Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 21-12-2007, 01:51   #61
Beli
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 04 2007
Lokacja: Lublin ( a raczej okolice )

Profesja: Elder Druid
Gildia: Inter~
Świat: Arcania
Poziom: 119
Poziom mag.: 66
Beli ma numer GG 69 ;)
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez de_stroyer Pokaż post
Wyobraź sobie noobie, że nie kupiłem. Dla mnie to głupota płacić za postać. Wolę sam do wszystkiego dojść, przejść questy, chodzić na hunty, poznać kumpli i razem z nimi chodzić w jakieś niebezpieczne miejsca. Jeżeli chodzi o UE to przecież ma ograniczenie levelowe i nie wystarczy kupić premmy żeby go używać, więc nie rozumiem o czym mówisz... Do 45 poziomu da się dojść w jakieś 6-8 tygodni grając po kilka godzin codziennie ale bez przesad typu zarwane nocki, wagary. Do 60 poziomu można już spokojnie dojść w 12 tygodni. Z tego wynika, że dla normalnego gracza te wymagani levelowe nie będzie sprawiało żadnego problemu bo on nie ma zamiaru swojej postaci rokować, wręcz przeciwnie będzie ją rozwijać i odkrywać nowe możliwości. Wystarczy odrobina wytrwałości i cierpliwości, a da się zrobić fajną postać.

Płacząc za tym, że noobcharem nie będzie mogli strzelać z SD udowadniacie ile tak naprawdę graliście w Tibie. Pewnie doszliście do max 20 poziomu i się wam znudziło no to ciach SDki -> pekowanie -> rokowanie red skulla = po prostu zajebista zabawa dla dzieci neostrady.

Mialem juz nie postowac na tym forum z pewnych wzgledow lecz jak czytalem wypowiedz powyzej cytowana to nie wytrzymalem niestety...
"Z tego wynika, że dla normalnego gracza te wymagani levelowe nie będzie sprawiało żadnego problemu (...)" Normalni gracze byli na tibii 4.0, 5.0, 6.0, zaczeli odchodzic na tibii 7+ i chyba w tym momencie najwiecej normalnych graczy opusci ta gre z zalem i niesmakiem. To co roznilo Tibie od innych gier to to, iz byla oryginalna i jedyna w swoim rodzaju z gier mmorpg zachowana w starym tradycyjnym stylu, z dobrze rozbudowanym, wymagajacym nie lada zrecznosci w pvp, pvm. To roznilo w najwiekszym stopniu Tibie od innych gier lecz jak widac CIPy tego nie zauwazaja, bardziej im zalezy na szybkim zarobieniu kasy na "nowoczesnych dzieciakach bez mozgow" niz na zrobieniu czegos w "oldskulowym" stylu co przyciaga bardziej starszych, lub bardziej zrownowazonych, rozwaznych graczy. Tibia sprowadza sie do komercyjnych produkcji typu World of Warcraft i dazy do bezmyslnego klikania klawiszy i wbijania lvli. Tylko patrzec kiedy Tibia bedzie w 3D. CIP soft powinien sie juz zaczac zastanawiac nad zmiana nazwy dla owej gry.
Nastepuje koniec rdzennych graczy, ktorzy z niegdys najwiekszym trudem wbijali 100 lvl, ktory w tej chwili mozna zrobic bezmyslnie klikajac hk.
Aha... co do obslugiwania run od lvla to i tak gów*o zmienia w tej grze, za dawno programisci Tibii poddali w walce z boterami.

@all
powodzenia w dalszej "grze"

Ostatnio edytowany przez Beli - 21-12-2007 o 01:53.
Beli jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-12-2007, 01:51   #62
soso
Guest

Domyślny

No to lipa niezła a ten update zapowiadal sie tak fajnie

Teraz juz 25 vs 25 pall to juz chyba bez szans jest sorc bez sd i gfb...

Już nie gram w tibie szukam innych gierek...

stary 21-12-2007, 02:19   #63
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Stan: Niegrający
Domyślny

Dobre czasy Tibii 7.4 nie powrócą. Niestety.

Kolejny zje... pomysł Cipów.
Gonzo jest offline  
stary 21-12-2007, 02:27   #64
Dragon'Reds
Guest

Domyślny

nie....
teraz to już przegieli wała....
powiedzmy że, bije sie drut (30 lvl) z palem (30 lvl)...
palek jak wiadomo na dobrych skillach drut to żaden problem... mogę sie założyć że, będzie w niego siekał po 60+ a takiemu biednemu druidowy do obrony zostało mu tylko hmm i uh lub coś w tym stylu.... z hmm drut będzie walił po 35 na 33 mlvl więc moim to update to jest JEDEN WIELKI SZAJS... -.-
mieli zrobić balans profesji a jak widać to teraz bardzo obniżyli możliwości ofensywne i defensywne druta i maga...

stary 21-12-2007, 06:59   #65
Librys
Użytkownik Forum

Librys's Avatar

Data dołączenia: 10 10 2007
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cham
Profesja: Druid
Świat: Iridia
Poziom: 1
Skille: 10/10
Wyślij wiadomość przez ICQ do Librys Librys ma numer GG 11972613
Domyślny

Wg mnie to dobrze i źle , że dali ten wymagany poziom lvlowy do run.

Np. na no-pvp (Świat noobów to takie wprowadzenie to totalna porażka tam niema pkersów itd.I jak tam expic? żal. Ale np na pvp to niezły pomysł wejdzicie sobie na YouTube i se dajcie pk team normalnie takich 6 noobów 20-30 lvl
mogło zabic jakiegoś doświaczonego gracza dajmy na to 60 lvl pallek słaby def itp.Wiele ludzi robi tak, że ma 100 lvla+ i noob chara 20 lvl + to daje noob charowi dnt.100k noob char kupuje ileś tam bp uh,sd,itd. i jedzie z tym koksem (pkowanie) do zabawy a teraz nie i gites
Librys jest offline  
stary 21-12-2007, 07:07   #66
Ujo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Na planecie Ziemia

Profesja: Druid
Świat: Secura
Domyślny

żal mi cipsoftu niszczą całą gre have fun a tibia i jeszcze sie dziwią że
gra coraz mniej ludzi w tibie.
ciekawe kiedy bedzie napis jak bedziemy chceli wejsc do dziury na terenia facc sory you dont have premium account
pewnie niedługo pacce będą mieć loot x 3 Exp x 2 będa mocniej walić i dotego f atacka będą mieć
stary 21-12-2007, 07:20   #67
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka Pokaż post
Uwaga..
Tibia za rok:
Zarzadzeniem cipsoftu jest wprowadzenie poziomu dla eq, cipsoft chce uniknac sytuacji, gdzie 8lvl lata w k legsach. Dodatkowo czesc itemow moga uzywac tylko ludzie z PACC.
Tibia za 2 lata:
Zarzadzeniem cipsoftu jest wprowadzenie dla paccow opcji, gdzie postac sama chodzi, otwiera potowry i zbiera loot (nie nazywajmy rzeczy po imieniu, to wcale nie cave bot). Ma to na celu ulatwic granie w spolecznosci tibijskiej, zeby nikt nie czul sie poszkodowany oraz zeby jak najwiecej osob kupilo pacca. Wszystkie postacie na mainie jesli nie maja pacca, aby nosic eq musza miec wykupiona zgode na to tj 5euro/miesiac.
Tibia za 3 lata:
Z roku na rok tibia jest coraz ciekawsza i niesamowita, liczniki bija wszystkie mozliwe rekordy, servery totalnie padaja, cipsoft nie inwestuje w nowy sprzet poniewaz najawazniejsza jest kasa. Dodatkowo aby zwiekszyc popularnosc tej gry cipsoft wprowadza szczesciokrotne zwiekszenie ladunkow w runie. Dzieci nie majace wiecej niz 11 lat przejmuja wladze w tibii, okradaja rodzicow aby zdobyc kase na pacca. Prawdziwy, stary tibijczyk wychowany na pvp w tibii 7.5 nie znaczy juz nic. Zostal zmiazdzony przez cipsoft.
HEHEHE, a tibia za 10 lat? powiedz plx

Z lekka śmieszy mnie ta gromadka 15 lvlowych ludków, którzy tylko narzekają i narzekają na wszelkie zmiany.

Ostatnio edytowany przez Rybzor - 21-12-2007 o 07:22.
Rybzor jest offline  
stary 21-12-2007, 07:46   #68
duger
Guest

Domyślny

tibia schodzi na psy coraz to nowe update psują tylko klimat gry

stary 21-12-2007, 08:09   #69
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Imię: Andrealfus
Profesja: Elite Knight
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

omg... ale najwiecej z tego sd expiliscie (8-45lvl)!!! a co do pvp to dlaczego 20-50lvl ma sie rownac z 90-150? Pvp w tibi zawsze bylo kulawe ale nigdy nie rozumialem dlaczego 50vl moze rownac sie z 2-3 razy wyzszym, teraz przynajmniej usuna tych noob pk myslacych ze jak walnie mi sd za 150 to jest guru
Andrealfus jest offline  
stary 21-12-2007, 08:19   #70
SkateElement
Użytkownik Forum

SkateElement's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Wolsztyn

Domyślny

Elegancko, stop mass logom noobów.
stary 21-12-2007, 08:31   #71
Farr
Użytkownik Forum

Farr's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2007
Lokacja: Lublin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fushion Pokaż post
Nie no teraz to juz przegielo pałe -.-
to z sd bedzie szlo walic od 45 lvla zalosne... tibia to coraz wieksze gowno, zaraz zrobia ze eq tez bedzie od lvla idioci.....
niektóre nowe itemy już są od określonego lvla i dla określonych profesji o.0

żółto-biało-niebiescy :> glory Motor Lublin

To oni coś dla mnie znaczyli na Hibernie:
Rothes, Haveders, Devilen, El Maverick, Cinek, Macieki i wielu innych, których już nie pamiętam...

To oni sprawili, że wróciłem do gry tym razem na Harmonii:
Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy)
Farr jest offline  
stary 21-12-2007, 08:44   #72
Zyggy
Użytkownik Forum

Zyggy's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2006
Lokacja: J-W

Świat: Arcania
Zyggy ma numer GG 2381817
Domyślny

Noo, Tibia teraz to nie coraz to większe gówno, tylko coraz ciekawsza gra, w której mniej cię będzie to all wkur*

STOP NOOB PK TEAMS...
Zyggy jest offline  
stary 21-12-2007, 09:20   #73
ShiVa7
Użytkownik Forum

ShiVa7's Avatar

Data dołączenia: 21 12 2007

Profesja: Royal Paladin
ShiVa7 ma numer GG 6083448
Domyślny

Jak widzę co ludzie piszą na temat tej zmiany to ogarnia mnie śmiech.

"Kto teraz kupi moje sd?!?!?! " -45+ sorc, który nie ma czasu wbijać mlvl.

Dla mnie to dobra sprawa, bo grając na świecie pvp nie muszę już uważać na chodzące grupy typu 3x 19 lvl.

Nie rozumiem też ludzi którzy w ogóle używają sd na 20 lvlach ? Radocha, szpan przed dp, że w gościa strzeliłem za 89?

Sorc do 45 lvlu bierze rózgę w łapę i kosi takie potwory by nie mieć waste więc nie rozumiem dlaczego tyle płaczu? Rozumiem szpan przed kolegami z bloku obok i przechwałki na guild czacie że ubiłeś draga na 18 lvlu. Tylko po co to wszystko.

Palkowi dali teraz nowe speary więc by nie mieć dużego waste też spokojnie dobije spokojnie taki lvl latając ze spearami i tarczą bo "skille to podstawa".

Knight jak już ktoś powiedział, spokojnie na ih'ach pociągnie , a jeśli nawet komuś to przeszkadza to przecież w sklepach widnieją na półeczkach health potiony.

Druid chyba ta sama śpiewka co z sorcem tylko szybciej wbije ten 24 by sobie uh porobić i sprzedawać to 70+ pallom, sorcom czy też druidom.

Bo jak już pisałem z doświadczenia wiem że ludzie na wysokich lvl'ach kupują runy bo nie mają czasu stać i wbijać mlvl.

Rozumiem ludzie że będzie wielu brakowało tego pk'owania na 20 lvlu postaci z lvlem 4 razy więszym. Ale może w końcu zacznie się większe expienie i więcej normalnych Graczy, a nie jak do tych czas zmasowane dzieci szukające okazji by ubić komuś bez winy i przyczyny postać. Więc nie rozpaczać i brać się do gry.

Napisałem to bo ja to tak widzę i wcale nie skłaniam nikogo do gry, tylko czasem pomyślcie co piszecie, a teksty typu "żal żal gówno co zrobili" zostawcie dla Siebie bo za miesiąc, dwa znów będziecie mieli pretensje że Brazole przedstawiają nas na youtube jako największe nooberstwo.

Ostatnio edytowany przez ShiVa7 - 21-12-2007 o 09:23.
ShiVa7 jest offline  
stary 21-12-2007, 09:39   #74
Tensz-in
Zbanowany

Data dołączenia: 15 11 2006
Lokacja: 3stewua

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Flow
Świat: Morgana
Poziom: 150
Skille: 95
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
HEHEHE, a tibia za 10 lat? powiedz plx

Z lekka śmieszy mnie ta gromadka 15 lvlowych ludków, którzy tylko narzekają i narzekają na wszelkie zmiany.
Smiesni sa raczej ci, ktorzy poczuli wiatr w skrzydlach, bo pk team ich juz nie pojedzie, a niestety sami nie mogli sobie poradzic z banda 20 lvli. Zreszta wielkiego problemu nie ma wbic 45 lvl.

Co do tematu to biorac pod uwage normalnego gracza to nic nie zmienia (no moze hmm i gfb zjebali), biorac pod uwage pk, to totalnie niszczy.

Zmiana jednym slowem zjebana.

I jeszcze jedno do tych co sa tacy uhahani ze pk teamow nie bedzie. Jak jestescie takie łajzy to Calmera i Harmonia czeka. Wielu graczy dochodzi do wysokiego poziomu bez marudzenia i za przeproszeniem pier*olenia farmazonow jak im to zle i niedobrze bo low lvle pkuja.
I jeszcze do tych co sie ciesza ze wkoncu ich 20 lvl nie "pojedzie" z sd za 150 jak ktos powiedzial. Wiadomo, dmg z bajki o misiu puchatku, ale pomijajac to, sam sobie kup sd i jego pojedz, a nie placzesz jak lejba ze drugi ma lepiej czy jest lepszy.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Tensz-in - 21-12-2007 o 09:43.
Tensz-in jest offline  
stary 21-12-2007, 09:55   #75
Depeszowiec92
Użytkownik Forum

Depeszowiec92's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Szczecin

Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Droonx Pokaż post
Dno, a tak fajnie zapowiadało się to update...

Na szczęście i tak już w to nie gram ;D
Ja też

@topic
Mam mieszane uczucia :| ale co mi tam jak wowa kupiłem, czyli bye bye tibia

Ostatnio edytowany przez Depeszowiec92 - 21-12-2007 o 09:57. Powód: jajco
Depeszowiec92 jest offline  
stary 21-12-2007, 09:57   #76
Zonta
Użytkownik Forum

Zonta's Avatar

Data dołączenia: 29 12 2004

Domyślny

ej kiedy oni maja zamiar to wpowadzic ja wczoraj walilem typa z sd a mam 40 lvl i 39 lvlm
stary 21-12-2007, 10:05   #77
matecki
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Profesja: Elite Knight
Świat: Solera
Poziom: 112
matecki ma numer GG 4600375
Domyślny

To oznacza koniec mage-sd-bomb : > (kilkunasto levelowymi charami)
matecki jest offline  
stary 21-12-2007, 10:12   #78
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Sorry, ale nie widze balansacji, gdy przed updatem knight na 150lvlu spokojnie podchodzil do grupy 5-8pkrow, z czego polowe wybil, bo druga polowa zwiala. Zal patrzec, jak teraz taka osoba moze pasc od takich charow. Wg mnie zmiana na plus.
stary 21-12-2007, 10:26   #79
nairdan1994
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2007

Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 18
Skille: 54/53
Poziom mag.: 3
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka Pokaż post
Uwaga..
Tibia za rok:
Zarzadzeniem cipsoftu jest wprowadzenie poziomu dla eq, cipsoft chce uniknac sytuacji, gdzie 8lvl lata w k legsach. Dodatkowo czesc itemow moga uzywac tylko ludzie z PACC.
Tibia za 2 lata:
Zarzadzeniem cipsoftu jest wprowadzenie dla paccow opcji, gdzie postac sama chodzi, otwiera potowry i zbiera loot (nie nazywajmy rzeczy po imieniu, to wcale nie cave bot). Ma to na celu ulatwic granie w spolecznosci tibijskiej, zeby nikt nie czul sie poszkodowany oraz zeby jak najwiecej osob kupilo pacca. Wszystkie postacie na mainie jesli nie maja pacca, aby nosic eq musza miec wykupiona zgode na to tj 5euro/miesiac.
Tibia za 3 lata:
Z roku na rok tibia jest coraz ciekawsza i niesamowita, liczniki bija wszystkie mozliwe rekordy, servery totalnie padaja, cipsoft nie inwestuje w nowy sprzet poniewaz najawazniejsza jest kasa. Dodatkowo aby zwiekszyc popularnosc tej gry cipsoft wprowadza szczesciokrotne zwiekszenie ladunkow w runie. Dzieci nie majace wiecej niz 11 lat przejmuja wladze w tibii, okradaja rodzicow aby zdobyc kase na pacca. Prawdziwy, stary tibijczyk wychowany na pvp w tibii 7.5 nie znaczy juz nic. Zostal zmiazdzony przez cipsoft.
Hehe to lubie a nie jakies kłótnie 10 latków.

@Topic: Ograniczy to zdobywanie Katany na Rooku z czego się cieszę, bo to lepiej dla Rookstayerów. Ogólnie podoba mi się ten pomysł. Kumpel daje noobkowi z 10 levelem UHy i jaki to ma sens? Dodatkowo jestem za wprowadzeniem ograniczenia levelowego na itemy.
stary 21-12-2007, 10:29   #80
Harpun
Użytkownik Forum

Harpun's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2007

Profesja: Paladin
Poziom: 121
Skille: 94/66
Domyślny

W WoWie wszystko jest od lvla i nikt nie narzeka.
Harpun jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania