![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Soru Halton
Profesja: Rookstayer
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
![]() |
![]() Jak chcesz tak realizmu to:
Podnieś mi worek 666 razy cięższy od Ciebie. Zjedz mi naraz 6 surowych ryb. Zjedz 3 udka z kością. Wypij błoto a nic Ci nie będzie. =) Podnieś mi na linkę szczura/węża/demona [polecam to ostatnie, zwłaszcza w realu]. Wsadź do zwykłego worka 27 zbroi, 33 miecze i 14 toporów. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Gaalaaanaa ;d
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Warszawa
Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 25+
Skille: 60+/50+
Poziom mag.: 10
|
![]() Ludzie wy nie rozumiecie że to jest GRA!!??
![]() Gre porównujecie z realem... ![]() Jeśli wam się nie podoba to poprostu nie grajcie,proste?? Mi tam się wszystko podoba ![]() PAMIĘTAJCIE TIBIA TO GRA A NIE ŻYCIE!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Exotyczny
Data dołączenia: 20 04 2005
Imię: Exorim
Profesja: Elite Knight
Świat: Celesta
Poziom: 227
Skille: 105/105
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
Serpent sword jest zaczarowany żywiołem ziemi... A tak w ogóle to się nad takimi rzeczami nie zastanawiaj, jak już lubisz takie rzeczy to obczajaj jakieś ciekawe rpgi ale nie tibię ;S Tak czy siak najważniejsze są umiejętności nie?xD |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2006
Imię: zelia jumux
Profesja: Master Sorcerer
Świat: solera
Poziom: 67
Poziom mag.: 60
|
![]() nawet łyżeczką można zabić
![]() "czy takie eq jest dobre na xx lvl??" |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2004
![]() |
![]() Zgadzam się z autorem w 100%, doprze, że przynajmniej zmienili wygląd rotwormów, bo te stare nie były realistyczne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
Lokacja: W domu...
Imię: Kin Yuki
Profesja: Elder Druid
Gildia: Immortales
Świat: Refugia
|
![]() @up
Taaa.... a smoki są realistyczne. Chodzisz z kumplami po szkole/pracy bić draga w pobliskim lesie? Bardzo realistyczne są też orcki i minotary. Niedaleko mojego domu jest ogromny zamek z Minotaurami. Jak nie mam co robić w niedzielne popołudnie to ubieram się w zbroje i lecę pobić minosy... Gdyby tibia była realistyczna, to kto by chciał w to grać? W tibi jest tak dużo realistycznych rzeczy, jak 40 mb łącz w Polsce. Jedyne co mnie ciekawi, to katana ![]() ![]() No ale możemy trochę pogadać, zawsze jakieś urozmaicenie ![]() - Widzieliście kiedyś żeby statek przepłyną w 1s, każdą odległość, nie ważne czy ma 100 pixeli czy 10000000 pixeli. - Dacie rade wsadzić do 1 plecaka, 20 następnych, a do każdego z nich po 20 następnych, a do każdego plecaka potem po 20 następnych? - Nie ważne jakie by co było duże, w plecaku zawsze zajmuje tyle samo miejsca. Czy to pierścień czy dwuręczny topór. - Najciekawsze to jest że możemy przesunąć każdy ciężar, ba! Możemy go wyciągnąć na linie. I czy to będzie coś okrągłego, czy kwadratowego.... Można by tak w nieskończoność wymieniać, w końcu w tibi jest magia ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Kin_Yuki - 09-02-2008 o 10:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
ale jaki sens ma się czepianie tego co jest realistyczne w RPG.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Ziemia/Polska/Bydgoszcz
Stan: Niegrający
Profesja: Royal Paladin
Świat: Galana
|
![]() LIzard coś tam jest dość realną bronią. W czasie chyba 1 wojny światowej polacy biegali z kosami. Serpent sword naprawde cienżki do wyobrażewnie w realności ale spike nie.
(\_/) (O.o) (> <) To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!! 100% tego forum to ludzie. Jeżeli nie należysz do tych 0 % nie wklejaj tego podpisu. Powybijam ci wszystkie oczy kijem, a jak zabraknie ci oczu dokleje ci nowe kropelką. A mój kij przewędruje twoją źrenice w akompaniamencie krzyku "This is Sparta"!!!!!!!!!! Ostatnio edytowany przez Monsword - 16-02-2008 o 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
|
![]() Słownik też jest ciężki... może ci się jednak przydać....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() ta? to powiedz mi jak wyglada realistyczny rotworm. Jakies zdjecia? Może masz kumpla rotworma? Do kosciola w niedziele z nim popylasz.
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2006
Lokacja: Tomaszów Mazowiecki
![]() |
![]() @ Avallach
Owned xD Co do tematu to jak czytałem posty to tak się śmiałem, że starsza spytała czy czegoś czasem nie przyćpałem lol ![]() Nie wiem o co Wam chodzi z g armem .. Może i złoto jest kruche, ale nie aż tak, weź mamy pierścionek i walnij siekierą .. ciekawe czy pęknie (nigdy nie próbowałem, ale wydaje mi się, że nie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Avallach:
Chodzi o czerwa (jak to się odmienia?), czerw to taki robaczek : ) G armor: zbroja nie jest ze złota ale złotem pokryta, zlitujcie się ludzie. Skull Staff: czaska jak widać się świeci, jest ''zaklęta'' i dlatego bije mocniej Miecze piłkowe: potrzeba troche wiedzy aby załapać że miecze były tworzone aby zadawać ból? Miecz-piłka zadawał niesamowity ból a zarazem niektóre rzeczy ciął lepiej niż zwykły. Templar Scytheblade: ten miecz trzym się wzdłuż ręki (tj ostrze do przodu), prawie jak w xmanach : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja bym powiedział, że jak BloodRayne. ;p
![]() |
#36 |
Born to Ban
Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: inny wymiar
Wpisy bloga: 7
Imię: Dwimeron de'qel
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Poziom: 88
Skille: 87/62
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() W dziejach gier komputerowych nie widziałem żadnej, która by prawidłowo używała broni którą włada - wliczając w to styl, sposób walki a przede wszystkim fizykę. Nie mówię tu o ograniczeniach fizycznych. Niech będzie, że przeciętny rycerz jest wstanie pół dnia machać mieczem dwuręcznym (20kg stali), łucznik wystrzelać 1000 pocisków pod rząd (gdzie po 10 nie byłby wstanie naciągnąć ponownie łuku), kusznik strzelać z swojej broni co 2 sekundy (przeładowanie ciężkiej kuszy to robota na minutę, nawet z korbą).
Z tego wszystkiego fantazja twórców gier RPG dotycząca wyglądu broni jest najmniej dziwna. P.S Miałem okazję potrzymać coś w rodzaju Templar Scytheblade w rękach i powiem, że to fantastyczna broń kontaktowa...póki człowiek myśli co robi. Własnym mieczem ciężko zrobić sobie krzywdę przez nieuwagę, ale tym wynalazkiem tak.
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2007
Imię: Namenq
Profesja: Druid
Gildia: Extreme Poland
Świat: Luminera
Poziom: 26
Skille: 0/24
Poziom mag.: 25
![]() |
![]() Wracam do rotów. Widzieliście wy kiedys takie gówno nito chodzi ni pełza... Albo np slime przecierz jak szlam może żyć?? Albo jak go zabić jeśli już żyje?
Ale tibia to tylko gra wiec więcej przykładów dawac niebęde( a mam ich sporo) A bronie jak bronie jedne dla jaj robione, a inne to przykłady z reala ![]()
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2007
|
![]() hehe zabawne jest to jak szukacie w grze mmorpg rzeczy z reala jeżeli ktos chce choc troche poczuć sie jak w tibi zapraszam wsiąść w wehikuł czasu i przenieść sie do średniowiecza
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez K0wal - 15-02-2008 o 20:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 05 2007
Poziom: 95+
Skille: 80/75
Poziom mag.: 7
|
![]() a widziales kiedys maga w kolczudze co walił z magicznych run i oddawał kase do banku? a potem wkladal kostiuma i szedl na kompielisko?
Albo znajdz plecak w ktorym jest miejsca na 25 przedmiotów xD
Ostatnio edytowany przez Avallach - 15-02-2008 o 21:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 02 2008
Lokacja: Gdańsk
Imię: Iron Epee
Profesja: Knight
Świat: Secura
|
![]() Przyczepie sie golden armor. http://tibia.pl/item/Golden%20Armor
jest tam napisane: Opis własny przedmiotu: It's an enchanted armor Legenda: Te zbroje były umagiczniane przez kapłanki Banora aby chroniły ich mistrzów. |
![]() |
![]() |