|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#62 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja wam radzę, młodym programistom, najpierw zabawę z flashem i action scryptem. Potrafi naprawde dać w kość, jest dość rozwinięty, a nawet łatwo opanować podstawy. Zrobienie głupiego, najprostszego arkanoida daje tak kurewską frajdę ^^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Guest
|
![]() To już zależy od tego co chcesz robić. Ja do dzisiaj flasha nie dotknąłem, a jakoś mam satysfakcje z małych programików, które pisze :->. W sumie to sam język ma małe znaczenie, bo to tylko narzędzie w ręku programisty, ale na pewno jakoś ukierunkowuje. Fajnie byłoby najpierw zapoznać się z takimi podstawowymi pojęciami jak kompilacja, zmienna, tablica czy pętla.
|
![]() |
![]() |
#64 |
Użytkownik Forum
|
![]() Potrzebuję Waszej rady. Zamierzam uczyć się jednego z języków, jednak nie wiem czy lepiej kupić jakąś książkę z c++ czy delphi. Wiele razy słyszałem, ze lepiej zaczynać od object pascala. Co polecacie ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Redaktor
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Guest
|
![]() Jeśli chce sie nauczyć programowania - C++.
Jeśli chce układać klocki - Delphi. |
![]() |
![]() |
#70 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2007
Lokacja: Jedzie pociąg z daleka
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Mam pytanie od mojego kolegi . Chce on zostać informatykiem , ma 17 lat już się od 2 lat tym na prawdę interesuje , pisze programy w C++ , umie podstawy Javy itp i chce tak jak już mówiłem wiązać z tym przyszłość , jednakże po przeczytaniu tego artykułu trochę zwątpił
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74896,2973501.html Jakby ktoś czytał ,to proszę czytać do końca , bo są 2 strony . Wyraźnie w artykule jest napisane , że informatyk powinien ogarniać w BARDZO DUŻYM STOPNIU matematykę , w mniejszym fizykę , nie mówiąc już o umyśle ścisłym i umiejętności myślenia logicznie i abstrakcyjnie , to już pomińmy . On jest bardziej humanistą niż człowiekiem który preferuje przedmioty ścisłe, czyli raczej nie będzie mógł się od odnaleść , bo wszędzie na uniwersytetach itp będzie więcej matmy itp ? Tak ? ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2007
Lokacja: Wesoły i kolorowy świat Microsoftu
Stan: Niegrający
Profesja: Sorcerer
|
![]() Mam pytanie czysto do ściągania
Ściągnąłem znanego w USA klienta do ściągania gier i innych dupereli-UseNeXT Chciałbym się dowiedzieć jak go używać bo piszę że mam zrobić full konto(a to trail jest)i mogę ściągać I jak zwiększyć speeda ściągania przez torrenta albo co innego?
![]() |
#72 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Smoly - tak.
![]() |
#73 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2007
Lokacja: Jedzie pociąg z daleka
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Aha czyli już dla niego jest zonk .. Szkoda , bo nawet nieźle mu to wychodziło , pisanie c++ , stawianie www itp .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() mowiac obrazowo: jesli jest slaby z matematyki to na starcie kazdego kierunku studiow pochodnego informatyki ( infa stosowana/ elektra/ telekomunikacja ) przezuja go i wypluja.
![]() |
#75 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2006
Imię: Olgys Survia
Profesja: Paladin
Świat: Aurea
|
![]() A na studiach jest jakiś kierunek albo specjalizacja "webmaster" ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Programista
|
![]() Na PWR masz Informatyka i Zarządzanie :>
Ja osobiście preferuję php, choć c++ liznołem na potrzeby połączenia c++ <--> php. Umiem w sumie tylko winApi i winSockets... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2007
Imię: Haer Isaac
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 64
Poziom mag.: 50
|
![]() @ Autor Tematu.
Też lubię te gry, symulatory lotnicze ![]() ![]() Dużo filmików oglądałem o tych grach. Zobacz sobie na to http://youtube.com/watch?v=3-0z4K5I67c |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 02 2008
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room
Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
|
![]() @up
wejdz w opcje soldat> nastepnie w zakladke " wiecej " to odznacz "kompatybilnosc wideo. jesli nie bedzie dzialao to sciagnij najnowsza wersje soldata, lub go przeinstaluj a w ostatecznosci wejdz na strone www.soldat.eu.org i tam zapytaj na forum |
![]() |
![]() |