Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-10-2007, 23:51   #1921
Hellraiser
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2005

Stan: Niegrający
Świat: Aurora
Domyślny

7 października 2007

Lider klasyfikacji generalnej mistrzostw świata Formuły 1, Lewis Hamilton, nie ukończył wyścigu o Grand Prix Chin. Debiutant w F1 po raz pierwszy w tym sezonie i co za tym idzie w karierze, nie ukończył wyścigu.

Dziś się nie udało, ale i tak zdobędę tytuł mistrza świata, więc się specjalnie nie martwię dzisiejszym GP. Wujek Ron (szef McLarena) obiecał mi, że w następnym wyścigu popsuje bolid Alonso i to on nie ukończy wyścigu, a ja będę mistrzem – śmieje się Lewis.

Na pytanie dotyczące jego opon odpowiada: Opony stawały się coraz to gorsze, coraz bardziej zniszczone. Praktycznie się skończyły. Ślizgałem się jak na lodzie. Przed zjazdem do pit-stopu zakopałem się w żwirze i już nie mogłem wyjechać – z jego oczu lecą łzy. Ale wujek Ron powiedział, że dźwigowy, który miał mnie uwolnić z pułapki żwirowej, zostanie zwolniony. Bo w końcu ja mam zdobyć mistrza, nie? – pytał dziennikarzy, wycierając chusteczką łzy po bardzo traumatycznym przeżyciu w żwirze.

Szkoda że zaczerpnięte z http://nonsensopedia.wikia.com

@Coś tam.

Tja, przerąbane ma teraz Matusiak z tym jankiem, więc jeśli w Eredivisie 10, to ile w Premier League ;> 20?
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41
Hellraiser jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-10-2007, 21:23   #1922
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

PLK znów wielka ;]?
Articuno jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 00:01   #1923
Raul
eX Moderator

Raul's Avatar

Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu

Domyślny

Nominacje FIFA World Player:
Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Petr Cech, Cristiano Ronaldo, Deco, Didier Drogba, Michael Essien, Samuel Eto'o, Gennaro Gattuso, Steven Gerrard, Thierry Henry, Juninho, Kaká, Miroslav Klose, Philipp Lahm, Frank Lampard, Rafael Márquez, Lionel Messi, Alessandro Nesta, Andrea Pirlo, Franck Ribéry, Juan Román Riquelme, Ronaldinho, Wayne Rooney, John Terry, Carlos Tévez, Lilian Thuram, Fernando Torres, Ruud van Nistelrooy, Patrick Vieira.

Albo ja się na futbolu naprawdę nie znam, albo wiele z tych nominacji to istne kpiny. Co na tej liście robią chociażby tacy piłkarze jak Buffon (cały sezon w drugiej lidze), Cannavaro (większość sezonu grał piach), Cech (większość sezonu leczył kontuzję), Deco (przegrał z Barceloną siedem pucharów i niczym się nie wyróżniał), Eto'o (większość sezonu leczył kontuzje), Henry (kontuzja), Márquez (obrońca jakich wielu w Europie), Riquelme (przegrał finał Copa América, a w klubie nie gra), Ronaldinho (tutaj już mi się nawet nie chce wypowiadać, gość musi być po prostu zawsze do wszystkiego nominowany), Tévez (ledwo uchronił się przed spadkiem do drugiej ligi), Thuram (objeżdżany przez każdego obrońcę w La Liga) czy Vieira (naprawdę był takim kluczowym zawodnikiem Interu?). Jeszcze mi tu Lahm nie pasuje, ale nie oglądam ligi niemieckiej, to nie chcę się jednoznacznie wypowiadać.

Natomiast z drugiej strony, czemu do cholery nie nominowano zawodników, którzy rzeczywiście coś pokazali i osiągnęli? Gdzie jest Casillas (walnie przyczynił się do zdobycia Mistrzostwa Hiszpanii), Ramos (Mistrzostwo Hiszpanii oraz naprawdę niesamowita gra), Totti (to chyba największa żenada, zdobywca Złotego Buta i brak nominacji), Robinho (Mistrzostwo Hiszpanii, Copa América oraz król strzelców tejże imprezy), Seedorf (mózg zdobywcy Ligi Mistrzów), Alves (największe kluby się o niego biły), Fabregas (skoro Messi jest liczony za ten sezon, to czemu nie on, skoro prowadzi Arsenal od zwycięstwa do zwycięstwa).

Tyle nazwisk przyszło mi do głowy od zaraz, gdybym się dłużej zastanowił, to pewnie więcej by ich było. Na przykład taki Kanoute (Puchar UEFA, Puchar Hiszpanii, Superpuchar Hiszpanii) z powodzeniem mógłby wskoczyć za Eto'o. I z pewnością jeszcze kilku zawodników Sevilli za tamten sezon. Dla mnie te nominacje są kpiną (nie po raz pierwszy). Po prostu naprawdę nie wiem, czym się kierują wybierający. Bo patrząc na przykład Ronaldinho, to ani sukcesami, ani dobrą grą. Chyba wychodzi na to, że sławą i marketingiem, no ale gdzie w takim razie jest Beckham?

De las glorias deportivas que campean por Espa
ñ
a,
Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empa
ñ
a.
Club castizo y generoso, todo nervio y corazón,
Veteranos y noveles, veteranos y noveles,
Miran siempre sus laureles con respeto y emoción.
¡
Hala Madrid! ¡Hala Madrid!

Ostatnio edytowany przez Raul - 11-10-2007 o 00:03.
Raul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 00:03   #1924
Capality
Użytkownik Forum

Capality's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Świat: Calmera
Capality ma numer GG 16087821
Domyślny

@UP:
Mi tam brakuje Żurawskiego

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Ogorek-- Pokaż post
a od kiedy filmy są w .html?
Capality jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 00:05   #1925
Rukahs
Użytkownik Forum

Rukahs's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2007
Lokacja: Unisław

Rukahs ma numer GG 8025029
Domyślny

Mi brakuje Boruca.
stary 11-10-2007, 00:11   #1926
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Boruca? Lol

Brak Ramosa... żenua.

Ten konkurs jest OKDR (o kant dupy roztrzaść)
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 07:26   #1927
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów

Domyślny

I tak znając życie wygra Kaka, bo sobie wyrobił taką markę w tamtym sezonie, że nie ma kto z nim rywalizować ;<

A co do komentarza Raula o Tevezie, to co z tego, że prawie WHU spadł do drugiej ligi? To jest klasyfikacja piłkarzy a nie klubów.

Ostatnio edytowany przez Calen Futh - 11-10-2007 o 07:27.
Calen Futh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 13:16   #1928
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Kalisz

Imię: Fayter
Profesja: Elite Knight
Świat: Rzyduf
Poziom: >_<
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 7
Doom Terror ma numer GG 9161169
Domyślny

jesli jakis pilkarz Interu mialby byc nominowany to napewno nie Vieira,kontuzja za kontuzja,dyspozycja w meczach mierna...Zlatan za to by mogl byc nominowany
Doom Terror jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 16:53   #1929
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nowy menedżer Chelsea Londyn, Avram Grant i właściciel klubu Rosjanin Roman Abramowicz, zamierzają sprowadzić na Stamford Bridge Brazylijczyka Kakę z AC Milan.
Grant zamierza pozbyć się dwóch dotychczasowych filarów zespołu - Franka Lamparda i Didiera Drogby. Zawodnicy nie mogą pogodzić się z odejściem portugalskiego szkoleniowca "The Blues" Jose Mourinho.

Według brytyjskich mediów Chelsea jest gotowa zapłacić za brazylijskiego gwiazdora 100 milionów funtów, czyli około 145 milionów euro.
Anglicy mają za sobą już dwa podejścia do sprowadzenia zawodnika, za każdym razem otrzymywali odmowną odpowiedź.
Kolejnego po Shevchence, chcą zmarnować ; l
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
stary 11-10-2007, 17:21   #1930
Hellraiser
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Kolejnego po Shevchence, chcą zmarnować ; l
Co do Shevy, Mourinho go nie chciał Ambramowicz kupił go żeby sobie z nim gadać po rosyjsku tak samo jak Ballacka który jednak pasował na pomoc w póżniejszym terminie.

Co do Kaki, nie wiem po co on ale jeszcze gorzej że niby ikona "Helzeji" Frank "Lamps" Lampard ma być sprzedany już w tą zimę,.. ;s Co ci żydzi heretycy robią z Helzeją ;s
stary 11-10-2007, 18:20   #1931
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hellraiser Pokaż post
Co do Shevy, Mourinho go nie chciał Ambramowicz kupił go żeby sobie z nim gadać po rosyjsku tak samo jak Ballacka który jednak pasował na pomoc w póżniejszym terminie.

Co do Kaki, nie wiem po co on ale jeszcze gorzej że niby ikona "Helzeji" Frank "Lamps" Lampard ma być sprzedany już w tą zimę,.. ;s Co ci żydzi heretycy robią z Helzeją ;s
To chyba lepsze niż granie na poziomie "przed Abramowiczowym", i kibiców więcej
Articuno jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 18:32   #1932
Hellraiser
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Articuno Pokaż post
To chyba lepsze niż granie na poziomie "przed Abramowiczowym", i kibiców więcej
Czy ja wiem, lubiałem jak Chelsea bez presji szpielała sobie w P.UEFA i grała też dobrze ze starym poczciwym Zolą, Wisem, Clarkiem, Haselbainkiem czy Desaillim.

Co do kibiców prawdziwych to chyba zbytnio dużo nie napływa a jedno-sezonowców od groma przecież I ten, i tamten idzie do Chelsea trzeba ich supporicić bo Barca teraz powiedzmy słabsza niż sezon temu, i tego najbardziej nie lubię, tak naprawdę nikt tego nie lubi ;s

"Ale co tam rusek zatrudnił żyda, bogatemu kupować nie zabronisz"
stary 11-10-2007, 19:07   #1933
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów

Domyślny

Kaka nie poradzi sobie w lidze angielskiej. On pasuje do Milanu tak jak Sheva tam pasował. A ta Chelsea jakaś dziwna. Jeszcze niedawno chcieli wyłożyć 80 baniek za Ronaldinho, teraz boom na Kaka'e, ciekawe co za kilka miesięcy będą chcieli ;x
Calen Futh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 19:27   #1934
BlueMaster
Użytkownik Forum

BlueMaster's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Maple story to moje rzycie Celoz!oen1!
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Imię: LaHypex
Profesja: Rookstayer
Świat: Ems/Gms,Kradia
Poziom: 22
Skille: 20/13
Poziom mag.: 3
BlueMaster ma numer GG 5677907
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Calen Futh Pokaż post
Kaka nie poradzi sobie w lidze angielskiej. On pasuje do Milanu tak jak Sheva tam pasował. A ta Chelsea jakaś dziwna. Jeszcze niedawno chcieli wyłożyć 80 baniek za Ronaldinho, teraz boom na Kaka'e, ciekawe co za kilka miesięcy będą chcieli ;x
Jana Urbana :x
BlueMaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 19:29   #1935
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Articuno Pokaż post
PLK znów wielka ;]?
yea qw, mecz o Superpuchar = miodzio. Qwqwqwqwqw ze tez ten piczouak Koszar nie mogl tak pwnic wtedy, kiedy u nas gral ;/ Juz jutro startuje I kolejka ligowa, i na sam poczatek mini-derby Dolnego Slaska, a mianowicie Gornik Walbrzych - Turow Zgorzelec. Bedzie ciekawie, powiadam wam, zwlaszcza ze wiecej niz 4 kluby beda teraz faktycznie walczyc o medal.
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 20:55   #1936
Hellraiser
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik Pokaż post
Bedzie ciekawie, powiadam wam, zwlaszcza ze wiecej niz 4 kluby beda teraz faktycznie walczyc o medal.
Nie znam się prawie w ogóle na koszu, ale to, to nawet ja wiem że ma być kozacko, i koksowniczo w tym sezonie w PLK.

Btw, DIDA zawieszony na 2 mecze LM ;>
stary 11-10-2007, 22:01   #1937
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Lokacja: Kalisz

Imię: Fayter
Profesja: Elite Knight
Świat: Rzyduf
Poziom: >_<
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 7
Doom Terror ma numer GG 9161169
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Calen Futh Pokaż post
Moim zdaniem pilkarz takiej klasy jak Kaka by sobie poradzil wszedzie,bo czy to w lidze wloskiej,czy w lidze mistrzow to wszystkich mija jak pacholki.Taka prawda
Doom Terror jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-10-2007, 23:12   #1938
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hellraiser Pokaż post
Btw, DIDA zawieszony na 2 mecze LM ;>
I wreszcie w bramce Milanu stanie bramkarz...

Edit
Ale te 36 tysięcy to jednak delikatna przesada. Jeżeli kibic wbiega bez problemu na boisko, to co stoi na przeszkodzie, żeby upierdolił któregoś gracza. Troszke niska ta kara ; l.

Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 11-10-2007 o 23:15.
stary 11-10-2007, 23:28   #1939
Maggic
Chelsea Fan

Maggic's Avatar

Lokacja: Szczecin

Maggic ma numer GG 2111891
Domyślny

Mam nadzieję że to tylko plotki bo Chelsea bez Lamparda to już nie Chelsea...co z tego że przyszedł by jakiś Kaka który i tak by się w Anglii nie zaklimatyzował. Druga sprawa dziennik hiszpański podaje że Lampard jest wart ok 18mln euro, co według mnie jest śmieszne. Dawno się tak nie uśmiałem
stary 11-10-2007, 23:35   #1940
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Domyślny

Po przemyśleniu sprawy z Didą...

Zastanawia mnie, że odwróciły się role Poszkodowanego i Oskarżonego. Przecież za symulowanie sędzie może pokazać kartkę, odesłać pod prysznic. Ale żeby zawieszać? Przecież to Celtic jest winny. A kwota 36 tysiecy jest śmieszna jak na taki klub. Mam nadzieje, że AC Milan się odwoła.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania