Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-10-2007, 23:47   #41
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Reflux Pokaż post
P.S. Czemu zajmujecie się tylko psami i kotami a nie dzikimi zwierzętami typu sarny czy dziki które nie rzadko padają ofiarami wygłodniałych psów które są karmione chlebem i wodą. Na wsiach często spotyka się 5-6 psów na podwórku zastanawialiście się co one dostają do jedzenia jak są traktowane??? Hmm czemu nikt nie zajmuje się takimi sprawami ??? <teraz mówię o Polsce>
To też są sprawy jak najbardziej godne uwagi, ale czy to w jakikolwiek sposób przemawia przeciwko tej petycji?
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-10-2007, 08:00   #42
TOZ
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 10 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Reflux Pokaż post
Mam parę pytań i zastrzeżeń. Otóż z jakiego źródła pochodzą informacje na temat bestialskiego sposobu zabijania tych zwierząt??? Czemu ma służyć ta akcja i czy ma jakieś szanse nie wylądowania w niszczarce na dokumenty??? Czy to wszystko nie jest przypadkiem przejaskrawioną i mającą na celu żerowanie na uczuciach wersją wydarzeń??? A teraz parę zastrzeżeń: Może i przeprowadzili źle całą akcję i nie przemyśleli jej do końca. Ale czy ktoś ma chociaż nikłe pojęcie jak wygląda sprawa opieki weterynaryjnej u nich ??? Nie sądzę, więc czemu nie znając wszystkich faktów próbujemy udowodnić swoją rację??? A teraz najpoważniejszy zarzut
co nam do wewnętrznej polityki Chin??? Polityka wewnętrzna Chin to sprawa obywateli Chin i właścicieli tych psów. Oczywiście jeżeli wszystkie informacje tutaj podane nie są przejaskrawione i jest to forma wyrażenia swojej dezaprobaty wobec złego przygotowania całej akcji, to nie mam pytań.

P.S. Czemu zajmujecie się tylko psami i kotami a nie dzikimi zwierzętami typu sarny czy dziki które nie rzadko padają ofiarami wygłodniałych psów które są karmione chlebem i wodą. Na wsiach często spotyka się 5-6 psów na podwórku zastanawialiście się co one dostają do jedzenia jak są traktowane??? Hmm czemu nikt nie zajmuje się takimi sprawami ??? <teraz mówię o Polsce>
minuta na google...
http://www.owczarkiniemieckie.ok1.pl/viewtopic.php?t=60 -akcja pierwsza (bo forum sie dopiero rozwija)
http://www.psy.pl/dzialy/?O=5882
TOZ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 13:25   #43
Ultros Calimari
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2005
Lokacja: Nigdzie

Profesja: Sorcerer
Domyślny

Odniosę się do pierwszego posta.

A ja całym sercem popieram przeprowadzenie takiej akcji w Polsce. Jest po prostu za dużo bezpańskich psów i kotów. Włóczą się, srają, i stanowią zagrożenie dla ludzi (mnie o mało co 2 takie nie pogryzły, dobrze że miałem rower, to łatwo uciekłem). A mięso, po przebadaniu można byłoby sprzedać w delikatesach albo ufundować mięsko dla głodnych dzieci w sierocińcach (mówię to absolutnie serio, sam bym z chęcią skosztował takiego mięsiwa).
Ale, ponieważ tacy niby-obrońcy zwierząt muszą krzyczeć, to się nie zanosi na jakieś zmiany.

EDIT: Kotkom też bym dowalił.

Ostatnio edytowany przez Ultros Calimari - 03-10-2007 o 13:28.
Ultros Calimari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 13:33   #44
Oerciak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń

Oerciak ma numer GG 4853370
Domyślny

@Up:
Ten post był chyba prowokacją ponieważ to by było absurdalne posunięcie.
Zamiast tego lepiej takie psy zawieść do schronisk i zaszczepić.
Ale zadam ci jedno pytanie:

Czy Ty byś naprawdę chciał zjeść takie mięsko?Bo mi się zdaje,że nie.
A przynajmniej takie dzieci by pewnie nie chciały.

A co do zmian.
To najpewniej w tym kraju takich nie zobaczysz,bo w kraju rozwiniętym i w miarę bogatym,takie coś by było skandalem na skalę co najmniej Europejską i równoznaczne z cofnięciem się w rozwoju kulturalnym.
Oerciak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 13:37   #45
Ultros Calimari
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oerciak Pokaż post
@Up:
Ten post nie był prowokacją, powiedziałem to absolutnie serio. Zaś hyclowanie psów do schronisk to głupota i totalna strata kasy.

Cytuj:
@Up:
NAPRAWDĘ chciałbym zjeść Psininę i kocinę. Szczurzyznę też, jak już poruszamy temat.
A takie dzieci chciałyby zjeść cokolwiek, co napełniło by ich brzuszki, i byłoby jadalne. Naprawdę myślisz, że by prowadziły jakieś dywagacje natury etycznej?
stary 03-10-2007, 13:43   #46
Oerciak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Toruń

Oerciak ma numer GG 4853370
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ultros Calimari Pokaż post
Ten post nie był prowokacją, powiedziałem to absolutnie serio. Zaś hyclowanie psów do schronisk to głupota i totalna strata kasy.
To teraz sobie wyobraź,że koszta byłyby nie mal równe.I równoczesne zabicie wszystkich takich porzuconych psów i kotów byłoby nie możliwe,ponieważ jak sam wiesz jest ich sporo.

I to samo zrobiłbyś z chorymi ludźmi którzy są chorzy na jakieś choroby zakaźne i są bez opieki?Bo wg. mnie Zwierzęta i Ludzie odczuwają to samo i z twojego punktu widzenia wychodzi na to,że byś zabił wszystkich chorych na świecie.(I dałbyś ciała głodnym na pożarcie)

Cytuj:
NAPRAWDĘ chciałbym zjeść Psininę i kocinę. Szczurzyznę też, jak już poruszamy temat.
A takie dzieci chciałyby zjeść cokolwiek, co napełniło by ich brzuszki, i byłoby jadalne. Naprawdę myślisz, że by prowadziły jakieś dywagacje natury etycznej?
A myślisz,że opiekunowie daliby by im to zjeść?
Na pewno istnieją tańsze sposoby nakarmienia dzieci,to jest pewne.Bo nie wyobrażam sobie na półce sklepowej towaru z napisem "Najlepsze pieskie mięsko,wyrobu Polskiego!"

Ostatnio edytowany przez Oerciak - 03-10-2007 o 13:58.
Oerciak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 14:49   #47
Ultros Calimari
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
To teraz sobie wyobraź,że koszta byłyby nie mal równe.I równoczesne zabicie wszystkich takich porzuconych psów i kotów byłoby nie możliwe,ponieważ jak sam wiesz jest ich sporo.
No masz, a w Chinach jakoś się udało, cuda no nie?

Cytuj:
I to samo zrobiłbyś z chorymi ludźmi którzy są chorzy na jakieś choroby zakaźne i są bez opieki?Bo wg. mnie Zwierzęta i Ludzie odczuwają to samo i z twojego punktu widzenia wychodzi na to,że byś zabił wszystkich chorych na świecie.(I dałbyś ciała głodnym na pożarcie)
Rozmowa z tobą jak widać nie ma żadnego sensu, jeżeli chcesz innym wtłaczać słowa przez nich nie powiedziane.
Nigdy bym nie zabijał ludzi, jak też bym nie dawał zgody na uśmiercanie ich (chyba że sami tego chcą, to wtedy inny temat na rozmowę) z powodu ich choroby.
Zwierzęta może i odczuwają ból, ale co z tego miało by wynikać?

Cytuj:
A myślisz,że opiekunowie daliby by im to zjeść?
Na pewno istnieją tańsze sposoby nakarmienia dzieci,to jest pewne.Bo nie wyobrażam sobie na półce sklepowej towaru z napisem "Najlepsze pieskie mięsko,wyrobu Polskiego!"
A ja sobie takie coś wyobrażam. A bigoteria opiekunów mnie nie obchodzi.
Na pewno są inne sposoby nakarmienia dzieci, ale co z tego?

