Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 08-12-2007, 01:13   #561
Marchewki
Użytkownik Forum

Marchewki's Avatar

Data dołączenia: 29 01 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

@up bardzo ładny opis gier podoba mi się i cała prawda wyssana z kciuka no może jakoś za miesiąc będę grał w WoWa

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-12-2007, 01:26   #562
=Pekin=
Użytkownik Forum

=Pekin='s Avatar

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: South Park

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 70+
=Pekin= ma numer GG 7778722
Domyślny

tak walcze magiem ;P

Sieka Ja jako mag na froncie trzymam 3-4 hordziakow za mna spamuja alianci :>

20 zabic xDDD

Screw you guys, Im going home.

Suck my balls Kyle.

Jak tu nie lubic Cartmana :>

http://www.youtube.com/watch?v=1uVA7iEtPss
Cartman- Screw you guys, Im going home.
Stan- But cartman we try..
Cartman-no, no, no Screw you guys > Home

Byhahahahahhahaaha

Ostatnio edytowany przez =Pekin= - 08-12-2007 o 01:28.
=Pekin= jest offline  
stary 08-12-2007, 03:15   #563
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Powiem tak. WoW dla mnie był i będzie grą, która jest najbardziej komercyjna i tyle.
Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów, a gdy są wojny PvP to wiecie jak wygląda ekran? Jak kolorowanka. 500000 kolorów, które gówno znaczą a tylko przeszkadzają w grze. Na niskich detalach do tego wygląda to żałośnie.

Zagrajcie sobie w grę Lord of the Rings Online lub Age of Conan. To są naprawdę rozbudowane gry. I na tym samym sprzęcie na którym pójdzie mi WoW z najlepsza grafą, mam gry, które na niskich detalach mają grafę o 100 razy lepszą niż WoW. Możliwość rozbudowy postaci jest dużo większa. Tibia przynajmniej co do WoW'a nie wygląda tylko jak kolorowanka. Grałem w WoW'a i o tej grze mogę powiedzieć tylko parę słów.
"Była to pierwsza gra MMORPG, która odrzuciła mnie od
kompa"

Żegnam.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline  
stary 08-12-2007, 08:06   #564
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow Pokaż post

Żegnam.
Czlowiek Nawet nie wiesz ile ja na te słowo czekałem. Moze teraz dotrzymasz obietnicy i juz nie wrocisz ??

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline  
stary 08-12-2007, 09:03   #565
Ziemniax
Użytkownik Forum

Ziemniax's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2007

Domyślny

Cytuj:
Powiem tak. WoW dla mnie był i będzie grą, która jest najbardziej komercyjna i tyle.
Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów, a gdy są wojny PvP to wiecie jak wygląda ekran? Jak kolorowanka. 500000 kolorów, które gówno znaczą a tylko przeszkadzają w grze. Na niskich detalach do tego wygląda to żałośnie.

Żegnam.
Jak dla ciebie jest za kolorowo, to kup sobie Black & White(w sumie też dobra giera)

Grafika: 1:0 dla WoW-a (piękne obrazki kontra piksele)

Dźwięk: 2:0 dla WoW-a (Tibia jest bez dźwięku, w Wowie przyuważamy piekne motywy, wspaniałe odgłosy zwierząt, otoczenia, walki)

Grywalność:3:0 dla WoW-a (Bicie mobków szybko się nudzi w tibii)

Spełeczność: 4:1 dla WoW-a (w Tibię na pewno gra więcej Polaków, ale ja wole amerykańców, gdyż Polacy w Tibii, to nooby, power abuserzy. W WoWie tacy zamiast cię karcić, pomagają ci)

Możliwości w grze: 5:1 dla WoW-a (Battlegroundy, dungeony, raidy, questy grupowe, questy samodzielne, profesje np. enchanting, arena, Tibia- questy, questy grupowe, skilling(nuuuda), Uh/Sd/hmm making
(nuuuuuda)

Świat: 6:2 dla WoW-a (mimo iż w tibii jest pikselowaty)

Umiejętności : 7:2 dla WoW-a (porównywaliście czary warriora i knighta z tibii??)

PvP: 8:2 (w Tibii jakoś nie bawi tracenie levela. W WoW-ie śmierć jest przyczyną chęci zemsty)

PVE: 9:3 (Choć w Tibii szybko to się nudzi, brakuje grupowych rzeczy, w których i tak śmierć postaci wszystko przerywa)

Ostatnio edytowany przez Ziemniax - 08-12-2007 o 09:18.
Ziemniax jest offline  
stary 08-12-2007, 10:49   #566
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ziemniax Pokaż post
Jak dla ciebie jest za kolorowo, to kup sobie Black & White(w sumie też dobra giera)

Grafika: 1:0 dla WoW-a (piękne obrazki kontra piksele)

Dźwięk: 2:0 dla WoW-a (Tibia jest bez dźwięku, w Wowie przyuważamy piekne motywy, wspaniałe odgłosy zwierząt, otoczenia, walki)

Grywalność:3:0 dla WoW-a (Bicie mobków szybko się nudzi w tibii)

Spełeczność: 4:1 dla WoW-a (w Tibię na pewno gra więcej Polaków, ale ja wole amerykańców, gdyż Polacy w Tibii, to nooby, power abuserzy. W WoWie tacy zamiast cię karcić, pomagają ci)

Możliwości w grze: 5:1 dla WoW-a (Battlegroundy, dungeony, raidy, questy grupowe, questy samodzielne, profesje np. enchanting, arena, Tibia- questy, questy grupowe, skilling(nuuuda), Uh/Sd/hmm making
(nuuuuuda)

Świat: 6:2 dla WoW-a (mimo iż w tibii jest pikselowaty)

Umiejętności : 7:2 dla WoW-a (porównywaliście czary warriora i knighta z tibii??)

PvP: 8:2 (w Tibii jakoś nie bawi tracenie levela. W WoW-ie śmierć jest przyczyną chęci zemsty)

PVE: 9:3 (Choć w Tibii szybko to się nudzi, brakuje grupowych rzeczy, w których i tak śmierć postaci wszystko przerywa)

Będę po kolei oceniał tak jak ty:
Grafika- zgadzam się
Dźwięk- zgadzam się
Grywalność - tu bym dał 1:1... Tibia ma ograniczenie do 950 osób na serverze, a i tak dziennie gra w tą grę ok. miliona graczy (ogólnego stanu nie znam)
Społeczność- zgadzam się
Możliwości w grze- zgadzam się
Świat- zgadzam się
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami? Tymi rzeczami zajmowali się Druidzi i Magowie właśnie! Dałbym 1:1 (3D daje więcej możliwości)
PvP- to jest właśnie główny zarzut do Tibii, gdy ktoś kończy z tą grą "padłem, straciłem XXXk expa, nie gram" tak to niestety wygląda, a właśnie wszystko przez to, że zamiast patrzeć na to jako zabawę, ludzie PGują całymi dniami, ja gdy padam jakoś się nie załamuje, straciłem to odrobię. Wszystko zależy tak jak kiedyś powiedziałem od ludzi, nie od gry. To nie zmienia faktu, że po UP 7.8 w Tibii nie ma PvP.
PvE- tu się pozwolę niezgodzić, bo jeśli są wojny to jeśli ktoś tam pada, to nikt na to nie zwraca uwagi, trzeba walczyć dalej. Co do wojen i itp dałbym 1:1.

Wiem, że Tibia jest gorsza, nigdy nie twierdziłem, że jest lepsza, ale nie można mówić, że jest to daremna gra i tyle. Bo jeśli mielibyśmy robić "równe" porównanie WoW'a z jakąś grą powinniśmy je porównywać z LOTR Online. Zagraj w LOTR zmienisz zdanie o WoWie.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline  
stary 08-12-2007, 11:26   #567
KrEmAs KAc
Użytkownik Forum

KrEmAs KAc's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Nowe Miasto Lubawskie 53° 25' N 19° 35' E

Świat: ¶♪&#
Poziom: 666
Skille: ↕
Poziom mag.: §§
KrEmAs KAc ma numer GG 8372892
Domyślny

Cytuj:
Żegnam.
zapomniałeś
KrEmAs KAc jest offline  
stary 08-12-2007, 11:36   #568
Johnny121
Użytkownik Forum

Johnny121's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2007

Domyślny

Cytuj:
Będę po kolei oceniał tak jak ty:
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami? Tymi rzeczami zajmowali się Druidzi i Magowie właśnie! Dałbym 1:1 (3D daje więcej możliwości)
.
Od kiedy kurna w średniowieczu była magia, smoki, etc? Kurna chyba na historii spałem, albo Ty pieprzysz głupoty. TO JEST ŚWIAT FANTASY tak samo jak WoW. Tibia też ma własną historię i własną fabułę. Dlatego też WoW powinien wygrać.

@down
Masz rację, ale zauważ, że gdyby wszyscy zwracali uwagę na fabułę Tibii i klimat, to mielibyśmy zajebiste MMO, od którego nie dałoby się oderwać. Tak samo jest z prawie każdym MMO.
Edit
Trzeba poczytać książki, porozmawiać z NPC, etc. Akurat w Tibii początek jest nad wyraz biedny, nie to co w WoW'ie ;>

Ostatnio edytowany przez Johnny121 - 08-12-2007 o 12:16.
Johnny121 jest offline  
stary 08-12-2007, 11:56   #569
Ziemniax
Użytkownik Forum

Ziemniax's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Johnny121 Pokaż post
. Tibia też ma własną historię i własną fabułę
Tu bym polemizował.
Przytoczone było 90, ale to 100% graczy w tibie nie zna fabuły.
Może ja ją powiem - w tibii chodzi o bicie mobków i zdobycie najwyzszego lvla aby robić power abusing .
Twój bohater nagle pojawia sie na wyspie rookgard nie znając swego celu.
I to cała głupia fabuła. Reszta to wiadomo co...

Ostatnio edytowany przez Ziemniax - 08-12-2007 o 12:09.
Ziemniax jest offline  
stary 08-12-2007, 16:13   #570
De'monix
Użytkownik forum

De'monix's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Walderius
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 11
Skille: 50/38
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Johnny121 Pokaż post
Od kiedy kurna w średniowieczu była magia, smoki, etc? Kurna chyba na historii spałem, albo Ty pieprzysz głupoty. TO JEST ŚWIAT FANTASY tak samo jak WoW. Tibia też ma własną historię i własną fabułę. Dlatego też WoW powinien wygrać.
Rozróżniasz pojęcia klimat średniowiecza, a pojęcie średniowiecze? Wydaję mi się, że nie. KLIMAT! To nawiązanie do czegoś, w tym przypadku średniowiecza! Bo właśnie w tamtym okresie były walki na miecze, strzały i itp.
Fantasy ma mieć tajemniczy, zagadkowy klimat, a WoW bardziej przypomina bajkę animowaną dla 7 latków...
Ja nie mówie, że WoW jest grą słabą czy coś, tylko po prostu jest ona komercyjna i przereklamowana.
Powiem tak, gdyby WoW był graficznie zrobiony tak jak LOTR lub chociażby Lineage to ta gra byłaby najlepszym MMORPG wszech czasów.
De'monix jest offline  
stary 08-12-2007, 17:58   #571
Bluray
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2007
Lokacja: Outland
Wpisy bloga: 2

Profesja: Rookstayer
Bluray ma numer GG 9804717
Domyślny

Cytuj:
jest ona komercyjna
LOtRO to komercha!! i AoC też!!!!! Nie udowodnisz mi że tak nie jest!!

@LOtRO myśli że lepsze od WoW.

A ja wole lody śmietankowe a nie truskawkowe!!
Bo mają lepszy smak i nikt mi nie wmówi że tak nie jest!!!

Ostatnio edytowany przez Bluray - 08-12-2007 o 18:03.
Bluray jest offline  
stary 08-12-2007, 18:09   #572
Johnny121
Użytkownik Forum

Johnny121's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez De'monix Pokaż post
Rozróżniasz pojęcia klimat średniowiecza, a pojęcie średniowiecze? Wydaję mi się, że nie. KLIMAT! To nawiązanie do czegoś, w tym przypadku średniowiecza! Bo właśnie w tamtym okresie były walki na miecze, strzały i itp.
Fantasy ma mieć tajemniczy, zagadkowy klimat, a WoW bardziej przypomina bajkę animowaną dla 7 latków...
Z tego wynika, że nie grałeś w WoW'a. Tak, tak w ogóle nie ma tam walk na miecze, topory, strzał, etc. Wow nie jest klimatyczny? Niech mi ktoś kurna powie, że takie miasta jak Ironforge, Stormwind czy Shadowglen nie są klimatyczne to zabiję kartą miejską :<
stary 08-12-2007, 19:22   #573
Marchewki
Użytkownik Forum

Marchewki's Avatar

Domyślny

De'monix dobre dobre jeżeli ty widzisz w Wowie grafikę dla siedmiolatków to powiedz mi co widzisz w grach Flyff, Pirate King, Goonzu :/ maja jeszcze więcej kolorków można powiedzieć to gra pewnie dla 5 lub 4 latków :> , trochę sie zastanów co piszesz a potem napisz
stary 08-12-2007, 19:51   #574
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Umiejętności- dobra, wiem, że możliwości są ważne, ale! Jeśli Tibia jest osadzona w czasach średniowiecza to czy widziałeś kiedyś rycerza, który włada czarami?
nie widzialem rycerza ktorego umiejetnosci walki mieczem ograniczaja sie do machania bronia z czestotliwoscia 1 atak/ 2 sekundy, bez elementarnych podstaw szermierki, bez mozliwosci ogluszenia przeciwnika, natarcia na niego, wytracenia mu broni z reki i wielu innych bajecznych pierdolek po ktorych w tibii nie ma sladu.

Cytuj:
Grywalność - tu bym dał 1:1... Tibia ma ograniczenie do 950 osób na serverze, a i tak dziennie gra w tą grę ok. miliona graczy
dziennie tak ok. 2 miliardow ludzi wpier**** ryz, co wcale nie oznacza ze jest on smaczny albo lepszy od ziemniakow.

Cytuj:
Mój główny zarzut do tej gry to to, że jeśli chce trochę kolorów to mogę sobie kolorowanki pokolorować, a nie w grze MMORPG oglądać całą paletę kolorów
Pogrzeb w ustawieniach monitora.
stary 08-12-2007, 20:39   #575
lolader
Użytkownik Forum

lolader's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2006

Domyślny

Kilka dni temu w norweskiej prasie pojawiła się dość, hm, zaskakująca? nowina. Zważywszy na fakt, iż norweskiego jakoś nie miałem przyjemności się uczyć informację tą znam z zachodnich serwisów branży elektroniczno-rozgrywkowej.

Było to tak: Chłopak [Hans Jørgen Olsen (12)] wraz z siostrą wracali skrótem przez las ze szkoły do domu. Wnet na ich drodze pojawił się łoś! Zwierzę zaczęło zachowywać się agresywnie, chłopak w trosce o siostrę zaczął krzyczeć i robić mnóstwo hałasu, aby odwrócić uwagę łosia. Dał jej tym samym możliwość oddalenia się na bezpieczną odległość. Następnie zrobił to, co w Word of WarCraft czyni postacią swojego Łowcy, padł na ziemie i udawał martwego... Łoś stracił zainteresowanie i oddalił się w gęstwinę lasu o_O

No i teraz niech ktoś mi powie, że gry nie mają pozytywnego wpływu na życie niektórych ludzi...

Hehe ten artykuł mi sie podoba;]
stary 08-12-2007, 22:39   #576
Marchewki
Użytkownik Forum

Marchewki's Avatar

Domyślny

interesuje mnie czy jest jakaś taka nieoficjalna polska strona o WoW tylko żeby jakoś forum było pełne a nie wchodzę a tam nawet tematów nic nie ma podajcie jakieś strony :/ :>
stary 08-12-2007, 22:44   #577
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

forumwow.net i jest spoko.
Btw w WoW'ie czarow knight nie ma. Tylko umiejetnosci. Takie jak szarza,ogłuszenie itd. Napisales rowniez ze w tibie dziennie gra 1mln osob. No to sie teraz k*rewsko wyglupiles. Max 200k osob dzienie ale nie k*rwa 1 milion.

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline  
stary 08-12-2007, 23:18   #578
Ziemniax
Użytkownik Forum

Ziemniax's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
nie widzialem rycerza ktorego umiejetnosci walki mieczem ograniczaja sie do machania bronia z czestotliwoscia 1 atak/ 2 sekundy, bez elementarnych podstaw szermierki, bez mozliwosci ogluszenia przeciwnika, natarcia na niego, wytracenia mu broni z reki i wielu innych bajecznych pierdolek po ktorych w tibii nie ma sladu.
Ja to w ogóle nie widziałem, żeby postacie w Tibii ze sobą walczyły. Stoją se obok siebie i paranormalnie tracą życie
Ziemniax jest offline  
stary 09-12-2007, 02:30   #579
Johnny121
Użytkownik Forum

Johnny121's Avatar

Domyślny

Postacie w Tibii nie walczą.Uderzają je miniaturowe muchy, których nie sposób wychwycić. Mają na sobie czar niewidzialności. Niektóre z nich to niezłe bestie i stąd mamy hity po np. 300
stary 09-12-2007, 03:14   #580
Marchewki
Użytkownik Forum

Marchewki's Avatar

Domyślny

dzięki za stronkę kołbaś xD

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania