|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#142 |
Guest
|
![]() Ja na raty caly czas a jak wychodze z rooka to zawsze 3K albo wiecej
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2007
Imię: Szalony Palladynek
Profesja: Paladin
Świat: Menera
Poziom: 20
Skille: slabe
Poziom mag.: 6
|
![]() @up i @2x up
na ratach to bardzo pasjonujace hunty sa! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 12 2007
Lokacja: Thais
Stan: Usunięty
|
![]() ja tam najpierw ide na deery sheepy i rabity zbieram food i do williego potem jak tak uzbieram 100gp kupuje carlin sworda legsy i jakis helmet
potem smigam na raty do 4 lvl mam jakies 200 gp kupuje chain arma brass albo plate shielda a potem na trole orci i bugi i skielety ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobrym rozwiazaniem jest do 2lvla posiedziec sobie na tych ratach zdobyc kase na jakies Mace i kupic od gracza badz zakupic w sklepie sabre za 25gp do tego nazbierac odrazu na sheilda po czym mozna isc powoli na trolle badz inne mniejszkodliwe potworki ja osobiscie gdybym nie mial pacca to siedział bym w labiryncie level idzie & kasa tez ale jesli mowimy o samej tylko "szybkiej kasie" tym bardziej jesli ktos ma jakis 4 lvlel to w jego wypadku raty/cave raty sa najlepszym rozwiazaniem na zdobycie troche grosza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2007
|
![]() mi sie na trollach najlepiej zarabia.już mam 1410 gp około
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2007
Lokacja: Tam gdzie nie ma Oroga ;P
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Imię: Nie mam postaci
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Nie mam gildii O.o
Świat: Wszechświat!
Poziom: 666
Skille: 666/666
Poziom mag.: 99
|
![]() Ja także zarabiałem na noobach
![]() Wymyślam konkurs w trade-roomie polegający na odgadnięciu mojego imienia posiadając 1 literę. W nagrodę zwycięzca otrzymuje katanę. Za każdą próbę płaci się 5 gp, gdy poziom rośnie i jest mniej imion do wymyślenia, za próbę 10 gp. Tak można ciągnąć w nieskończoność aż się znudzi, bo oczywiście oszukujemy ;3 Zarabia się ok. 500 gp. na pół godziny. Gdy nam się znudzi możemy powiedzieć jakiemuś noobowi, że wygrał i iść z nim na drugie piętro trade roomu dać nagrodę. Rzucamy mu pod nogi robaka mówiąc "To twoja wijąca się katana ![]()
Shakespeare hates your idiot fake`s. Im really sorry ): And happy new year... Fake`i oceniam w następujących kryteriach: -Pierwsze wrażenie (0-5p) -Fabuła lub przy fake`ach paskowych humor (0-10p.) -Ortografia, interpunkcja, gramatyka, stylistyka (0-5p) -Wykonanie (0-10p.) -Punkty dodatkowe ode mnie (0-5p.) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2007
Lokacja: Polska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Khorinisanczyk
Profesja: Knight
Gildia: Winter Warriors
Świat: Menera
Poziom: 62
![]() |
![]() Ważne jest żeby na rooku zgromadzić fortunkę, aby się nam łatwiej grało na mainie. Ja jak wyszedłem to miałem 1,5k (mogło być znacznie więcej). Wiadomo zbieranie zwłok i takie tam, albo sprzedawanie present z naczyniami
![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
taką gnidę jak ty to sam bym chętnie rozdeptał... widać że twoje dzieciństwo przebiega pod hasłem : szczekaj synku to może śniadanko dostaniesz |
|
![]() |
![]() |
#151 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2008
Lokacja: <ukryte>
Imię: Serowe Pierogi
Profesja: Rookstayer
Świat: Arcania
Poziom: 25
Skille: 20/24
![]() |
![]() @Jarassimus (sry ze taki stary temat xd)
Zupełnie się z Tobą zgadzam. Po 1. Na 1. lvlu będzie Ci bardzo ciężko zabić minotaura/rota, (mówię tu do Mahrdisa) ponieważ wychodząc podziemną drogą z miasta będziesz ZMUSZONY zabić potwory (dla Twojej wiadomości: spidery, bugi, rat, poison spidery oraz trolle chyba niczego nie przeoczyłem?), a na nich wbijesz przynajmniej 2-4 lvl (chyba, że ktoś czysci, ale sam mowiłes "solo"). @Mahrdis Ja moim nowym rookstayerem (10lvl) byłem na all facc quests miałem juz katane ale cały czas waliłem z macy (mów co chcesz). Powód? Maca na małym levelu jest łatwo dostępna, ponieważ można ją kupic za 40-50 gp, a podczas walenia z macy do 4-5 lvla wbiją się te skille 14-15 i później nie chce mi sie od nowa skillować od 10. I to właściwie tyle ![]()
![]() To za prosiaczka Ostatnio edytowany przez Cremacer - 23-05-2008 o 13:59. Powód: Zły Name |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 05 2008
Lokacja: z nikond
Imię: nie pamientam
Gildia: durza była
Świat: chyba tak
|
![]() Cytuj:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=122451 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2008
Lokacja: Grajewo, województwo Podlaskie
Stan: Niegrający
Imię: Kazron
Świat: Inferna
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Azestowy - 10-06-2008 o 15:23. Powód: czas |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Eee...
|
![]() @Up
Twoj pomysł nie ma sensu, ponieważ musimy sprzedawać z 3 dni by uzyskać małą kwotę pieniędzorów! @Topic Hmmm... Dziwni jesteście ![]() ![]()
![]() |
#155 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2008
Lokacja: Barcelona
Imię: Shazaria Ripus
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Razem Ponad Kilogram
Świat: Guardia
Poziom: 63
Skille: 81/61
Poziom mag.: 13
![]() |
![]() Moim zdaniem najlepiej jest chodzić na trolle.
Minotaury nieraz mają też dobry loot. Ale minotaurów mało na Rookgaardzie. o! Na orki można chodzić, jeśli chce się zdobyć eQ [legi, armor...] Trolle to przeważnie kasa. Też na Rotwormach może polecieć niezły loot. Ale to czasami. A jeżeli chodzi o expienie. Expię na spiderach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2007
Lokacja: W Domu :)
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ja osobiście pierwsze Gold Coins zarabiam na dwa sposoby:
a) Sheep, rabbit ---> food ---> Willi --- >Gp b) Raty (zbieranie ich) ---> Tom --- > Gp I tak do 60 gp. Następie kupuje Mace i Wooden Shield (obi =p). I teraz : a) Snake (jeżeli chcesz szybko uzyskać level) b) Raty ( lvl wolniej troche + gp ![]() Gdy już mam 5 level to : a) Skeletony (lootbagi) lub Rooty (Potrzeba 2 osób, ''shooter + bloker") b) Mino Hell (ale nie solo), posion cave (mała kase dobry exp =P), trolle (kasa + exp) Pozdrawiam =]
"Strzyg, wiwern, endriag i wilkołaków wkrótce nie będzie na świecie. A skurwysyny będą zawsze". A. Sapkowski - Czas pogardy Dziadki z którymi grałem na Candi i dyskutowałem na forum rookgaardu, jeśli ktoś to czyta odzywajcie się na priv - od czasu do czasu będę przeglądał skrzynkę tutaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 07 2007
Lokacja: Gliwice
Profesja: Paladin
Świat: Eternia
|
![]() Najlepiej to ić na raty i tak do 100 levela muwie ci kasy tyle leci rze morzna sobie kópidź łuuden schielda no i jak jórz wbijeż ten pionty level to ić na bógi he he he kasy terz dórzo pozdro mam nadzieje rze siem ten mini poradni pżyda.
|
![]() |
![]() |