Ostatnio edytowany przez Ultros Calimari - 03-10-2007 o 14:50.
stary 03-10-2007, 18:51   #48
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
... nie wyobrażam sobie na półce sklepowej towaru z napisem "Najlepsze pieskie mięsko,wyrobu Polskiego!"
Hmmm... mieso jak mieso... Czemu jemy swinie a psow nie? Tak samo z kaczkami, kurczakami, krowami itp.
stary 03-10-2007, 20:17   #49
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
@Up:
Ale zadam ci jedno pytanie:

Ja nie mialbym oporow przed zjedzeniem mieska z kota albo psa. I nie wiesz co chcialby, a czego nie chcialby naprawde glodny czlowiek.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oerciak
Czlowiek to czlowiek, a zwierze to zwierze. Jesz mieso? Jesli tak, to jesz zwierzeta, ktore zostaly zabite by nakarmic ludzi. Czy zabijanie i jedzenie krow i swin cie nie bulwersuje? To tez zwierzeta. Oczywiscie jestem przeciw zabijaniu zwierzat dla rozrywki czy znecaniu sie nad nimi, ale taka jest natura. My jemy mieso, gdy umrzemy nasze cialo zjedza robaki, a robaki zostana zjedzone przez ptaki.
stary 03-10-2007, 20:38   #50
Kulikos
Użytkownik Forum

Kulikos's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk

Świat: TVP 1
Domyślny

Kilka godzin temu spałowali przy mnie bezdomnego. Po co wymagać od ludzi, że będą szanować zwierzaki jak nie szanują samych siebie?
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath
Oddech krasnoluda r0x

-Hi
-Notka
-No?
-So Stfu&Bye Nob!1
Kulikos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 20:41   #51
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cóż, ludzie ludziom taki los gotują.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 22:09   #52
Reflux
Użytkownik Forum

Reflux's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2006
Lokacja: Warszawa

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 90
Skille: 97/81
Reflux ma numer GG 6823397 Reflux ma login Tlenu reflux-1988@tlen.pl Send a message via Skype™ to Reflux
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
To też są sprawy jak najbardziej godne uwagi, ale czy to w jakikolwiek sposób przemawia przeciwko tej petycji?
Tak przemawia bo żeby komuś coś wytykać należy najpierw zrobić porządek u siebie. Powiedz mi czy ta petycja nie jest przypadkiem hipokryzją???
stary 03-10-2007, 22:10   #53
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
J
Czlowiek to czlowiek, a zwierze to zwierze. Jesz mieso? Jesli tak, to jesz zwierzeta, ktore zostaly zabite by nakarmic ludzi. Czy zabijanie i jedzenie krow i swin cie nie bulwersuje? To tez zwierzeta. Oczywiscie jestem przeciw zabijaniu zwierzat dla rozrywki czy znecaniu sie nad nimi, ale taka jest natura. My jemy mieso, gdy umrzemy nasze cialo zjedza robaki, a robaki zostana zjedzone przez ptaki.
Z logicznego punktu widzenia byloby to prawda gdyby nie fakt, ze psy/koty(zwierzeta domowe) sa zwierzetami domowymi, ktore towarzyszyly/pomagaly ludziom od nie lada dziejow. Dlatego jedzenia ich miesa nie przystoi czlowiekowi chyba, ze jest naprawde "mhroczny".

@to Ultros Calimari

Ciekawe rozwiazanie nie powiem tylko jest jeden wielki problem. Gdyby tak przebadac wszystkie psy, ktore mialyby wedrowac pod widelec napewno 80% tego mieska nie nadawaloby sie do spozycia doliczajac koszty takiego badania... Nie wspomne juz o tamtym na gorze^^^. Pomysl 7 razy zanim cos napiszesz ok? (unikniesz bledu)

@up
Nie bylbym do konca pewien twojego przekonania... Z jednej strony nie widzimy drzazgi w oku(zapomnialem =p) u siebie z drugiej natomiast patrzymy na belke innego czlowieka.

@down
A mi sie wydaje, ze ten kto ten glupi wymysl zabijania zwierzat wymyslil mial wieksza wscieklizne niz wszytkie razem wziete psy. ;p

Ostatnio edytowany przez janek@ - 03-10-2007 o 22:49.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 22:27   #54
MiodUs
Użytkownik Forum

MiodUs's Avatar

Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Płock

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
MiodUs ma numer GG 4415412
Domyślny

Imo powinni naw*******ać się wściekłego mięsa i sami pozdychać.
A nie zabijać Bogu ducha winne zwierzaki.
MiodUs jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2007, 22:45   #55
Ultros Calimari
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
Z logicznego punktu widzenia byloby to prawda gdyby nie fakt, ze psy/koty(zwierzeta domowe) sa zwierzetami domowymi, ktore towarzyszyly/pomagaly ludziom od nie lada dziejow.
Krowy też pomagały ludziom, ale jak widzisz, nóż mr. rzeźnika jest ciągle ostrzony. To nie jest argumentem, gdyż podział zwierząt na te do jedzenia i na te do przytulania jest co najmniej debilny.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
@to Ultros Calimari
Ciekawe rozwiazanie nie powiem tylko jest jeden wielki problem. Gdyby tak przebadac wszystkie psy, ktore mialyby wedrowac pod widelec napewno 80% tego mieska nie nadawaloby sie do spozycia doliczajac koszty takiego badania... Nie wspomne juz o tamtym na gorze^^^. Pomysl 7 razy zanim cos napiszesz ok? (unikniesz bledu)
Nie było w moim poście żadnego błędu. Jest oczywistością, że by było wiele odrzutów, ale proporcje koszty badań/zyski ze sprzedaży mięsa byłyby co najmniej zadowalające.
stary 04-10-2007, 07:54   #56
TOZ
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 10 2007

Domyślny

Cytuj:

Zacznijmy od tego ze w Polsce oraz w innych krajach (nie mowiac o chinolach/ innych dup z tamtych okolic) zabijanie zwierzat domowych jest bardzo surowo zabronione i spedzisz kilka latek w wiezieniu jezeli zrobisz produkt spozywczy z psa/kota/Bog wie czego jeszcze...
@top
pamietam taka akcje, nie pamietam jak sie nazywala. Koles przerabial bezpanskie psy, psy sasiadow, swoje psy na smalec. Uznali go za chorego psychicznie i siedzi teraz na szczescie w zasyfialym psychiatryku! TOZ prowadzi takie akcje i lepiej bedzie jezeli nie spotkam sie z jakims pojebancem ktory cos zrobi psu, nie obchodzi mnie czy to jego pies, czy moj, czy jakis bezdomny. ZAJEBE CHUJA!!

Cytuj:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@
Z logicznego punktu widzenia byloby to prawda gdyby nie fakt, ze psy/koty(zwierzeta domowe) sa zwierzetami domowymi, ktore towarzyszyly/pomagaly ludziom od nie lada dziejow.

Krowy też pomagały ludziom, ale jak widzisz, nóż mr. rzeźnika jest ciągle ostrzony. To nie jest argumentem, gdyż podział zwierząt na te do jedzenia i na te do przytulania jest co najmniej debilny.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@
@to Ultros Calimari

Nie było w moim poście żadnego błędu. Jest oczywistością, że by było wiele odrzutów, ale proporcje koszty badań/zyski ze sprzedaży mięsa byłyby co najmniej zadowalające.
O jakim ty podziale mowisz? Psy po piewsze nie sa do przytulania, chyba ze kupi ktos sobie jakiego Yorka, ktory to znosi. Pies na ogol jest od bronienia domow, jest poza tym przyjacielem czlowieka. Nie mowie teraz o przytulaniu, pies po prostu towarzyszy czlowieowi przez zycie.
Pozdrawiam, TOZ
TOZ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2007, 15:03   #57
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TOZ Pokaż post
w d"""" mam to ze maja taki ustroj polityczny! co u nich jest normalne? to ze dzieci ucza sie po 15 h dziennie? ze mozna miec 1 dziecko max. a jak nie to ze placi sie kase? normalne jest ze u nich sie je psy? ze maja najwyzszy procent samobojstw? ze uzywaja tortur, normalne jest ze panuje u nich dyktatura? Mam gdzies roznice kulturowe, obuzone sa wszystkie kraje!!!

@edit
mam pytanie- czemu na tibia.org.pl temat po 1 godzinie ten temat zrobil sie goracy i mial juz 20000 wejsc?dziwne, dzieki mnie i uzytkownikom na my forum zebralismy ponad 2000 podpisow... pozdro

@up
wywolamy wojne chiny vs. polska. oczywiscie polska wyra mam nadzieje
daj se siana człowieku, na świecie dzieją się okrucieństwa o których nikt z nas nigdy nie słyszał i żadna petycja w tym nie pomoże...
wojna polska- chiny? co za brednie, chińska piechota na bosaka zdepcze całą europę...
btw. pies w azji to przysmak kulinarny, to tak jakby u nas wytłukli świnie, oczywiście, szkoda bo to biedne i niewinne zwierzęta, ale żadna petycja nigdy nie pomoże w uratowaniu ich.
napisz sobie petycje do usa żeby przeprosili japończyków za zabicie 15 milionów ludzi w hiroszimie i nagasaki dwiema bombami, ale czy coś to pomoże?

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 04-10-2007 o 15:07.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2007, 15:10   #58
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Nie rozumiem was ludzie. Marnujecie czas i energię, żeby tutaj siać swój defetyzm w dziesiątkach postów na minutę, ale podpisanie petycji to już dla was zbyt wielki wysiłek, bo przecież "to nic nie da". A co da wasze biadolenie na forum?
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2007, 15:14   #59
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Nie rozumiem was ludzie. Marnujecie czas i energię, żeby tutaj siać swój defetyzm w dziesiątkach postów na minutę, ale podpisanie petycji to już dla was zbyt wielki wysiłek, bo przecież "to nic nie da". A co da wasze biadolenie na forum?
uświadamiam, że petycja nic nie da- to da biadolenie na forum, wytłumacz mi w czym pomoże petycja kierowana bóg wie gdzie (prawdopodobnie do kraju, który od dwóch tysięcy lat jest rządzony twardą dyktatorską ręką) no i właściwie w jakim celu? myślisz, że przejmą się jakąś internetową petycją z kraju o którym nawet nie słyszeli? wytłumaczcie mi proszę, jaki to ma cel...
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2007, 15:16   #60
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez TOZ Pokaż post
Zacznijmy od tego ze w Polsce oraz w innych krajach (nie mowiac o chinolach/ innych dup z tamtych okolic) zabijanie zwierzat domowych jest bardzo surowo zabronione i spedzisz kilka latek w wiezieniu jezeli zrobisz produkt spozywczy z psa/kota/Bog wie czego jeszcze...
[...]
Proszę o definicję "zwierzęcia domowego"... Gdy będę miał świnkę, będę z nią chodził na spacery do parku, wyprowadzał, dawał jeść a po 3 latach zrobię z niej schabowe to co... zabiłem zwierzę domowe czy nie?...
Facet, widać, że jesteś (pardon) nieźle świrnięty na punkcie GreenPiS, daruj sobie... Jeżeli mam wybierać między 500tys psiakami a 10 ludźmi którzy mogą przez te psy umrzeć na wściekliznę wybiorę człowieka...

P.S.
W Indiach krowa uznawana jest za zwierze święte i zabicie jej niejednokrotnie równa się śmiercią oprawcy, w Polsce na ubój idą dziesiątki krów dziennie, dlaczego? Bo mamy inną kulturę niż w Indiach! Nie można się wpieprzać komuś z butami w jego kulturę, w jego świat tylko dla tego, że TY masz inne zdanie!

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 04-10-2007 o 15:20.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania