![]() |
#321 |
Zbanowany
|
![]() I exori vis, i exori flam, i exori mort, i exori frigo (ogólnie - wszystkie force spells) są teraz możliwe do strzelenia na dystans. Tak, vis też. Tak jakby pallkowe con.
|
![]() |
|
![]() |
#323 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2007
|
![]() Cytuj:
wiec nie wypowiadaj sie co to ty nie wiesz o palku jak wbiles nim te 3 mln expa Ladny druid ;] |
|
![]() |
![]() |
#324 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 11 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
|
![]() ok zaraz przejze ta stronke. A z tymi vis'ami itp. to dl'ki fadnie beda padac
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Hmm.. Jestem ciekaw, jak będzie robione anni przez kina jeśli nie mogą się już tak dobrze UH-ać..
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
#326 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia
Imię: Patrov
Profesja: Knight
Świat: Jamera
Poziom: 72
Skille: 82/80
Poziom mag.: 6
|
![]() omg visy itp, z daleka -.- , moze jeszcze runki z pz ? a kine ma na 100 lv uhac sie po 600 hp i ma to kosztowac 450 gp ~~ , o swietna balansacja .. poprostu great .
nie jestem bardziej posłuszny beliarowi niż ty innosowi. ![]() Bóg kocha idiotów, tylu ich stworzył. "" ![]() Ostatnio edytowany przez Macunio - 16-11-2007 o 21:39. Powód: zapomnialem czegos |
![]() |
![]() |
#327 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
Nie co ty 200 ek spoko sie wyuha w trapie z 4-5 sorcami na open battle (chyba że będzie miał zajebistych przyjaciół którzy będą go uhać albo oddadzą za niego życie LOL brecht ! ). Tak byłem zadowolony z tego że druty i sorce przez pół roki byli udupieni bo ja w przeciwieństwie do nich byłem udupiony przez kilka LAT ! Co do "ogromnej ilości życia " ta moja "ogromna ilość życia " po update będzie do dupy ! Bo taki sorc czy drut zjedzie mi ją w przeciągu kilku sekund . Aha i nie zapomnij że loot z bossa jest jeden i jest ryzyk fizyk co wypadnie a ludzi na bossa jest o wiele więcej .
![]() |
#328 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
Nie co ty 200 ek spoko sie wyuha w trapie z 4-5 sorcami na open battle (chyba że będzie miał zajebistych przyjaciół którzy będą go uhać albo oddadzą za niego życie LOL brecht ! ). Tak byłem zadowolony z tego że druty i sorce przez pół roki byli udupieni bo ja w przeciwieństwie do nich byłem udupiony przez kilka LAT ! Co do "ogromnej ilości życia " ta moja "ogromna ilość życia " po update będzie do dupy ! Bo taki sorc czy drut zjedzie mi ją w przeciągu kilku sekund . Aha i nie zapomnij że loot z bossa jest jeden i jest ryzyk fizyk co wypadnie a ludzi na bossa jest o wiele więcej . I nie rozśmieszaj mnie że balansacja jest wyrównana wszystko okaże się na erigu tydzień po update ![]()
![]() |
#329 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2006
|
![]() Elo mogl by ktos moze dac instalke z test servera? Jestem u kumpla i sie nie chce logowac na tibia.com->forum.tutorow
Jezeli jednak nikt nie znajdzie czasu niech tylko mi powie jaka to jest versja. Bo cos niby mam ale pisze ze test jest off ![]() Szybko odpiszcie plx <wkoncu czyta to 300 osob>
18:18 XXX [20]:whats the meaning of w8? 18:19 XXX [50]: wait 18:19 XXX [20]: fast plix ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 11 2007
|
![]() Co do tego jak knight zrobi ani. Potwory nie beda mogly walnac jednoczescnie naprzyklad ue, e-vave i jeszcze z innych czarow jednoczesnie co zwiekszy szanse wszystkich profesij
|
![]() |
![]() |
#331 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Wolsztyn
|
![]() Cytuj:
AntiVir Found nothing ArcaVir Found nothing Avast Found nothing AVG Antivirus Found nothing BitDefender Found nothing ClamAV Found nothing CPsecure Found nothing Dr.Web Found nothing F-Prot Antivirus Found nothing F-Secure Anti-Virus Found nothing Fortinet Found nothing Kaspersky Anti-Virus Found nothing NOD32 Found nothing Norman Virus Control Found nothing Panda Antivirus Found nothing Rising Antivirus Found nothing Sophos Antivirus Found nothing VirusBuster Found nothing VBA32 Found nothing spróbuję nagrać jakieś filmy jak będzie ts online.
![]() |
#332 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 05 2006
|
![]() CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM! ON MÓWI, ŻE DODALI "holy spelle" i pyta sie czy zrobili coś w stylu świętych spear....
@up Phi wiesz może być tak, że jestes drugim kontem tego kolesia, albo kolegą ![]() ![]() @down A za co CipSoft sie utrzymuje? To jak każda inna gra! Oni muszą na nią zarobić! A te spelle to tylko zachęta żeby kupić PACCA.. nie zachowuj sie jak dziecko co mu wszystko sie należy ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez adiq90 - 16-11-2007 o 21:49. |
![]() |
![]() |
#333 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 11 2007
|
![]() Ale pewnie i tak jak zwykle all nowe czary bedą dla pacc -.-
|
![]() |
![]() |
#334 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Wolsztyn
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#336 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 10 2007
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Chosen Ones
|
![]() Hmm .... moją , krótką wypowiedź zacznę może od tego , że bardzo podoba mi się ten zimowy update , według mnie jest trafiony w 10-tkę. Na temat:
1) Ekonomi CipSoft podjął próby polepszenia ekonomi moim zdaniem im się to udało. Sorc będzie mógł teraz poexpić trochę dłużej , przy czym bijąc monstery z odpowiedniego spellu cały hunt będzie tańszy. Wracając do narzekań knightów małe porównanie: 100 ek before update: - brał 2 pary soft bootsów , pare bp uh na wszelki wypadek expił około 10h jadąc na exurach (szybki wzrost mlvl , tani expi i niezły loot) przy czym nadal miał dość duża liczbę cap - 100 sorc brał 15 bp mf , miał 1 bp uh i parę przydatnych rzeczy. Expił może z 2h (przy dobrym respie na dragach). Miał szczęście jeżeli wychodził na 0 , zazwyczaj kończyło to się małym waste (nie wspomnę o expieniu na innych monsterach). Trzeba również wspomnieć o rzeczy która powinna być dawno a została wprowadzona dopiero teraz mianowicie nowy NPC skupujący itemy. Dobrze jest wiedzieć że G arm i DSM których cena na niektórych servach to 10-20k wkoncu będzie miał swój stały price i będzie można na nich zarobić. Tak więc Cipsoft poprawił ekonomię teraz każda profesja będzie miała szansę na dobry zarobek (jeżeli się odpowiednio przygotuje). 2) Siły i właściwości danych profesji Moim zdaniem świetnym rozwiązaniem jest wprowadzenie żywiołów. Na każdego hunta trzeba sie będzie dobrze przygotować. Trzeba będzie obrać jakąś taktykę nie tak jak to było dotychczas (take mfs/uh , go to exp , comeback and logout). Np. teraz expiąc na dragach używając exori o żywiole lodowym , waste będzie bardzo małe a hity będą na wysokim poziomie. Jednak idąc z tym samym założeniem na np. hydry zdziwimy się gdy zauważymy ze z tego samego czaru w hydry bijemy po 60-80. Teraz zanim pójdzie się expić trzeba będzie myśleć. Według mnie są dwie rzeczy nad które są trochę nie fair wobec knighta: a) ta sprawa należy już do przeszłości , mianowicie chodziło tu o visowanie. Sorc visował co sekundkę uderzając bardzo szybko dzieki temu miał przewagę nad knightem który bił wolniej. Teraz MS/ED visuje z taką częstotliwością jak ek bije z broni białej. Oczywiscie magom pozwolono teraz leczyćsie podczas ataku co powinno zostać wprowadzone już dawno , gdyż inne profesje nie miały z tym problemu. b) drugą sprawą jest problem teraźniejszy mianowicie nowy mort hur czar , który bierze 280~ many (nie pamiętam dokładnie ile bo testowałem go 3 razy) a bije z siłą 700-900 w humana (dotyczy się to mojego 104 ms/66mlvl). Będąc obiektywnym muszę powiedziec ze to trochę za dużo jak na ten czar. Przydałoby się zmiejszyć jego moc o 4-8%. 3) Capa (czyli tzw. nośność) Kolejnym świetnym pomysłem jest wprowadzenie run wielostrzałowych i manasów , które dają więcej many. Ileż to się musiał sorc nabiegać żeby wbić lvl , a taki knight tak jak już wyżej wspomniałem bral 2x soft boots i cały dzień z głowy. Oczywiście nadal knight i pall będą mieli przewagę w sprawie capa jednak nie będzie on już tak bardzo uderzać w sorca. To by było na tyle. Mam nadzieję , że trochę rozjaśniłem sytuacje pro evul knightom i pallom po letnim updejt którzy myśleli , że ten easy mode będzie trwał wiecznie. Wspominałem tutaj porównania na temat knighta i sorca (nie poruszałem tutaj tematu palla gdyż nie ma sensu mówić o tym , że 100 pall na używając kilkuset r spearów i kilkunastu bp mf wbija 1mln expa dziennie na dragach lub innych monsterach ![]() ![]() Teraz parę szybkich pytań i odpowiedzi: 1. Czy sorc będzie używa czarów typu "strike" na dystans? - tak 2. Czy knight będzie musiał reperować broń (lub jak kto woli czy broń będzie sie tępić)? - nie 3. Czy moc czarów typu ue , sd została poprawiona o 50-70-100%? - nie 4. Czy speary będą mogły posiadać moc żywiołów? - nie 5. Czy arrowy będą posiadały taką moc? - tak 6. W jaki sposób ładuje moją broń mocą danego żywiołu? - sorc/druid 30+ może zamieniać gemy na enchanted gemy , dzięki którym będzie można zmieniać żywioł broni 7. Czy runy będą wielostrzałowe? - tak 8. Czy będzie public test server? - nie 9. Czy dany lvl mana/life potiona będzie wymagał określonego poziomu? - tak 10. Czy nowe spelle , runy i własciwości będą dostępne dla facc? - niektóre tak To już wszystko co mialem na ten temat do powiedzenia. Myślę , że teraz trochę pomyślicie zanim zaczniecie kłapać oz0r3m. Ten update jest jednym z lepszym i myślę , że dobrze wpłynie na całą tibie. Ostatnio edytowany przez Hi$zP@N - 16-11-2007 o 22:17. |
![]() |
![]() |
#337 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
|
![]() Ciekawi mnie, jak silne obrażenia będą zadawały te umagicznione bronie, i czy np. bardziej będzie mi się opłacało lać ognistym dragon slayerem, czy zwykłym GSem?
#338 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia
Imię: Avari Aldaron
Gildia: Eternal Friendship
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() A co robilem po letnim upie - gralem - raz z waste raz bez, raz sam raz z blokerem... Boli cie cos - to idz do lekarza. Rozumiem ze jak 4 kina w trapie zabije sorca to jest dobrze - ale jak 4 sorcow zabije kina w trapie to jest juz zle... . Lol zalosny jestes... Bo wg mnie to jest wlasnie dobra balansacja kazda postac jest tyle samo warta. Jak magiczne postacic cha szybko expic musza isc z blokerem - jak kina chce poexpic szybko na mocnych stworach bedzie bral druta - to normalne i uczicwe. Ja wiem ze dla ludzi twego pokroju najwaznijsze jest expienie solo - posiadanie 10000hp i bycie bogiem i miec wyj...ne na reszte graczy. Jak juz powiedzialem - dostosuj sie do nowych realiow albo przestan grac - nikt po tobie pewnie i tak nie zaplacze. PS - wkur....a mnie wasze mialczenie ze wam Uhy zabrano - ale to ze nowe lf dajace srednio 600 hp mozna uzywac co 1sek bo tyle wynosi na nie exhaust a nie 2sek jak na UH to juz nie laska wspomniec.... Tym co pier... ze sorca sie nie da zabic po tym upie p przypominam ze najwiekszy mf daje 300 mp - polowe tego co lf knajtom - wiec na manashieldzie sorc i tak regeneruje 2x wolniej swoja mane niz knajt hp. Zapoznajcie sie z nowymi realiami gry zanim bedziecie pisac pierdoly na forum.
![]() |
#339 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2007
Lokacja: Szczecin
Imię: Zordonek
Świat: Harmonia
|
![]() Tak kminie, bo marudzicie, że te "life fluidy" to kiepski pomysł. Ja nie wiem z tego co skminiłem to jest tak: Kiedys leczyles sie roznie wiecej/mniej zalezy od lvla ale taki Demon mógł Ci doje...dowalić combo za 900+. Tzn, że teraz Demon nie może jeb...walnąć comba ale za to mniej sie leczysz na wyzszym lvlu? Jesli tak zrobili zupelnie nie pomysleli o PVP.
![]() P.S NICZEGO NIE JESTEM PEWIEN MOGLEM COŚ ŹLE ZAJARZYĆ, BO JESTEM PO MELANŻU, WIĘC SIE NIE CZEPIAĆ. SIEMA XD
#340 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły
|
![]() @Sir Dark Archeon
powiedz mi, jak ty to zrobiles, ze wbiles 100+lvl, a masz chujowe pojecie o tibii? uh co 2 sec? rotfl'n'lol. wczesniej tez cos glupiego pisałeś, ale zapomniałem co ![]()