![]() |
#1961 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika
Imię: Fingregher
Gildia: Pink Shoes in Public
|
![]() Suworow, " Wybór "
Wiesz, Feniks, muszę przyznać, że nie wszystko w twoim wypracowaniu jest dla mnie jasne. - A cóż w tym niejasnego? Jest defilada na Placu Czerwonym. W każdym szeregu po dwudziestu ludzi. W każdym sektorze dziesięć szeregów, dwustu ludzi. Tych sektorów jest po horyzont. Maszerują równo, aż miło patrzeć. Każdy żołnierz przez okrągły rok wyciskał z siebie siódme poty, szkoląc się na defiladę. I to nie tylko w Moskwie, ale wszędzie. Pytanie: czy wyrzucanie wyprostowanych nóg powyżej pasa, wypinanie piersi i zadzieranie brody powyżej nosa przydatne jest na wypadek działań wojennych? Po co tracić czas na ćwiczenie kroku defiladowego? Odpowiedź: po to, żeby zmusić tysiące ludzi do reagowania w sposób bezrefleksyjny, przyzwyczaić ich do słuchania rozkazów, a nie zdrowego rozsądku. - Trudno się nie zgodzić. - Dobrze. W takim razie trzeba podobne ćwiczenia zastosować wobec setek milionów ludzi. - Zmusić obywateli, żeby maszerowali krokiem defiladowym? - Niekoniecznie. Mam na myśli treść, a nie formę. Najważniejsze, żeby te ćwiczenia były absurdalne i żeby równocześnie dotyczyły setek milionów ludzi. Najlepiej zmusić ich do wykonywania jakiegoś kretynizmu. Regularnie. - Masz przykłady takich kretynizmów? - Można na przykład zmusić całą ludzkość, żeby dwa razy w roku przestawiała wskazówki zegarów. - Czym to uzasadnić? - Oszczędnością energii. - To prawda? - Skądże znowu! Najważniejszym odbiorcą energii elektrycznej są fabryki. Na drugim miejscu są środki transportu. Przesuniemy wskazówki, czy nie przesuniemy - i tak ilość zużywanej energii nie ulegnie zmianie. Poważnym odbiorcą są kopalnie węgla. Tam zawsze ciemno. Albo oświetlenie ulic. Światło włącza się kiedy jest ciemno, a wyłącza kiedy jest jasno. Co zmieni przestawienie wskazówek? - Część energii wykorzystują ludzie w swoich mieszkaniach... - Słusznie. Niecały jeden procent. Ale w ramach tego procentu też nie wszystko idzie na oświetlenie. Niebawem nadejdą takie czasy, że ludzie będą mieć elektryczne żelazka, elektryczne maszynki do mielenia mięsa, telefony na prąd, radia, elektryczne kino domowe. Możesz kręcić wskazówkami zegara w każdą stronę i nie wpłynie to w żaden sposób na zużycie energii. Zresztą z oświetleniem mieszkań to wygląda podobnie: latem i tak jest widno i nie ma znaczenia, czy wstajesz o piątej, czy o dziesiątej. Z kolei zimowym rankiem i tak jest ciemno i nie obejdzie się bez oświetlenia. Nieważne, czy jest godzinę wcześniej, czy później. - Zatem uważasz, że nie będzie żadnego pożytku z przestawiania zegarów? - Będą tylko kłopoty. Masa kłopotów. - I nikt nie będzie oponować? - Tłum nie potrafi myśleć. Tłum przyjmie to jako coś naturalnego. Sam będzie sobie przysparzać nowych problemów. Jeśli tylko narzucimy ludzkości z dziesięć takich idiotycznych zachowań, jeśli sprawimy, że wszyscy podporządkują się bez zastrzeżeń, wtedy zawładniemy światem.
Ostatnio edytowany przez Fin'er - 28-10-2007 o 20:52. |
![]() |
|
![]() |
#1962 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2007
Lokacja: Katowice
Imię: Rena Marin
Profesja: Druid
Gildia: Next Generation
|
![]() Wiecie, to się może wydaje zabawne ale wyobraźcie sobie że to ktoryś z was traci tak postać... Po pierwsze to nie byłoby miłe wcale, nie uważacie? ;x a po drugie to mimo wszystko byłoby waszą prywatna sprawą więc właściwie po co rozpisywać się o tym na forum?
btw, ja na miejscu Sylwka zrookowałabym postać...
18:34 Pretorian Lady [15]: GILDIA JEBANEGO MANNOWA ZABIJA WZYSTKICH POLAKUW POLACY JEDNOCZCIE SIE MY NOOBY UBIJEMY ICH NIE BEDZIE SZWED PLUL NAMW BACKPACK !!! MYPOLSKI NARUD POLSKI LUT ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nattii - 28-10-2007 o 20:55. |
![]() |
![]() |
#1963 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2007
Lokacja: Braniewo
Stan: Niegrający
Imię: Yson
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 167
![]() |
![]() Wybaczcie, jakoś nigdy nie interesowało mnie kiedy są żniwa xD
Poza tym co ja mogę wiedziec siedząc 24/7 przed PC. a co do Sylwka, to wyjebane mam czy on kupuje postacie czy nie. Poprostu nie lubię go za pewną sytuację, którą zainicjowal Xivozem. Więc odpierdolcie się :S
#1964 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja tez bym zrokowal, i wzial all itemki..
@Shandow umiesz grac moze pora stworzyc wlasnego chara? Bez wojny szybko wbijesz ten 100+... W sumie Natti ma racje nie ma co o tym pisac to jego sprawa. ![]()
14:46 Bufind Xold [17]: morzesz otwierac dzwi z czerwona klamko 14:47 Bufind Xold [17]: takie do szkszynki pocztowej |
![]() |
![]() |
#1965 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2005
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: DEDMICZ OF HELLZ
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Polska Rzeczpospolita Ludowa
Poziom: 145
|
![]() @up
Już nie ma co brać XD!. Co do shandowa, to widzę, że tu sami obrońcy uciśnionych. Jakby jakiś szwed kupił postać z LTK/ET to byłby spam "LAMUS, FRAJER, IDIOTA". I nie mówcie, że nie bo tacy są rodacy. Poza tym, jeżeli uważam, że tylko LAMUSY, FRAJERZY i IDIOCI kupują postacie lub rzeczy/pieniądze w Tibi za prawdziwe pieniądze, to chyba proste, że shandow jest dla mnie LAMUSEM, FRAJEREM i IDIOTA. Ale NIE! Wy przecież wiecie lepiej niż ja, jakie mam poglądy. blame on |
![]() |
![]() |
#1966 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Wiesz, to jest zabawne z tego powodu ze on ma to konto przez 1 miesiac (?), gdy ja mam swoje konto ponad 4 lata i mialem hacka tylko raz, poniewaz "kolega" dal mi hack link z filmikiem (tak wiem, bylem noobem, ze w to wszedlem, ale naprawde zalezalo mi na zobaczeniu Faraona xD). Kolejnym argumentem jest to, ze to bylo pewne, ze straci przynajmniej rzeczy z postaci. Stracenie konta jest praktycznie nie mozliwe, gdy nie wchodzisz na jakies dziwne strony, nie dajesz informacji do swojego konta osobom trzecim. Moze dziwne, ze to wychodzi z ust czlowieka, ktory uzyczyl swojego konta do roznych celow dla okolo 20 osob, no ale takie jest zycie. Ciesze sie tylko, ze wydalem na ta gre cos okolo 5 zl (to chyba na knight legsy) majac 13x premium acc na wlasnym koncie + kilka na innych. Jak to dedal nazwal "blame on". |
|
![]() |
![]() |
#1967 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2007
Lokacja: Braniewo
Imię: Yson
Profesja: Knight
Poziom: 167
![]() |
![]() a wiecie czemu bronią Shandowa?
bo mają nadzieję, że wykupi całe NP i polaczki będą miały spokój ;d
#1968 |
Użytkownik Forum
|
![]() No ok Asmit, ale zauważ tą różnicę. O twoim hacku nikt się nie rozpisuje, to naprawdę nie jest nasza sprawa... więc może zostawmy to pomiedzy Sylwestrem a Gielem?
up a co Ty wiesz o moich nadziejach?
18:34 Pretorian Lady [15]: GILDIA JEBANEGO MANNOWA ZABIJA WZYSTKICH POLAKUW POLACY JEDNOCZCIE SIE MY NOOBY UBIJEMY ICH NIE BEDZIE SZWED PLUL NAMW BACKPACK !!! MYPOLSKI NARUD POLSKI LUT ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nattii - 29-10-2007 o 00:01. |
![]() |
![]() |
#1970 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja kozaczę? Ta sytuacja może być śmieszna, smutna, żałosna... jakakolwiek, ale ciągle nie nasza, nie uważasz?
ps. jeśli rzeczywiście kozaczę to przepraszam, to chyba złe wpływy, wpadłam w złe towarzystwo ![]()
18:34 Pretorian Lady [15]: GILDIA JEBANEGO MANNOWA ZABIJA WZYSTKICH POLAKUW POLACY JEDNOCZCIE SIE MY NOOBY UBIJEMY ICH NIE BEDZIE SZWED PLUL NAMW BACKPACK !!! MYPOLSKI NARUD POLSKI LUT ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nattii - 29-10-2007 o 00:16. |
![]() |
![]() |
#1971 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2007
Lokacja: b-stok/ny
![]() |
![]() [CHAR]Zelorac[/CHAR]
Oct 28 2007, 19:43:17 CET Killed at Level 85 by Xoon Tejparn and by Bimply /pyro
3:44 Azzel Atte [27]: Where in kaz.. has druid guild ? 23:44 Thadev [53]: there is no 23:44 Azzel Atte [27]: ? 23:44 Azzel Atte [27]: lol ? 23:44 Azzel Atte [27]: Where i can buy spells + 23:44 Thadev [53]: why lol 23:44 Thadev [53]: u cant in kazo 23:44 Thadev [53]: lol 23:44 Azzel Atte [27]: shut the fuck up xD |
![]() |
![]() |
#1972 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2007
Lokacja: Knw
Imię: M@ti
Gildia: Last Sunrise
|
![]() za dużo przebywa z kiroyem xD (kiroya dopisek , kozacze bo moge)
![]()
Hail & Kill ~Squat till you puke~ ...You stand alone,ten plates in the hole.Its you versus the weight.You are thinking."Im gonna get up" But you will,yeah you will pule.Yeah it will be hard getting off the crapper the next couple days.But it will worth,cuz when there is chalk on your hands and sweet on your back there is no better place in the world.This is pain.This is animal... CAN YOU HANDLE IT? |
![]() |
![]() |
#1973 |
Użytkownik Forum
|
![]() W sumie racja trzeba byc debilem zeby kupujac chara z duza iloscia itemek nie przelozyc all na inne konto dopoki nie zmieni sie recca
![]()
14:46 Bufind Xold [17]: morzesz otwierac dzwi z czerwona klamko 14:47 Bufind Xold [17]: takie do szkszynki pocztowej |
![]() |
![]() |
#1974 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2004
Imię: Pephy
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 222
Poziom mag.: 81
|
![]() Jak to powiedzial shandow/sylwester czy jak mu tam
"mam instynkt i wyczuwam uczciwych ludzi" xDDDDDDDDDD. Bring it on. |
![]() |
![]() |
#1975 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
No tak Mateusz, właśnie dlatego wspomniałam że wpadłam w złe towarzystwo ;] hihihihi :*
18:34 Pretorian Lady [15]: GILDIA JEBANEGO MANNOWA ZABIJA WZYSTKICH POLAKUW POLACY JEDNOCZCIE SIE MY NOOBY UBIJEMY ICH NIE BEDZIE SZWED PLUL NAMW BACKPACK !!! MYPOLSKI NARUD POLSKI LUT ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Nattii - 29-10-2007 o 14:22. |
|
![]() |
![]() |
#1976 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Swidnica
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Maiev Xothic
Gildia: License to kill
Poziom: 71
Skille: 81/42
Poziom mag.: 17
![]() |
![]() Cytuj:
Bo z tego co wiem to Sylwek przed każdym daniem loga wysyłał itemy na inny char ; > |
|
![]() |
![]() |
#1978 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz
|
![]() a gielowi sie ktoś zrespił pod drzwiami xDDDDDDD
I wipe it off on tile, the light is brighter this time Everything is 3D blasphemy My eyes are red and gold, the hair is standing straight up This is not the way I pictured me I can't control my shakes How the hell did I get here? Something about this, so very wrong I have to laugh out loud, I wish I didn't like this Is it a dream or a memory? |
![]() |
![]() |
#1979 |
Użytkownik Forum
|
![]() TAK! I krzyknął Exevo Gran Mas Vis i po Gielu
![]()
18:34 Pretorian Lady [15]: GILDIA JEBANEGO MANNOWA ZABIJA WZYSTKICH POLAKUW POLACY JEDNOCZCIE SIE MY NOOBY UBIJEMY ICH NIE BEDZIE SZWED PLUL NAMW BACKPACK !!! MYPOLSKI NARUD POLSKI LUT ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1980 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2004
Imię: Pephy
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 222
Poziom mag.: 81
|