|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 11 2007
|
![]() Wiem, że już sporo było pytań na temat kogo wybrać, ale mam mały dylemat kim mam grac otóż mam dwie postacie:
Knight: lev:28 skill 62/61 mlev 4 Pall: lev:34 skill 68/53 mlev 12 jestem ciekawy którą postać byście wybrali by dalej nią grać i nad czym jeszcze popracować?? |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oczywiście paladyn! Tzn. Ja na twoim miejscu wybrałbym paladyna. Może mówię tak dlatego, że nim gram i jest to moja ulubiona profesja, ale weź pod uwagę takie czynniki jak:
- Lagi, jeżeli je masz, to wybierz rycerza; - Poziom, im wyższy poziom, tym lepiej oczywiście; - Umiejętności, chociaż po ostatnim letnim update, najważniejszym czynnikiem wpływającym na efektywność i siłę zadawanych obrażeń jest poziom; - Wyposażenie (ekwipunek); - Koszty wiążące się z prowadzeniem takiej postaci, np. aby rycerz mógł bezpiecznie i dużo expić, powinien chodzić z plecakiem pełnym run leczących (które nie mało kosztują), zaś paladynowi wystarczą MF (które są dosyć tanie), i czar leczący (mowa o "Ultimate Healing"); - Szybkość w zdobywaniu poziomu, rycerzem nie tak szybko będziemy chodzić na tak elitarne potwory jak załóżmy GS, zaś paladynem, około 30 poziomu powinniśmy mu dać radę; - Bezpieczeństwo gry, paladyn nie ma tak wielkiej ilości punktów życia jak rycerz, oraz nie ma takiej dobrej obrony jak on; Radzę zapoznać Ci się z tymi poradnikami: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=17297 - O profesjach. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=89073 - O tym kogo wybrać uwzględniając zmiany po updacie. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@topic JA bym grał knightem. Rzuć monetą, jak nie wiesz. |
|||
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ale zawsze można sobie pobiegać dla sportu, zabawy. Przynajmniej ciekawsze niż rutynowe expienie.
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Sosnowiec
![]() |
![]() Czym Ci fajniej. Tyle.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() Osoba A: PALEK!
Osoba B: KNIGHT! Werdykt: Kim wolisz. |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2007
|
![]() lepszy druid bo ma fajnom ruszczke na start za gratis od takiego pana w thais (on ma duzo kasy i rozdaje nowym graczom, chcialem od niego jakoms tarcze ale nie moglem sie dogadac bo po angielsku muwił)
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2007
|
![]() Cytuj:
moim zdaniem jak Paladin osiągnie 15mlev i dobre skill może być naprawdę groźnym przeciwnikiem
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
- Rycerzem, na pewno zabije potworka i przy okazji zejdzie mu trochę punktów życia; - Paladynem, pewnie padnie, dla tego, że miał kuszę, i nie mógł przez to założyć tarczy, potwór go pewnie dogonił i zrobił co zamierzał, a to, że paladyn ma średnią ilość życia, pomogło mu w tym; 2. MF. UHy zostaw rycerzom, oczywiście, można zakupić plecak tych run tak dla pewności, ale bez przesady, nie należy kupować ich systematycznie. Od tego paladyn ma te czary leczące aby ich używać. 3. Nie ma to jak na niskim poziomie przebiec się na jakiś mocny potworek, czasami możemy mieć szczęście i coś zdobyć, a czasami możemy tak dla relaksu i odpoczynku od monotonnego bicia jednego typu potwora. A wnerwianie wysoko poziomowych graczy to przesada, bo zbawi ich to jak na jeden dzień stracą jednego GSa, oddając go nisko poziomowemu paladynowi... |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Gliwice
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 95~
|
![]() Przy wyborze postaci wez pod uwage balansacje, ktora Cipsoft chce przeprowadzic w nadchodzacym update...
Wedlug mnie palka moga lekko pogorszyc, a knighta zostawia w spokoju. Na Twoim miejsciu wybral bym rycerza, ale to Twoje postacie i TY musisz dokonac wyboru. Zastanow sie kim gra sie lepiej, i wybierz ta postac, lub graj i palkiem i knightem np. 3 dni w tygodniu knightem 4 dni palkiem. |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2007
Lokacja: Thais
Stan: Niegrający
Imię: Demon Archero
Profesja: Paladin
Świat: Berylia
![]() |
![]() Ja bym wybrał chyba palka, bo ma wyższy lvl, a poza tym według mnie brak dystansu to zła rzecz. Z drugiej strony knight częściej trafia, ale palek lepszy, bo ja trafia to mocniej.
#16 |
Zbanowany
|
![]() Pall jest obecnie najlepszy pod wzgledem expienia,zarabiania i ani waz mi sie zaprzeczyc.
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Co do zarabiania wiadomo. Dystans = brak otrzymywanych obrażeń czyli nie trzeba się leczyć, a leczenie kosztuje. Pozatym zamiast UHów używa spontana. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
|
![]() @Up
Zapomnialem dodac kngiht jest lepszy w pg a pall w normlanym expieniu. |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Moze i sie czepiam do szczegolow ale Polacy swoj jezyk maja i pisz Rycerz czy Palladyn przeciez to forum czytaja wylacznie POLACY. Co do tematu oby dwie profesjie sa sobie rowne choc Palek walczy na dystans w tym upie najlepsza profesja do grania, lecz Rycerz jest tez profesja ktora gra sie znakomicie co do palka trzeba miec doswiadczenie w grze wiediec gdzie i jak expic itp co do knighta est to profesja wszech stronna moze expic prawie wszedzie wejdzie do kazdej jaskinin itp NAWET JEST JUZ TAKI TEMAT NA FORUM WIEC NIE SPAMUJ.