samo właśnie tym artykułem ukazujesz, że my to tylko nÓby, złodzieje, PK, PA i wszystko co złe - bo tak jest najłatwiej. Znasz takie powiedzienie:
"Cudze chwalą a swego nie znają?"
Wybacz, ale jesteś na tyle zaślepiony, że nie widzisz iż Twoim "idole' też są takimi samymi graczami jak my.
Poenikąd, w Twoim artykule jest widoczna jedna rzecz, że wszyscy któzy będą pisać coś na Twój temat zaczną Cię bluzać - wybacz, ale niestety zawiode Cię.

I takie jest moje zdanie na temat tego artykułu.
Ps. Wybaczcie błedy i literówki ;P ale cały czas musze coś robić w domu i ten post pisze już chwile ;].

Ostatnio edytowany przez Onori - 22-09-2007 o 14:38.
Onori jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 18:45   #17
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

A ja tutaj twardo poprę Onori'ego. Szacun.
stary 22-09-2007, 19:15   #18
gyagen
Zbanowany

Data dołączenia: 16 07 2007

Domyślny

do kitu artykuł w którym po raz setny ktoś jedzie po PL. Narodowość w grze nie ma znaczenia,ja osobiście znałem wielu czy to polaków czy to szwedów itp itd-każdy z nich może okazać się power abuserem,chamem itp. a odsetek noobostwa w tych krajach jest podobny
gyagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 19:29   #19
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Te wywody są jeszcze głupsze niż podejrzewanie przerośniętego fioletowego teletubisia o bycie gejem.
Btw:
Ja zabijałem w "Kozakach" Polaków. Pójdę na stos ?
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2007, 20:39   #20
Kele
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero Pokaż post
Za co ją, w takim razie, kochasz?
Słyszałeś kiedyś też o tym, że nie kocha się za coś?

@topic
Ziemia dla Ziemniaków! Własnie przez takich ludzi jak ty, autorze tego tematu, Tibia ssie.

Ostatnio edytowany przez Kele - 22-09-2007 o 20:49.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania