|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Do gg zostaw starego kompa ![]() Swoją drogą ja niestety nie mam konsoli, bo w sumie nie potrzebuję. No fajnie jest pograć w jakiegoś tam Tekkena, no ale ja głównie gram w FS2004, lub jakieś strategie jak Capitalism. A na konsoli to raczej nie da rady ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: Za górami, za lasami....
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
|
![]() Na X'ie byłoby to możliwe
![]()
![]() |
#43 | |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Cytuj:
Skoro EXIT działa to wiesz, gdzie trzeba umieścić kod odpowiedzialny za dany przycisk. Teraz przejdź w to samo miejsce dla przycisku SHOW (podejrzewam, że będzie to jakaś procedura onClick lub coś w tym stylu). Spróbuj tam wpisać coś takiego: (nazwa labela - powinno dać się odczytać z inspektora obiektów pod hasłem Name).Caption = 'Text jaki chcesz aby się pojawił'; czyli na przykład: Kod:
Label1.Caption = 'Text'; Kod:
Label1.Caption = '';
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~ Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji. Ostatnio edytowany przez Rothes - 25-02-2008 o 16:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Hamilton
|
![]() Cytuj:
To co wypisałem w Exit : Kod:
Public Class Domelus Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click '1 Create a variable to hold users reply Dim reply As Integer '2 ask the user if they want to quit reply = MsgBox("Do you want to Quit?", vbYesNo, "Quit") '3 if the user selects yes to quit then If reply = vbYes Then '4 exit End '5 end if End If End Sub Kod:
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles cmdShow.Click lblDisplay.Text = "Hello" End Sub Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click lblDisplay.Text = "" End Sub End Class Dzięki , już zaczynam łapać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() A więc tak, mam komputer taki :
-ATI Radeon X1200 Series -AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ -Ram 2x 1gb i zastanawiam się czy nie zamienić karty graficznej na lepszą...doradźcie coś ; ]
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() No cóż , mam działający program teraz ( Jeśli nie wiesz o co chodzi to przeczytaj moje ostatnie 2 posty ) ale jak go zapisać jako exe
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Potrzebuję programu, który będzie klikał przycisk z klawiatury (np: A,C) co każdą sekundę, lub 2 razy na sekundę. Szukałem takiego programu na internecie, niestety go nie znalazłem, więc postanowiłem napisać taki w C++ (Najlepiej w Devie, bo to środowisko jest mi znane). Jednak jest pewien problem, znam tylko podstawy C++, tak więc, czy ktoś mógłby mi w tym pomóc? Podać np: komendy na wciskanie przycisku co sek. itd. Proszę o pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Cytuj:
Tasker: http://www.softpedia.com/get/Securit...g/Tasker.shtml (oficjalna strona leży) AutoIt: http://www.autoitscript.com/autoit3/
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2007
|
![]() Dziękuje Rothes
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() Eee, nie wiem dokładnie o czym mówisz, ale jeśli chodzi o utworzenie pliku wykonywalnego, gdy masz już kod w programie to zwykle nazywa się to kompilacją. Poszukaj. ;p
A tak na marginesie.... umrzyj. Ostatnio edytowany przez zoliax - 26-02-2008 o 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zbanowany
|
![]() Witam,
Słuchajcie, na zajęcia z maty dostałem zadanie żeby stworzyć system szyfrowania. Muszę wszystko poukładać, stworzyć konkretne działania kodujące. Jeśli jest ktoś tu, kto mógłby przekształcić wszystko co mu podam w program (jako tako wyzwanie jest niezłe), który wszystko przerobiłby jak należy - proszę o info. System ma działać podobnie do Enigmy. Są słupki literowe. Każdej literze jest przydzielona cyfra, która zależy od tego, który jest obecnie dzień roku, a mianowicie: Jest np. 104 dzień roku. W przypadku wystąpienia zera w owej liczbie, zamieniane jest ono na cyfrę znajdującą się o jedno miejsce w prawo (lub lewo, jeśli cyfra jest ostatnią w liczbie). Czyli 104 dzień roku będzie oznaczał liczbę 144. Teraz mnożymy pierwsze 2 cyfry i dzielimy przez ostatnią (jeśli owa jest). Wychodzi (1*4):4, czyli 10. Więc zaczynamy liczyć od liczby 10. W przypadku 1-9 stycznia, cyfry zostają takie jakie są. Następnie, każda kolejna litera będzie zależała od poprzedniej. Zakodujmy np. ABC. Poniżej zamieszczam jakieś łatwe słupki. Cyfry przy literach będą zależały od konkretnego ustawienia na dany dzień roku. Oczywiście ja już ułatwię sprawę i niech cyfry będą losowe, nie powtarzające się i stałe. Dziś jest 26 lutego, który jest 57 dniem roku. 5*7=35. Odliczamy od A (kodujemy ABC) i dodajemy 35 liter, więc zaczynamy kodowanie od K. Do K jest przypisana cyfra 6, więc idziemy w dół o 6 liter. Wychodzi R. A = R. B daje L, do którego jest przypisana cyfra 8. Liczymy 8 w dół i mamy U. AB - RU. Teraz C. Mamy M, któremu przyporządkowaliśmy 21, więc idziemy o 21 w dół. Dostajemy P. Więc kod w dniu dzisiejszym dla ABC to RUP. Jutro będzie już inny. A A 3 B B 7 C C 4 D D 5 E E 1 F F 9 G G 11 H H 12 I I 15 J J 2 K K 6 L L 8 M M 21 N N 10 O O 13 P P 14 R R 19 S S 20 T T 18 U U 17 W W 14 X X 22 Y Y 23 Z Z 25 No i to jest właśnie mój pomysł. Jeśli ktoś miałby chwilkę, mógłby pomóc i co najważniejsze - wie jak to "zrobić", to byłbym wdzięczny za pomoc xP. Program opierałby się na podstawowych i umownych działaniach matematycznych, ale jest ich dość dużo, więc nie wiem jak mi to wyjdzie. Oczywiście mogę pokazać ten sposób "na sucho", ale jakby był programik, to wykładowca byłby zadowolony. Z góry wielkie dzięki. Ostatnio edytowany przez Korektor - 26-02-2008 o 18:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Jakby. Po dobrym podkręceniu(zwiększeniu taktowania procesora graficznego) można zwiększyć moc nieraz o 20%. W skrócie: możesz mieć mocniejszą kartę za friko. Ważne jest wtedy chłodzenie na karcie, a podanej przeze mnie jest bardzo dobre. Jeśli jednak cię to nie interesuje i lubisz błogą ciszę, to weź kartę z chłodzeniem pasywnym(nie przez wiatrak, a... kaloryferek?).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |