|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy tolerujesz osoby BI lub HOMO? | |||
Tak, jak ktoś tak lubi, i chce... to czemu nie? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
94 | 35.34% |
Byle by mnie nie dotykali, mogą być... |
106 | 39.85% |
Nie, to jest DEWIACJA! |
46 | 17.29% |
Nie mam zdania. |
20 | 7.52% |
Głosujących: 266. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#342 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() ... hetero na szubienicę? Ku*wa ja już nie rozumiem, w czym ci homoseksualiści są gorsi?! A już szczególnie się wszyscy tych gejów czepiają, bo "lesbijki są słodkie"...
Cytuj:
Cytuj:
Lubię placki. Ostatnio edytowany przez EvilPwned - 04-01-2008 o 22:28. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#343 | ||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
@Gonzo jak mi napiszesz ze offtopuje co Cie kopne...napisalem cos tu o swoich myslach ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2007
Stan: Niegrający
|
![]() Co do homoseksualizmu - nic do tego nie mam. Jakoś gdy dwa psy się gwałcą, to wam nie przeszkadza.
Co do kościoła, przeczy sam sobie. Skoro przykazanie mówi "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego" to czemu mężczyzna nie może kochać mężczyzny? Dziś na lekcji religii był poruszany ten temat, katechetka powiedziała, że samo bycie homoseksualistą nie jest grzechem, ale praktykowanie tego (czyt. seks itp.) już tak. Zresztą kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie. To przez kościół są wojny. To przez kościół wybuchła reformacja. Można by na ten temat wiele dyskutować, ale jako iż w przeszłości wyraziłem swoje poglądy i dostałem warna, wolę teraz zamilknąć. A człowiek nie został stworzony ot tak, jak mówi Biblia. Nie potrafił od razu mówić, nie potrafił logicznie myśleć. Jest to udowodnione naukowo. Skoro Bóg stworzył wszechświat, to po co inne planety? Po co stworzył słońce z wyczerpalną energią? Po co stworzył meteoryty? Takich pytań także jest wiele. Kościół próbuje coraz to bardziej mieszać się w sprawy, które go nie dotyczą, tłumacząc się zapewne, że skoro to jest sprawa Boga, to jest to tez ich sprawa. Przekomiczne...
![]() |
#346 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
|
![]() czuje niechcec do tych wszystkich homo , ale niech se zyja oby mi sie na oczy nie pokazywali i nie domagali sie adopcji dzieci i legalnych zwiazkow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Duch, czytaj, co mówisz. Kościół to ludzie są. Wszyscy (katolicy). A jednak wśród katolików są niewierni mężowie. Tak jak już napisałem: Judasz był uczniem Jezusa. Kiedy mówisz o kościele, to nie wiem kogo masz na myśli - Benedykta XVI, Jezusa, mnie?
![]() |
#350 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Cytuj:
Maethi, jeśli chcesz się kłócić - idź na IRC. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Użytkownik Forum
|
![]() Taa, bardzo mądry. Ja nie widzę w przykazaniu miłości nic o homoseksualizmie. Nie o taką miłość chodzi. Oznacza ono, że nienawiść jest zła.
Zanim przyszedł kościół, to były wojny? A czemu państwa chrześcijańskie walczyły między sobą? Kościół przyczyną większości problemów? Twierdzicie tak, bo jesteście przeciwko. To też jest fanatyzm. Biblia mówi metaforycznie. Nie musisz nam opowiadać, co zostało udowodnione naukowo, akurat to większość zainteresowanych wie. Słońce, które kiedyś wybuchnie? Przecież Biblia zapowiada koniec ludzkości. Tłumacząc się zapewne? Czyli nawet nie wiesz, jak się tłumaczą, ale się domyślasz? Sam przyznajesz, że opierasz się na domniemaniach. Ale o kościele jest inny temat aktualnie.
![]() |
#352 | |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Nie powiedziałem, ze był/jest przyczyną większości problemów. Ale ty tu z kolei wytaczasz argument w stylu "jak inni mogą to ja też". Owszem, były wojny zanim przyszedł Kościół, ale to nie oznacza, że on sam jest święty i do niczego nie przyłożył palca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Użytkownik Forum
|
![]() To Kejmilo powiedział, że "kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie".
Nie mówię, że kościół może być zły, bo inni są. Mówię, że wiara chrześcijańska nie jest zła, a to, że ktoś się na nią powołuje, nie znaczy, że musi być dobrym. Nie neguję zła wyrządzonego przez wyznawców katolicyzmu. Ale nie można obarczać za nie wszystkich.
![]() |
#354 | |||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Głęboka wiara i fanatyzm to jedno i to samo, ale wszystko zależy od punktu patrzenia... Może tobie pomógł, ale innym niekoniecznie więc regligia nie może być żadnym argumentem w żadnej sprawie, IMO Cytuj:
Tia... ale w Biblii jest napisane, że Bóg kocha wszystkich bez żadnych warunków, a więc gdzie te granice?... To jest założenie wiary, że Bóg istniał zawsze i wszędzie, nie ma okresu "przed Bogiem", tym tekstem tylko wywołujesz niepotrzebny flamewar i offtop...
![]() |
![]() |
#355 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja myślę że niechęć do gejów powstała gdy zaczęli te demonstracje robić. Słyszeliście z historii coś o nienawiści do gejów? Gdyby nie te parady jak bym sobie pewnie nie zdawał sprawy że coś takiego istnieje
![]()
![]() |
#356 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() Cytuj:
Teraz przynajmniej są ludzie, którzy staną w ich obronie. Gdyby nie te demonstracje nikt by o nich nie wiedział |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2007
|
![]() A Hitler? Przecież on nienawidził homoseksualistów jak Polaków...
![]() |
#359 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Tylko dlatego, że jak był młody, to go nie chcieli w jakimśtam składającym się z gejów stowarzyszeniu czy coś w ten deseń. Czy w nim był, ale cośtam. Nie pamiętam.
![]() |
![]() |
#360 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |