Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-12-2007, 08:27   #661
Davido16
Użytkownik Forum

Davido16's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń

Stan: Na Emeryturze
Davido16 ma numer GG 6040279 Davido16 ma login Tlenu davido16@o2.pl
Domyślny

@Donas

Resetuje mi się pulpit i jest zapobieganie wysyłaniu danych.

Je*** HiJackThis ;/

Powinienem mieć już z około 5 hacków, ale nic.

Zrobię jak mi poradziłeś, dzięki.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten_Obok
Osobiście myślę że Tibia traci swój urok. Jak grałem rok temu w listopadzie to aż mi stawał. Teraz jakoś mniej ;/
Davido16 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-12-2007, 19:23   #662
Barosa7
Zbanowany

Data dołączenia: 13 10 2007
Lokacja: Na lewo Na prawo w góre i w dół :cup:

Imię: ..../o/
Gildia: ..\o/
Świat: ...lol
Poziom: \o/
Skille: ...\o\
Pytanie

Ja mam 2 problemy:

1. Czasem na 2 ekranie podczas włączania kompa jest napis:

CMOS cheksum error

Muszę wciskać f1 żeby włączanie szło dalej

2. Podczas grania w niektóre gry (Demo Pro street, san andreas itp.) po jakimś czasie ekran siada, mimo że komp chodzi dalej i jedyne co mogę zrobić to zresetować kompa LUB sam sie niespodziewanie resetuje.... Czego to może być wina?? Napewno nie karty graficznej (Gforce 7950gt 512 Vram, na dodatek nowa) ani windowsa, bo 3 razy reinstalowałem go i na każdym był ten problem. Aha, gram na najlepszej grafice jaka jest możliwa. PLAX HELP!!
Barosa7 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2007, 19:55   #663
BlueMaster
Użytkownik Forum

BlueMaster's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2007
Lokacja: Maple story to moje rzycie Celoz!oen1!
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Imię: LaHypex
Profesja: Rookstayer
Świat: Ems/Gms,Kradia
Poziom: 22
Skille: 20/13
Poziom mag.: 3
BlueMaster ma numer GG 5677907
Domyślny

Wygrywając puchar/ligę zawsze mi piszę że zdobywca pucharu xxx i na dole powinien być obrazek a zamiast obrazka jest file not found
Drugi problem:Czemu w Windows Vista nie mam programu WMM(Windows Movie Maker)?Facet gadał że powinien być a go nie ma,więc gdzie on może być?
3 pytanie:Czemu film 5-6 minut zajmuje prawie 300 mb?
BlueMaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-12-2007, 21:10   #664
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Barosa7 Pokaż post
Ja mam 2 problemy:

1. Czasem na 2 ekranie podczas włączania kompa jest napis:

CMOS cheksum error

Muszę wciskać f1 żeby włączanie szło dalej

2. Podczas grania w niektóre gry (Demo Pro street, san andreas itp.) po jakimś czasie ekran siada, mimo że komp chodzi dalej i jedyne co mogę zrobić to zresetować kompa LUB sam sie niespodziewanie resetuje.... Czego to może być wina?? Napewno nie karty graficznej (Gforce 7950gt 512 Vram, na dodatek nowa) ani windowsa, bo 3 razy reinstalowałem go i na każdym był ten problem. Aha, gram na najlepszej grafice jaka jest możliwa. PLAX HELP!!
1. Powodów może być kilka np. bateria ci siada albo problem ze zworką (sprawdź czy jest na swoim miejscu). Wpisz na googlach "CMOS Checksum error".

2. Odkurz komputer i zrób testy na temperaturę programem Speedfan. Jaki masz sprzęt?

Cytuj:
3 pytanie:Czemu film 5-6 minut zajmuje prawie 300 mb?
Dlaczego ci nie powiem, ale może spróbuj skompresować lub przekonwertować na inny rodzaj?

Ostatnio edytowany przez Donas - 19-12-2007 o 22:46.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-12-2007, 14:53   #665
Barosa7
Zbanowany

Domyślny

@Up

Pentium4 Ht (3ghz)
Zasilacz 500v
Hdd 80GB
Grafa Nvidia 7950gt(512vRam)
Płyta główna Gigabyte 915p (PCIexpress)
1GB RAM-u

A tak wogóle to dzięki ziomek.

@edit
Aha, zapomniałem dodać, że na innym kompie miałem ten sam problem. Informatyk coś mi w biosie poustawiał i jest ok..

@edit x2
Oczywiście chodzi o punkt 1.

Ostatnio edytowany przez Barosa7 - 20-12-2007 o 15:03.
stary 20-12-2007, 15:08   #666
Barosa7
Zbanowany

Domyślny

Znowu ten głupi bug że wiadomość sie 2x pokazuje!

Ostatnio edytowany przez Barosa7 - 20-12-2007 o 15:11.
stary 20-12-2007, 17:00   #667
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Up

Pentium4 Ht (3ghz)
Zasilacz 500v
Hdd 80GB
1GB RAM-u

@edit
Aha, zapomniałem dodać, że na innym kompie miałem ten sam problem. Informatyk coś mi w biosie poustawiał i jest ok..

@edit x2
Cóż, ja bym stawiał na problemy z kurzem i przegrzewaniem się sprzętu, chyba że masz aż tak zaśmieconego kompa, że przy dodatkowej, zasobożernej grze nie wyrabia.
stary 20-12-2007, 17:47   #668
Nytalith
Użytkownik Forum

Nytalith's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005

Imię: Sama Edso
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 60
Skille: xx/xx
Poziom mag.: 60
Domyślny

Cytuj:
@Up

Pentium4 Ht (3ghz)
Zasilacz 500v
Hdd 80GB
1GB RAM-u

@edit

@edit x2
Sprobuj ustawic domyslne ustawienia - nazywaja sie roznie, zaleznie od biosu. Ale na ogol cos typu fail safe settings. Nie zaszkodzi tez zmiana bateri BIOS - latwo ja zlokalizujesz na plycie - taka okragla jak z zegarka.
Jesli ustawienie w biosie nie pomoze to zrob ccmosa - wyjmij wczesniej wspomniana baterie na kilka minut badz uzyj zworki - wiecej bedzie opisane w instrukcji plyty.

14.35kb w sumie, nie czepiac sie
Nytalith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2007, 14:22   #669
bemo
Użytkownik Forum

bemo's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2006
Lokacja: Kalisz

Profesja: Royal Paladin
Świat: Berylia
Skille: 100/72
Domyślny

czesc

mam taki problem. od jakiegos tygodnia przy graniu, czasem jest dobrze czasem zle otoz jak gram w tibie ( bo tylko na tym sie zawiecha robi), no jak juz wspomnialem, komputer sam sie zawiesza, mozna czekac w nieskonczonosc, a pomaga tylko reset kompa. nie wiem co jest tym spowodowane, myslalem ze to winamp, ale jak byl wylaczony, to tez sie zawiecha zrobila. jest to uciazliwe bo ile razy na dzien mozna wciskac RESET, teraz nawet reseta robilem jak gonil mnie GS, szczescie ze przezylem

prosze o jakies rady wskazowki, zastosuje sie do wszystkiego.
pozdro
I'm not perfect. I live on the planet Earth where humans live. Humans aren't perfect. Never have been. Never will be. I don't always make the right choices. I don't look like a fashion model. I don't always do what people expect of me. I'm human. I'm imperfect. But there is no one else like me in this whole wide world. I'm unique. I'm a miracle. I'm a legend, and my enemies envy me.

bemko'
bemo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2007, 14:32   #670
Enze
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 11 2007

Stan: Usunięty
Domyślny problem z klientem 8.1

czesc

mam taki problem, po zimowym update tibia sie okropnie PRZYCINA, NIE LAGUJE, mam 47lvl a chodze jak 20.
kiedys chodzilo jak marzenie, na tibi 8.0 sie lekko cielo ale dalo sie grac, teraz po prostu sie nie da

moj komp: Intel(R) celeron (R), CPU 1.70ghz 224mb ram,windows xp profesional,service pack 2, karta graf:VIA/S3G UniChrome Pro IGP

najlepsze jest to ze mam sciagniety direct X5 i X9c i open gl a tam gdzie sie te silniczki zmienia da sie tylko nacisnac directa x5

nie mam juz sily,chcialbym pograc moze nie na plynnej tibii, ale zeby jakos sie dalo, prosze o pomoc

Ostatnio edytowany przez Enze - 21-12-2007 o 14:59. Powód: literowka
Enze jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-12-2007, 14:37   #671
Slide_Aurea
Użytkownik Forum

Slide_Aurea's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2006
Lokacja: Zza Krzaka

Świat: Aurea
Domyślny

Mam problem z Tibią... ciągnie się to już od jakiegoś czasu (letni upek...) Na 7.92 działało normalnie, odkąd gram na 8.0, teraz 8.1 mam cholerny problem...

Generalnie chodzi o to, że gram sobie spokojnie w tibie, i nagle okno robi się nieaktywne, a na pasku wyskakuje Tibia - brak odpowiedzi... jest to troche uciążliwe, poniważ błąd trwa od kilku do czasami kilkunastu sekund (są i takie, że wogóle nie odzyskuje sprawności...)
System to oczywiście Vista... Gram na laptopie, właściwie już niegram, bo to się mija z celem...

Cipsoft pisał, że na Viscie już powinno działać... ale nie działa ;p
Slide_Aurea jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2007, 14:36   #672
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bemo Pokaż post
czesc

mam taki problem. od jakiegos tygodnia przy graniu, czasem jest dobrze czasem zle otoz jak gram w tibie ( bo tylko na tym sie zawiecha robi), no jak juz wspomnialem, komputer sam sie zawiesza, mozna czekac w nieskonczonosc, a pomaga tylko reset kompa. nie wiem co jest tym spowodowane, myslalem ze to winamp, ale jak byl wylaczony, to tez sie zawiecha zrobila. jest to uciazliwe bo ile razy na dzien mozna wciskac RESET, teraz nawet reseta robilem jak gonil mnie GS, szczescie ze przezylem

prosze o jakies rady wskazowki, zastosuje sie do wszystkiego.
pozdro
Options > Graphics > Advanced. Ogranicz max. framerate do ok. 50-60 (zmniejsza zużycie procesora). Jak to nie pomoże spróbuj przeczyścić sprzęt z kurzu. Jaki komp?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Enze Pokaż post
czesc

mam taki problem, po zimowym update tibia sie okropnie PRZYCINA, NIE LAGUJE, mam 47lvl a chodze jak 20.
kiedys chodzilo jak marzenie, na tibi 8.0 sie lekko cielo ale dalo sie grac, teraz po prostu sie nie da

moj komp: Intel(R) celeron (R), CPU 1.70ghz 224mb ram,windows xp profesional,service pack 2, karta graf:VIA/S3G UniChrome Pro IGP

najlepsze jest to ze mam sciagniety direct X5 i X9c i open gl a tam gdzie sie te silniczki zmienia da sie tylko nacisnac directa x5

nie mam juz sily,chcialbym pograc moze nie na plynnej tibii, ale zeby jakos sie dalo, prosze o pomoc
Nie chce mi się sprawdzać, ale pewnie ta karta graficzna nie obsługuje DirectX 9 i OpenGla 2. 256 RAM to troche mało jak na WinXp. Twój problem wydaje mi się dość prosty: masz mały framerate. Spróbuj wejść w Options > Graphics > Advanced i tam przesunąć suwak max. framerate do 50-60. Podczas gry wciśnij kombinację Alt + F8 i zapisz jakie masz wyniki. Obawiam się, że czeka cię wymiana karty graficznej na taką, która obsługuje przynajmniej DirectX 9.
stary 22-12-2007, 19:22   #673
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

Mam taki problem. Przy uruchamianiu komputera wszystko jest ok, laduje sie Windows i programy. Nagle komputer sie wylacza sie. Jest tak za kazdym razem. Jeszcze z 2h przed wystepowaniem tego problemu wszystko dzialalo pieknie. Dysk swiezo po formacie. Poinstalowane sterowniki i drobne programy jak gg czy winamp. Co sie dzieje?! Prosze o szybka odp poniewaz bardzo mi zalezy aby naprawic to jeszcze dzisiaj : /.
Duke Dran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2007, 19:33   #674
Patton
Guest

Domyślny

z kad sciagnac oprogramowanie do tej irdy? na stronie glownej http://www.forevergsm.com niema

Ostatnio edytowany przez Patton - 22-12-2007 o 19:35.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2007, 19:43   #675
Kamliss
Użytkownik Forum

Kamliss's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2007

Domyślny

A więc (ten problem mają chyba? wszyscy) po wejściu do tibii FPS jest duże(ok. 80-90), lecz po jakimś czasie spada (25-35) nawet stojąc w tym samym miejscu. Za to odpowiedzialne jest coś z naszego systemu/kompa, pytanie brzmi co i jak to naprawić?
Kamliss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-12-2007, 22:52   #676
Rethfing on Aldora
Użytkownik Forum

Rethfing on Aldora's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2005
Lokacja: Knurów

Rethfing on Aldora ma numer GG 2007389 Send a message via Skype™ to Rethfing on Aldora
Domyślny

Jak gram na "Kurniku" to co minute niecałą dostaje kilkusekundowego zwisa. Normalnie problemu nie ma, tylko na kurniku. Logi z hijackthis czyste, Java najnowsza jest, a coś wciąż nie gra.
Rethfing on Aldora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2007, 00:24   #677
<.<
Użytkownik Forum

<.<'s Avatar

Data dołączenia: 28 09 2007
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 2

Domyślny

To raczej nie twój komputer, bo ja też tak mam.
stary 23-12-2007, 00:50   #678
Marvolis
Użytkownik Forum

Marvolis's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Imię: ManU Lisek
Profesja: Knight
Świat: Chimera
Poziom: 80
Domyślny

moj problem to samoistny restart komputera. czasem gram sobie w tibie a tu hops reset (nie musze mowic ile razy przez to dedzilem). ale nie zawsze przy graniu w tibie sie resetuje. czasem resetuje sie bez ostrzezenia nawet jak nic sie przy nim nie robi. czasami zdarza sie ze pojawi sie niebieski ekran i dopiero wtedy sie zresetuje. mierzylem temp procesora i najwiecej ile wylapalem to jakies 60+ stopni. moj procesor to AMD Sepron(tm) Processor 2800+. zasilacz juz wymieniany i dalej sie resetuje. z kurzu tez juz byl czyszczony i nic. resetowac sie zaczal gdy wymienialem u niego prawie wszystko oprocz twardego dysku ktorego zresztą niedawno tez wymienilem.
CO ZROBIC?
Marvolis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2007, 19:17   #679
Duke Dran
Użytkownik Forum

Duke Dran's Avatar

Data dołączenia: 23 08 2005

Duke Dran ma numer GG 13923094
Domyślny

No to mam next problem ; (. Nie mam już kasy ; (. Dobra teraz serio. Chodzi tym razem o drugi komputer. W momencie kiedy odpalam jakas aplikacje (zazwyczaj jest to gra) dziala ona jakis czas po czym komputer sie wiesza. Niewazne co bym nie odpalil zawsze jest to samo (nie liczyc o dziwo Tibii, nie wiem czemu). Oto parametry mojego hiper sprzętu:
System:
Windows XP SP2
AMD Duron 800Hhz
256 MB RAM
Nvidia GeForce2 MX 100/200
PS: Wiem, ze mam malo RAM'u ale to nie wplywa na prace Windowsa.
Wszystko chodzi pięknie poki nie odpale jakiejs gry.
Duke Dran jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-12-2007, 20:36   #680
Davido16
Użytkownik Forum

Davido16's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń

Davido16 ma numer GG 6040279 Davido16 ma login Tlenu davido16@o2.pl
Domyślny

@Duke

Moim zdaniem przegrzewa się karta graficzna. Rok temu przy GF mx440 miałem identycznie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten_Obok
Osobiście myślę że Tibia traci swój urok. Jak grałem rok temu w listopadzie to aż mi stawał. Teraz jakoś mniej ;/
Davido16 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 7 (zarejestrowanych: 0, gości: 7)

Zasady postowania