|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Rabka-Zdrój
![]() |
![]() Bardzo ważne jest abyś rozbudowywał bazę i zdobywał inne metal spoty które są dalej od twojej bazy! BEZ TEGO JESTEŚ ZGUBIONY, a co najlepsze, w modie Balanced Annihilation, jeden maker zużywa 60 energii, a jeden zaawansowany solar collector tworzy 75, a zwykły 20. Więc jeden maker na 3 zwykłe lub jeden zaawansowany. A, no i jak zbudujesz fabrykę poziomu drugiego, to musisz wszystkie te od wydobywania metalu poulepszać (Tylko w BA!!) Bo wtedy są kilka razy bardziej skuteczne.
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Małe pytanie:
Da się z kimś pograć? Mam na myśli, na oko, jak wiele osób w to gra obecnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() To jest mało popularny projekt, w tej chwili jest 101 graczy ( w tym ja), a wieczorkiem to zwykle jest tak z 200 osób. Niestety, pamiętajcie o jednym- większość społeczności TA:S jest bardzo nerwowa, i gdy przez was nie da rady grać (np.wywołacie crash albo będziecie afkować), dostaniecie poprostu kicka, gdy moja durna siostra MUSIAŁA (nie wiedzieć czemu) napisać jakiegoś bezsensownego smsa do chłopaka z anglii przez stronkę (o treści: TesknieZaTobaKociackuDlaczegoNieOdpisujeszJakDoCie biePisze? Koffusiam cie) to jak spytałem się ich czy mogą poczekać minutkę- dwie to już nie, nie, i po iluśtam sekundach dostałem kicka ;<
Zresztą, napisałem maila do CDA do tego kąciku z grami freeware, to kto wie, może wydrukują, i trochę przybędzie? xD
Toribash Ostatnio edytowany przez Virusmaxi - 30-03-2008 o 08:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2005
Lokacja: Rybnik
|
![]() Mnie własnie na odwrót spotyka,bardzo pomocni goście,widzą że mam niską range to pytają się czy mi mogą w czymś pomoc itd...
No własnie jak awansować na wyższą range i jak stawać punkty na mapie ? Rysować już umiem :> Cytuj:
Cytuj:
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Pipcio - 30-03-2008 o 09:58. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
To znaczy, większość społeczności jest dość chamska, ale jest wielu pomocnych gości. A co do punktów, przytrzymujesz tyldę, i: Środkowy-Postawienie Punktu 2x Lewy-Postawienie punktu z tekstem. Ranga zwiększa ci się, zależnie od tego ile czasu spędzasz w grze. Gdy będziesz grał w sumie np. 16 godzin, będziesz mieć rangę Average, gry z botami się nie liczą, i ranga nie oznacza jak dobry jest gracz, tylko jak bardzo doświadczony. A co do map, wystarczą ci: Small Supreme Battlefield v2 Tabula v2 Tropical DeltaSiegeDry Altored_Divide Archers_Valley_v5 FolsomDamFinal Emain Macha Geyser_plains_TMN04-v3 Charlie in the hills v2.1 SpeedMetal I już będziesz mógł grać na większości rozgrywkach. A mody? Potrzebujesz tylko Najnowszego Balanced Annihilation (Obecnie v6.21) i najnowszego Complete Annihilation (obecnie stable-1574 [Tak! WYSZŁO JUŻ 1574 WERSJI CA!!])
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja mam coś problem z tym modem Stable 1754,sciągam wciepuje do folderu z modami,wypakowuje a program do wyszukiwania serverów go nie widzi.
Virusmaxi możemy kiedyś zagrać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Jak 100+ to nie tak źle... dzięki za odpowiedz ^^
A więc czas odkopać TA... i widze, że przynajmniej nie tylko ja będe zielony (kiedyś grywałem, ale tylko z komputerem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Aha, jeszcze jednp- NIGDY (Nie że nie można, ale wiecie...) nie stosujcie taktyki zwanej Combombing lub Com Kidnapping. Zazwyczaj gdy ktoś zauważy że to stosujecie- znienawidzi was.
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() @up
Polega to na załadowaniu wrogiego komandira na swój transportowiec, zatrzymaniu sie w miejscu które chcemy zniszczyć i autodestrukcji transportowca co powoduje duże BUM. Mam problem z łączeniem się z innymi graczami. Po starcie gry na cudzym servie nie mogę sie połączyć to samo jest kiedy inni chcą dołączyć do mojego serva. Mam liveboxa tp i kerio personal firewall.
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @2up
Wyłącz firewalla, i upewnij się że masz odblokowany prot 8200. @up Tzn. Comkidnapping polega na tym co napisał, a Com Bombing to poprostu dostarczenie swojego Komandora do bazy wroga, i tam zostanie wysadzony. A ta taktyka wcale nie jest dobra- Tracisz Komandora(Komandor jest bardzo dobrym magazynem energii i metalu, a no i jeszcze trochę tego produkuje), a jego koledzy mogą jeszcze wessać pozostałości po nim, czyli 2500 metalu.
Toribash Ostatnio edytowany przez Virusmaxi - 30-03-2008 o 18:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Firewall off. Port 8200 umieściłem w wyjątkach UDP i TCP i dalej nie mogę się połączyć.
edit: porty odblokowane, czekam na kogoś żeby sprawdzić czy działa DZiała
Ostatnio edytowany przez Liado - 30-03-2008 o 19:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chętnie bym spróbował swoich sił w TA. Jednak nie mam tej gierki a nie chciałbym piracić jakieś pomysły ???
Edit: ... chyba nie zbłaźniłem się aż tak bardzo ![]()
Power is necessary because conflicts continue to exsist. Ostatnio edytowany przez Reflux - 31-03-2008 o 09:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak apropos... gdzie zmienić grafike w tej grze >_>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Options -> zakłądka program -> Game settings.
![]() |