|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2006
|
![]() No to pytanie : gram knightem na 46 lvlu i 5 mlvlu . I teraz pojawia się pytanie : co średnio mnie więcej uleczy ? Health potion , czy mana potion , exurując się dzięki manie z niego ? Co jest bardziej opłacalne (pomijając wzrostowi mlvlu przy korzystaniu z manasów) ?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() Z moich doświadczeń wynika:
* Health potion ~ 100 hp * Mana potion ~ 100 mp ~ 5 exur ~ 125 hp. A najlepiej to sam potestuj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 11 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Demenfairis
Profesja: Sorcerer
Świat: Danubia
Poziom: 10
Poziom mag.: 4
|
![]() ehhhh ;D
Posłuchaj....przetestuj poprostu a jak zauważysz że coś jest mniej opłacalne to odrobisz sobie strate i wyciągniesz wnioski ![]() Tibia to gra tylko więc warto ryzykować ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() @up
Tobie jakoś nie chciało się testować na kazoo huncie ^.^ Żeby nie było offtopa. Na niskim lvlu lepiej używać health potion, na wyższym (ok 35+lvl) lepsze jest mana potion. Z lvlem rośnie siła czaru (na 9lvlu leczyła po ~10 na 20 lvlu leczy po ~19). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2006
|
![]() Dobra , thx . Postanowiłem jednak sam sprawdzić jak to jest . 47 knight , 5 mlvl . Po trzy dokładne próby (może mało , ale mówi się że do trzech razy sztuka ;] ) . Health potiony : 172 hp , 157 hp , 162 hp . Exurowanie się maną z wypitego manasa : 156 hp , 100 hp , 109 hp . Koszt ten sam . Czyżby więc jednak health potiony były bardziej opłacalne ? Wygląda na to , że tak .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Cytuj:
moim zdaniem manas więcej ci da, ale health potionem szybciej to zrobisz
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Calmerczyk
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Poziom: 42
Poziom mag.: 44
![]() |
![]() zalezy od tego gdzie huncisz... Jak klepiesz potwory ktore cie mocno bija to health potki wyjda lepiej bo szybciej... a jak od czasu do czasu musisz sie uleczyc to lepiej na manasku...
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() Cytuj:
Ok, postanowiłem rzucić w kąt zapowiedzi Cipsoftu i tibijską wikipedię i samodzielnie sprawdzić, ile dają potiony, tym bardziej że mam postać o podobnych statach. Potwierdzam wyniki Pewkera. Na takim poziomie health potion jest minimalnie bardziej opłacalny. Mana potion dał mi średnio ~110 many = 5,5 exur. Każda leczy po ~25 hp. Czyli razem mana potion przywraca ~135-140 hp. Z kolei health potion dawał mi ~150 hp. Pozdrawiam i wznoszę health potionem toast za Nowy Rok ;-) |
|
![]() |
![]() |