Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Kto wygrał?
Tusk 43 49.43%
Kwaśniewski 19 21.84%
Nie oglądałem, nie na moje nerwy 25 28.74%
Głosujących: 87. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-10-2007, 23:17   #21
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Według mnie był remis, z lekkim wskazaniem na Tuska. I to już nie chodzi o część merytoryczną, ale raczej o konieczność wygranej PO nad PiSem. Dodatkowo ostatnie przygody Kwaśniewskiego oraz sposób rządzenia przez ekipy Millera/Beliki jakoś nie skłaniają mnie do głosowania na LiD.

@semtana
Nie można sądzić ludzi za to w jakim żyli ustroju. Według ówczesnego prawa, spora część SB wykonywała jedynie swoje obowiązki. Jedynie we wczesnych latach 50-tych UB był naprawdę morderczą organizacją ( czasy Stalina). Uważam, że ludzi którym przyszło zyc, pracować i rządzić w tamtych czasach nie powinno się oceniać za same bycie w systemie komunistycznym, ale za ich dokonania zarówno te złe jak i dobre.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-10-2007, 23:18   #22
R3T
Zbanowany

Data dołączenia: 15 09 2007
Lokacja: Sweden

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thoremos
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel Pokaż post

Wygrał Kwaśniewski. Mówił bardziej merytorycznie, i w przeciwieństwie do Tuska może swoje tezy poprzeć doświadczeniem, tak w sprawach państwowych, jak i tych zagranicznych. je w Polsce .
Jednak czesc o polityce zagranicznej przegral znacznie.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, fakt czesc o gospodarce wygral Kwasniewski ale reszta nalezala juz do Tuska
R3T jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2007, 23:19   #23
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smetana Pokaż post
Z tym zabijaniem mocno przesadziłem, pomyślałem chwilę, i usunąłem to. Udowodnienie komuś czegoś byłoby praktycznie niemożliwe, no i niektórzy zostaliby bezkarni (archiwa z pewnością zostały częściowo uszkodzone/sfałszowane). Ale odsuwanie takich ludzi od polityki wydaje mi się sensowne (mniejsze ryzyko koneksji itd).
Jeśli chodzi o Piłsudskiego miał on wiele ciemnych kart w swym życiorysie.
A kto ich nie ma? Uznawany za bohatera narodowego. Tak samo jak R. Dmowski.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2007, 23:24   #24
Regusek
Użytkownik Forum

Regusek's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2007
Lokacja: Zabrze

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Anima
Świat: Nebula
Poziom: 143
Poziom mag.: 73
Regusek ma numer GG 4752382
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys Pokaż post
To tylko jeden z wielu, naprawdę wielu przypadków..
Regusek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2007, 23:25   #25
ripper
Użytkownik Forum

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Z tym zabijaniem mocno przesadziłem, pomyślałem chwilę, i usunąłem to. Udowodnienie komuś czegoś byłoby praktycznie niemożliwe, no i niektórzy zostaliby bezkarni (archiwa z pewnością zostały częściowo uszkodzone/sfałszowane). Ale odsuwanie takich ludzi od polityki wydaje mi się sensowne (mniejsze ryzyko koneksji itd).
Jeśli chodzi o Piłsudskiego miał on wiele ciemnych kart w swym życiorysie.
No pewnie - komuniści = układy, a prawica to bezwzględna uczciwość. Dream on, brother, while you can.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2007, 23:28   #26
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Zgoda, ale mnie tylko szag trafia kiedy czytam że z PZPR-em do piachu, a takiemu Piłsudzkiemu stawiamy pomniki, że w trakcje tych kilku dni przewrotu majowego zginęło więcej ludzi (cywilów!) niż w czasie całego stanu wojennego. A potem jeszcze tacy obłudnicy (nie mówię tu teraz o nikim z tego forum) twierdzą, że przewrót majowy był aktem patryjotyzmu, a stan wojenny zbrodnią.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2007, 23:30   #27
Durtalion
Guest

Domyślny

Krotko i na temat i bez obrazy
JEBAC CO BYLO KIEDYS
Wiem wiem zachowalem sie jak dziecko
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-10-2007, 23:35   #28
Reflux
Użytkownik Forum

Reflux's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2006

Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 90
Skille: 97/81
Reflux ma numer GG 6823397 Reflux ma login Tlenu reflux-1988@tlen.pl Send a message via Skype™ to Reflux
Domyślny

O przeszłości się pamięta ale się nią nie żyje.
stary 15-10-2007, 23:37   #29
Carrota
Użytkownik Forum

Carrota's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2006
Lokacja: Polska

Domyślny

Oczywiście Tusk <3
stary 16-10-2007, 00:15   #30
gyagen
Zbanowany

Data dołączenia: 16 07 2007

Domyślny

Cytuj:
IMHO, remis z małym wskazaniem na Kwacha.
Tusk leżał na deskach w pierwszej części - pytanie o podatki w Irlandii, którą tak co chwila wychwala.
Potem jeszcze to ułaskawienie :|
z ułaskawieniem Tusk trafił,tylko nie dali mu dokończyć,jak wiadomo biznesmenów było dwóch jednego Kwachu ułaskawił,drugiego już nie!zrobił to Lech Kaczyński...ale tak to jest jak nie dopowie się czegoś to miliony żyją w takim przekonaniu i nie weryfikują informacji
gyagen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 00:20   #31
Ribik
Użytkownik Forum

Ribik's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2007
Lokacja: Szprotawa

Imię: Ribik
Profesja: Paladin
Świat: Vinera
Poziom: 29
Skille: 69/54
Poziom mag.: 9
Ribik ma numer GG 1197148
Domyślny

Moim zdaniem wygrał Donald Dusk ^^
i nie dlatego, że go lubie lecz dlatego ,iż był do debaty lepiej przygotowany
13:19 Diro Draxi [8]: gdzie jestes?
13:19 Ribik [18]: w dp
13:19 Diro Draxi [8]: acha
13:19 Diro Draxi [8]: a to daleko thais??
Ribik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 00:22   #32
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez gyagen Pokaż post
z ułaskawieniem Tusk trafił,tylko nie dali mu dokończyć,jak wiadomo biznesmenów było dwóch jednego Kwachu ułaskawił,drugiego już nie!zrobił to Lech Kaczyński...ale tak to jest jak nie dopowie się czegoś to miliony żyją w takim przekonaniu i nie weryfikują informacji
Liczy się to co powiedział ( a raczej czego nie), a nie to co miał na myśli.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 00:25   #33
Hellraiser
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2005

Świat: Aurora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Jakoś mnie do tego nie ciągnie.
Tja, bez 10ciu znaków.
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41
Hellraiser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 00:35   #34
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
No pewnie, sbków też zaciągnijmy na szafot, bo donosili. To były zupełnie inne czasy. Prawda jest taka, że nie ma ludzi złych - są tylko sytuacje, które wyzwalają w człowieku złe zachowania. A nawet jeśli robili to z czystej wygody - cóż z tego? Każdy człowiek ma prawo żyć tak, by to on był szczęśliwy. Jeśli TERAZ nie szkodzą społeczeństwu, to z tego, co robili, kiedy była inna władza i inna sytuacja w społeczno-polityczna?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwik Pokaż post
Nie można sądzić ludzi za to w jakim żyli ustroju. Według ówczesnego prawa, spora część SB wykonywała jedynie swoje obowiązki. Jedynie we wczesnych latach 50-tych UB był naprawdę morderczą organizacją ( czasy Stalina). Uważam, że ludzi którym przyszło zyc, pracować i rządzić w tamtych czasach nie powinno się oceniać za same bycie w systemie komunistycznym, ale za ich dokonania zarówno te złe jak i dobre.
Podążając za waszą logiką: Nie można skazywać członków mafii za to co robią, w końcu tylko wykonują polecenia kogoś, kto stoi wyżej od nich. Nie można też ich winić za samo przystąpienie do organizacji przestępczej, w końcu niektórzy dołączają do gangów na przykład z powodu biedy i braku perspektyw. Zagłębiając się jeszcze bardziej można by wykazać, że nikt tak naprawdę nie jest odpowiedzialny za własne czyny, a więc nie można karać nikogo.
Cytuj:
No pewnie - komuniści = układy, a prawica to bezwzględna uczciwość.
Zauważ, że Platforma postuluje ograniczenie kontroli państwa nad gospodarką, a więc głównej przyczyny tworzenia się korupcyjnych układów. Dokładnie przeciwne stanowisko w tej sprawie zajmują socjaliści z LiD-u czy z PiS-u.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 16-10-2007 o 00:38.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 00:54   #35
Rotherdamie
Użytkownik Forum

Rotherdamie's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2007

Świat: Nerana
Poziom: 44
Skille: co cie?
Poziom mag.: 38
Domyślny

Tusk po debacie był mocno podniecony. Jakby czuł się zwyciezcą . I ten jego triumfalny gest uscisniecia dłoni z zyczeniami dla Kwacha.
Ale według mnie Kwach wygrał. Tusk tak jakby mówił nie na temat i starał sie uniknąc odpowiedzi na pewne pytania co dawało przewagę Kwachowi. Ale są ludzie ,którzy sadza ,ze Tusk wygrał. To jest dosc kontrowersyjny temat. Rozbawiło mnie jak Kwach powiedział Tuskowi ,ze mu kiedys powie jak wybory prezydenckie wygrac krok po kroku.
stary 16-10-2007, 00:57   #36
Dwik
Użytkownik Forum

Dwik's Avatar

Lokacja: Hrubieszów

Domyślny

@up
Mafia to organizacja przestepcza, UB byl to urzad, organ panstwowy - swego rodzaju policja, tyle ze polityczna. Prawo pozwalalo im robic to i owo. Warto pamietac, ze za zabicie ksiedza Popieluszki (mimo iz nie mam respectu do jego legendy), zostali skazani bezposredni sprawcy zabojstwa. Tak wiec nie bylo to bezprawie. Mafia to organizacja jawnie i brutalnie naginajaca prawo. Twoje porownanie jest wiec co najmniej nie na miejscu.
stary 16-10-2007, 02:25   #37
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Warto pamietac, ze za zabicie ksiedza Popieluszki (mimo iz nie mam respectu do jego legendy), zostali skazani bezposredni sprawcy zabojstwa. Tak wiec nie bylo to bezprawie. Mafia to organizacja jawnie i brutalnie naginajaca prawo. Twoje porownanie jest wiec co najmniej nie na miejscu.
Jeśli więc ustanowilibyśmy prawo, które zezwalałoby mafii na jej działalność, to już nie widziałbyś w niej nic złego?
Cytuj:
Mafia to organizacja przestepcza, UB byl to urzad, organ panstwowy - swego rodzaju policja, tyle ze polityczna. Prawo pozwalalo im robic to i owo.
Czyż nie jest to argument za rozliczeniem i ukaraniem ludzi, którzy to prawo stanowili?

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 16-10-2007 o 02:31.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 13:17   #38
Doom Terror
Zbanowany

Doom Terror's Avatar

Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: Kalisz

Imię: Fayter
Profesja: Elite Knight
Świat: Rzyduf
Poziom: >_<
Skille: 85+/84+
Poziom mag.: 7
Doom Terror ma numer GG 9161169
Domyślny

Cytuj:
moim zdaniem dla postkomunistów i członków pzpr nie powinno być miejsca w dzisiejszej polityce.
zdefiniuj postkomunistow?Ze sa na scenie politycznej dlugo,ze maja poglady lewicowe oraz ze wiekszosc walczyla o wolna polske to postkomunisci?Chyba za duzo smietanki przedwyborczej lykles...Wiem nie byli swieci ale nie robili z nas panstwa gdzie afera goni afere,gdzie podsluchy sa wszechobecne oraz gdzie chciano narzucic mediom prawa,ktore by sprawily ze nikt by nie wiedzial o potknieciach,niedociagnieciach itp PiSowskiego rzadu..."Ci komunisci" odciagneli nas od Rosji do Nato,do UE gdzie "pro zachodnia byla koalicja" nie chciala dojsc zaslaniajac sie rolnikami,ktorzy to najmilej chyba beda wspominac wstep polski do UE za sprawa doplat.Denerwuje mnie pisanie ze post komunisci...To sa ludzie,ktorzy chcieli byc politykami,lizali komunista dopoki nie zobaczyli szansy na wolna polske,ktora wykorzystali nie jako postkomunisci a jako solidarnosc,razem z politykami PO,PiSu(oczywiscie mowa o poszczegolnych osobach).Jedyne co mnie bardziej denerwuje niz niby postkomunisci to "uklad".Wlasnie w LiD jest odmlodzone z Olejniczakiem na czele,ukladow mozna teraz juz doszukiwac sie w innych partiach...I nie nie jestem fanatykiem LiD'u znam wiele pomylek,ktore popelnili jako SLD,ale jestem im to w stanie wybaczyc,nawet to ze panstwowe firmy zatrudnialy ich rodziny,bo to jeszcze bardziej sie rozwinelo za koalicji...nie wspominajac o probach wykupienia poslow samoobrony przez PiS kiedy byli jeszcze razem...Juz nie jade po PiS'ie bo to offtop...W kazdym badz razie najbardziej lubie LiD,do PO mam stosunek umiarkowanie neutralny,zas PiS i inne rownie zalosne partie mam gdzies...Moze upr bym wpisal pomiedzy LiD a PO gdyby nie zwiazali sie z LPR...

Cytuj:
Przecież wszyscy z rządu wiedzieli o zbrodniach, o strzelaniu do ludzi, o donoszeniu, o SB... Ładnie się teraz uśmiechają, ale dla mnie mają krew na rękach. A różnica między czynami czyjegoś dziadka, a konkretną osoba jest chyba wyraźna.
wszyscy wiedzieli ale co mogli zrobic? Hmm kazdy sprzeciw = wiezienie... do pewnego momentu gdy na scene weszla solidarnosc

Ostatnio edytowany przez Doom Terror - 16-10-2007 o 13:19.
Doom Terror jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-10-2007, 13:37   #39
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Jeśli więc ustanowilibyśmy prawo, które zezwalałoby mafii na jej działalność, to już nie widziałbyś w niej nic złego?
Z punktu widzenia prawa - nie. Ale czy prawo moze tylko legalizowac rzeczy dobre? Bo jesli tak, to nie powinnismy miec jakiejkolwiek armii, bo ta przeciez sluzy zlu (w domysle - zabijaniu)
stary 16-10-2007, 13:38   #40
Diegoverialanho
Użytkownik Forum

Diegoverialanho's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2007
Lokacja: Bermudy

Gildia: Holy Riders
Świat: Eternia
Poziom: 32
Poziom mag.: 26
Diegoverialanho ma numer GG 10152263
Domyślny

Imho nie oglądałem ale z sondaży wynika że wygrał Tusk. Kwaśniewski się stoczył z tą prowokacją alkocholową...więc wiadomo na kogo ludzie głosowali...

Interesują Cię rzeczy paranormalne? Zobacz Trójkąt Bermudzki http://forum.tibia.pl/showthread.php...20#post1741520
Diegoverialanho jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania