Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 27-09-2007, 17:08   #601
Halny
Użytkownik Forum

Halny's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2006

Stan: Na Emeryturze
Imię: Halny
Profesja: Elder Druid
Gildia: Sanatio
Świat: Secura
Poziom: 113
Skille: n/c
Poziom mag.: 70
Halny ma numer GG 3323097
Domyślny

Ja wole sobie zrobic palka i expic bez waste niz sie martwic czy mi sie zwroci na tombie za mfy <lol2>

Wiec magowie beda odchodzic i bardzo dobrze bo to jest smieszne co cip z nami zrobil.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-09-2007, 18:46   #602
wrogonastawiony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006
Lokacja: miast0 FxP

Imię: Namsto
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez X3r3mon Pokaż post
@up

Dragi. Dobra, zwraca się aż 2/3 huntów. Sęk w tym, że ZAWSZE są one zajęte przez knighów, albo palków.
A czyja to wina ? Cipsoftu ? Ich wina ze wczesniej sorcerami w wiekszosci graly takie pipy ktore leca zawsze za cyferkami i zyskiem, a teraz sie poprzenosili i sa kozaki ? Ty bys chcial zeby zawsze knight expil na gównie typu scarab czy tortoise ? Taka kolej rzeczy, te 2 profy oblegane to i ich wszedzie najwiecej. Rozumujesz troche jak dzieciak kiedy mu dzieci z innego osiedla do piaskownicy wchodza...
Zreszta, najlepsze expowiska sa zazwyczaj zajete przez tych co maja znajomosci na serwie.
stary 27-09-2007, 20:21   #603
tibia zone
Użytkownik Forum

tibia zone's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2005

Poziom: 50+
Skille: 20/24
Poziom mag.: 50
Domyślny

@X3r3mon i up

2/3 huntow sie zwraca? Hmm, zeby to chociaz 1/5 sie zwracala. Dla takiego 60 msa z 50-55 mlvl najlepszym expowiskiem bez waste sa guardy gdzie idzie mu 35k exp/h na labiryncie, a na dwarf hellu 30k exp/h. Srednio zarobek 1k gp/h jezeli doniesiesz lootbaga(na non-pvp czesto nie donisisz,na pvp masz wieksze szanse), ale czasami zdarza sie tez waste.
Mozna jeszcze expic na tombach z summonami gdzie leci 20-30k exp/h i tez wychodzisz lekko na +. Inne expowiska dla sorcow(bez blokerow, o ktorego bardzo trudno) na 60lvlu~ sa nieoplacalne, bo albo masz duzy waste albo strasznie malo expa.
A taki 60 ek? Moze expic w conajmniej 5x wiecej miejscach bez waste i robic do 70k exp/h. Nie mowiac juz o palu, ktory jest teraz, moim zdaniem, najlepsza profesja i moze huncic na prawie wszystkim bez waste. W pvp palek jest mniejwiecej jak sorc i ma podobne hity(assassin star+exori con/sd).

Profesje na pewno nie sa jeszcze zbalansowane, ale mam nadzieje, ze cipsoft sie z tym upora.

Ostatnio edytowany przez tibia zone - 27-09-2007 o 20:22.
tibia zone jest offline  
stary 27-09-2007, 20:46   #604
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tibia zone Pokaż post
Dla takiego 60 msa z 50-55 mlvl najlepszym expowiskiem bez waste sa guardy gdzie idzie mu 35k exp/h na labiryncie, a na dwarf hellu 30k exp/h. Srednio zarobek 1k gp/h jezeli doniesiesz lootbaga(na non-pvp czesto nie donisisz,na pvp masz wieksze szanse), ale czasami zdarza sie tez waste.
1k/h na 60 lvlu na guardach? to bys musial loota nie zbierac... bo bijac z samego WOI zwraca sie tylko z gps/steel helmetow, a caly loot to profit, szczerze mowiac to do ~40-45? lvla knight moze pozazdroscic sorcu guardow
Cytuj:
A taki 60 ek? Moze expic w conajmniej 5x wiecej miejscach bez waste i robic do 70k exp/h.
szczerze mowiac to knight dopiero od 60 lvla moze ladniej poexpic, ale tez napewno nie bedzie to 70k/h, IMO knight wcale nie expi tak szalenczo, fakt - robi kasy jak lodu, ale nie robi takiego expa jak pall

Cytuj:
Nie mowiac juz o palu, ktory jest teraz, moim zdaniem, najlepsza profesja i moze huncic na prawie wszystkim bez waste. W pvp palek jest mniejwiecej jak sorc i ma podobne hity(assassin star+exori con/sd).
wybaczcie mu bo nie wie co mowi zobrazuje to tak: jakbym mial kogos bic i mial dwa chary -60 ms czy 80 pall, to zdecydowanie bym uzyl sorca...

Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 27-09-2007 o 20:47.
Piotrek Marycha jest offline  
stary 27-09-2007, 21:19   #605
michalll
Użytkownik Forum

michalll's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: Zgierz

Imię: Sold.
Profesja: Elite Knight
Gildia: allegro
Świat: Candia
Poziom: 137
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
@X3r3mon i up

Dla takiego 60 msa z 50-55 mlvl najlepszym expowiskiem bez waste sa guardy gdzie idzie mu 35k exp/h na labiryncie, a na dwarf hellu 30k exp/h. Srednio zarobek 1k gp/h jezeli doniesiesz lootbaga(na non-pvp czesto nie donisisz,na pvp masz wieksze szanse), ale czasami zdarza sie tez waste.
Przypomina mi się, jak wbiłem 113 level expiąc z prędkością nie przekraczającą 40k/h i będąc w top 5 w skillu na serverze, bo tylko taki exp mi się opłacał
22:14 GM Faerwynn on Candia [2]: you'll end up in a prison, picking up soap for some bald guy
michalll jest offline  
stary 27-09-2007, 21:26   #606
Fremen
Użytkownik Forum

Fremen's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Honera
Poziom: 43
Skille: 68.67
Fremen ma numer GG 1304842
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post

szczerze mowiac to knight dopiero od 60 lvla moze ladniej poexpic, ale tez napewno nie bedzie to 70k/h, IMO knight wcale nie expi tak szalenczo, fakt - robi kasy jak lodu, ale nie robi takiego expa jak pall
60lv. 75 sword. Mystic Blade- na tombie 65-70k/h Kasa?- Wychodziłem na 0.
75lv. 77 sword. avenger- na tombie 70-80k/h Kasa?- Lekki zysk.
Fremen jest offline  
stary 27-09-2007, 21:46   #607
tibia zone
Użytkownik Forum

tibia zone's Avatar

Domyślny

@Piotrek
1. Jak jeszcze bylem 60 ed to na guardach wychodzilem z + 1-2k gp/h
Z samej kasy i steelow nie wiem czy sie splaci 30%. ( na guarda mi szly 2 vis+1x rozga, co daje jakies 27~ gp na guarda, a do tego jeszcze z visa latwo chybic, wiec trzeba liczyc okolo 30gp~na guarda).
2. Tak jak napisal Fremen.
3. Jezeli chcesz zabic kogos solo albo z paroma osobami to wybierzesz sorca, bo ma ue. W pojedynkach wielu na wielu ue jest malo przydatne, a w wyrownanej walce pal jest lepszy, bo trudniej go zdjac i wali podobne hity co sorc.
Zreszta nawet na zwyklym pk, gdybys wiedzial, ze ktos ma przyjsc i ciebie zabic to wybral bys pala.

"wybaczcie MU bo nie wiem co mowi"
Wybaczcie mi, nie wiem o co w tym chodzi. Maja mi wybaczyc(co?) dlatego, ze ty nie wiesz o czym mowie czy jak, bo nie kapuje.
Nie logiczne zdanie.

@michall
Nie wiem kiedy wbiles ten 113, ale przed update od 100, a nawet 80, na dragach miales spoko exp bez waste. Na mniejszych lvlach cyclopolis i kilka innych. Wiec to , ze biles 40k exp/h to Twoj blad.

Ostatnio edytowany przez tibia zone - 27-09-2007 o 23:26.
tibia zone jest offline  
stary 27-09-2007, 22:00   #608
michalll
Użytkownik Forum

michalll's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: Zgierz

Imię: Sold.
Profesja: Elite Knight
Gildia: allegro
Świat: Candia
Poziom: 137
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
@michall
Nie wiem kiedy wbiles ten 113, ale przed update od 100, a nawet 80, na dragach miales spoko exp bez waste. Na mniejszych lvlach cyclopolis i kilka innych. Wiec to , ze biles 40k exp/h to Twoj blad.
Przed update wbiłem Właśnie na cyclopolis/żółwiach miałem 40k/h, dragi hmm, może i bez waste, ale bez profitu, co mnie niezbyt ciekawiło Pozatym, na dragach wcale tak bardzo dużo expa nie było <za wolno biłem, nawet na 90~ skillu, a dwa dragi naraz to wogóle śmiesznie wyglądało w porównaniu do magów>

Pozatym, zbytnio nie narzekam na to Expiłem jak chciałem, dobrze wiedziałem co wybieram i jestem z tego zadowolony
Teraz trenie, chce wbić 100+ skilla
22:14 GM Faerwynn on Candia [2]: you'll end up in a prison, picking up soap for some bald guy
michalll jest offline  
stary 27-09-2007, 22:11   #609
Kogutt
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
1. Nic mnie nie obchodzi ze mi nie wierzysz.
2. A co bede mial z tego jak wyjawie moje sekretne miejsca?
Kłamiesz. Nie ma takiego miejsca

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fremen Pokaż post
Jeśli to prawda to pozdro dla CipSoftu

Ostatnio edytowany przez Kogutt - 27-09-2007 o 22:22.
Kogutt jest offline  
stary 27-09-2007, 22:52   #610
Nim
Użytkownik forum

Nim's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2007
Lokacja: Lublin

Imię: Nimula
Gildia: They
Świat: Guardia
Poziom: 53
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Ja gram teraz knightem i kazdy mi pir.... ze sa wyjebiste hity a wcale tak nie jest a jesli nawet ktos walnie duzo to ile sie musi nameczyc. Wbic skille 80/80 to jest wyczyn ale 80mlv takze tylko ze z 80 mlvl i 100lvl ile sie bije a 100lvl i skille 80/80 ile??
I Ty myślisz, że 80 mlevel można wbić w takim czasie, jak skille 80/80? Śmieszny jesteś... Jak na 150~ lev większość graczy ma około 76-77 mleva.
Nim jest offline  
stary 27-09-2007, 22:54   #611
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Piotrek
1. Jak jeszcze bylem 60 ed to na guardach wychodzilem z + 1-2k gp/h
Z samej kasy i steelow nie wiem czy sie splaci 30%. ( na guarda mi szly 2 vis+1x rozga, co daje jakies 27~ gp na guarda, a do tego jeszcze z visa latwo chybic, wiec trzeba liczyc okolo 30gp~na guarda).
za przeproszeniem stek bzdur, moze powiesz ile ci mf schodzi?
Cytuj:
wyrownanej walce pal jest lepszy, bo trudniej go zdjac i wali podobne hoty co sorc.
juz to widze, "combo z royal spearow"

Cytuj:
"wybaczcie MU bo nie wiem co mowi"
Wybaczcie mi, nie wiem o co w tym chodzi. Maja mi wybaczyc(co?) dlatego, ze ty nie wiesz o czym mowie czy jak, bo nie kapuje.
Nie logiczne zdanie.
hmmm, czytanie ze zrozumieniem?
stary 27-09-2007, 23:23   #612
tibia zone
Użytkownik Forum

tibia zone's Avatar

Domyślny

@Piotrek
Schodzilo mi jakies 8 bp mf na 1.5-2h.
I to, ze na zabicie guarda wydawalem 30gp to fakty, a nie jakies bzdury.

Nie combo z royal spearow tylko assassin starow i exori con. Palladyn tez moze bic regularnie duze hity z power boltow przy malych kosztach, w przeciwienstwie do sorca, ktory nie bedzie ci bil co ture z sd.

Czytam ze zrozumieniem i dlatego stwierdzilem, ze tamto zdanie nie ma sensu. Jezeli twierdzisz inaczej to znaczy ze nie czytasz go ze zrozumieniem.I nastepnym razem, zanim bedziesz chcial zablysnac i oskarzyc kogos o niepoprawnosc i niespojnosc zdan(chyba o to ci chodzilo, aczkolwiek ja nie widze tam zadnego takiego bledu) to sam uwazaj jak piszesz.

Ostatnio edytowany przez tibia zone - 27-09-2007 o 23:29.
tibia zone jest offline  
stary 28-09-2007, 10:58   #613
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Piotrek
Schodzilo mi jakies 8 bp mf na 1.5-2h.
I to, ze na zabicie guarda wydawalem 30gp to fakty, a nie jakies bzdury.
fajnie... mi schodzilo 2.5/h... bijac tylko z wanda na 33 lvlu
Cytuj:
Nie combo z royal spearow tylko assassin starow i exori con.
assasin star to bron taka jak kazda inna, wiec raz mozesz walnac za 300, a potem 3 razy z rzedu nie trafic (tak jak to bronie miotane maja do siebie ze zezuja)
Cytuj:
Palladyn tez moze bic regularnie duze hity z power boltow przy malych kosztach,
przy malych kosztach - tak, regularnie - nie
Cytuj:
w przeciwienstwie do sorca, ktory nie bedzie ci bil co ture z sd.
na wojnie, czemu nie? kiedy przychodzi co do czego, np jak juz ofiara jest w trapie ( bo zabic kogos uciekajacego na otwartym polu to cud... chyba ze jest 20vs1)

Cytuj:
Czytam ze zrozumieniem i dlatego stwierdzilem, ze tamto zdanie nie ma sensu. Jezeli twierdzisz inaczej to znaczy ze nie czytasz go ze zrozumieniem.I nastepnym razem, zanim bedziesz chcial zablysnac i oskarzyc kogos o niepoprawnosc i niespojnosc zdan(chyba o to ci chodzilo, aczkolwiek ja nie widze tam zadnego takiego bledu) to sam uwazaj jak piszesz.
przeczytaj to jeszcze raz, a zeby ci nie bylo za ciezko to ci to zacytuje tu:
Cytuj:
wybaczcie mu bo nie wie co mowi
stary 28-09-2007, 17:16   #614
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fremen Pokaż post
AHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH
WOHAHAHAHAHHAHAAHHAAHA

Jesteś idiotą i tyle.

Tam gdzie expisz -stone tomb -1 bijesz 45-60k/h MAX.
Dopiero na -2 expiąc ze skillem 83/82 moge mieć 90k/h z royal axe... n/c

Teraz płaczą dzieciaki, które grały sorkami tylko do kilkania 3 hotkeyow na dragach... Poza tym ciągle mają expowiska zwracające się:
-Vamp Hell
-Peninsula
-Hydra Hill/Hydra Island 120k/h
-Quary, już w mniejszym stopniu na gs island, ponieważ na niektórych serwerach non pvp można spotkać tam botera 160+ ek xD

Wg. mnie także 150+ sorc nie odczuł aż takiej zmiany, ponieważ posiadał kasy jak lodu sprzed upa (solo hero 60+ lvl/dragi 50+lvl/bksy 80+lvl), co pozwala mu nawet teraz na expienie na poi dls czy hydra island solo.

50-90 sorce teraz muszą współpracować wraz z EK, aby cokolwiek wyexpic, to jest duży +. Żałosne było to, iż 120 ms stał sobie i kilkał f5+f2, i w 7-10 sek ubijał hyderke na hillu...będąc najslabszą pod względem fizycznym postacią mogl stanąc przeciwko hyderce twarzą w morde (a raczej 3), gdy ryc czy palek używając explo nie mogli jej czasami ubic
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach
18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu
18:31 Master of'Candia [250]: skillu*
18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz?

:S
Xzonixek jest offline  
stary 29-09-2007, 19:02   #615
pokers39
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 07 2006
Lokacja: Port Hope

Imię: Cerbor
Profesja: Royal Paladin
Świat: Nova
Domyślny

Ja juz sie pogubiłem ;/
pokers39 jest offline  
stary 29-09-2007, 20:40   #616
mezowski86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Domyślny

Popieram Xzonixek. Sorce miałby dawniej easy mode, teraz mają odpowiednią moc.
mezowski86 jest offline  
stary 29-09-2007, 20:47   #617
Skrzat
Użytkownik Forum

Skrzat's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xzonixek Pokaż post
Wg. mnie także 150+ sorc nie odczuł aż takiej zmiany, ponieważ posiadał kasy jak lodu sprzed upa (solo hero 60+ lvl/dragi 50+lvl/bksy 80+lvl), co pozwala mu nawet teraz na expienie na poi dls czy hydra island solo.

50-90 sorce teraz muszą współpracować wraz z EK, aby cokolwiek wyexpic, to jest duży +. Żałosne było to, iż 120 ms stał sobie i kilkał f5+f2, i w 7-10 sek ubijał hyderke na hillu...będąc najslabszą pod względem fizycznym postacią mogl stanąc przeciwko hyderce twarzą w morde (a raczej 3), gdy ryc czy palek używając explo nie mogli jej czasami ubic

Cytuje chce aby kazdy to sobie przeczytal. Moze skonczy sie ten spam ze sorc jest najgorsza profesja. Dobrze napisane, teraz liczy sie wspolpraca a nie solo wszystkiego co podejdzie.

A co do tematu

6 Miesiecy pozniej

Zima, nadchodza swieta, cipsoft szykuje update. Z nieoficjalnych zrodel, dowiadujemy sie ze za 2 dni bedzie update. Dwa dni pozniej, update wyszedl. Dwanascie godzin pozniej, temat na tibia.pl pod tytulem Masowe przybycie postaci magicznych! Cipsoft ulepszy i zbalansuje wszystkie postacie, ale nie da sie tego szybko zrobic, kazdy blad w tibi moze byc totalna katastrofa wiec miejcie cieprliowsc.
Skrzat jest offline  
stary 29-09-2007, 21:43   #618
VENAEN
Użytkownik Forum

VENAEN's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2005

Imię: VENAEN
Profesja: Druid
Świat: Luminera
Domyślny

@Up ja mam tylko nadzieję ,że balansacja postacii magicznych nie bedzie sie ograniczała tylko do zwiększenia Dmg , ja bym najchętniej widzał ostro przebudowaną listę zaklęć , i bardziej zróżnicowanie Sorca od Druta !

PS: Nie chce mi się nawet pisać o tym czy Summer Update udupił czy nie !
Ja cały czas Gram swoim Druidem ,ale dla mnie to jest tylko zabawa
stary 29-09-2007, 22:54   #619
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Skrzat Pokaż post
Cipsoft ulepszy i zbalansuje wszystkie postacie, ale nie da sie tego szybko zrobic, kazdy blad w tibi moze byc totalna katastrofa wiec miejcie cieprliowsc.
Takie katastrofy mieliśmy już dwie - update 7.6 i, w nieco mniejszym stopniu, 8.0. A znając Cipsoft, trzecia nas też nie ominie
Duch Niespokojny jest offline  
stary 30-09-2007, 00:15   #620
Skrzat
Użytkownik Forum

Skrzat's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: New Jersey

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Takie katastrofy mieliśmy już dwie - update 7.6 i, w nieco mniejszym stopniu, 8.0. A znając Cipsoft, trzecia nas też nie ominie
Dla jednych, update 7.6+ byl katastrofa, dla innych nadzieja na powrot do tibi. Zalezy od punktu widzenia. Co do trzeciej katastrofy to chyba cipbot. Mi bardziej chodzilo o cos takiego jak bylo na tescie, palek 800 z jakies gwiazdki, musza uwazac co robia, zeby nie dac za duzego dmg i za nisko tez go nie ustawic, tak jak knight przed update 8.0 lub przesilony sorc przed 8.0
Skrzat jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania