![]() |
#5181 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Shalyo Call
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Cruel Hunters
Świat: Menera
Poziom: 71
Skille: 80
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Menera RoX
![]() Polska Elita Menery Łączcie się ![]()
|
![]() |
#5182 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 06 2004
|
![]() nie powinniście pomagać ani hillzenowi ani furiusowi, obaj maja nowych ownerów, poza tym ude spokojnie by zblokował i loot był by wasz ;p pozdro, szkoda tylko tych deadów.
![]() |
#5183 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2008
Stan: Niegrający
Imię: Huragan Blade
Profesja: Elite Knight
Poziom: 194
Skille: 95/92
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
Dam przykład: masz ostanie 140k na koncie kumpel z gildi z którym mało huncisz, gadasz, słowem mało znasz itd. pada i nie ma wcale kasy, prosi o pomoc (bidny ed heheheh) czy dasz mu te 100k? na AOL i Blessy? czy później pomożesz mu odbić się z gotówką organizując wspólne hunty dla zarobku i starcisz na to tydzień, nie poświęcając uwagi biciu np expa i szaleńczej pogoni na lvlem? (tzw. bezintersowna pomoc) Nie jest sztuką zapewniam pomóc najlepszemu kumplowi, sczególnie jeśli Cie na to stać. Teraz druga strona medalu (przykład) Czy ty wiedząc że kumple z gildi zawsze Ci będą bezinterownie pomagać i będą Cie wspierac w trudnych momentach potrafisz nie naduzywać tej sytuacji? Te przykłady sa ofkoz metaforyczne, ale obrazują w sposób dosadny na czym powinno bazowac istnienie takiej gildi. Szacunek do ludzi wewnątrz gildi i chęc niesienia pomocy (chciażby poprzez podtrzymującą na duchu rozmowe w złych chwilach tak w grze jak i w rl) jest równie wazny jak stosunek do ludzi spoza gildi. Czyli tak zwane dbanie o reputacje, zero wzywisk, niekulturalnych zachowań na respach (nawet jeśli Ci ktos pierwszy dopiecze) itp. Jednym słowem indywidualizm stale trzebe trzymac pod kontrolą. Takie zachowanie się opłaca, zareczam nie ma innej drogi do budowy trwalego koleżeństwa i dobrej współpracy. Członkostwo w gildi wymaga stałych osobistych poświęceń dla jej dobra i jej istnienia. Jesteście na to gotowi? tak uważacie? tego chcecie? Ok. Zróbice sobie jedno ćwiczenie, które wam zobrazuje wasz stopień determinacji i chęci. Poprostu tak z głupia frant zacznijcie rozmawiać z kims kogo nie lubicie najbardziej w Tibi z kimś z kim często sie kłocicie lub kto was kiedys obraził/znieważył a jeszcze lepiej z kimś kogo wy tak potraktowaliście, spróbujcie naprawić wasze stosunki i je utrzymać. To wam da odpowiedź czy jesteście rzeczywiście gotowi się zjednoczyć pod jednym sztandarem (ale to kurde balans patetycznie zabrzmiało hehe) i zbudowac wiodącą siłe na Menerze. Ja osobiście kiedys juz się sparzyłem na takim pomyśle, niezupełnie dostałem to o czym marzyłem. Kierowałem się hurra optymizmem i gorzko później tego żalowałem. Teraz jestem mądrzejszy o te doświadczenia i nie będzie wam mnie łatwo przekonać do tego pomysłu, aczkolwiek jestem na niego nadal otwarty i to mi sie marzy. Dyskutujcie o waszych oczekiwaniach, pomysłach itp. będziemy się temu przyglądać z uwagą i podejmowac rozmowe na ten temat na 100%. P.S: Może to byc Gotti (bo do tego własnie została powołana) lub inna istniejąca juz polska gildia, może to być zupełnie nowa gldia, to na serio jest IMHO obojetne, jesli główne założenia będą utrzymane i będzie to funkcjonowało w sposób który opisałem. P.S 2: IMHO nie jest dobrym pomysłem tworzenie gildi dla np samych 100+lvli, dlatego że mniejsze lvle w gildi dają poczucie swieżości. Ich przynależnośc do gildi daje wyższym lvlom poczucie spełnienia w grze, jak również racjonalne spojrzenie na wiele spraw dotyczących zycia codziennego w Tibi. I co najwazniejsze pomaga high lvlom utrzymac dystans do samych siebie w myśl zasady "nie zapomni wół jak cielęciem był" Sprowokowaliście mnie sami do takiego długiego posta to macie za swoje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5184 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2007
Imię: Shalyo Call
Poziom: 71
Skille: 80
Poziom mag.: 16
![]() |
![]()
![]() |
#5185 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Stan: Zbanowany
Imię: Vademekium
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 150
Poziom mag.: 74
|
![]() Gz all up... <nie chcacy post...> delete plx
I'm waiting for you... Ostatnio edytowany przez Vadem - 25-02-2008 o 22:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5186 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2007
Lokacja: World of dreams and mysteries.
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ehh no cóż pomysł ude~ miałeś dobry ,czas pokaże co wam sie uda zdołac. Ostatnio edytowany przez Maamba - 25-02-2008 o 22:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5187 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Rax, nie mieliśmy zamiaru im pomagać, dałbym radę go bloknąć, tylko całą Menerę dopadł freez ;/
@A teraz tam ogólnie: Właśnie to mi nasunęło pomysł na nową gildię - team, polski team, który bez udziału brów dałby sobie spokojnie radę z bossem pokroju Orshabaala (A kto wie, może nawet Morgarotha?). Skłoniła mnie do tego potrzeba uwolnienia się od hegemonii Brazoli, bo niby dlaczego to my niemielibyśmy stanowić głównej siły Menery? Dość już stania w cieniu i przyglądania się temu wszystkiemu z drugiego planu. @Huragan, jak mogłeś zauważyć, od kilku dni staram się polepszać stosunki z ludźmi, z którymi nie żyłem najlepiej. Najlepiej, żeby była to nowa nazwa, bo Gotti może się niektórym źle kojarzyć, a ja mam na celu stworzenie gildii, która zostawi przeszłość w tyle, spróbujmy zacząć wszystko od początku! ![]() Takie rzeczy już się na innych serwerach udawały - Children of Chaos z Refugii, Ruthless z Harmonii, Seek and Destroy z Tenebry itp, itd... =] Nie mówię, że będzie łatwo, ale nie mówię też, że to niemożliwe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5188 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 09 2007
Lokacja: Bielsko-Biala
Imię: Unreal Paco
Gildia: Soul Brothers
Poziom: 97
Skille: 84/81
Poziom mag.: 7
|
![]() Popieram Was w tym. Stworzenie gildii w ktorej bedzie panowal lad i wzajemna pomoc nie jest glupim pomyslem. Mnie osobiscie Br tez wkurzaja, pokazmy im ze nie jestesmy gorsi i potrafimy wspolpracowac. Jednak aby robic jakies kroki w tej sprawie musi sie polepszyc sytuacja na Menerze - chodzi i o wieczne kicki i freezy. DOBIJAJA MNIE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5189 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2006
Imię: Brynio Axeman
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5190 |
Użytkownik Forum
|
![]() Krok po kroczku, odrabianie zaczęte
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Udenix - 26-02-2008 o 08:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5191 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 09 2006
Lokacja: -
Stan: Na Emeryturze
Imię: Niran Saia
Profesja: Elder Druid
Gildia: -
Poziom: 102
Poziom mag.: 65
![]() |
![]() Co do wątku głównej polskiej guild, trzeba się zastanowić czy to nie będzie to samo co próbowano już kiedyś z Gotti...
Nowa guild, na pewno będzie wywoływać kontrowersje... Jeśli będzie tak jak Hurek pisał, nie brać tylko h-lvli ale też "medium lvle" guild musiała by liczyć ok. 80 osób, bowiem każdy chciałby w niej być, a tu chodzi o zgranie, co było by ciężkie do osiągnięcia przy takiej ilości osób. Osobiście popieram przedsięwzięcie... ...i jeśli się uda coś takiego zorganizować, jestem pewny, że będzie to największa siła na Menerze.! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5192 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2007
Poziom: 110
|
![]() Nie tylko my wzieliśmy się za "zjednoczenie" Menery :
Kod HTML:
http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds&page=view&GuildName=Blue+Blood |
![]() |
![]() |
![]() |
#5193 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2007
|
![]() Zgadzam sie z Hurkiem. Podstawą jest zgranie sie i pomoc potrzebujacym. Mysle ze mimo wszystko uda sie stworzyc taka gildie na jaka Menera zasluguje
![]() BTW. br's tworza super hiper gildie ![]() ![]()
![]() |
#5194 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2008
Imię: Huragan Blade
Poziom: 194
Skille: 95/92
Poziom mag.: 9
|
![]() Cytuj:
Br tworza super-hiper tzn chcą taka swtorzyć ale nie tylko dla br, chcą tam wszystkie narodowości, ale imho to sie nie uda, chyba że się all zaczna uczyć Eseperanto ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5195 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2008
Lokacja: KrK
Imię: Pablos Angel
Gildia: Pirates of Menera
Poziom: 257
Skille: 109/92
Poziom mag.: 29
|
![]() Moze najpierw Zrobic Ankiete kto bylby gotow do poswiecenia sie, i zrobic liste osob ktore by dolaczyly do gildi i ktore sa wstanie sie poswiecic dla gildi i zjednoczyc all Polakow. Pozdro
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5196 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2007
Lokacja: Gdynia
Imię: Esire
Gildia: Time To Die/Dashers
Świat: Menera/Olympa
Poziom: 225
![]() |
![]() śmiać mi się chce, jak to czytam.
![]()
Ostatnio edytowany przez Sysiaaa - 26-02-2008 o 13:57. Powód: nic nie dzieje się przypadkiem. *.* |
![]() |
![]() |
![]() |
#5197 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2007
Poziom: 110
|
![]() Zacytuje słowa pewnego mądrego człowieka, który nie chce się ujawnić:
"Wizja PoI teraz: Udenix Knight: kurwa zajebales mi hammer of warth Bahzel: fast hand Huragan Blade: masz kurwa pecha Vademekium: kurwa wy*******acie z tad Pablos Angel: kurwa znowu zaczynacie zjeby? Omnadernuss: chuj daje loga" Tragiczne, prawdziwe i smieszne... Trzeba się połaczyć żeby to wyglądało tak: You have found pair of soft boots. Przemyślcie i działajcie. @Edit Automatycznie zakropkowało mi "wy*******acie", ale "kurwa" już nie... Ostatnio edytowany przez Nervouse - 26-02-2008 o 14:59. Powód: Uratuj KrOpKa |
![]() |
![]() |
![]() |
#5199 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2006
Lokacja: Jaslo
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Gotti,Cruel Hunters
![]() |
![]() Cytuj:
Myślę Że Taka Gildia Była by dobrym rozwiązaniem... i nie tylko ja tak uważam,ale myśle ze wszcyc którzy komentuja byc moze odwiedzaja to forum myslą tak samo. Całe Dotychczasowe gotti uwaza tak samo jak ude, nawet kilka razy proponowali mi zebym zrobil taka Gildie (ale ja to pierdole juz raz mi nie wyszlo ![]() A do kwesti lvl to także zgodze sie z Hurkiem, że nie chodzi o to jaki kto ma lvl ale o to zebysmy byli zgrani i tak jak to powiedzial UDE stworzyli team który potrafil by sam bez pomocy zadnych brazol pokonac chocby takiego Orsha. Jak to ktos kiedys powiedzial "Nie ważne jaki masz lvl, wazne sa wieży miedzy nami jakie nas łaczą i rozdzielają" Więc ja jestem za jak najbardziej ale czy reszta POL wykaże tyle samo skuchy i odwagi zeby zrealizowac plan ude?? P.S 1 Zeby niebylo ze bez zdjęcia. ![]() P.S 2 Proponuje zrobic na menerze Dzien Bez kłótni tzn. Ze w tym dniu kazdy z kazdym by sie jesli nawet nie pogodzic to sprubowac sie pogodzic. To by byl taki 1szy krok do stworzenia Nowej Gildii. Pozdrawiam i przepraszam za obszernego posta Omna ![]()
![]() |
![]() |
#5200 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2007
Lokacja: Wodzisław Śląski
Imię: Arrulus Knight
Poziom: 225
|