Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 25-11-2007, 22:53   #1321
Bogu$ $orc
Użytkownik Forum

Bogu$ $orc's Avatar

Data dołączenia: 20 07 2006
Lokacja: Bielsko

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 112
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 67
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aego Pokaż post
do Bogu$ $orc

Przeszukanie 130 stron zajmuje i do tego nie mam pewności czy jest ta odpowiedz. Rozumiem ze Ty nie masz co robić i siedzisz całymi dniami i czytasz forum. Ja wole wyjść do kolegów niż cały dzień siedzieć przed komputerem. Wiec nazwanie mnie idiota było moim zdaniem zbyt pochopne .
Jest takie przysłowie: Kto Pyta Nie bladzi
Ale Ty musisz kogoś odrazy obrażać.
Nie siedzę całymi dniami przed kompem, bo mam też "rl" życie które stawiam na pierwszym miejscu a gdybyś śledził temat od początku jego założenia,to z pewnością nie musiałbyś siedzieć całymi dniami przed kompem. Co do tego "kto pyta nie błądzi",to chyba lepiej poszukać chociaż kilka stron wstecz,niż pisać kolejnego,beznadziejnego posta... Ale przecież spam r0x.. Tyle.

@Krwioplaczasty

Dokładnie...
00:51 Fafik Kalinowa [69]: huhu nie zgrywaj kozaka bo nie siegasz mi do siusiaka
Cytuj:
23:29 Patrix de'Vere [91]: 23:28 Patrix de'Vere [91]: how long?23:28 Kowalew [145]: 20 cm23:28 Kowalew [145]: a ty?
Cytuj:
19:22 Olitark Agus [48]: kurwy kurwa kruwa
19:22 Mazujem [40]: That is illegal stop it Olitark.
19:22 Delixu [151]: Yes, we love you too, Olitark.
19:22 Olitark Agus [48]: your mother's ass is illegal
19:22 Olitark Agus [48]: lol

Ostatnio edytowany przez Bogu$ $orc - 25-11-2007 o 22:55.
Bogu$ $orc jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-11-2007, 08:47   #1322
Taziu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 05 2007
Lokacja: Kraków

Profesja: Royal Paladin
Skille: 7
Domyślny

ja na forum czasem zagladam codzienie czasem co 3 dni

tutaj ciagle ludzie spamuja wiec jak ktos sie o cos pytał wczesniejszych postach i odp juz jest na to pytanie ktore ja zadam np w ktoryms tam poscie to mnie to jebie nie jestem dzieckiem neo i nie bede siedzial non stop przy kompie xD bo sie pojawi nowa strona ze spamem i placzem....

zal przeszukiwac all stron takie jest moje zdanie nawet jak juz cos ciekawego ktos napisal na poprzednich stronach jak mi cos przyjdzie na mysl to zapytam i odp najwyzej padnie jeszcze raz

btw......

jak myslicie up bedzie po tym expie x2? odrazu czyli 5 grudnia 6 lub 7 ?
19:51 Nutty Wilashee [123]: my anme is bekas i like sex

uzytkownik allegro:Witam!! Dzisiaj mam na sprzedaz 20 sorca z 13 mlvl bez reck keya,oprocz tego jest kilka noobcharow na roznych serwach!

Yours taz

Ostatnio edytowany przez Taziu - 26-11-2007 o 08:49.
Taziu jest offline  
stary 26-11-2007, 09:17   #1323
Duch Guardi
Użytkownik Forum

Duch Guardi's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
Domyślny

up#
napewno nie po 2x exp
czemu ? ponieważ jeszcze nie zaczął się test server w którym mają być testowane nowe tereny questy itd

Ostatnio edytowany przez DDoS - 26-11-2007 o 09:27. Powód: Zgubiłeś ważne słowo :)
Duch Guardi jest offline  
stary 26-11-2007, 10:21   #1324
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

@Duch guardii:
W00t?
Nowych terenów w tym dodatku nie będzie (zmienione stare, ale nie wiadomo czy już nie były sprawdzone).
A questy... Cipsoft jest zawiedziony testowaniem questów po aferze z PoI i może takie coś nie nastąpić
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 26-11-2007, 10:37   #1325
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez News
Oczywiście znajdą się też nowe miejsca zamieszkania dla tibijskich kreatur. Tajemniczy nowy loch, został niedawno odkryty na północ od Port Hope, a plotki głoszą, że są tam jeszcze dalsze miejsca, które tylko czekają na to, aby zostać odkryte.
Jakiej aferze z PoI?? Gdybyśmy nie mogli wtedy przetestować PoI, to quest na normalnych serwerach byłby "zbugowany" (2 poważne błędy były na TS).

DDoS

DDoS jest offline  
stary 26-11-2007, 14:08   #1326
Voldemort
Użytkownik Forum

Voldemort's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2007
Lokacja: Iława

Voldemort ma numer GG 7576268
Domyślny

Heh, ale te hity pala z tego exevo mas san to żałowe trochę, nawet w nieumarłych, takie jakby obszarowe exori san . te czary dużo nie dały, ale przynajmniej jakieś urozmaicenie dla pacc`ersów .
stary 27-11-2007, 06:02   #1327
KaCzKa.pl
Użytkownik Forum

KaCzKa.pl's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2006
Lokacja: w domu

Stan: Aktywny Gracz
Gildia: zajebista
Świat: dobry jest
Skille: duże
Domyślny

Heh jak dla mnie to nowe update to wielkie G!!! Powinni magom zwrócić ich siłe i tes strzały w runach zmienić a nie żadne większe potiony, żywioły itp. wreszcie będzie coś takiego

pl.wikipedia.org

Tibia - odmiana MU Online w wersj 2D.....
Zarabiaj 10-20 dolarów na godzinę wypełniając ankiety, warte są one od 15 centów do 2 dolarów, bez referralów , przez internet! To nie kolejne oszustwo gdzie płacą Ci 0.01 za emaila, tu zarabiasz prawdziwe pieniądze!
KaCzKa.pl jest offline  
stary 27-11-2007, 07:38   #1328
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Jakiej aferze z PoI?? Gdybyśmy nie mogli wtedy przetestować PoI, to quest na normalnych serwerach byłby "zbugowany" (2 poważne błędy były na TS).
Owszem, ale:
Cytuj:
Quest Pits of Inferno jest jednym z najdłuższych i najtrudniejszych questow jakie aktualnie znajdują się w Tibii. Pierwszy team który go wykonał stosunkowo łatwo przebrnął przez tą piekielną otchłań i zdobył nagrody. Przypuszczam jednak, że nie obyło sie w tym, jak i w kolejnych próbach podbicia piekieł bez swego rodzaju quest spoilingu. Jak wiemy z Test Serwera na masową skalę wypływały przecieki. Nie dało to jednak wszystkim w równym stopniu możliwości aby wykonać ten quest. Wszyscy ci którzy nie byli zaproszeni na test serwer mogą czuć się pokrzywdzeni w związku z tym, że inni za darmo, bez utraty cennych tibijskich monet, doświadczenia, wyposażenia mogli odkryć ten quest.
Cytuj:
olucja bardzo szybko ukazała się powszechnie dostępna w Internecie, co pozwala na organizowanie ‘masówek’ czyli płatnych questów gdzie duża ekipa gwarantuje innym przejście questa za odpowiednią opłatą.
Cytuj:
Tutorzy byli zobligowani do zachowania tajemnicy, ale widać jak wyszło. Ufanie rzeszy 1200 osób to jednak lekka przesada. Oczywiście spodziewano sie przecieków, ale ich skala zawiodła wiele osób które włożyły wysiłek w stworzenie nowych terenów i questów.
blablabla, blablabla ;P
Mam nadzieje, że pokazałem o co mi chodzi

Cytuj:
Heh jak dla mnie to nowe update to wielkie G!!! Powinni magom zwrócić ich siłe i tes strzały w runach zmienić a nie żadne większe potiony, żywioły itp. wreszcie będzie coś takiego
Prosta zasada - nie pasuje - nie graj.
Grasz to nie stękaj
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline  
stary 27-11-2007, 09:22   #1329
Squal
Użytkownik forum

Squal's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2007

Domyślny

ciesze sie z tego że tyle ulepszeń wchodzi do druida(sam gram Druidem)...ale znowu będzie tak że all noobki sie na druidów przeżucą...chociaż może troche mniej... bo bez pacc i tak nic nie zrobią...^^
Squal jest offline  
stary 27-11-2007, 22:15   #1330
Pagan
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 11 2007
Lokacja: Gliwice

Imię: Ocelix
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 15?
Skille: 50+/40+
Poziom mag.: 3?
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Guardi Pokaż post
up#
napewno nie po 2x exp
czemu ? ponieważ jeszcze nie zaczął się test server w którym mają być testowane nowe tereny questy itd
Tak te przemyślenia są tylko moim odczuciem, rozumiem że możecie się z nimi nie zgadzać, ja po prostu chce przedstawić parę faktów oraz plotek

1. Możemy się cieszyć tygodniem expa, który ma nam umilić czas oczekiwania na update.
2. Zapowiedzi updatów (to o outfitach itd) przełożyli na Czwartek, oczywiście jeżeli takowy nastąpi w środę też przecież źle nie będzie.
3. Sądzę że Cipsoft potrzebuje 2-ch zapowiedzi, pierwszej dotyczącej nowych potworów, drugiej dotyczącej nowych terenów. (Więcej raczej już nie potrzeba - PVP wyjaśnione i sprawdzone, tak więc największa zmiana sprawdzona.)
4. Pierwsza zapowiedź winna być 29 (ten czwartek, uwaga tu nadal trwające dni expa*2) druga zapowiedź 5 (czwartek za tydzień. Po dniach expa*2)
5. Brakuje tutaj informacji o test serverze, czyli można przypuszczać że takowy nastąpi może w czwartek, i potrwa max 2. tygodnie (UWAGA TO JEST PRZYPUSZCZENIE!!)
6. Już po tym czasie, można spodziewać się update, czyli przy dobrych (dla nas oczekujących na Upa) wiatrach będzie to MOŻE! Sobota/Niedziela (8/9) albo tydzień później (15/16).
Aha napisałem sobota, ponieważ wydaje mi się że tak właśnie updaty do życia wchodziły właśnie w weekendy, mogę się mylić - proszę poprawić jak coś.

Dziękuje za wyczytanie;-) i proszę pamiętać że jest to MOJA opinia na ten temat, macie prawo się z nią nie zgodzić, ale wszystko w "dobrym stylu" a nie wyzywać od idiotów etc

Dziękuje! pozdrawiam PaGaN

Ostatnio edytowany przez Pagan - 27-11-2007 o 22:17.
Pagan jest offline  
stary 27-11-2007, 22:20   #1331
VojtaS
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Piotrków Tryb.

Profesja: Druid
Gildia: Dragons Hell
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Poziom mag.: 54
Domyślny

Dzisiaj 06:02
KaCzKa.pl Heh jak dla mnie to nowe update to wielkie G!!! Powinni magom zwrócić ich siłe i tes strzały w runach zmienić a nie żadne większe potiony, żywioły itp. wreszcie będzie coś takiego

pl.wikipedia.org

Tibia - odmiana MU Online w wersj 2D.....

@ kaczka powinieneś napisać raczej Mu Online - odmiana Tibi w 3D
zastanów się kiedy powstała tibia, a kiedy MU..
co do updatu... ostatni był we wtorek. Myśle, że TS będzie po tygodniu expa x2
Varex Holy Mage
Royal Zax
Rokanis
Fighter Pal
Rycerz from harmonia
Alsedar knight
Nerqs
Dragox Pal
Lady Nicol Harmonianka
All peoples guild Dragons Hell!

Ostatnio edytowany przez VojtaS - 27-11-2007 o 22:24.
VojtaS jest offline  
stary 27-11-2007, 22:59   #1332
ErAgOg
Użytkownik Forum

ErAgOg's Avatar

Data dołączenia: 06 09 2006
Lokacja: . . .okolice Szczecina Ilość postów: 8
Wpisy bloga: 21

Stan: Początkujący
Profesja: Rookstayer
Gildia: Mayhem
Świat: Silvera
Poziom: 40~
Skille: 100/200
Poziom mag.: 1
ErAgOg ma numer GG 7360116
Domyślny

LOL 0.o nie mogę się zalogować ani na tibię normalną, ani na test server O co chodzi?
stary 27-11-2007, 23:08   #1333
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ErAgOg Pokaż post
LOL 0.o nie mogę się zalogować ani na tibię normalną, ani na test server O co chodzi?
Testa nie ma. Teraz.

A reszta... Coz, sa jakies poblemy i trzeba probowac.
stary 27-11-2007, 23:46   #1334
KaCzKa.pl
Użytkownik Forum

KaCzKa.pl's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2006
Lokacja: w domu

Gildia: zajebista
Świat: dobry jest
Skille: duże
Domyślny

Nie bo jak dla mnie to było tak: Mu powstało przez powstanie Tibi, Mu stawało się coraz bardziej proste, tak aby jeden gracz nie był zabardzo zależny od drugiego. A cipy myślą, niektórzy nie mają kumpli to muszą opierać się na sobie hmm.... to zróbmy tak jak twórcy mu dawniej, zróbmy coś podobnego....

Ile teraz krytyk usłysze he?
10-20-..... czy resztę opini tematu, a może już nikttegonieprzeczyta.

Sorry za ortografie.
Pozdr
Zarabiaj 10-20 dolarów na godzinę wypełniając ankiety, warte są one od 15 centów do 2 dolarów, bez referralów , przez internet! To nie kolejne oszustwo gdzie płacą Ci 0.01 za emaila, tu zarabiasz prawdziwe pieniądze!
KaCzKa.pl jest offline  
stary 28-11-2007, 11:43   #1335
Cerberus
Użytkownik forum

Cerberus's Avatar

Data dołączenia: 01 04 2007
Lokacja: ...Raz tu , raz tam ...

Profesja: Druid
Świat: Candia
Poziom: 56
Skille: --/26
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czolgowy Pokaż post
A co z poison arrows po update ? zostaja ? znikają ? zamieniają się w "ziemne" strzały ? czar zostaje czy znika ?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rudyg Pokaż post
@up

dobre pytanie
przyłączam się do niego
No własnie ... co z arrows ... prosze o wypowiedź
Cerberus jest offline  
stary 28-11-2007, 12:13   #1336
DDoS
Born in Hell

DDoS's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004

DDoS ma numer GG 2529081
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez KaCzKa.pl Pokaż post
Nie bo jak dla mnie to było tak: Mu powstało przez powstanie Tibi, Mu stawało się coraz bardziej proste, tak aby jeden gracz nie był zabardzo zależny od drugiego. A cipy myślą, niektórzy nie mają kumpli to muszą opierać się na sobie hmm.... to zróbmy tak jak twórcy mu dawniej, zróbmy coś podobnego....

Ile teraz krytyk usłysze he?
10-20-..... czy resztę opini tematu, a może już nikttegonieprzeczyta.

Sorry za ortografie.
Pozdr
W MU zależność od innych graczy jest wysoka, powyżej 100 levela już musisz znaleźć sobie Energy Elfa, który będzie cię Buffował, bardziej opłacalne jest też expienie w grupie, np szukasz mniejszych leveli od siebie i dostajesz za moba więcej expa niż jakbyś sam zabijał.

DDoS

DDoS jest offline  
stary 28-11-2007, 17:58   #1337
Evil Maul
Użytkownik Forum

Evil Maul's Avatar

Data dołączenia: 11 03 2005
Lokacja: Above cloud

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Aldora
Poziom: 157
Poziom mag.: 9
Domyślny

Originalny post Crabana dla Fansite tibiacity:

"A post from Craban:

Since so much of the details from the test server is being discussed here, I might as well tell you which of those details we already changed after seeing it on that test:

* The new mana potions were a little too strong in our eyes. The normal one of course stays the same, the two higher ones are better, but not as much as they were on test server. Of course, the prices for those 2 better potions have been adapted accordingly.
* The health potions proved to work very well when looking at the healing rate. However, we agree that the prices were too high, so we have lowered the prices significantly. We have also increased the healing rate of the smallest health potion a little.
* Paladins will also get their own healing spell. This one will be a little more expensive than their ultimate healing, but it will also provide them with a very decent healing rate. Using that spell + the medium health potion, paladins will be able to heal better than knights, but not quite as good as mages.
* The new holy spells have been increased a bit in their damage output.
* The range of the wands and rods and strike spells of mages has been reduced a little. They are still ranged attacks, just one square less.

Additionally, here is some information that was not yet noticed on that test server:
* The assassin stars have already been recalculated. They are now both cheaper and do not break after the first throw.
* The general mages economy will be improved mainly by the change on rune charges while most runes do not change their price or effect.

Those amongst you who will be invited to the final test server will see these changes quite soon. Keep checking Tibiacity, we'll keep you tuned of everything related to the test server.
"

Nie chciało mi się tłumaczyć bo sądzę że każdy powinień zrozumieć po krótce chce tylko powiedzieć że mają zamiar zmniejszyć koszt ostatnich dwóch potionów ponadto Ass~ stary mają być tańsze i nie rozwalać sie po pierwszym rzucie.
stary 28-11-2007, 18:19   #1338
J0hny
Użytkownik Forum

J0hny's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 101
J0hny ma numer GG 4710539
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Phyro (tibia.de)
Real cip headquarters screen shoots...

http://www.putimg.net/uploads/1196214047detalhe.jpg

http://www.putimg.net/uploads/1196214128detalhe2.jpg

http://www.putimg.net/uploads/1196227510detalhe3.jpg

http://www.putimg.net/uploads/1196227623detalhe4.jpg

And some of those new mosters are already in the sprites (http://img99.imageshack.us/img99/885/imagemmv7.jpg) and the Squirel (http://img510.imageshack.us/img510/9995/esquilool7.jpg), and also the new oufits revealed the past week are there too.

And near the drawing of the water elemental i think those draws are from earth elemental and wind elemntal (see here - http://www.putimg.net/uploads/1196227510detalhe3.jpg ), no clue tough...

Btw this was taken from tibiabr forums

Edit: Found this screen too, but i think its fake, since the srpites of the vis atacks and explosion efect will change. Anyway, here is athe link http://img442.imageshack.us/img442/1350/hotkeyswk8.jpg
Znalazlem ten post na tibia.de. Bardzo ciekawe zdjęcia, zwłaszcza, że pokrywają się z ostatnim teaserem ;>
stary 28-11-2007, 18:41   #1339
Nacpany_Wlodek
Użytkownik Forum

Nacpany_Wlodek's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2006
Lokacja: Wilczyn

Imię: niewazne
Profesja: Paladin
Gildia: ahusuhasd
Świat: Piździjewo
Poziom: ~7
Skille: 40+
Poziom mag.: ~3
Domyślny

Czyli balansacja w toku, widać, że chłopaki się nie opieprzają i dobrze.

Ciekawe co zrobią dzieciaki co już zrobiły sobie druidów xddd

@down
Niby kolejne zapożyczenie, czemu nie, ta gra staje się jak inne rpg-i.

@evil maul
Pytanko na temat tych a'stars - czy ich siła też się zmieni, bo przecież one są one dość potężne, cena była przesadzona, ale bez sensem będzie, że miały by np. łamać sie po 10 rzutach. Chyba cipsoft nie wymyślił, że za to sdeki będą miały więcej ładunków, bo to już by były dopiero jaja.

Ostatnio edytowany przez Nacpany_Wlodek - 28-11-2007 o 19:16.
Nacpany_Wlodek jest offline  
stary 28-11-2007, 18:52   #1340
Master Knight de'Vere
Użytkownik Forum

Master Knight de'Vere's Avatar

Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Wrocław

Profesja: Elite Knight
Gildia: High Guard
Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez J0hny Pokaż post
Znalazlem ten post na tibia.de. Bardzo ciekawe zdjęcia, zwłaszcza, że pokrywają się z ostatnim teaserem ;>
Ciekawe skąd ktoś miał te zdjęcia, mogę się odnieść do ostatniego screena, ponieważ znam Saylors i wiem, że to jest tylko na razie jej propozycja o takich hotkeyach, wątpię iż miałyby się one pojawić już w nadchodzącym update'cie o ile CIP w ogóle ma w planach wprowadzenie takiego bajeru . Jak ktoś chce linka do proposal board i jej tematu - http://forum.tibia.com/forum/?action...8&pagenumber=1

"Death is not the greatest loss in life. The greatest loss is what dies inside us while we live. "

Ostatnio edytowany przez Master Knight de'Vere - 28-11-2007 o 18:54.
Master Knight de'Vere jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania