Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 15-12-2007, 16:17   #21
EdwardMatiz
Użytkownik Forum

EdwardMatiz's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2007
Lokacja: 3miasto, Gram: Soldat tibia.pl klan!
Wpisy bloga: 5

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 63
Skille: 75/72
Poziom mag.: 5
EdwardMatiz ma numer GG 5507601
Domyślny

sklep nad depo w venore, pisesz venorean ice cream i masz minute na doniesienie do lyndy w thais a ja niewiem jak mam ja pocalowac czy musze tylko te lody oddac i nic?
EdwardMatiz jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-12-2007, 16:50   #22
Modliszka11
Użytkownik Forum

Modliszka11's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2007
Lokacja: Venore

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Gildia: Freak
Świat: Candia
Poziom: 72
Skille: 20/25
Poziom mag.: 55
Domyślny

ja chyba wnet dam spoiler bo już na Candi jeden wykonał tego questa
stary 15-12-2007, 17:07   #23
adrianislaw
Użytkownik Forum

adrianislaw's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2007

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jef'rey
Profesja: Paladin
Gildia: Doomsday
Świat: Nerana
Poziom: 80+
Skille: train
Poziom mag.: 17
Domyślny

Bardzo proszę o spoiler albo chociaż z kąd go wziąść
stary 15-12-2007, 17:23   #24
Pacz_knight
Użytkownik Forum

Pacz_knight's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2007
Lokacja: Japonia
Wpisy bloga: 15

Świat: Calmera
Poziom: 50
Poziom mag.: 5
Domyślny

Dawaj spoila i nie gadaj xD. Nie lubie robic questow z opisem ale ten jest troche trudny i mnie musssk boli ^^
Opisz wszystko dokladnie i jak masz to daj screeny a jak nie to lepiej.
Pacz_knight jest offline  
stary 15-12-2007, 17:38   #25
Sir szofer
Użytkownik Forum

Sir szofer's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Terius
Świat: Refugia
Poziom: 120
Skille: 85/83
Poziom mag.: 8
Domyślny

Chyba o to chodzi żeby quets był trudny..a nie żeby all było podane na tacy...

ps.Ja już go kończe bez jebanych spojlerów dla lamusów....
20 [x] 3 [x]
30 [x] 4 [x]
40 [x] 5 [x]
50 [x] 6 [x]
75 [x] 7 [x]
85 [x] 8 [x]
100 [x]
Sir szofer jest offline  
stary 15-12-2007, 17:44   #26
Mok
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 06 2007

Domyślny maryza

co zrobić , by mnie maryza pocałowała , rozmawiałem juz z budrikiem , co robić dalej?
Mok jest offline  
stary 15-12-2007, 17:45   #27
Krwioplaczasty
Guest

Domyślny

ja mam tylko pytanie jak sie nazywa npc w venore i co do niego powiedzieć nie ten od lodów tylko od części questa (może być na priv jak ktoś spoilowac nie chce )

stary 15-12-2007, 17:47   #28
Modliszka11
Użytkownik Forum

Modliszka11's Avatar

Domyślny

Misja z Elfem

Idziemy do Elfa Elvith w Ab i piszemy do niego kiss albo kissing puźniej piszey doniego secrets of kissing albo secrets kissing i on daje nam zadanie napisania wiersza miłosnego idziemy tam gdzie sie kupuje parcele w ab czyli do NPC Olrik piszemy mu Hi-Poetry-Yes płacimy 60 gp teraz trza zdobyc inkwell można go kupic na edron za 8 gp u npc Thomas albo wylotować z Eld Arcanista jak już mamy inkwell to klikamy nim na papier co kupiliśmy wcześniej kilka razy asz stanie sie wierszem umnie to wyglonda tak 16:28 You see a parchment.
It weighs 2.00 oz.
It says 'Roses are red, violets are blue, sugar is sweet and so are you.' Excellent!. puźniej idziemy do npc i piszemy Hi-kiss-yes-poem-yes na końcu npc pisze 16:30 Elvith: You are a pure genius! You should really consider writing a few songs for me. It's a pleasure to share my little secrets with you. So listen <whisper> <whisper>.

http://wiki.hunted.pl/wiki/Inkwell -Wyglond Inkwella
http://wiki.hunted.pl/wiki/Ab%27Dendriel -informacje rozmieszczenia npc w ab i opis miasta
stary 15-12-2007, 17:51   #29
Katan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 07 2007
Lokacja: Polska

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Vision
Świat: Furora
Domyślny

Ja wykonałem już misje w wieży (ze ścinaniem) to jest też jako 1 osoba??
lody dałem
parchment napisałem i oddałem
i co teraz ;D
priv najlepiej prosze
stary 15-12-2007, 18:38   #30
Modliszka11
Użytkownik Forum

Modliszka11's Avatar

Domyślny

co mam napisac jak już odam lody bo jak odaje lody pisze mi coś takiego t jest Marvellous<rodzaj loda> dziekuje ci bardzo. wiesz ja wlasnie kocham lody moge ci to dobrze wynagrodzic / to jest przetumaczone na polski
stary 15-12-2007, 18:48   #31
Kurizu
Użytkownik Forum

Kurizu's Avatar

Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Łódź

Imię: Kurizu
Świat: Fortera
Poziom: 78
Skille: 92/80
Poziom mag.: 20
Kurizu ma numer GG 4914883
Domyślny

ponieważ mam dość ciągłego odpisywania na PW i na GG za jakieś 30 minut umieszcze spoilery i się cieszczie i na przyszlość ... starajcie się sami jednak na coś wpaść, daje większą radoche niż takie ściąganie

@edit

OPIS QUESTA (mojego autorstwa)

Wymagania : FACC, sensowny w miare level
Wymagania przedmioty : 5x pick , fire bug , inkwell , machete, ~1-2k zależnie od gracza
Nagroda : You see Firlefanz. It weighs 10.00 oz. - miecz-dekoracja któru można powiesić na ścianie
Czas do wykonania Questu : ~2h

POCZĄTEK
W sumie quest nie ma początku nie wiem dlaczego wpis z quest loga dodaje się dopiero po wykonaniu questu ale przyjmijmy za rozpoczęcie rozmowe ze świnią...

1.udajemy się w zaznaczone miejsce na mapie(niebieski punkt) i tam spotykamy npc PIG

przeprowadzamy następujący dialog :
pig: Oink.
Gracz : kiss
pig: ..............
Gracz : yes
pig: .............
Gracz : bye

Teraz mamy za zadanie odwiedzić 6 NPC (po każdym odwiedzeniu wrócić i porozmawiać ze świnką)

1szy npc
Udajemy się w kanały pod Carlin w miejsce zaznaczone białą kropką i tam wypijamy 3x beer po czym prowadzimy dialog z Toothless Tim

Toothless Tim: Ah, the joyous art of kissing is a sophisticated thing indeed. In my youth I enjoyed the delights of kissing with a fewfine ladies. Would you like to learn more about kissing?
Toothless Tim: I could tell you much about kissing but I rather show you how to kiss properly. Are you prepared?
Toothless Tim: Mhmmmm. You don't kiss bad for a guy/lady.

2gi npc
Teraz Udajemy się do Ab'dendriel... Udajemy się wpierw do Elvith (biały punkt na mapie) i prowadzimy dialog :

Elvith : I will not share the secrets of kissing with someone not worthy. Impress me! Write a good love poem and then show it to me ...
Elvith : You can buy poetry parchment at the Thaian embassy. Use an inkwell on it to write a poem.

Udajemy się do Olrika (jasnoniebieski punkt na mapie) i tutaj zakupujemy poetry parchment tyle razy aż nie uzyskamy takiego efektu(używamy inkwella na parchmencie) :

You see a parchment.
It weighs 2.00 oz.
It says 'Roses are red, violets are blue, sugar is sweet and so are you.' Excellent!.

Gracz : poetry parchment
Olrik : Do you want to buy a poetry parchment for 60 gold?
Olrik : Here you are.

potem wracamy się do naszego elfa i efekt naszej pracy zostaje doceniony :
Gracz : poem
Elvith : Do you have a love poem that might impress me?
Elvith : You are a pure genius! You should really consider writing a few songs for me. It's a pleasure to share my little secrets with you.So listen <whisper> <whisper>.

3ci npc
naszym następnym celem podróży jest Venore, tutaj schodzimy pod depo i znajdujemy Zebron... proponuje on nam gre 25 gp i jeśli wygramy z nim 3 razy pod rząd obdaruje nas informacją

Zebron : Ah, love is the most exciting game of all. I've learnt a few tricks of this game, too and I might share them with someoneworthy.
Gracz : someone worthy
Zebron : If you want to learn my kissing secrets, you will have to beat me in a game of dice first! Your bet is 25 gold a game, beat me 3times in a row and I will tell you all my little secrets. Are you interested?
...........
Zebron : You win with 5 over 2. You'll keep your 25 gold this time. Are you ready for another game?
Zebron : You win with 6 over 3. You'll keep your 25 gold this time. Are you ready for another game?
Zebron: You win with 6 over 2. I'm mildly impressed. You've beaten me 3 times in a row, so what? Oh well, now listen to my secrets:<whisper> <whisper> <whisper>. Interesting, isn't it?

nie opuszczamy jeszcze Venore ponieważ tutaj będzie nam potrzebna pomoc innego NPC

4ty npc
teraz tą część można wykonać na 2 sposoby :
FACC : potrzebujesz kumpla
PACC : wykonasz to sam

FACC : udajesz się do thais a twój kumpel zostaje w venore, u npc boozer piętro nad depo zakupi on dla ciebie lody i wyśle ci je parcelem do thais
PACC : sam zakupisz lody i udasz się statkiem do thais

Gracz : venorean ice cream
Boozer : Ah the sweet Venorean ice cream. Just the right thing to make a day at the racing track even more enjoyable! Do you want tobuy an ice cream for 10 gold
Gracz: yes

UWAGA : lody się rozpuszczają na całą operacje macie około 1 minuty

szybko biegniemy do Lyndy w Thais (bialy punkt)

i prowadzimy dialog
Gracz: hi
Lynda : Welcome in the name of the gods, pilgrim Kurizu!
Gracz : venorean ice cream
Lynda : Are you saying you have ... some Venorean ice cream for me???
Lynda : Oh, that is marvellous. Thank you very much. You know, I just LOVE ice cream! Of course it can't be compared to the love tothe gods ...
Lynda : To truly love is pure happiness of heart and soul. <She tells you much about pure love and devotion. You learn a lot for life.>

5ty npc
następny Npc a właściwie grupa NPC to katorga.... Udajemy się do Maryzy w kazordoon, tam piszemy do niej kiss a ona nam opowiada o umarłym mistrzu calowania i odsyła do budrika

Udajemy się do pierwszej kopalnie w której znajduje się Budrik, prowadzimy z nim podany dialog :

Budrik : Hiho, hiho Kurizu.
Gracz : Shearton Softbeard
Budrik : Yes, I remember him well. It was a tragedy. An earthquake lead to a cave-in and many of our brave miners died in that accident...
Budrik : Their ghosts still haunt the Grothmok tunnel in which they died and we had to seal it off.
Gracz : Grothmok tunnel
Budrik : The tunnel is of limits. It's full of ghosts and undead. However if you want to enter the tunnel I don't mind much ...
Budrik : It's your life that you are putting at risk, not mine. Still I won't grant you permission so easily. If you want me to do somethingfor you, you have to do something for me first ...
Budrik : I need 5 new picks for the boys. Bring them here and I'll grant you entrance to the sealed tunnel.
Gracz : pick axe
Budrik : You brought the picks?
Budrik : Not the best craftsmanship but they'll do. As promised I grant you permission to enter the Grothmok tunnels. Good luck.

udajemy się teraz w głąb kopalni

po przejściu przez bramke ubijamy duchy i spotykamy npc z którym rozmawiamy :
a dwarven ghost: Do not disturb the dead for nothing, mortal.
a dwarven ghost: My secrets about kissing have died with me. I alone know them, so they are well kept ... But ... thinking about it ...
a dwarven ghost: Not all of my secrets are really well kept. There is one thing you could do for me, mortal. One favour by you to gaina favour of me.
Gracz: favour
a dwarven ghost: I don't want the legend about myself to be ruined. Therefore, I need you to do something for me. Go to my quartersin Kazordoon ...
a dwarven ghost: In my drawer you will find ... a false beard ... don't ask any questions mortal! Light the coal basin in my chambers andburn the damned beard in it ...
a dwarven ghost: If you are done, forget that you have ever entered my quarters. Come here and I will tell you what you want toknow!

Zakładam,że znacie mniej więcej mape kazordoon więc pokaże wam tylko gdzie iść
Udajemy się do pokoju wskazanego na mapie :
tam z szafki wyjmujemy fałszywą brode, używamy fire buga na nieaktywnym coal basin a zaraz potem brode na już aktywnym coal basin
po czym wracamy się do naszego dwarven ghosta i po rozmowie
Gracz : favour
a dwarven ghost: Indeed, you have served me well. Now my legend is preserved once and for all. I will grant you the knowledge thatyou are seeking. Hereby, I pass a portion of my knowledge to your mind ...
a dwarve ghost: Ahhh, it's done. Now you know as much about kissing as I did during my lifetime.
5 za sobą zostalo jeszcze 2 niestety teraz będzie strasznie ciężko

6ty npc
Najlepszego NPC zostawiłem na sam koniec, a mianowicie Caramella siedząca na szczycie feymor Tower
Jak zapewne pamiętacie nie dało się do tej wieży wejść ze względu na odrastającą trawe... jednak po tym update jest już to możliwe po zrobieniu odpowiedniego zadania

A więc zaczynamy, udajemy się w okolice Thais w miejsce pokazane na obrazku

Tutaj rozmawiamy z npc
Gracz : garden
Hoggle : My garden is full of wild-growing plants and my back is aching like hell. Perhaps you are interested in cutting these pest plants...
Hoggle : Excellent. You will have to rattle at the garden gate a bit to get it open, it's quite old, you know. Tell me about the gardenwhen you are finished.

Schodzimy niżej i przechodzimy przez drzwi... teraz ścinamy trawe dopóki nie pojawi się napis na pomarańczowo... wracamy się rozmawiamy z nim znów, wręcza nam 5 gp teraz udajemy się na feymor Tower (mam nadzieje że każdy zna to miejsce), i jak widać możemy już przechodzić przez magiczną trawe

wchodzimy na samą góre do npc Caramellia
prowadzimy dialog :
Gracz : True love never dies
Caramellia : Those were his words, weren't they?
Caramellia : Yes, it's true, he is so right. As long as I remember the love and happiness we shared, neither love nor my beloved will betruly dead ...
Caramellia : They will always have a special place in my heart. Thank you stranger, for reminding me about it. Know that life is like akiss of lovers ...
Caramellia : It's about sharing emotions and feelings, it's about knowing that you are not alone but belong to something greater,something more beautiful ...
Caramellia : Keep this in mind and your life will improve and so will your kisses.

7dmy NPC
Ostatnim staniowącym najprawdopodobniej problem będzie Banshee Queen... Zasadniczo nie ma ograniczenia lvl lecz nie sądze by 8-15 lvl miały szanse w starciu z wrl czy też banshee... Aby móc uzyskać informacje na temat "kiss" od Banshee Queen należy wpierw wykonać wszystkie seale jakie są potrzebne do Banshee Questa i dopiero po wykonaniu tej czynności otrzymujemy od królowej kiss

To był ostatni NPC uff ciężko z tym pisaniem..... teraz po odbiór nagrody, wracamy się do npc PIG
pig: Do you want to try to release me with a kiss?
Gracz: yes
pig : Uhh. Ahh. Mhm. By the gods, you are really and truly the best kisser in the whole land. But ... I'm afraid I have to confesssomething ...
pig : There is no curse. I'm nothing than an ordinary pig that is able to speak by coincidence and loves to kiss. But your efforts shallnot go unrewarded ...
pig: Of course I can't marry you - my mother would turn on her skewer. But I can tell you the hiding-place of some ancient sword ...
pig : Look in the basement of this farm. You should find a chest there containing the mighty Firlefanz.

Teraz udajemy się doslownie obok
Schodzimy na dół i odbieramy upragnioną nagrode :

You have found Firlefanz.

KONIEC
Wszelkie niejasności lub jakieś problemy prosze by nie były zgłaszane na PW ale tutaj w temacie, z góry dziękuje

Ostatnio edytowany przez Kurizu - 22-12-2007 o 11:45.
Kurizu jest offline  
stary 15-12-2007, 20:38   #32
Toren
Użytkownik Forum

Toren's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2007

Domyślny

WIELKIE DZIĘKI PRZEZ DUŻE D ! xD
Toren jest offline  
stary 15-12-2007, 20:54   #33
Krul Ciapex
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 02 2006

Gildia: Big Team
Świat: Guardia
Poziom: 154
Skille: 103/102
Domyślny

Ha mówiłem, że queen banshee trzeba ;P
Krul Ciapex jest offline  
stary 15-12-2007, 21:14   #34
Moorti
Użytkownik Forum

Moorti's Avatar

Data dołączenia: 15 03 2007
Lokacja: C:\Windows

Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Poziom: 75+
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurizu Pokaż post

6ty npc
Teraz musimy się udać do królowej Banshee aby złożyła ona na nas swój pocałunek.... z początku wydawało mi się to zbędne ponieważ wykonałem ten quest bez odwiedania jej... ale postanowiłem zrobić ten sam quest postacią która nie miała nigdy styczności z basnhe queen i ku mojemu zdziwieniu nie mogłem otrzymać nagrody więc spotkanie w banshee wchodzi w droge..... niestety ponieważ nie mam żadnych tekstów trudno mi dokładnie stwierdzić co i jak... jedno jest pewnie do queen banshe należy powiedzieć "kiss"
A ja ci na to gówno prawda jeśli wnioskujesz że tak jest po tym że nie byleś drugim charem to gratuluje...

1. Czy twój 2 char ma pacca jeśli nie to wszystko wytłumacza
2. Czemu Bannshee Quuen ?? Ze byleś tam swoim lepszym lvl a tym drugim nie to nic nie oznacza. Zaprzeczasz sam sobie mówiąc
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kurizu Pokaż post

6ty npc
jedno jest pewnie do queen banshe należy powiedzieć "kiss"
A ty jak byleś u Quuen na pewno tego nie mówiłeś bo po pierwsze było to zapewne dawno temu przed upem.A po 2 Choćbyś nawet mówił (przed upem) kiss to przecież nie było jeszcze questa -,- .

To na tyle pierwsze pomyśl później pisz choć za resztę dziekuje ;p

Ostatnio edytowany przez Moorti - 15-12-2007 o 21:18.
Moorti jest offline  
stary 15-12-2007, 21:18   #35
Gwiazdor
Użytkownik Forum

Gwiazdor's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2007
Lokacja: Białystok

Imię: Pixoholik
Domyślny

Mam takie pytanie. Czy jeśli ktoś już miał styczność z banshee queen (banshee quest i explorer) to też musi isć do niej?
Gwiazdor jest offline  
stary 15-12-2007, 21:22   #36
Krul Ciapex
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 02 2006

Gildia: Big Team
Świat: Guardia
Poziom: 154
Skille: 103/102
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gwiazdor Pokaż post
Mam takie pytanie. Czy jeśli ktoś już miał styczność z banshee queen (banshee quest i explorer) to też musi isć do niej?
@Moorti
Byłem u Queen i gada 'Ty już dostałeś swojego buziaka'

Ostatnio edytowany przez Krul Ciapex - 15-12-2007 o 21:42.
Krul Ciapex jest offline  
stary 15-12-2007, 21:27   #37
Kurizu
Użytkownik Forum

Kurizu's Avatar

Data dołączenia: 09 07 2005
Lokacja: Łódź

Imię: Kurizu
Świat: Fortera
Poziom: 78
Skille: 92/80
Poziom mag.: 20
Kurizu ma numer GG 4914883
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Moorti Pokaż post
A ja ci na to gówno prawda jeśli wnioskujesz że tak jest po tym że nie byleś drugim charem to gratuluje...

1. Czy twój 2 char ma pacca jeśli nie to wszystko wytłumacza
2. Czemu Bannshee Quuen ?? Ze byleś tam swoim lepszym lvl a tym drugim nie to nic nie oznacza. Zaprzeczasz sam sobie mówiąc

A ty jak byleś u Quuen na pewno tego nie mówiłeś bo po pierwsze było to zapewne dawno temu przed upem.A po 2 Choćbyś nawet mówił (przed upem) kiss to przecież nie było jeszcze questa -,- .

To na tyle pierwsze pomyśl później pisz choć za resztę dziekuje ;p
mam obie postacie na tym samym koncie to raz, po drugie jak już mówiłem do banshe nie jestem pewien są to przypuszczenia odnośnie infa z innymi graczami, po trzecie często przy modyfikacji questów jak coś zrobiłeś przed updatem to masz to zaliczone (dobry przykład explorer society), po czwarte nie potrzebuje gówna... napisałem że jak ktoś uważa, że jest inaczej to niech pisze.... ja starałem się odkryć wszystko SAM bez niczego i poświęciłem na to sporo czasu więc mógłbyś chociaż sensownie napisać "mylisz się " a nie od razu z tekstami "a gówno prawda"... starałem się pomóc jednocześnie innym i sobie :S

jeżeli ktoś potwierdzi lub zaprzeczy banshe będzie dobrze..... i na samym końcu dziękuje za uwage ważne by każdy mówił co wg niego jest nie tak by dojsć do perfekcyjnej wersji
stary 15-12-2007, 21:46   #38
Taranka
Użytkownik Forum

Taranka's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2007

Świat: Secura
Poziom: -/-
Skille: -/-
Poziom mag.: 60
Taranka ma numer GG 8878002 Send a message via Skype™ to Taranka
Domyślny

Ide właśnie do banshee queen i zobacyzmy czy da mi "kissa" xD Myślę, że da.
@edit: Grr.... nie trzeba do żadnego banshee.Tu macie br spoila, nie ma nic tam o banshee. ;/

Ostatnio edytowany przez Taranka - 15-12-2007 o 22:06.
Taranka jest offline  
stary 15-12-2007, 21:55   #39
Gwiazdor
Użytkownik Forum

Gwiazdor's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2007
Lokacja: Białystok

Imię: Pixoholik
Domyślny

Wszystko zajebiście działa. Dostałem nagrodę bez chodzenia do Banshee Queen.
Gwiazdor jest offline  
stary 15-12-2007, 21:56   #40
Vodur
Użytkownik Forum

Vodur's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2006
Lokacja: Thais

Imię: Vodur
Profesja: Sorcerer
Świat: Danera
Poziom: 50
Skille: 101/100
Poziom mag.: 50
Domyślny

@up
A byłeś kiedyś u niej?
Właśnie o to chodzi czy jak ktoś nigdy nie był u królowej
to może zrobić questa...
Vodur jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania