|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2008
Lokacja: MalawaCity/Podkarpacie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kuva of Sorck
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Świat: Iridia/Thais
Poziom: 14
Poziom mag.: 5
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Termin "wastować na szybki exp" oznacza iż wydajesz pieniądze (bez przewidywanego zysku) po to żeby szybko zdobywać doświadczenie na mocnych potworach. Zużywasz wtedy dość sporo mana potion żeby szybk zabić potwora (zazwyczaj 400exp +).
Nie grałem specjalnie dużo druidem, więc nie chcę cię wprowadzać w błąd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Rozbuduje trochę moją wypowiedź
Druidem(pacc) +masz ice wave +masz visy +masz rod bijący od lodu na 33 lvl co daje ladne combo z ice hmm albo z ice vawe +masz ice hmm na których zdobywasz kasę(nie rób innych runek). +Wbijasz m lvl stojąc bezpiecznie w mieście i robiąc runki. +Wbijasz m lvl lecząc inne postacie(zazwyczaj dają ci one kilka bp mana potionów abyś je leczył exura sio) -mało życia więc na małych levelach ratujesz sie czarem utamo vita tracąc przy tym mana fluidy -/+aby expić wydajnie walisz z visów co wymaga abyś częściej używał mana potionów - jeśli nie masz jakiegoś zaplecza finansowego to czary na małym lvl będą dość naciągały budżet - prawdziwe eq(b robe,b legs,jakiś buty arm 2,hat of the mad,vampire/demon shield (polecam vampirke bo o wiele tańsza))zyskujesz od 28 lvl(ehh te robienie ice hmm) -jak cię potworki otoczą masz małe szanse wyjścia z tego cało Waste-oznacza straty wastowanie- tracenie Chodzi mi tu o szybki exp na lepszych potworkach które bijesz za pomocą różdżki + ice wave lub jakieś visy.
![]() Ostatnio edytowany przez Levi - 24-02-2008 o 19:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 01 2008
|
![]() Czy wszyscy są już jedynie za drutem?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2007
Lokacja: Niedaleko :)
Stan: Na Emeryturze
Imię: Shadow Midnight [*]
|
![]() Z całą pewnaścią Druid..
1.Rody...Kazdy z nich jest swietny..Ostatni ma zasieg z 4 kratek,u sorca WOI ma tylko 1 i wszystko trzeba na 'klate brac' ![]() 2.Druidzi sa poszukiwani na rózne wspolne hunty - dl'e,hydry itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 04 2007
Lokacja: Premia ROx :)
Imię: Divine Cactus
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Premia 4ever
Świat: Premia
Poziom: 200
Skille: 113/85
Poziom mag.: 24
|
![]() Cytuj:
Od kiedy Hailstorm Rod ma zasięg 4 sqm , a WOI 1 sqm ![]() Co do wyboru to obie profesje różnią się tym , że Druid jest częściej zabierany na hunty (leczenie) ale w końcu to sorc ma Energy Wave , co na wyższych lvl jest bardzo przydatne ( np. czyszczenie POI ) . Jeżeli chcesz grać do 60lvl i skończyć to wybierz Druida , jak będziesz grał do 100lvl+ to weź sorca ![]() Ja osobiście wybrałem Sorcera i nie żałuję ![]() ![]() ![]() Edit Down @ Lepiej zrobić SD i expić z nimi na DL w ankh jak masz pacc ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Rooo - 26-02-2008 o 21:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2008
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
|
![]() Zgadzam się z powyższą wypowiedzią tylko że drutem można też pograć dużo na wyższych lvl.
Możesz też zrobić sorka od 45 lvl będziesz bił ładne pieniądze i m lvl ![]() Runy sd są poszukiwane dość bardzo ![]()
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 01 2008
|
![]() Czyli, żeby nie było waste to sroca brać?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Bez obrazy, ale niektóre teksty są żałosne.
Druid jest profesją, która jest mocna, lecz po grudniowym "ulepszeniu" gry nastąpił wielki nalot druidów, bo teraz wszyscy grają tą profesją, więc podawanie argumentu, że jest poszukiwany na hunty teraz jest żadnym argumentem. Dostali sporo nowych czarów runicznych jak i normalnych, ale to i tak nie wychyla go przed maga. Mag ma lepsze czary i lepsze runy uważam, że to on dalej wiedzie prym w magicznych profesjach. "Każda rózga ma 3 kratki zasięgu" << gdy to przeczytałem prawie z krzesła spadłem. Różdżki są od tibii 7.6, a dalej ludzie nie wiedzą, że: Rody Druida: Snakebite Rod - 4 nie jestem pewny Moonlight Rod - 3 kratki Necrotic Rod - 3 kratki Terra Rod - 3 kratki Hailstrom Rod - 4 kratki zasięgu Wandy Maga: Wand of Vortex - 3 kratki Wand of Dragonbreath - 4 kratki Wand of Decay - 2 kratki Wand of Cosmic Energy - 3 kratki Wand of Inferno - 2 kratki To tyle cyas.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2006
Profesja: Knight
Świat: Elysia
Poziom: 51
Skille: 79/78
Poziom mag.: 5
|
![]() @up:
Kolejny gość, który myśli, że pozjadał wszystkie rozumy. Ja też spadłem z krzesła, czytając twoje brednie. I to ty jesteś żałosny ("bez obrazy" -_-) Tak, każdy wand i rod ma 3 kratki zasięgu. Jest tak od czasu ostatniego update. Więc następnym razem zanim wprowadzisz kogoś w błąd, pomyśl i upewnij się, czy masz rację. Bo nie warto się kompromitować. @topic: Porównaj sobie: http://wiki.hunted.pl/wiki/Druid http://wiki.hunted.pl/wiki/Sorcerer Co do pieniędzy, jest różnie, to zależy od lvla. Na przykład: na 33+ lvl dobry druid może bardzo efektywnie polować na dragi. Zawdzięcza to wspaniałemu trio: Hailstorm rod + Ice wave (lub dla PACC Ice strike) + Icicle (które na PACCu wytwarza sobie sam). Może również zarabiać sporo kasy chodząc na hunty jako "sioher". Druid swoje najbardziej opłacalne runy (Icicle) dostaje wcześniej niż sorc (SD), ale zarabia na nich mniej. Obie profesje na wyskoich lvlach mogą zarabiać czyszcząc questy etc. swoimi czarami obszarowymi. |
![]() |
![]() |