Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 03-12-2007, 21:23   #101
Remoriotes
Użytkownik forum

Remoriotes's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2007
Lokacja: Bytom

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Imori
Profesja: Knight
Świat: Obsidia
Poziom: 16
Skille: 55/53
Poziom mag.: 3
LOL

Stosunkowo fajny Up ale, wydaje mi się, że ten up nie jest zbytnio dla magów i druidów tylko bardziej dla rycerzy dlatego, że cooldown wynosi teraz 2 sec. dla stworów też więc mamy 60 Rycerza więc mamy 965 HP, i 295 MP skoro jest 2 sec. cooldown idziemy expić na dragon lair Drag walnie nam raz z fire ball i zanim uderzy nas ponownie
Zdążymy do niego podejść z łapy walnie nas zaledwie 60 i jeszcze jest nowy czar leczący za 33 many (chyba) i leczy po 150 wiec Potion
nie będzie potrzebny jaki z tego wniosek knight morze uderzyć z broni białej z czau berserk i sie uleczyć więc ma full wypas moim zdaniem knight był zawsze bardzo dobrą profesją
Remoriotes jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-12-2007, 21:25   #102
Knight Patryk
Użytkownik Forum

Knight Patryk's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole

Domyślny

i co im da dodanie cos dla facc?wiecej graczy?po co im to skoro nie beda pacca kupowac tylko pasozycic a jak dadza zaduzo dla facc przestana ludzie pacca kupowac nie bedzie na servery i bb tibia
Knight Patryk jest offline  
stary 03-12-2007, 21:35   #103
Patrickus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 05 2006
Lokacja: Rypin

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Secura
Poziom: 40
Poziom mag.: 40
Patrickus ma numer GG 3489664 Send a message via Skype™ to Patrickus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knight Patryk Pokaż post
po co im to skoro nie beda pacca kupowac tylko pasozycic a jak dadza zaduzo dla facc przestana ludzie pacca kupowac nie bedzie na servery i bb tibia
Nazywasz granie na FACCu pasożytnictwem? Ty jesteś pasożytem na tym forum, zamulasz je i w dodatku piszesz debilne posty, których nie da się czytać. Tam na lewo od prawego Shifta jest taki haczyk z otwartym trójkątnym nawiasem, tzw. przecinek. A na prawo od niego kropka. :/ Poza tym jak dadzą trochę (podkreślam: trochę) więcej dla FACC to się wielu osobom gra spodoba, zostaną dłużej i może kupią PACCa, więc wg mnie wyjdzie prawie na to samo.

Ostatnio edytowany przez Patrickus - 03-12-2007 o 21:38.
Patrickus jest offline  
stary 03-12-2007, 21:41   #104
Jaro9123
Guest

Domyślny czemu niemorzna nigdy wieczorem wejsc na tibie

czemu niemorzna wejsc na tibie wieczorem zawsze tak jest gdy dali ten exp razy 2 wogóle nie wczytuje charekter list.... morze ktos odpowiedziec czemu

stary 03-12-2007, 21:46   #105
Glon Elriel
Użytkownik Forum

Glon Elriel's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2005

Imię: Dys
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wux Pokaż post
Przejrzyj youtuba tam są filmik nie będę wstawiał linków bo zaraz o keylogery mnie posądzą
o RLY? Oo na youtube?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wux
Nie rozumiem o jakie oszustwa ci chodzi przecież komu by się chciało np: na 40lvlu latać za 60lvlem i czekać aż on zabije ci potwora i podzielicie się expem, każdy normalny człowiek woli sobie sam poexpić bo jest szybciej. Cipsoft wie co robi zostaw to ludziom mądrzejszym od siebie.
Hmm... taki pewny siebie?kilka lat temu jak by był wprowadzony taki system exp party to by każdy tak expił... ale co tam, lepiej wbić samemu 5 cyferek więcej niż we 2 z radością 2 cyferki... no ale Co tam ...pff

Glon Elriel jest offline  
stary 03-12-2007, 21:55   #106
Gawus
Santa Claus

Gawus's Avatar

Data dołączenia: 31 01 2006
Lokacja: Polska/England
Wpisy bloga: 6

Profesja: Elite Knight
Poziom: 123
Skille: 90/83
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do Gawus Gawus ma numer GG Kocham Natalie Adres Jabbera do Gawus
Domyślny

Data update nie jest pewna.
Będzie on prawdopodobnie w ciągu tych dwóch tygodni (ten i następny).
Raczej odbędzie sie w następny, ponieważ drugi TST został włączony w czwartek i nie zostanie wyłączony prawdopodobnie wcześniej niż tydzień (więc ten czwartek). Dlaczego? Ponieważ quest z nowym kupującym podróżnikiem trwa tydzień. Jest siedem misji, i każda jest w inny dzień. Nie możemy jednej misji robić w przeciągu dłużej niż od save servera do kolejnego jego zapisu. Więc dlaczego nie zrobią update w czwartek bądź piątek tego tygodnia? - przyczyna jest prosta. Nie pracują w weekend, a jeżeli przyjdzie im sie zmierzyć z błędami tegorocznego zimowego update, będą pracować za długo czego nie lubią(a kto lubi pracować w weekendy...)(chodź i nie powinny one wystąpić bo wszystko jest wg nich OK[jak co roku...]).
Więc odpada również czwartek i piątek tygodnia kolejnego. Pozostaje poniedziałek, wtorek i środa (małe prawdopodobieństwo).
Może się przesunąć o tydzień jeżeli zostałby włączony Public Test Server, lecz na to nie liczcie, bo cień tego, że go włączona to 0,01% jak nie mniej.

Down/
Nie cytuj takich linków, jak skasuja jego post, twój także poleci do kasacji ;*
:eek: Your Gawi :eek:

Ostatnio edytowany przez Gawus - 03-12-2007 o 22:16.
Gawus jest offline  
stary 03-12-2007, 22:00   #107
greg007
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 10 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ariend Pokaż post
Witam,
Jako jeden z senior tutorów bacznie obserwujących co sie dzieje na TestServie zawiadamiam, że są już pewne elementy które nie ulegną zmianie...

Te elementy przedstawię tutaj w formie ss'ow...

UWAGA!! W MIEJSCE ********** NALEZY WPISAC SPEEDY SHARE (bez spacji oczywiscie)...!!!!

Nowe itemki, tutaj większość z nich:

Czary dla każdej z profesji:

Nowy wygląd ekwipunku i outfity!:

Bardzo ciekawy duel - zobacz jak zbalansowali postacie:

Best hity poszczegolnych profesji:

A na koniec ss jak padl 170 MS :

pozdrawiam
nowe konto se zalożyłeś?? znowu keyloggery dajesz!!! to nudne!! Bana takiemu. zawsze go dostaniesz ja czesto na forum siedze.
greg007 jest offline  
stary 03-12-2007, 23:48   #108
Wux
Użytkownik Forum

Wux's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2006

Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Glon Elriel Pokaż post
Hmm... taki pewny siebie?kilka lat temu jak by był wprowadzony taki system exp party to by każdy tak expił... ale co tam, lepiej wbić samemu 5 cyferek więcej niż we 2 z radością 2 cyferki... no ale Co tam ...pff
Poczytaj kilka postów wcześniej to się do wiesz o czym jest rozmawa, a nie wysyłaszs głupie posty.
stary 04-12-2007, 00:44   #109
Hunter Of Mystery
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Imię: 000
Gildia: 000
Świat: 00
Poziom: 00
Skille: 0000
Poziom mag.: 00
Domyślny

ten sharing-system... cóż, mam pewne obawy w związku z nim. Niby będzie dobrze, zaczną się opłacać hunty z kolegami, ale można tego użyć do tzw. "expienia leszczy", czyli np. 12 lvl zaatakuje 2-3 razy GSa, zadając mu ze 20 damage, a jakiś 120 wykończy stwora - i obaj dostają tyle samo... na wielu OTSach było to testowane, na 90% z nich tak właśnie wykorzystywane..."

Mam pewne obawy co do Twojego czytania ze zrozumieniem...
12 lvl nie dostanie expa za tego gsa! Dlaczego? Otoz aby exp byl dzielony, najnizysz lvl musi wynosic 2/3 najwyzszego. Czyli dla twojego 120 bedzie to 80.
Hunter Of Mystery jest offline  
stary 04-12-2007, 02:53   #110
Aqiet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2005

Profesja: Paladin
Domyślny

@wszystcy co narzekają że FACCE mają za mało

sorry, krótka piłka, nie ma nic za darmo, chcesz pograć, powinieneś zapłacić. wiecie dlaczego servery są przeciążone? wiecie z czyjej kieszeni idzie ich utrzymanie?

jeśli chodzi o moje zdanie to servery powinny mieć limit graczy facc, np ~200, i potem już tylko paccy wpuszczać i tyle...

btw,
wiem, że się powtarzam, ale chciałbym przypomnieć swoje pytanie, o to czy można jednocześnie leczyć się life fluidem i e-vitą, z góry dzięki
Aqiet jest offline  
stary 04-12-2007, 10:11   #111
Glon Elriel
Użytkownik Forum

Glon Elriel's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2005

Imię: Dys
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Cytuj:
Poczytaj kilka postów wcześniej to się do wiesz o czym jest rozmawa, a nie wysyłaszs głupie posty.
Ha?!
@up
ofc

Glon Elriel jest offline  
stary 04-12-2007, 11:22   #112
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Cytuj:
"

podkreślony teks świadczy o tym że nie zapoznałeś sie z tekstem z newsa i się wypowiadasz z oburzeniem. Dlatego napisałem że twój post jest żenujący.
Tu nie doczytałem, i co z tego? I tak napisałem, że MOŻE, nie MUSI być wykorzystany. Nie ma to jak myślenie...
Cytuj:
Nie rozumiem o jakie oszustwa ci chodzi przecież komu by się chciało np: na 40lvlu latać za 60lvlem i czekać aż on zabije ci potwora i podzielicie się expem, każdy normalny człowiek woli sobie sam poexpić bo jest szybciej. Cipsoft wie co robi zostaw to ludziom mądrzejszym od siebie.
...czyli MI, bo JA jestem najmądrzejszy! Ech, ten kompleks wyższości... poza tym nie zawsze szybciej jest samemu, wspomniany 40 knight sam hydry nie ubije, za to 60 druid i owszem. Poza tym jest taniej, bo nie musi wydawać kasy na UHy, tylko zapieprza sobie za kolegą. TAKIE oszustwa miałem na myśli, Panie Mądry.
Cytuj:
Nie wiem dlaczego nie rozumiesz że większość rzeczy jest dla PACC. Cipsoft nie potrzebuje kasy z PACCów wyłącznie na utrzymanie serwerów bo sami chcą zarobić. Gdyby jak mówisz więcej rzeczy było dla FACC to mniej osób kupywało by PACCe a im zależy na tym żeby zatrzymać przy sobie graczy z płatnym kontem, a tak poza tym zamiast narzekać to poczytaj trochę w innych tematach co FACCe dostaną w tym upie...
Tak tak. Kilka run ma zadośćuczynić wszystkie tereny, potwory i czary dla PACC, nie? Weź się schowaj... i poczytaj co pisałem. NIE CHCĘ K**WA WSZYSTKIEGO, TYLKO CZĘŚĆ Z CAŁOŚCI! Bo pomyśl, PO CH** graczom darmowym np. Mino Leathery? Żeby sprzedawać za psie pieniądze paru ciołkom z PACC? A mogliby sami je wykorzystać do BP Addonu, gdyby CipSoft zezwolił im je uzyskać. A expowiska - darmowe są pełne kretynów, PACCowe też, ale są w cholerę większe i bardziej opłacalne. Po prostu przestaje się powoli z FACCem grać. A to właśnie taki FACCowiec kupuje płatne konto, nie? Więc, wszystkie mózgi, które myślą, że CipSoftowi opłaca się tylko PACC, powiedzcie mi - KTO K**WA KUPI TEN PACC, JEŚLI FACCOWCÓW ZABRAKNIE? Admini serwerów?
@2 up
A kiedyś Tibia była całkiem darmowa i nikt nie narzekał na PACC. (bo go nie było) Potem weszły płatne konta i było dobrze, bo płacił, kto chciał i grał gdzie chciał. A teraz - takiego wała. PACC only! Wszystkie update głównie dla PACC, (dwa ostatnie właściwie TYLKO dla nich) opłacalne expowiska - PACC, dobre itemy - PACC, czary - PACC... czekamy tylko, aż zabronią FACCowcom robienia SD. Co pewnie niedługo nastąpi...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Patrickus
Poza tym jak dadzą trochę (podkreślam: trochę) więcej dla FACC to się wielu osobom gra spodoba, zostaną dłużej i może kupią PACCa, więc wg mnie wyjdzie prawie na to samo.
Popieram. I popieram także tekst wycięty.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 04-12-2007 o 11:23.
Dark Alphadron jest offline  
stary 04-12-2007, 17:10   #113
Wux
Użytkownik Forum

Wux's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2006

Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark Alphadron Pokaż post
Tu nie doczytałem, i co z tego? I tak napisałem, że MOŻE, nie MUSI być wykorzystany. Nie ma to jak myślenie...
nie ma to jak czytanie...

Cytuj:
...czyli MI, bo JA jestem najmądrzejszy! Ech, ten kompleks wyższości... poza tym nie zawsze szybciej jest samemu, wspomniany 40 knight sam hydry nie ubije, za to 60 druid i owszem. Poza tym jest taniej, bo nie musi wydawać kasy na UHy, tylko zapieprza sobie za kolegą. TAKIE oszustwa miałem na myśli, Panie Mądry...
a nie przyszło ci na myśl że jak by dwie osoby włączyły się do tego expienia to było by szybciej i taniej, więc nie wiem co za idiota będzie brał na siebie takie potwory mając takie waste...

Cytuj:
Tak tak. Kilka run ma zadośćuczynić wszystkie tereny, potwory i czary dla PACC, nie? Weź się schowaj... i poczytaj co pisałem. NIE CHCĘ K**WA WSZYSTKIEGO, TYLKO CZĘŚĆ Z CAŁOŚCI! Bo pomyśl, PO CH** graczom darmowym np. Mino Leathery? Żeby sprzedawać za psie pieniądze paru ciołkom z PACC
Po 1 to FACC i tak mają dużo, po za tym FACC w tym upie dostaną: nowe runy, potwory i rozszerzone tereny do expienia, niestety nie umiesz nawet poszukać.

Cytuj:
Po prostu przestaje się powoli z FACCem grać. A to właśnie taki FACCowiec kupuje płatne konto, nie? Więc, wszystkie mózgi, które myślą, że CipSoftowi opłaca się tylko PACC, powiedzcie mi - KTO K**WA KUPI TEN PACC, JEŚLI FACCOWCÓW ZABRAKNIE? Admini serwerów?
FACC jest tylko zachętą do kupna PACC a o ile mi sie wydaję to FACCe i tak mają całkiem duże tereny, one cię powinny zachęcić do kupna PACCa jeśli ci mało to kup PACCa lub przestań grać…
stary 04-12-2007, 17:41   #114
Hunter Of Mystery
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Imię: 000
Gildia: 000
Świat: 00
Poziom: 00
Skille: 0000
Poziom mag.: 00
Domyślny

@up
Chcialbym zauwazyc, ze wiekszosc tych terenow to sa jakies polanki, liczy sie expowiska a nie ilosc sqm
Hunter Of Mystery jest offline  
stary 04-12-2007, 18:41   #115
Patrickus
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aqiet Pokaż post
sorry, krótka piłka, nie ma nic za darmo, chcesz pograć, powinieneś zapłacić. wiecie dlaczego servery są przeciążone? wiecie z czyjej kieszeni idzie ich utrzymanie?

jeśli chodzi o moje zdanie to servery powinny mieć limit graczy facc, np ~200, i potem już tylko paccy wpuszczać i tyle...
www.tibia.com - spójrz jak nazywa się teraz okno Twojej przeglądarki. Jak Ci się nie podoba przeznaczenie Twoich pieniędzy to nie płać. Jakby CipSoft wprowadził taką głupotę, o której mówisz, to długo by się nie utrzymał.
stary 04-12-2007, 19:55   #116
Bart_
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2007

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 76
Domyślny

Może akurat już jutro update? xD mało prawdopodobne a może jednak niespodzianka? xD
stary 04-12-2007, 20:44   #117
Rivendal
Guest

Domyślny

mam pytanko bo ludzie tu i tam gadaja ze knight ma placic za exp wiec czy to prawda?? z gory thx za odpowiedz

stary 04-12-2007, 20:59   #118
Szymislaw2020
Użytkownik Forum

Szymislaw2020's Avatar

Data dołączenia: 15 11 2007

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 6x
Skille: 80/65
Domyślny

[quote=Aqiet;1776348]@wszystcy co narzekają że FACCE mają za mało

Pojebało?!
Szymislaw2020 jest offline  
stary 04-12-2007, 21:26   #119
Articuno
Użytkownik Forum

Articuno's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2005
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bart_ Pokaż post
Może akurat już jutro update? xD mało prawdopodobne a może jednak niespodzianka? xD
Czytaj newsy mistrzu. Tibia.pl napisała, że nie jest to związane z updatem.
Articuno jest offline  
stary 04-12-2007, 21:30   #120
Patrickus
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Articuno Pokaż post
Czytaj newsy mistrzu. Tibia.pl napisała, że nie jest to związane z updatem.
No właśnie dlatego byłaby to niespodzianka. Specjalnie CipSoft by tak napisał, żeby zrobić graczom surprise'a. O jaaaa...

Ostatnio edytowany przez Patrickus - 04-12-2007 o 21:31.
Patrickus jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania