|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#61 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: Sieradz
Stan: Zbanowany
Imię: Aldonka / Juggler~
Profesja: Paladin
Świat: Azura/Nebula
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: xx
|
![]() Klocek masz "łeb na karku" widac ze sporo wiesz o rookgardzie i nie tylko ;p. Calkiem ciekawe te twoje zagadki. I to własnie dzieki takim ludzia Tibia staje sie ciekawsza, ktorzy probuja cos odkryc;p, powodzienia z tym eventem i 469.
|
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 01 2007
Lokacja: Giżycko
Stan: Na Emeryturze
Imię: NIE moge wam powiedzieć
Świat: Dawniej Azura
![]() |
![]() Proponuje by Pan Klocek został piątym god'em. Dopiero teraz zauważyłem że w tibie grają nie tylko "dzieci słońca zagłady" w których towarzystwie można słyszeć tylko kilka wersji rozmów (tj. Zabiłem zerka i mi halaberd wypadl ale mnie peczyli ale ja ucieklem ale wpadlem do dziury i mnie skorpion ukonsil i nie mialem fuda i mi mana nie rosla i nie mialem exany i 48 ded na koncie)
Dlaczego nie umiem tego rozszyfrować? Jestem blisko aczkolwiek daleko.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Profesja: Rookstayer
Świat: Titania
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Cytuj:
Ok. Mogę zrobić tak. Wysyłacie mi PW ze słowem kluczem, i dostajecie po 7k tym samym kończąc konkurs. Czyli ograbiacie cały grobowiec Polgana, ale niestety nie udaje wam się otworzyć głównego sarkofagu. Co wy na to ![]() ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 25-12-2007 o 00:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A więc grobowiec Polgana zostaje zamknięty, a wraz z nim wszystkie tajemnice, sekrety, skarby. być może Polgan zawarł układ z minotaurami by strzegli rookgardu, jego grobowca spike sworda....
Panie Klocku, jeszcze tak wiele rzeczy do odkrycia, robię rookslayera na titani i czekam na dobrą zabawę! |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Guest
|
![]() ohtar to daj nick ;p ja też se wczoraj założyłem. aby sprawdzić na PM kim tak naprawdę jest Pan Klocek i usłyszeć jego głos online
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Guest
|
![]() jakby mi sie nie udalo do konca czasu rozwiazac to wynosze skarby. klucz wyslany
czy jako jedyna rozszyfrowalam klucz ? to moze jakies miejsce na stronie klanu ? kiedy przekazanie tych 7k. Zimmer astral na pewno chcialby probic screeny. jak cos to wywiadu udzialam po skonsulotqaniu sie na pw ;D Ostatnio edytowany przez Xny - 25-12-2007 o 17:02. |
![]() |
![]() |
#67 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2007
Lokacja: Bielsko-Biała
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Syn klocek
Poziom: 12
Skille: 18/20
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 07 2005
Lokacja: mwahahahahahahahaha
Wpisy bloga: 6
Stan: Usunięty
Imię: hahahahahahahaha
Profesja: Elite Knight
Gildia: hahahahahahahaha
Świat: hahahahahahahah
Poziom: hah
Skille: hahahah
Poziom mag.: ha
![]() |
![]() Na Vigener'a wystarczy słowo klucz...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 10 2006
Imię: wieczna zagadka?
Profesja: Royal Paladin
Gildia: chyba na pewno
Świat: Aldora
![]() |
![]() Torog taki mądry jesteś a gówno byś zdziałał, nawet jakbyś CUDEM znalazł słowo klucz. Mogę się o to założyć.
![]() |
#70 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 12 2007
Lokacja: Częstochowa
Imię: chciałbys wiedzieć
Profesja: Knight
Świat: Silvera
Poziom: 42
|
![]() Szyfr Vigenère'a ,wiecej nie powiem no moze wikipedia.pl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Guest
|
![]() zes mnie kolego rozwalil. a wiesz moze co te cyferki oznaczaja -.-
ja KLUCZ mam. cyferki sa przejebane. zagadke zapewne bym rozwiazala szyfr vigenere to przedostatnia czesc - formalnoisc. wystarczy wstawic do lamacza szyfru. masz klucz ? wiesz jak rozwiazac cyferki ? nie ? no wiec wlasnie ostatnia jest ta zagadka - zapewne prosta Ostatnio edytowany przez Xny - 25-12-2007 o 19:50. |
![]() |
![]() |
#72 |
Użytkownik forum
|
![]() mamy już początek słowo PRZED, do rozszyfrowania algorytmu Vigenere'a istnieje pewien kod: K2(i)=[26-K(i)],
gdzie K(i) – kolejne litery słowa kluczowego, numerowane A=0, B=1 itd., a K2(i) – kolejne litery hasła "odwróconego". 26 oznacza liczbę liter alfabetu łacińskiego. Skoro masz słowo klucz pokombinuj coś z tym kodem |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rook-User roku 2007
Data dołączenia: 22 06 2004
Lokacja: Zielona Góra
Stan: Niegrający
Imię: Pan Klocek
Poziom: 51
Skille: 27 fist
|
![]() Cytuj:
To może ktoś jednak rozwiąże tą zagadkę ![]() Z rozwiązaniem muszę/musicie jednak poczekać (świąteczna wizyta u rodziny rox), jak tylko wrócę do siebie, to wszystko napiszę ![]() PS Dziękuje wszystkim za pochwały, to na prawdę nic wielkiego. Jak się gra w RPG (papierowe) to takie zagadki to fajna rzecz jak Mistrz Gry chce zdobyć trochę czasu aby fabułę dopracować, dlatego mam kilka takich w rękawie ![]() Dlatego polecam wszystkim RPG ![]() ![]() ![]()
Chwile z życia Pana Klocka ![]() ![]() "W tym szaleństwie jest metoda. Wal ich wszystkim, co masz. Wal ich mocno i szybko. Wal ich, póki nie przestaną się ruszać. Oto metoda" -Krusk zabójca Tanar'ri Ostatnio edytowany przez Pan Klocek - 26-12-2007 o 19:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Użytkownik forum
|
![]() Coś mi sie wydaje ze Pan Klocek próbuje nas jednak zmylić ale wpadłem na pewien pomysł, może te cyfry oznaczają przesunięcia w alfabecie 26 znakowym- łacińskim , pamiętając ze A=0, radze przestudiować szyfr Vigenere'a , mając klucz jesteśmy blisko.
PS. Xny na klucz sama wpadłaś czy pomogły ci wskazówki Pana Klocka, i skąd wiesz ze jest właściwy, po za tym dziwie sie jak to sie stało ze inni rozwiązali zagadke poprawnie jak pisze Pan Klocek nie mając klucza! |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Panie Klocku, często grywam w papierowe rpg, ale ni h*** nie mogę rozwiązać tego szyfru, tyle osób nie może go rozwiązać. Trudno było wymyślać pytania? Czy może podglądałeś z jakiś książek do rpg?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Guest
|
![]() xD ja nim jestem (joke)
ciężki, ciężki ten... hm... ,,quest Pana Klocka" xDD ale przecież 7k na rooku piechotą nie chodzi. a 1 level ma tylko jabłko. PS. fajna refleksja xDD |
![]() |
![]() |
#77 | ||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
a=0 b=1 ... z=25 ? probowalam. TAK Z alfabetem lacinskim (pierwsza pozycja w googlke z alfebetem z 26 znkauff ;D. wyszedl bezsensowny ciag cyfr. wrzucilam to do lamacza szyfru (wikipedia roxx) i nic nie dalo. Ostatnio edytowany przez Xny - 05-01-2008 o 14:15. |
||
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik forum
|
![]() Nie ma sensu wysyłanie próbnych "kluczy" z mojej strony więc jak możecie to dajcie mi pierwszą literę tego hasła-klucza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2006
Lokacja: Bochnia
Wpisy bloga: 8
Profesja: Sorcerer
|
![]() No widzę ,że dzięki Klockowi Titania się zaludnia! xD
Ogólnie teraz żałuje ,że nie wziąłem udziału w Evencie. No ,cóź-czekam na następny. A jeśli chodzi o szyfr to mi się wydaje ,że ja już to kiedyś widziałem... Ale pewnie tylko mi się wydaje! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Guest
|
![]() |
![]() |