|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2007
|
![]() mam prawie 15 lat. Nie gram już prawie w tibie (w te ferie zalogowałem się pierwszy raz od 5 miesięcy i to tylko po to żeby dać koledze p-set). Kiedyś byłem nałogowym graczem, szczerze mówiąc nic mi to nie dało. Straciłem najlepszych kumpli, oceny spadły karygodnie, byłem ciągle spięty, bo bałem się o moją postać. Z kompa zrobiłem fortece (antywirus, firewall, codzienne skanowanie kompa). Nie wychodziłem z domu, nie licząc drogi do szkoły i kościoła. Tak było w 4-5 klasie. W 6 klasie wziąłem się ostro za siebie. Wyszedłem z domu na dwór wyciągnąłem rower i przejechałem 5 kilometrów. Wróciłem do domu i padłem z wykończenia na wyrko. Gdy troche odpocząłem wstałem jak lunatyk i odpaliłem kompa. Szybko przypomniałem sobie, że miałem się za siebie wziąść. Pstyk i komp wyłączony, a ja próbuję się zmusić do odrobienia lekcji. Teraz już nie jest źle. Komp służy mi tylko do korzystania z przeglądarki i czasami grania przez hamachi z kumplami w CSa. Jak mnie bierze ochota zagrać w tibię to wsiadam na rower albo prubuję się wykończyć swoje mięśnie innym sposobem. Odejście od tibi pomogło mi odzyskać kumpli(przynajmniej większość) i poprawić kondycje. Tibia strasznie uzależnia. Jeśli grasz ponad 3 godziny dziennie to już jesteś uzależniony. Większość pewnie powie, że może odejść od kompa i nie grać ile chce. Jeżeli grasz w tibie kilka godz dziennie w świątek, piątek i niedziele i uważasz, że nie jesteś uzależniony, to nie graj w tibie przez tydzień. Zobaczymy czy wytrzymasz.
|
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() light-r a ty za to machasz w familiadzie
![]()
WWW.RZALIBUL.PRV.PL - macie niepowtarzalna mozliwosc wyrzalenia sie i wyrazenia swoich buluw xD Ostatnio edytowany przez ciemne dropsy - 02-02-2008 o 23:09. |
![]() |
![]() |
#23 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: Siemianowice
Stan: Na Emeryturze
|
![]() 2xup@
Ja jak pamiętam to grałem kiedyś kilka godzin dziennie teraz nowe konto to max. 1h a teraz koniec totalny ale witaj w klubie ![]() up@ To ze masz 17 lat to jest powód najwyraźniej....nadajesz się do topicu powyżej i nie odzywam się już do Ciebie bo jeszcze warna dostanę....ja tylko prawdę mówię Ostatnio edytowany przez Light-r - 02-02-2008 o 23:11. |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Ja jestem po Twojej stronie.
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
#26 |
Zbanowany
|
![]() up@
Ty to jesteś taki prowokator który chce żebym Cię bluzgał na prawo i na lewo -.-" |
![]() |
![]() |
#27 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2006
Lokacja: Zabrze
Stan: Początkujący
Imię: Leo Eloon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Equimanthorn
Świat: Nebula
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi
Imię: Szczy kawka z dżewa
Gildia: Zryw Ubocze
|
![]() To, że ci mama powiedziała, że jesteś mądry to nie znaczy, że tak jest w rzeczywistości. Możesz być co najwyżej inteligentny, ale mądry to ty chłopie nie jesteś.
Żeby ci uświadomić jak się zachowujesz dam ci taki "piłkarski" przykład. Gra sobie taka Wisła Kraków, piłkarze znają się długo, jedni się lubią inni nie - po prostu życie. Nagle się wbija jakiś koleś z okręgówki, mówi wszystkim jak mają grać, obraża się na krytykę, uważa, że jest lepszy w polu niż Maradonna a w taktyce niż Jose Murinho. Ignorowany drze trepa coraz głośniej, obraża innych (ale nigdy w życiu nie przeklnie więc sądzi, że to nie obraza). Nikt go nie lubi, ale on zamiast zmienić cokolwiek w swoim zachowaniu dalej swoje. Jednym słowem panie mądry zanim się weźmiesz za poprawianie innych spójrz lepiej na siebie.
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() 2x up, no to prawda, 13 latki musza korzystac z mozliwosci bluzgania w internecie, przeiez jakbys mnie bluzgal normalnie, to bys dostal strzal w podbrodek i juz bys w zyciu do mnie nie bluzgal
![]()
#30 |
Zbanowany
|
![]() up@
czy ja coś gadałem że choruje na to przez Tibię -.-"" @Donpeyot Przyznam że czasem jestem totalnym idiotą bo do forum nie jestem jeszcze rpzyzwyczajony(nauczcie mnie) ale skoro jestem taki idiota to czemu na forumowisko.pl jakoś inne mam zdanie he? Ostatnio edytowany przez Light-r - 02-02-2008 o 23:25. |
![]() |
![]() |
#31 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 09 2006
Lokacja: Zabrze
Stan: Początkujący
Imię: Leo Eloon
Profesja: Elite Knight
Gildia: Equimanthorn
Świat: Nebula
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() no sry, moze ja nie umiem czytac?
#33 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 01 2008
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dedixen Jon
Profesja: Rookstayer
Świat: Kyra
Poziom: 10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Wzionśćnij se słownika.
![]() |
#35 |
Zbanowany
|
![]() Wy to każdy i nietylko mój temat niszczycie i tak nic z tego jak narazie życia nie mam a wy mnie jeszcze dołujecie
|
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2006
|
![]() @Ciemne Dropsy
Czy ty masz naprawde 17 lat czy tak sobie napisales??? To, ze bluzgasz to nie oznacza ze jestes prawie dorosly. W jednym masz racje to, ze nie ma zadnej roznicy miedzy pykaniem 7godz w CS i w Tibie obie te osoby sa uzaleznione. @Light-r W tibie mozna grac tylko, ze z umiarem(3godz max) Czasami po przeczytaniu waszych "inteligentnych" postow wydaje sie ze ponad polowa ma napisany nieprawidlowy wiek
www.fasole.pl UWAGA (darmowe rzeczy min. PACC) kiedy bedziesz robil konto wpisz ze naprowadzil cie Gestmax Bede wdzieczny Ostatnio edytowany przez adammistrz - 02-02-2008 o 23:55. |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() jasne, 3h 15 minut to juz uzaleznienie, 4h tez. mozna se pykac ile sie chce o ile sie znajduje czas na wszystkie inne wazniejsze sprawy.
ps. prawie 18 mistrzu ![]()
#38 |
Now or never
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Masters of Dedaj
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
|
![]() Light-r, chodzi o to, że nie każdy użytkownik zgadza się z przesłaniem autora, podobnie jak ja teraz.
Generalnie, mało obchodzi nas to, że poznałeś jakąś fajną osóbkę, że lubisz jeździć na rowerze itp sprawy. Nie mam zamiaru Cię tutaj urazić, ale pomyśl, Czy obchodzi Cię to, że wczoraj jak wracaliśmy ze spotkania do bierzmowania poszliśmy na pizzę z trzema koleżankami? Wątpię. Cieszę się, że potrafisz się postawić w obronie swojego wieku i niemiłych rzeczy jego dotyczących. Jak już pisałem w którymś temacie, nie raz 13 latek przewyższa intelektualnie 16 letniego nieroba... @Edit Racja. Trzeba potrafić odmówić sobie czerpania przyjemności jaką jest Tibia w pewnym sytuacjach. Skoro odrobisz zadanie domowe, nauczysz się na sprawdzian i zrobisz zadany referat, to czemu masz sobie odmawiać czegoś, co sprawia Ci przyjemność?
Three days grace - Animal I have become Three days grace - Time of Dying Wstaw mi notkę Ostatnio edytowany przez Aroonia - 03-02-2008 o 00:02. |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2007
Wpisy bloga: 4
Imię: Cookly
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Ekipa Remontowa
Świat: Guardia
Poziom: 9x
![]() |
![]() Niewiem co chiałeś zdziałać tym tematem!
I jeżeli myślisz,że nie robisz błędów ort..To (n/c). Każdy poświęca swój czas inaczej... Poczytaj troche więcej tematów i postów 13-latków,a dowiesz się dlaczego mamy o nich takie zdanie! (Nie mówie tu o Wszystkich,bo znam dużo "13"z super charakterem itp.); )