|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#61 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#62 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
I żeby była jasność - nie bronię nikomu jeść psów, kotów, świnek morskich czy wielorybów. Ale, po pierwsze, nigdy nie zgodzę się na ich bezmyślne i brutalne mordowanie, zwłaszcza jeśli istnieją inne logiczne rozwiązania. Jeśli już mamy zabijać zwierzęta, róbmy to przynajmniej humanitarnie. A po drugie, wspominacie o tym, że to ludzie są ważniejsi - a czy pomyśleliście o właścicielach wymordowanych psów? Przyszło wam do głowy jak wy byście się czuli, gdyby ktoś wam wszedł do domu, wytargał wasze zwierzę, powiesił i jeszcze stłukł pałą? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Cytuj:
Btw. ludzie nie są ważniejsi od zwierząt, skoro mordują zwierzęta i siebie nawzajem od tak sobie, nie w wyniku selekcji naturalnej, to są bytem niższym niż one. Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 04-10-2007 o 19:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 10 2006
|
![]() Cytuj:
![]() Ciekawe co by sie stało jakbyś sobie uczył ubranie z miesa krowy (tak jak w tej reklamie "Sprajta" Poparaduj tak po ulicy i dziekawe jakie będą efekty końcowe ![]() Cały to ty z tamtąd nie wyjdziesz ;P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Aha, nie ma cienia szansy. Cytuj:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Evirel
Zgadzam się. @Vansider Albo moja znajomość języka polskiego jest zbyt słaba, albo ty nie potrafisz pisać sensownych zdań, niewiele zrozumiałem z twojego posta i zamiast oglądać beznadziejne reklamy w telewizji, zająłbyś rozwojem samego siebie... Jeżeli chodzi o to, że uszyłbyś sobie ubranie z mięsa krowy i paradował w nim po Delhi, zostałbyś najpierw rozczłonkowany a następnie zgładzony i to wcale zabawne mi się nie wydaje, tak jak cały ten temat... Trochę wyczucia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 10 2007
|
![]() Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwierz%C4%99ta_domowe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#69 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Cytuj:
Oczywiscie nie tylko o cel tutaj chodzi, ale takze o przyjazn pomiedzy psem i czlowiekiem. Teraz to ja juz ciebie nie rozumiem.... Mowiles wczesniej tak, ze oddalbys cale to mieso potrzebujacym, a teraz to na sprzedaz. ;/ Skoro chcesz zalozyc hodowle psow na uzytek spozywczy to prosze bardzo mozesz jechac do chin. Cytuj:
Cytuj:
Z reszta nie jestem pewny spytaj sie adwokata. Przykre, ze niektorzy ludzie maja gdzies tysiace zabitych psow... a jeszcze bardziej przykre jakby dodac, ze podczas zabijania ow psow lamane sa podstawowe prawa czlowieka, ktore "obojetniacy" tez maja w nosie... Ostatnio edytowany przez janek@ - 05-10-2007 o 12:42. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zbanowany
|
![]() Macie problemy. Przeca to Chinole. U nich zawsze jak coś przeszkadzało, to kazali to wymordować nie w sztukach, ale w milionach ton i za każdą ofiarę płacili 15-60 centów. To nie dzieje się w Europie, tylko na zupełnie innym krańcu świata, gdzie sposób myślenia i ludzka mentalność jest na prawdę odmienna. Nikt nie wypowie wojny społeczeństwu, z ponad miliardową populacją. Petycje wejdą tym uchem, a tamtym wyjdą. Po prostu cieszmy się, że u nas tak nie jest i nie dopuśćmy by tak było.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Moderator
|
![]() To raczej tobie ktoś powinien wyjaśnić na czym polega dyskusja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#75 | ||
Moderator
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Użytkownik Forum
|
![]() Aha, no tak, masz rację, trochę się wcześniej źle wyraziłem. Wcześniej napisałem tak, jakby przekonanie dyskutanta wykluczało uzyskanie z przyjemności z dyskusji, a oczywiście tak nie jest. Ale to raczej szczegół, który nie zmienia ogólnego sensu wypowiedzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Guest
|
![]() hmmm, Spójrzmy na to z innej strony. Jesli jest tam epidemia wscieklizny na która umieraja lub cierpi ogromna ilosc osób. Co ty bys uwazal za sluszne jakby przykladem, twój bliski umieral z powodu wscieklizny, co jest wazniejsze: zycie czlowieka czy pieska? Jest to niestety okrutna prawda,zyjemy w szarym swiecie,gdzie niema samej zabawy i szczescia.
Ale blad Chin jest tym ze zrobili po prostu Masakre. Chore osobniki powinni co najwyzej bez okrucienstwa uspic, no bo i tak takie chore zwierze cierpi. Wysokosc odszkodowania mnie porazila, za tyle to ledwo M&M-sy kupie w sklepie. I stoczysz sie niestety na taki sam poziom co on. Ostatnio edytowany przez Greynevan - 09-10-2007 o 20:47. |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() @up
Narescie ktos madrzejszy. ;p Nom masz racje zyjemy w chorym swiecie, ale pomimo to nie mozemy zapominac o tym co dobre dla wszystkich. Zadne zycie nie jest wyzsze od innego i powinnismy przynajmniej respektowac je w mniejszym stopniu od naszego. Zgodze sie tez z masakra przeciez oni zabijali rowniez i ZDROWE psy wlascicieli przez co sa tu lamane podstawowe prawa czlowieka/psa. To byla bezmyslna decyzja, ktora mam nadzieje, ze sie nie powtorzy. P.S. Jesli sadzicie, ze listy protestacyjne nic nie dadza to przynajmniej sie podpiszcie z szacunku dla poszkodowanych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 10 2007
|
![]() Jak widze zapowiada sie ciekawa dyskusja
![]() |
![]() |
![]() |