Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy tolerujesz osoby BI lub HOMO?
Tak, jak ktoś tak lubi, i chce... to czemu nie? 94 35.34%
Byle by mnie nie dotykali, mogą być... 106 39.85%
Nie, to jest DEWIACJA! 46 17.29%
Nie mam zdania. 20 7.52%
Głosujących: 266. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 04-01-2008, 20:15   #341
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Geje do gazu!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 04-01-2008, 22:13   #342
EvilPwned
Użytkownik Forum

EvilPwned's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2007
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smetana Pokaż post
Geje do gazu!
... hetero na szubienicę? Ku*wa ja już nie rozumiem, w czym ci homoseksualiści są gorsi?! A już szczególnie się wszyscy tych gejów czepiają, bo "lesbijki są słodkie"...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Owszem, nie każdy musi je znać, ale nazywanie kogoś p*erdolonym idiotą dlatego, że nie rozumie się danej aluzji, także jest po prostu nie na miejscu (zwłaszcza, że w pewnym momencie każdy na forum mógł conieco zobaczyć, m. in. AK).
Nie jestem tutaj zbyt długo i nie znam raczej wszystkich użytkowników forum, a tym bardziej tematów, a to, co napisał, to nie jest nawet aluzja, a po prostu żałosne żarty. A napisałem o p*erdolonym idiocie, bo uważam, że jeśli ktoś tak się wypowiada (nawet, jeśli to "żart" a nie jego realne poglądy) to faktycznie nim jest.

Cytuj:
Jestem lesbijką czyt. chuj mnie obchodzą ludzie nietolerancyjni bo to czy jestem gejem, lesbijką czy hetero nie jest ich sprawą.
To akurat racja.

Ostatnio edytowany przez EvilPwned - 04-01-2008 o 22:28.
EvilPwned jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2008, 22:21   #343
Maethi
Zbanowany

Maethi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2005
Lokacja: Polska
Wpisy bloga: 1

Maethi ma numer GG 4684801
Domyślny

Cytuj:
A ja ci powiem, że jesteś pier**lonym idiotą który udaje homoseksualistę żeby się ponabijać w poważnym temacie -,-
Chyba nie zrozumiałeś metafory. Jestem lesbijką czyt. chuj mnie obchodzą ludzie nietolerancyjni bo to czy jestem gejem, lesbijką czy hetero nie jest ich sprawą. I tym samym wyraziłem swój pogląd w tym temacie.

Cytuj:
To może jeszcze nie wiesz, czy jesteś mężczyzną czy kobietą (chłopcem/dziewczyną?)?
Może Ty nie wiesz jak się szat apnąć?

Cytuj:
W zasadzie do jego jednego możemy mieć pewność : D
My pretty egg, ya?;> z Bekonem czy nie?

Cytuj:
.. hetero na szubienicę?
Za jaja!!

@Gonzo jak mi napiszesz ze offtopuje co Cie kopne...napisalem cos tu o swoich myslach
Maethi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-01-2008, 23:29   #344
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Stan: Niegrający
Domyślny

Co do homoseksualizmu - nic do tego nie mam. Jakoś gdy dwa psy się gwałcą, to wam nie przeszkadza.

Co do kościoła, przeczy sam sobie. Skoro przykazanie mówi "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego" to czemu mężczyzna nie może kochać mężczyzny? Dziś na lekcji religii był poruszany ten temat, katechetka powiedziała, że samo bycie homoseksualistą nie jest grzechem, ale praktykowanie tego (czyt. seks itp.) już tak. Zresztą kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie. To przez kościół są wojny. To przez kościół wybuchła reformacja. Można by na ten temat wiele dyskutować, ale jako iż w przeszłości wyraziłem swoje poglądy i dostałem warna, wolę teraz zamilknąć.

A człowiek nie został stworzony ot tak, jak mówi Biblia. Nie potrafił od razu mówić, nie potrafił logicznie myśleć. Jest to udowodnione naukowo. Skoro Bóg stworzył wszechświat, to po co inne planety? Po co stworzył słońce z wyczerpalną energią? Po co stworzył meteoryty? Takich pytań także jest wiele.

Kościół próbuje coraz to bardziej mieszać się w sprawy, które go nie dotyczą, tłumacząc się zapewne, że skoro to jest sprawa Boga, to jest to tez ich sprawa. Przekomiczne...
stary 04-01-2008, 23:39   #345
sphinx123
Użytkownik Forum

sphinx123's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44

Skille: Milion
Wyślij wiadomość przez ICQ do sphinx123 sphinx123 ma numer GG Siemanowice Adres Jabbera do sphinx123 Send a message via Skype™ to sphinx123
Domyślny

Najfajniejsze jest to że ci co gadają jakim to ZUEEEM są homo, do lesbijek nic nie mają chociaż to polega na tej samej zasadzie xD
sphinx123 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 02:45   #346
BoxerxD
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 01 2007

Domyślny

czuje niechcec do tych wszystkich homo , ale niech se zyja oby mi sie na oczy nie pokazywali i nie domagali sie adopcji dzieci i legalnych zwiazkow
BoxerxD jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 10:46   #347
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Nie przez kościół, durne pały, tylko przez nadinterpretacje (różnej maści) jego kazań były i są wojny.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 13:45   #348
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
Nie przez kościół, durne pały, tylko przez nadinterpretacje (różnej maści) jego kazań były i są wojny.
Nadinterpretacje te zdarzały się również wewnątrz samego Kościoła, a więc częściowo jest to też jego wina.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 14:33   #349
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Duch, czytaj, co mówisz. Kościół to ludzie są. Wszyscy (katolicy). A jednak wśród katolików są niewierni mężowie. Tak jak już napisałem: Judasz był uczniem Jezusa. Kiedy mówisz o kościele, to nie wiem kogo masz na myśli - Benedykta XVI, Jezusa, mnie?
stary 05-01-2008, 14:40   #350
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kejmilo Pokaż post
Co do homoseksualizmu - nic do tego nie mam. Jakoś gdy dwa psy się gwałcą, to wam nie przeszkadza.

Co do kościoła, przeczy sam sobie. Skoro przykazanie mówi "Kochaj bliźniego swego jak siebie samego" to czemu mężczyzna nie może kochać mężczyzny? Dziś na lekcji religii był poruszany ten temat, katechetka powiedziała, że samo bycie homoseksualistą nie jest grzechem, ale praktykowanie tego (czyt. seks itp.) już tak. Zresztą kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie. To przez kościół są wojny. To przez kościół wybuchła reformacja. Można by na ten temat wiele dyskutować, ale jako iż w przeszłości wyraziłem swoje poglądy i dostałem warna, wolę teraz zamilknąć.

A człowiek nie został stworzony ot tak, jak mówi Biblia. Nie potrafił od razu mówić, nie potrafił logicznie myśleć. Jest to udowodnione naukowo. Skoro Bóg stworzył wszechświat, to po co inne planety? Po co stworzył słońce z wyczerpalną energią? Po co stworzył meteoryty? Takich pytań także jest wiele.

Kościół próbuje coraz to bardziej mieszać się w sprawy, które go nie dotyczą, tłumacząc się zapewne, że skoro to jest sprawa Boga, to jest to tez ich sprawa. Przekomiczne...
Jeden z niewielu mądrych postów w temacie, DOPRAWDY WAM POWIADAM. ;<

Maethi, jeśli chcesz się kłócić - idź na IRC.
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 14:54   #351
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Domyślny

Taa, bardzo mądry. Ja nie widzę w przykazaniu miłości nic o homoseksualizmie. Nie o taką miłość chodzi. Oznacza ono, że nienawiść jest zła.

Zanim przyszedł kościół, to były wojny? A czemu państwa chrześcijańskie walczyły między sobą? Kościół przyczyną większości problemów? Twierdzicie tak, bo jesteście przeciwko. To też jest fanatyzm. Biblia mówi metaforycznie. Nie musisz nam opowiadać, co zostało udowodnione naukowo, akurat to większość zainteresowanych wie. Słońce, które kiedyś wybuchnie? Przecież Biblia zapowiada koniec ludzkości.

Tłumacząc się zapewne? Czyli nawet nie wiesz, jak się tłumaczą, ale się domyślasz? Sam przyznajesz, że opierasz się na domniemaniach.

Ale o kościele jest inny temat aktualnie.
stary 05-01-2008, 15:34   #352
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bambuko Pokaż post
Duch, czytaj, co mówisz. Kościół to ludzie są. Wszyscy (katolicy). A jednak wśród katolików są niewierni mężowie. Tak jak już napisałem: Judasz był uczniem Jezusa. Kiedy mówisz o kościele, to nie wiem kogo masz na myśli - Benedykta XVI, Jezusa, mnie?
Głównie hierarchię kościelną, choć wierni (chociażby przez bierne przyzwolenie) też mieli swój udział w okrucieństwach dokonywanych z inspiracji Kościoła. A Jezus nigdy członkiem Kościoła nie był...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bambuko Pokaż post
Zanim przyszedł kościół, to były wojny? A czemu państwa chrześcijańskie walczyły między sobą? Kościół przyczyną większości problemów?
Nie powiedziałem, ze był/jest przyczyną większości problemów. Ale ty tu z kolei wytaczasz argument w stylu "jak inni mogą to ja też". Owszem, były wojny zanim przyszedł Kościół, ale to nie oznacza, że on sam jest święty i do niczego nie przyłożył palca.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 15:59   #353
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Domyślny

To Kejmilo powiedział, że "kościół zawsze był przyczyną większości problemów i zawsze będzie".

Nie mówię, że kościół może być zły, bo inni są. Mówię, że wiara chrześcijańska nie jest zła, a to, że ktoś się na nią powołuje, nie znaczy, że musi być dobrym. Nie neguję zła wyrządzonego przez wyznawców katolicyzmu. Ale nie można obarczać za nie wszystkich.
stary 05-01-2008, 19:33   #354
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marsseel Pokaż post
Przecież wam nie mówię, że musicie w to wierzyć, wasza sprawa. Kto chce ten uwierzy, kto nie może sam kiedyś czegoś takiego doświadczy.
A pitolenie, że "w końcu dojdziemy do prawdy ale wtedy będzie za późno" to co?
Cytuj:
A według mnie udowodniłem sporo, tylko wy nie chcecie tego przyjąć bo to sprzeczne z waszymi przekonaniami. Ok, rozumiem to i nie będę się już więcej narzucał.

Nie, to jest głęboka wiara.

Nie wnikam, mi pomógł i dlatego w niego wierzę.
Nie udowodniłeś nic, tylko rzucasz ogólnikami.
Głęboka wiara i fanatyzm to jedno i to samo, ale wszystko zależy od punktu patrzenia...
Może tobie pomógł, ale innym niekoniecznie więc regligia nie może być żadnym argumentem w żadnej sprawie, IMO

Cytuj:
Czyli według ciebie kościół katolicki toleruje homoseksualizm tak?
ROTFL, to widać, że nie, i tym się m.in. kłóci z przykazaniami...

Cytuj:
Wszystko ma swoje granice.
Tia... ale w Biblii jest napisane, że Bóg kocha wszystkich bez żadnych warunków, a więc gdzie te granice?...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Johnny121 Pokaż post
@Marsseel
Spytam się prosto. Skoro tak bardzo wierzysz w Boga i skoro On wszystko stworzył, to kto stworzył Jego?
To jest założenie wiary, że Bóg istniał zawsze i wszędzie, nie ma okresu "przed Bogiem", tym tekstem tylko wywołujesz niepotrzebny flamewar i offtop...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-01-2008, 20:34   #355
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Domyślny

A ja myślę że niechęć do gejów powstała gdy zaczęli te demonstracje robić. Słyszeliście z historii coś o nienawiści do gejów? Gdyby nie te parady jak bym sobie pewnie nie zdawał sprawy że coś takiego istnieje .
stary 05-01-2008, 22:10   #356
Mapa_Europy
Użytkownik Forum

Mapa_Europy's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?

Domyślny

Cytuj:
A ja myślę że niechęć do gejów powstała gdy zaczęli te demonstracje robić. Słyszeliście z historii coś o nienawiści do gejów? Gdyby nie te parady jak bym sobie pewnie nie zdawał sprawy że coś takiego istnieje .
No tak, ale czy wtedy ktoś by się nimi interesował?
Teraz przynajmniej są ludzie, którzy staną w ich obronie. Gdyby nie te demonstracje nikt by o nich nie wiedział
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Yoh: a za 2k lat ludzie będą nosili moje figurki na szyi!
Mapa_Europy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2008, 09:53   #357
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
wierni (chociażby przez bierne przyzwolenie) też mieli swój udział w okrucieństwach dokonywanych z inspiracji Kościoła
Dopiero poczatek stycznia, a juz mamy murowanego kandydata w kategorii 'dowcip roku' =)
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-01-2008, 10:29   #358
Kejmilo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 05 2007

Domyślny

Cytuj:
A Hitler? Przecież on nienawidził homoseksualistów jak Polaków...
stary 06-01-2008, 10:58   #359
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kejmilo Pokaż post
A Hitler? Przecież on nienawidził homoseksualistów jak Polaków...
Tylko dlatego, że jak był młody, to go nie chcieli w jakimśtam składającym się z gejów stowarzyszeniu czy coś w ten deseń. Czy w nim był, ale cośtam. Nie pamiętam.
stary 06-01-2008, 11:18   #360
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Domyślny

Cytuj:
No tak, ale czy wtedy ktoś by się nimi interesował?
Teraz przynajmniej są ludzie, którzy staną w ich obronie. Gdyby nie te demonstracje nikt by o nich nie wiedział
A na cholerę im to zainteresowanie? Tylko po to by wyrywać sobie przywileje i zasłaniać się "poszanowaniem mniejszości".

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania