Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-04-2008, 11:31   #41
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nUUBBa Pokaż post
1. Poradniki napisano po to, żeby szybciej osiągnąć coś wiećej w tej grze niż stanie pod dp i krzyczenie plx item I am so poor ...
bandy debili stoja pod depotem proszac o 10gp bo im brakuje na podroz. Jest to przejaw braku umiejetnosci samodzielnego myslenia czy braku poradnikow uwydatniajacych to, ze 10gp mozna zarobic zabijajac kilka ratow w kanalach pod miastem?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nUUBBa Pokaż post
3. Nic nie wiedząc o grze chcesz expić ? W żadną grę się tak nie gra. Pytasz/czytasz co mądrzy gracze piszą i dopieor możesz zacząć swoją przygodę z Tibią lub jakąkolwiek inną grą
jasne, mozesz przeczytac jakies startowe guidy, ktore podpowiedza ci gdzie mozna znalesc skeletony bez beholderow, tak zebys bez ryzyka mogl na nich expic, ale nie ma mozliwosci prowadzenia czlowieka za reke do 100 levelu bez zadnego zaangazowania z jego strony.

W tej grze mozna sie bez problemu odnalesc nie dysponujac innymi informacjami niz szczatkowe poradniki dotyczace podstawowych aspektow, jesli tylko ktos przewyzsza inteligencja butelke wody mineralnej.

Ostatnio edytowany przez Vil - 02-04-2008 o 11:34.
Vil jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-04-2008, 21:50   #42
MatiXon
Użytkownik forum

MatiXon's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2008
Lokacja: Lubin

MatiXon ma numer GG 3167369
Cool

Jak to czytalem to niewytrzymałem i musiałem coś napisać

1.plate set- dlaczego większość go kupuje po wyjściu z rooka? Proste jest tani i dobry na początek(studed legs-arm.2,plate-7, chain armor-6arm., plate-10 więc chyba jednak jest pewna różnica)
2.knight po wyjściu z rooka kupuje spike'a itp. ponieważ tak jak np. plate set jest tani i dobry
3.skillowanie na rooku-... poprostu żal, na rooku skille takie jak sword,axe,shielding itp. idą tak "szybko" jak u sorka i druta, tak więc zupełnie nie ma to sensu jeżeli niemamy zamiaru zostać rookstayerem
4.znowu skille- podczas normalnego expienia lub expowania(jak kto woli ) skille nie idą tak szybko jak przy skillowaniu
5.drut jako UH-maker- kto ci powiedział że wszyscy tak myślą, sam miałem kiedyś 52 druta (tak wiem że słabo ) i normalnie nim grałem
6.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Drefo21 Pokaż post
Cwiczycie Magic Level stojac przed depo i czarujecie, ale niepomyslicie ze lepiej kupic czar Light i ten Lighthack w kliencie wylaczyc? Wtedy Tibia bedzie miala wiecej efektow i bedziesz musial w podziemiach uzywac tego czaru zeby cos widziec, wtedy expisz i trenujesz Magic Level jednoczesnie, ale tego tez nierobicie bo w poradnikach tak niepisze...

DrefO
hmm... co tu powiedzieć po prostu żal, żal i jescze raz żal... (chyba niezrozumiałęm tego z tymi "efektami")
7. palladyn- chyba o nim nic nienapisałeś bo nim grasz i się boisz żę jak coś napiszesz to cię skrytykują że czepiasz sie innych prof. tylko nieswojej

uff... ale sie rozpisałem...
aha i jescze jedno:tak kręce głową, owszem, ale śmieje się z TWOJEJ głupoty!
MatiXon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-04-2008, 21:58   #43
Dragon-Fly
Arbiter Elegantiarum

Dragon-Fly's Avatar

Data dołączenia: 10 01 2008
Wpisy bloga: 2

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Artanaro
Profesja: Knight
Świat: Menera/Nebula
Poziom: 45
Skille: ~70
Poziom mag.: 5
Dragon-Fly ma login Tlenu dragonflyer@tlen.pl
Domyślny

@UP - Dzięki, że mi o czymś przypomniałeś .

Druid UH-Maker? O rly? No to mój kumpel jak Druid był UH-Maker'em wbił kolego 163 bodajże lvl. I miał to w dupie czy silny, czy słaby, czy jakieś ku*wa UH'y. Po prostu - spodobał mu się druid - wziął druid'a. W powiem szczerze, kiedyś był noob'em. Uwierz mi, jest naprawdę dużo ludzi, co mają poradniki w... [;
Dragon-Fly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2008, 13:34   #44
Athelas
Użytkownik Forum

Athelas's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków

Stan: Niegrający
Athelas ma numer GG 8978189
Domyślny

Nie wiem czy moją grę można nazwać mym "stylem" ale powiem jedno. Czytałem poradniki, prawda, ale tylko takie w stylu "Jak nie dać się oszukać". Takie są złe? Ja nie wybrałem profesji, bo przeczytałem temat, jaki to druid PrO eVuL mAsTaH nie jest -.- JA sam testowałem KAŻDĄ profesję, i powiem szczerze, dalej się nie zdecydowałem... Ale jak na razie jestem retired, może kiedyś zrobię knighta... I nie obchodzi mnie, że teraz Sorki i druty są podobno najlepsze, albo że bez PACCa się nie da grać... I co? niedawno grałem sorkiem, pomimo że na FACC podobno się nie da grać... I co? Grałem... A expienie? W poradniku piszą np. "expić na trollach pod Ab", tam expiłem na początku, nie spodobało mi się, zmieniłem miejscówkę... tam też mi się nie podobało? Jeszcze gdzie indziej... Chociaż Autor przesadził pod pewnymi względami... ten P-set jest najlepszym armem po rooku, ale w poradnikach nie zawsze piszą P-set! Czasem piszą scale arm, brass legs... A skille? Raczej w poradnikach piszą, że to sprawa indywidualna. I po co mam się męczyć w rook secie, jak tanio mogę kupić p-set.

1. Tak, czerpię z gry przyjemność. Jakbym nie brał, to bym nie grał.
2. O stylu masz wyżej.

P.S. Mam 13 lat.
Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!!
Cytuj:
87% osób niepełnoletnich na tym forum zachowuje się jak debile. Jeśli uważasz, że należysz do tych 13%, Przemyśl to jeszcze 3 razy...
Mam 13 lat.

Ostatnio edytowany przez Athelas - 03-04-2008 o 13:35.
Athelas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2008, 13:37   #45
Falcon Wings
Użytkownik Forum

Falcon Wings's Avatar

Data dołączenia: 20 04 2005
Lokacja: Deutschland

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Avecander
Profesja: Paladin
Gildia: Fenix Squad
Świat: Arcania
Wyślij wiadomość przez ICQ do Falcon Wings Falcon Wings ma numer GG 4269381
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatiXon Pokaż post
(...)
4.znowu skille- podczas normalnego expienia lub expowania(jak kto woli ) skille nie idą tak szybko jak przy skillowaniu
(...)
Nie?

Ludzie, opanujcie sie. Obrazajac go, zachowujecie sie jak male dzieci.
Ciekawe ilu z was wyskoczylo z wrzaskiem przez okno, czytajac ten temat Pewnie wielu, bo tak sie bulwersuja o byle glupi temat. Nie mozna zignorowac? Trzeba spamowac 10 razy pod rzad "amgad noob plx na roty nie pojde na nic nie pojde skille be lvl bee nab !11" . To bylo smieszne tylko na jednej stronie, potem zrobilo sie nudne :x

W sprawiedliwosc nie wierze
Dopoki sam jej nie wymierze
Jak dzikie zwierze w penerze
Wymierze, uderze
Dopoki nie leze, dopoki dycham, poki nie zdycham

Falcon Wings jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-04-2008, 17:17   #46
MatiXon
Użytkownik forum

MatiXon's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2008
Lokacja: Lubin

MatiXon ma numer GG 3167369
Domyślny

@up Chodziło mi o to że na skillowaniu spędzamy więcej czasu skillując niż poczas normalnego expienia, dlatego szybciej idzie
MatiXon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-04-2008, 12:41   #47
Drefo21
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Athelas Pokaż post
Nie wiem czy moją grę można nazwać mym "stylem" ale powiem jedno. Czytałem poradniki, prawda, ale tylko takie w stylu "Jak nie dać się oszukać". Takie są złe? Ja nie wybrałem profesji, bo przeczytałem temat, jaki to druid PrO eVuL mAsTaH nie jest -.- JA sam testowałem KAŻDĄ profesję, i powiem szczerze, dalej się nie zdecydowałem... Ale jak na razie jestem retired, może kiedyś zrobię knighta... I nie obchodzi mnie, że teraz Sorki i druty są podobno najlepsze, albo że bez PACCa się nie da grać... I co? niedawno grałem sorkiem, pomimo że na FACC podobno się nie da grać... I co? Grałem... A expienie? W poradniku piszą np. "expić na trollach pod Ab", tam expiłem na początku, nie spodobało mi się, zmieniłem miejscówkę... tam też mi się nie podobało? Jeszcze gdzie indziej... Chociaż Autor przesadził pod pewnymi względami... ten P-set jest najlepszym armem po rooku, ale w poradnikach nie zawsze piszą P-set! Czasem piszą scale arm, brass legs... A skille? Raczej w poradnikach piszą, że to sprawa indywidualna. I po co mam się męczyć w rook secie, jak tanio mogę kupić p-set.

1. Tak, czerpię z gry przyjemność. Jakbym nie brał, to bym nie grał.
2. O stylu masz wyżej.

P.S. Mam 13 lat.
Ja gralem do 12 lvl z rooksetem i jakos gralem... A co do skilli to macie troche racji ale co do tego ze sorkiem sie bez pacc-a grac nieda to jest nieprawda ja dobilem sorka do 25 a potem mnie pozabijali, ja pozabijalem innych a oni miali kolege co mial kolege ktory mial kolege 60 lvl i booom ale da sie grac BEZ PACC-A!...
Moj nowy wniosek: z tego co ja widze to wy chcecie jak najszybciej wbiajc lvl-e... dziwne bo tibia to nie tylko LEVEL 999 ale tez zabawa...

Ps.Athelas dal bym ci wiecej niz 13 lat...
Drefo21 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania