Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-11-2007, 12:32   #801
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

21:28 Craban [200]: and we will close this testserver on monday too

Tyle do powiedzenia.
Kojotes jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-11-2007, 12:34   #802
Elders
Użytkownik Forum

Elders's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

omg idzcie sie leczyc ale pierw skonczcie z ta gra -.- co wy sie tak podniecacie uptade? niech zrobia nawet potiony po 5k each bede sie cieszyc mniej noobow bedzie -.- kto umie grac i gra dla zabawy bedzie dalej gral

ps. bledow duzo bo reka zlamana ;]
Elders jest offline  
stary 18-11-2007, 12:36   #803
wrogonastawiony
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 07 2006
Lokacja: miast0 FxP

Imię: Namsto
Domyślny

Yyy czyli mamy myśleć ze zamna ta wersje, poprawia co trzeba i odpala nastepny test ? ^^
Czy moze...
stary 18-11-2007, 12:41   #804
Moczymordah
Użytkownik Forum

Moczymordah's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2007
Lokacja: z przemytu

Stan: Niegrający
Profesja: Elder Druid
Świat: Danera
Poziom: 62
Skille: du/pa
Poziom mag.: 58
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
Jak tak patrze to widze jak bedzie wygladac sytuacja:

Knight expi na frostach

zuzyl w chuj kaski na potiony i mf na exori gran. Normalnie bylby na lekki + ale teraz jest 50k- . Wiec jedynym sposobem na + jest sprzedaz dsmow nie za 25k tylko za 75k

Sorc na*******a ile wlezie tanszymi o polowe od potionow mfami i jest 5k+ i ma dsma

Sorc zeby miec kaske na zajebiscie tanie mf sprzedaje dsm za 25k a knight zostaje wysmiany na trade chanelu... I co ma w takiej sytuacji zrobic jak sie powtarza z 6 razy? Knight ma 0 kaski sorc ma jej w chuj.
Knight mysli: Hym... O wiem! postawie bota na rotach tam nie mam waste!

Co o tym sadzicie?
Dokładnie taka sama sytuacja jak wtedy, kiedy to kina/pally mieli powah...

Sorcek expi na DL'ach

zużył orgromne ilości mfów na visowanie i leczenie, ma DSMa (na Danerze można go sprzedać za 30k). Normalnie wyszedłby na jakiś +, ale teraz, kiedy musi 2x tyle się navisować żeby zabić DLa, musiałby sprzedać DSMa 2x drożej.

Kina zapieprza 24/7 na frostach, ma takie profity, o jakich sorcom nigdy się nie śniło. Poza tym zarabia krocie na blokowaniu pallkom demów.

Kina na 100+ zużywa na frostach tylko mfy i od czasu do czasu jakiegoś uha, na 20 bp mf wyciąga przynajmniej 2 DSMy i jakieś rh i towerki. Natomiast sorc na te przykładowe 20 bp mf wyciąga przy sporym farcie 1 DSMa i musi po ~40 min za*******ać z powrotem do sklepu. Sorc wychodzi na - i ratuje się tylko tym, że ma jakiegoś botchara na rotach albo robi nieopłacalne runki i sprzedaje je frajerom, którzy jeszcze grają sorcem.
Moczymordah jest offline  
stary 18-11-2007, 12:45   #805
Zummer
Użytkownik Forum

Zummer's Avatar

Data dołączenia: 04 01 2006
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Icearahor
Profesja: Druid
Świat: Galana
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony Pokaż post
Yyy czyli mamy myśleć ze zamna ta wersje, poprawia co trzeba i odpala nastepny test ? ^^
Czy moze...
Najprawdopodobniej odpalą test, ale publicznego ma nie być.
stary 18-11-2007, 12:46   #806
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Gildia: Brigade
Świat: Astera
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Rozmawiałem wczoraj chwile z Crabanem, powiedział ze cały weekend poprawiali bugi i nie mieli czasu nic przeczytać z tematu "Feedback" na Tutor Boardzie, ale widział że już wystarczająco tego jest, więc w poniedziałek się tym zajmie i zamknie test serwer.

Zresztą macie tutaj całą moją rozmowe z nim.

Ukryty tekst:
21:19 Craban [200]: I wanted to be extra careful with the paladins

21:24 Craban [200]: I wont sumon monsters on this test server

21:26 Craban [200]: To be honest, I did not have the chance to read it yet
21:26 Craban [200]: I was too busy fixing bugs yesterday
21:26 Craban [200]: I will take all that feedback on monday
21:26 Craban [200]: and calculate all of it through
21:26 Craban [200]: and then see what it tells me

21:28 Craban [200]: but not before monday

21:28 Craban [200]: there will be another test server for all the nice content things
21:28 Craban [200]: quests
21:28 Craban [200]: areas
21:28 Craban [200]: monsters
21:28 Craban [200]: and lots of other things too
Kojotes jest offline  
stary 18-11-2007, 12:50   #807
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Kojtos dowiedz sie jakie beda zmieny wzgledem knightow...
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 18-11-2007, 12:50   #808
NcR
Użytkownik Forum

NcR's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2007

Gildia: Hyberion
Świat: Honera
Poziom: 108
Skille: 85/83
Poziom mag.: 7
Domyślny kkkkkkkkk

tyle ze ceny niektorych itemow po upie zostana na niektorych swiatach drozesz a na innych bez zmian bo cip soft ma zamiar zrobic wyzsze stale ceny w sklepach
stary 18-11-2007, 12:52   #809
Adiago
Użytkownik Forum

Adiago's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2006

Profesja: Knight
Świat: Iridia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Problemaker Pokaż post
Jak CHYBA wszystkim wiadomo, KNIGHT jest to profesja NAJMNIEJ UZDOLNIONA MAGICZNIE, WIEC POMYSL CZLOWIEKU ZANIM COS NAPISZESZ!!!!!

@Pseudo knighci
Jak wy zarabialiscie tony kasy podczas tej jesieni i częsci lata to bylo ZAJEBISCIE, teraz ktos napisal, ze sorc bedzie zarabial to zepsuli ekonomie, BO JAK TO KURWA SORC MOZE ZARABIAC WIECEJ OD KNIGHTA OMGOSH OMFG ITD... wASZA metoda to: Knighta jest najlepszy= dobrze, polepszyli sorca= skaczemy z mostu, z dachu, podcinamy zyly, wieszamy sie, pijemy trucizne i tak dalej ...
to Ty czytaj uwaznie cale forum.. skoro ktos pisze ze sork ma "exori vis" a knight ma "exori hur" i to jest to samo to nie mozna tego porownywac.. balansacja postaci miala "WSZYSTkO WYROWNAC" zeby postacie byly takie same.. a nie zeby jedna byla od drogiej lepsza.. nic nie mam do tego zeby sork sobie zarabial.. ale wyglada na to ze bedzie 3 razy szybciej expil i mial 3 razy wiecej kasy.. a to nie o to przeciez chodzi w balansacji
Adiago jest offline  
stary 18-11-2007, 12:56   #810
krzysheak
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Xerena
Skille: 96/70
Poziom mag.: 21
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Moczymordah Pokaż post

Sorcek expi na DL'ach

zużył orgromne ilości mfów na visowanie i leczenie, ma DSMa (na Danerze można go sprzedać za 30k). Normalnie wyszedłby na jakiś +, ale teraz, kiedy musi 2x tyle się navisować żeby zabić DLa, musiałby sprzedać DSMa 2x drożej.

Kina zapieprza 24/7 na frostach, ma takie profity, o jakich sorcom nigdy się nie śniło. Poza tym zarabia krocie na blokowaniu pallkom demów.

Kina na 100+ zużywa na frostach tylko mfy i od czasu do czasu jakiegoś uha, na 20 bp mf wyciąga przynajmniej 2 DSMy i jakieś rh i towerki. Natomiast sorc na te przykładowe 20 bp mf wyciąga przy sporym farcie 1 DSMa i musi po ~40 min za*******ać z powrotem do sklepu. Sorc wychodzi na - i ratuje się tylko tym, że ma jakiegoś botchara na rotach albo robi nieopłacalne runki i sprzedaje je frajerom, którzy jeszcze grają sorcem.

LMAO no tym to mnie rozwaliles.... od kiedy to knight na 20 bp mf wyciaga 2 dsmy i "jakies rh" ? Chyba nigdy tam nie byles. Ja na jakies 30 lvli wylootowalem 7-8 dsmow i 5-6 rh wiec nie gadaj mi ze
knight w ciagu 3 godzin jest 80k+ w itemach i kasie jak absolutnie GOWNO o tym wiesz...
krzysheak jest offline  
stary 18-11-2007, 13:01   #811
Ptakuba
Zbanowany

Data dołączenia: 03 06 2007
Wpisy bloga: 4

Domyślny

A wiadomo jakie zamierza dodać tereny? Coś ciekawego, mam nadzieję, a nie taka komercha...
Ptakuba jest offline  
stary 18-11-2007, 13:04   #812
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

@Adiago
Nie żeby wszystkie były takie same, tylko żeby wszystkim równie opłacalnie się grało.

Powinni trochę skillowanie ułatwić, i zrobić tak, jak jest w każdej porządnej grze:
Wojownik-PJC (Prosty Jak Ch*j)-Wszystko opiera się na kup mieczyk-poluj-kup lepszy mieczyk-poluj. Atak średni, obrona średnia, "łatwy w użyciu".
Mag-ZACT (Zaje***ty, ale cholernie trudny)-Żeby cokolwiek osiągnąć trzeba się naharować jak przy kopaniu rowów, ale jak potem z fajerbala walniesz, to pół wroga leży. Atak w ch*j, obrona byle-jaka.

Pallek jest dobry.
stary 18-11-2007, 13:05   #813
Golab911
Użytkownik Forum

Golab911's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2007

Golab911 ma numer GG 7124399 Golab911 ma login Tlenu hacker99@tlen.pl Send a message via Skype™ to Golab911
Domyślny

Ja napewno nie bede zmieniac profesji. Nie po to tyle czasu zmarnowalem na skillowanie, zeby to rzucic w huj
stary 18-11-2007, 13:07   #814
Biorek
Użytkownik Forum

Biorek's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Wawa

Gildia: bez
Świat: Honera
Poziom: 94
Skille: 86/78
Poziom mag.: 7
Domyślny

to w pon zamkną a kiedy otworzą 2 też w pon tylko potem czy już we wtorek ??
Rajek of Knight-kumpel z real
~~~~~Hail Vision~~~~~

\\=========
//==Borek===
\\=========
//
\\
//
Biorek jest offline  
stary 18-11-2007, 13:08   #815
Xzonixek
Użytkownik Forum

Xzonixek's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto

Świat: Real
Poziom: 154
Domyślny 15 stron przeczytanych:))

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoczek Pokaż post
postacie z 250 lvl
druidzi Mateusz Dragon Wielki = 1 (2 druid ma242lvl)
palkowie Sir arthos = 1 (2 ma 245lvl)
knighci jest ich 11
sorcowie jest ich 8
czyli druidów i paluw jest tyle samo z minimum 250lvl więc oco ci hodzi że jest mało palów z 250 lvl
suma druidów w top 500 to 36
palków to 80

i jeszcze jedno na ostatnim upie dostali "nagrodę" tylko palkowie i knighci a sorkowie i druidzi kopa w d
na to update sorkowie i druidzi dostają czary i manasy
palkowie strzały czary i fluidy
knighci ulepszanie broni przez kamuczki i life fluidy
więc wszyscy coś dostają
Tylko że sca/ave/arcane staffa nie przemienisz z kamykiem, i ci typ z wh+kamyczek bedzie bil tyle samo co ty z arcane? Co to za sprawiedliwość?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Medivh Shady Pokaż post
moje odczucia jak narazie ;/ choc gram ms to nie podoba mi sie co robia z innymi profesiami

- roznorodnosc czarow u druida i maga - OK
- miksturki dla knighta ( beznadzieja , i jeszcze ta cena , jesli by byly w samej cenie co nowe manasy to ok ale teraz zdecydowanie za drogo )
- nowe manasy tez beznadzieja ( za cene najwiekszych mam 4 bp podstawowych manasow , wiec sie bardziej oplacaja )
- brak combo potworkow ( beznadzieja na maxa !!! przy expie nie bede sie wogole przejmowal czy mi walnie cos combo i padne czy nie . sorc bedzie mogl blokowac prawie wszsytko ;/ )
- wyglad nowego ue energetycznego troche kiczowate za duze te chmurki
- zwiekszenie mnoznika przy ruach na plus
- nowe czary dla pala . hm... ok ale szkoda ze tak malo jest niumarlych potworow

to chyba wszsytko narazie
Ta, w co sobie poklepie czarem? W Lost Soula? Na tombe pojde? Już widze jak soulman lata na candi po Peninsuli i bije z nowych gfb we wszystko co sie rusza...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Misiuuu Pokaż post
a hujnia grzybnia sorc zawsze był the best, tylko że był the best bo ludzie którzy nim grali byli pr0, np taki Setzer Gambler czy jakos tak, albo Cachero, wiesz jaki pogrom robili? po 7.6 gdy kazdy dzieciak mógł wbic setny lefel tibia przestała mieć sens bo stała się ZA ŁATWA, dzieci które wtedy grały chciałby zaszpanować lefelem kumplom z piaskownicy, i to tak naprawde zepsóło tibie - fala polski dzieci wanda tyle w temacie i przestańcie już pierdolić o tym bo czasu nei cofniecie
Filthy Ragon - Inferna 120+ ms, jednen z ludzi, których szanuje... Rooked after 7.6 update... Why? Soo sucks game....

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Psycho-Tata Pokaż post
mag po upie nadal mogl pgowac np. Dharel 25 Jul 2007 +7,026,948 2 198
Jak z warlo i poi miał w domku ponad 5kk...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Flipsio Pokaż post
Wiem ze mogl ale na dlugo kasy mu na to nie starczylo
Nie gra, bo nie ma czasu...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marchewki Pokaż post
źle to zostało ujęte , Mag nie jest teraz najlepszy bo Mag a nawet i 3 nie ma za bardzo szans na tych samych lvl ubić Knighta ,
a jednak troszkę za bardzo ich ulepszają :/
lecz niecały rok świetności Knighta właśnie minął
A co to kurwa ma być? Chyba o to chodzi żeby ryc na wojnie wchodzil tam, gdzie sorc nie wejdzie... Tank = uh mf explo gfb f bomb+pots..., a teraz huj i tyle. Knight też nie ubije sorca, gdy potrafi grać, bo ugh i huja zrobie ci moim rycem...
Jak coś, pół roku... Sorc półtora....

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Russel Pokaż post
I smieszą mnie niektóre wypowiedzi że rycerze NIGDY nie maja waste... Wszystko zależy od szczęścia/pecha :>.

Jeszcze co do czarów force strike na odległość, przecież rycerz i paladyn też mają "exori hur" i "exori con(?)"

pozdrawiam,
Smug
Tylko że nawet palek z royalek nie ubije asa tak jak soulman na tescie je bil... Poza tym con bije od skilla, czyli co? 80+- bo arm na 100...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smash-Shady Pokaż post
1.Zalezy od swiata?
2.Bywa.....
3.Ale to nie jest tez majatek...
4."Za przeproszeniem" napisalem, reszta jest specjalnie niedokonczona, zeby nie bylo, ze mnie rodzice nie wychowali...
5.Waste jest, byl i bedzie...

i tera zacznie sie bluzganina knightow... ;|
Ta, wczoraj kumpel 120 ek z arcane staffa klepal maly d lair ven od 10 do 17... 9 woi 3 dragonki towerka bp broadow... wasted 30+ bp mf i pare uh... Porównaj sobie z 120 msem, który klepiąc Tower w marcu miał przez ten czas o wiele więcej loota, a schodzily mu 3-4 bp mf na h...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Orinoko Pokaż post
CipSoft Says :
Hymm...Ludzie robimy tak w lato udupiamy sorców i drutów a w zimie udupimy knajtów i palów...
Polityka Cipsuxu:

Jutro zaczną robić palków, to my ich w huja zrobimy i za pół roku ich udupimy...
Błedne koło ;>

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kojotes Pokaż post

Tyle do powiedzenia.
Wspaniale.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Moczymordah Pokaż post

Sorcek expi na DL'ach

Myślisz że 100 kina ma takie mega elo pro joł joł profity z frostów? Kumple siedzą tam raz - dwa na tydzień i jakoś nic ciekawego tam im nie spada na 4h huntu max rh, a przy tym wastują 10-20 bp mf jak nie więcej...
Zapmniałeś, żę ten twój wspaniały sorc mógł przesiedzieć na hero te 5 miechów i wynieść tyle c setów że mała bania...mająć 50-60k/h...
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach
18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu
18:31 Master of'Candia [250]: skillu*
18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz?

:S
Xzonixek jest offline  
stary 18-11-2007, 13:09   #816
Adiago
Użytkownik Forum

Adiago's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2006

Profesja: Knight
Świat: Iridia
Domyślny

@Michoss

No chodzilo mi o to zeby mialy taki sam zarobek i mniej wiecej taki sam exp
Adiago jest offline  
stary 18-11-2007, 13:21   #817
Golab911
Użytkownik Forum

Golab911's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2007

Golab911 ma numer GG 7124399 Golab911 ma login Tlenu hacker99@tlen.pl Send a message via Skype™ to Golab911
Domyślny

A co do tych ciulstw, to jest to troche pojebane. 150+ms mogl sobie expic na wrl + po summer update, ale jak zwykle nasz kochany cipsoft nie mysli o 150+ lvl tylko o 50. Jak przed updatem gralo sie 50 msem to i tak byl waste wiec... Co do tych potow zalozmy napryklad taki Defender Of Hell uha sie prawdopodbnie za 1000+,a teraz bedzie musial uzywac jakis potow ktore daja mu 600 hp ;/
Dla Mnie to jeden wielki shit
Ale i tak nie zmienie profesji bo knighta polubilem

Ostatnio edytowany przez Golab911 - 18-11-2007 o 13:24.
Golab911 jest offline  
stary 18-11-2007, 13:29   #818
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

WPADŁEM NA GENIALNY POMYSŁ!

Patrze ta na wypowiedzi w temacie, i myślę, że cipsoft mógłby zorganizować wspaniałą akcję:

Cytuj:
"Już dziś zmień swoją profesję"
Uważasz że update był chu**wy? A może po prostu znudziło ci się PGowanie twoim sorcem? Już dziś możesz zakupić natychmiastową zmianę profesji, za jedyne 20€! Wszystkie czary poprzedniej profesji zostaną automatycznie zmienione na nowe, a w twoim depozycie znajdziesz 5k na drobne wydatki. OKAZJA! Nie musisz już na nas wyzywać, że niszczymy waszą grę. JUŻ DZIŚ ZMIEŃ SWOJĄ PROFESJĘ!

Termin ograniczony do dwóch miesięcy przed i po update.

Nie myślicie, że patrząc na tych wszystkich idiotów, co im update nie pasi, to Cipsoft zbiłby na tym więcej niż na paccach ;]?

Ostatnio edytowany przez Michoss - 18-11-2007 o 13:32.
Michoss jest offline  
stary 18-11-2007, 13:33   #819
Kleczajek
Użytkownik Forum

Kleczajek's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2007
Lokacja: l-wo

Imię: Kleczaj'ek
Gildia: Hardcory
Świat: co
Poziom: co
Skille: co
Poziom mag.: co
Send a message via Skype™ to Kleczajek
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xzonixek Pokaż post
Zapmniałeś, żę ten twój wspaniały sorc mógł przesiedzieć na hero te 5 miechów i wynieść tyle c setów że mała bania...mająć 50-60k/h...

Może to mało istotne ale na 3x hero przy 950 osobach online jest 25k/h ;pp

19:28 Sedzia Anna Maria Wesolowska [1]: Zostales oskarzony o masowe zabójstwa Warlocków.
Kleczajek jest offline  
stary 18-11-2007, 13:34   #820
Vardesaavre
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2007
Lokacja: Bychawa

Świat: Refugia
Poziom mag.: 18
Król Gacie? To dalej grajcie :P

Jeśli naprawdę umiecie grać w tibie to pozostańcie na swoich postaciach A nie ,że już dodali coś dla niego o pójdę na Druida bo ma lepsze czary itp

Trzeba odkryć to coś w czym jesteście najlepsi i być w tym dalej a nie jak już mówiłem ,że on ma ten czar itp a ja nie mam idę na niego bo ma coś tam

ZOSTAŃCIE NA SWOICH POSTACIACH I NIE MARUDZIĆ

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania