|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 10 2007
|
![]() Cytuj:
http://www.owczarkiniemieckie.ok1.pl/viewtopic.php?t=60 -akcja pierwsza (bo forum sie dopiero rozwija) http://www.psy.pl/dzialy/?O=5882 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Nigdzie
Imię: Ultros Calimari
Profesja: Sorcerer
|
![]() Odniosę się do pierwszego posta.
A ja całym sercem popieram przeprowadzenie takiej akcji w Polsce. Jest po prostu za dużo bezpańskich psów i kotów. Włóczą się, srają, i stanowią zagrożenie dla ludzi (mnie o mało co 2 takie nie pogryzły, dobrze że miałem rower, to łatwo uciekłem). A mięso, po przebadaniu można byłoby sprzedać w delikatesach albo ufundować mięsko dla głodnych dzieci w sierocińcach (mówię to absolutnie serio, sam bym z chęcią skosztował takiego mięsiwa). Ale, ponieważ tacy niby-obrońcy zwierząt muszą krzyczeć, to się nie zanosi na jakieś zmiany. EDIT: Kotkom też bym dowalił. Ostatnio edytowany przez Ultros Calimari - 03-10-2007 o 13:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() @Up:
Ten post był chyba prowokacją ponieważ to by było absurdalne posunięcie. Zamiast tego lepiej takie psy zawieść do schronisk i zaszczepić. Ale zadam ci jedno pytanie: Czy Ty byś naprawdę chciał zjeść takie mięsko?Bo mi się zdaje,że nie. A przynajmniej takie dzieci by pewnie nie chciały. A co do zmian. To najpewniej w tym kraju takich nie zobaczysz,bo w kraju rozwiniętym i w miarę bogatym,takie coś by było skandalem na skalę co najmniej Europejską i równoznaczne z cofnięciem się w rozwoju kulturalnym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
A takie dzieci chciałyby zjeść cokolwiek, co napełniło by ich brzuszki, i byłoby jadalne. Naprawdę myślisz, że by prowadziły jakieś dywagacje natury etycznej? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Cytuj:
I to samo zrobiłbyś z chorymi ludźmi którzy są chorzy na jakieś choroby zakaźne i są bez opieki?Bo wg. mnie Zwierzęta i Ludzie odczuwają to samo i z twojego punktu widzenia wychodzi na to,że byś zabił wszystkich chorych na świecie.(I dałbyś ciała głodnym na pożarcie) Cytuj:
Na pewno istnieją tańsze sposoby nakarmienia dzieci,to jest pewne.Bo nie wyobrażam sobie na półce sklepowej towaru z napisem "Najlepsze pieskie mięsko,wyrobu Polskiego!" Ostatnio edytowany przez Oerciak - 03-10-2007 o 13:58. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Nigdy bym nie zabijał ludzi, jak też bym nie dawał zgody na uśmiercanie ich (chyba że sami tego chcą, to wtedy inny temat na rozmowę) z powodu ich choroby. Zwierzęta może i odczuwają ból, ale co z tego miało by wynikać? Cytuj:
Na pewno są inne sposoby nakarmienia dzieci, ale co z tego? Ostatnio edytowany przez Ultros Calimari - 03-10-2007 o 14:50. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Hmmm... mieso jak mieso... Czemu jemy swinie a psow nie? Tak samo z kaczkami, kurczakami, krowami itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Kilka godzin temu spałowali przy mnie bezdomnego. Po co wymagać od ludzi, że będą szanować zwierzaki jak nie szanują samych siebie?
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Cóż, ludzie ludziom taki los gotują.
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak przemawia bo żeby komuś coś wytykać należy najpierw zrobić porządek u siebie. Powiedz mi czy ta petycja nie jest przypadkiem hipokryzją???
![]() |
#53 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Cytuj:
@to Ultros Calimari Ciekawe rozwiazanie nie powiem tylko jest jeden wielki problem. Gdyby tak przebadac wszystkie psy, ktore mialyby wedrowac pod widelec napewno 80% tego mieska nie nadawaloby sie do spozycia doliczajac koszty takiego badania... Nie wspomne juz o tamtym na gorze^^^. Pomysl 7 razy zanim cos napiszesz ok? (unikniesz bledu) @up Nie bylbym do konca pewien twojego przekonania... Z jednej strony nie widzimy drzazgi w oku(zapomnialem =p) u siebie z drugiej natomiast patrzymy na belke innego czlowieka. @down A mi sie wydaje, ze ten kto ten glupi wymysl zabijania zwierzat wymyslil mial wieksza wscieklizne niz wszytkie razem wziete psy. ;p Ostatnio edytowany przez janek@ - 03-10-2007 o 22:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Imo powinni naw*******ać się wściekłego mięsa i sami pozdychać.
A nie zabijać Bogu ducha winne zwierzaki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 10 2007
|
![]() Cytuj:
@top pamietam taka akcje, nie pamietam jak sie nazywala. Koles przerabial bezpanskie psy, psy sasiadow, swoje psy na smalec. Uznali go za chorego psychicznie i siedzi teraz na szczescie w zasyfialym psychiatryku! TOZ prowadzi takie akcje i lepiej bedzie jezeli nie spotkam sie z jakims pojebancem ktory cos zrobi psu, nie obchodzi mnie czy to jego pies, czy moj, czy jakis bezdomny. ZAJEBE CHUJA!! Cytuj:
Pozdrawiam, TOZ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
wojna polska- chiny? co za brednie, chińska piechota na bosaka zdepcze całą europę... btw. pies w azji to przysmak kulinarny, to tak jakby u nas wytłukli świnie, oczywiście, szkoda bo to biedne i niewinne zwierzęta, ale żadna petycja nigdy nie pomoże w uratowaniu ich. napisz sobie petycje do usa żeby przeprosili japończyków za zabicie 15 milionów ludzi w hiroszimie i nagasaki dwiema bombami, ale czy coś to pomoże? Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 04-10-2007 o 15:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Nie rozumiem was ludzie. Marnujecie czas i energię, żeby tutaj siać swój defetyzm w dziesiątkach postów na minutę, ale podpisanie petycji to już dla was zbyt wielki wysiłek, bo przecież "to nic nie da". A co da wasze biadolenie na forum?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() uświadamiam, że petycja nic nie da- to da biadolenie na forum, wytłumacz mi w czym pomoże petycja kierowana bóg wie gdzie (prawdopodobnie do kraju, który od dwóch tysięcy lat jest rządzony twardą dyktatorską ręką) no i właściwie w jakim celu? myślisz, że przejmą się jakąś internetową petycją z kraju o którym nawet nie słyszeli? wytłumaczcie mi proszę, jaki to ma cel...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Facet, widać, że jesteś (pardon) nieźle świrnięty na punkcie GreenPiS, daruj sobie... Jeżeli mam wybierać między 500tys psiakami a 10 ludźmi którzy mogą przez te psy umrzeć na wściekliznę wybiorę człowieka... P.S. W Indiach krowa uznawana jest za zwierze święte i zabicie jej niejednokrotnie równa się śmiercią oprawcy, w Polsce na ubój idą dziesiątki krów dziennie, dlaczego? Bo mamy inną kulturę niż w Indiach! Nie można się wpieprzać komuś z butami w jego kulturę, w jego świat tylko dla tego, że TY masz inne zdanie!
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 04-10-2007 o 15:20. |
|
![]() |
![]() |