|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
|
![]() Hacki w Tibi, wynikają najczęściej z podania numeru i hasla na stronie podobnej z wyglądu do Tibi.com, ale stworzonej przez hackera-amatora. Oszust namawia noobków, żeby podali te dane, aby wstąpić do glidii. Innym sposobem są keyloggery, ale sa znacznie rzadsze i częstej atakują wycokolevelowców.
Wczoraj znalazłem kolejny sposób, przed którym bardzo łatwo się uchronić, a kilkadziesiąt noobow straciło w ten sposób konta. Otóż, aby szybciej ściągać pliki pozwolili, aby całe ich dyski mogłby być pobierane przez innych użytkowników. Wiele osób na na dysku zapamiętane haslo, więc zdobylem kilkanaście plików .txt z nimi. Jednak juz żadne nie było prawidłowe, a więc shakowanych zostało w ten sposób kilkadziesiąt kont. A WIĘC NIGDY NIE POZWALAJCIE ŚCIAGAC TAKICH PLIKOW PRZEZ EUMLE (przepraszam, za krzyk, ale do niektórych inaczej niedociera). |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Bawiłem się kiedyś w coś takiego: w 99 przypadkach na 100 ludzie robią takie pliki (np tibia.txt, tibia_acc_pass.txt) a potem się podniecają, że ktoś to pobrał.
Tak czy siak-uwaga warta zapamiętania. Nie twierdzę, że nie ma takich co by w ten sposób postać stracili.
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() ja raz tak sao robilem bearsharem i wpisalem tibia password wyskoczylo kilka plikow i niektore mialy kilka zrodel co znaczy ze kika osob ma ten plik-.-ciekawe
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Kiedyś ten problem był opisywany w CDA ale na podstawie plików GaguGadu ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() To samo tyczy się również kont e-mailowych, czy np. configów z Gadu-Gadu w których zapisane są wszystkie informacje danego użytkownika. Kiedyś próbowałem bawić się w takie "hakowanie", ale większość z tych informacji była nie prawdziwa. Udało mi się jednak wejść na 2 czy 3 konta mailowe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 03 2007
|
![]() Wieszok, też czytałem ten artykuł. To on mnie zainspirował to sprawdzenia tego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() 5 stycznia 2008r
Koleś o imieniu Riance'Br hacknol wiekszosc kont tibijskich dowod na dole jak sie przyznaje!!! 09:13 Xenco Zapir [60]: ze mi hakles posatc./.. 09:13 Riance'Bro [41]: ja? 09:14 Xenco Zapir [60]: tak! 09:14 Riance'Bro [41]: a skad to wiesz? 09:14 Xenco Zapir [60]: widze parcele podpisane na ciebie PS.Dac s*****elowi bana na 50 lat na to konto .. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bo jest to temat, który nie traci swojej ważności i pewnie wciąż są ludzie udostępniający całe swoje dyski?
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 08 2007
Stan: Niegrający
|
![]() I dobrze ze ludzie traca swoje konta przez taki glupi sposob, moze sie czegos naucza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() A potem o takich dzieciach w Faktach słyszymy... Skoczył bo stracił konto w tibii...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Ten, kto potem sprzata tego czlowieka z ziemi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie martw się.
@top: kiedyś ściągałem takie śmieci. Większość to były podróbki, ale na jedno konto prawie się wbiłem... prawie, bo było cały czas 'zablokowane na pięć minut'. Widać, nie tylko ja na to wpadłem. A gość naprawdę stracił konto przez zapisywania hasła na kompie.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przepraszam, mam pytanie. Jak wy "to" sciagacie? Chodzi poprostu o sciaganie plikow o nazwie np. tibia.txt?
Mowiliscie cos o sciaganiu danych z dysku, mozecie to bardziej opisac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Użytkownicy emule często udostępniają wszystkie pliki posiadane na kompie, wystarczy w wyszukiwaniu plików wpisać tibia.* i sprawdzamy które pliki mogą zawierać zapisane przez użytkowników hasełka ;]
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Ja tam mam passy wpisane w telefonie o czym nikt nie wie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |