![]() |
#21 |
Zbanowany
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 6
Stan: Początkujący
Imię: ancient~ / skug~
Świat: harmonia,nebula
|
![]() a po co budować kościoły, na łące nie można się modlić?;|
w boga póki co nie wierzę, może kiedyś to się zmieni. A jak już bym doznał tego "olśnienia" to na pewno nie zostałbym katolikiem. A co do "końca świata"- szukanie dziury w całym, taka ludzka natura, z jednego słowa zrobi się siedem, kilka zbiegów okoliczności=sensacja |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ludzie tworzą bogów, a nie na odwrót - i tyle w temacie religii wszelakich.
Koniec świata? No cóż, parę już ich było, każdy miał być poparty bardzo sensownymi dowodami, a Ziemia ciągle ma się całkiem nieźle. Prześladowanie chrześcijan? No bywa. Zasadniczo chrześcijanie często mieli przykrości, ale sami nie są bez winy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Swiat potrzebuje sensacji dlatego wymysla coraz to jakies konce swiata, globalne ocieplenia, przebiegunowania magnetyczne (nie pamietam dokladniej nazwy) ziemi czy inne religijne bullshity.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
|
![]() Koniec świata to bulszit...Już miało być kilka...hmmm zaraz... o ile się nie mylę to 2000r coś koło tego
![]() Co do prześladowań Chrześcijan.O to, to nie mamy się co martwić, być może istnieją jakieś znikome prześladowania, bo wszyscy wszystkich nie mogą lubić, zważcie uwagę na to, że prześladowania to były w starożytnym Rzymie, gdzie chrześcijan rzucano na pożarcie lwom.Teraz chrześcijanie żyją spokojnie i nie ma mowy o jakiś większych skargach.
![]() |
![]() |
#26 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 11 2007
Lokacja: Peron 4 ławka 2
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ehh...z tym 2012 to różne opinie są,moim zdaniem to jedno wielkie gówno.Gdzieś czytałem,że kalendarz majów skończy się dopiero po iluśtam jakichśtam cyklach czy coś,a to będzie 4200r czy gdzieś koło tego.Ja też w boga nie wierzę.
Zgadzam się z tobą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny
Świat: czekam na nowy
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
No ale rzeczywiście. Skoro podstawą chrześcijaństwa jest zmartwychwstanie, a ktoś wierzy w reinkarnację... To sie mija z celem. W takim razie zostań buddystą. Jeżeli nie chodzisz do Kościoła, to po skończonej 18 wystąp z niego. Jeżeli nie wierzycie w zmartwychwstanie, to jak wytłumaczycie Całun Turyński? Objawienie w Fatimie, kiedy słońce zaczeło wirować i widziała to znaczna część ludzi? Dlaczego nie wierzycie, skoto tysiące ludzi widziało objawienia Matki Bożej w Medjugorie? Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 05-04-2008 o 12:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Cytuj:
Nie masz pewnosci, czy jest zycie po smierci, masz wlasnie tylko nadzieje. Ostatnio edytowany przez Zamor1 - 05-04-2008 o 13:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2003
|
![]() Cytuj:
@topic W koniec świata nie wierzę a Misza to powiedział najlepiej: "Wiesz, że Majowie mieli własną religię, a ty, wierząc w ich koniec świata, częściowo łamiesz pierwsze przykazanie?"
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ale oto chodzi w religi. Wierzymy w coś, na co istanienia nie mamy dowodu. Wtedy to nie byłaby sztuka. Podstawą życia chrześcijańskiego jest tak jak mówisz: nadzieja.
@UP Sry, że to napisałem. W pierwszej tajemnicy Fatimskiej, chodziło oto, że nie bedzie prześladownia chrześcijan na Rosji (głównie tyczyło się tu najprawdopodobniej o upadek komunizmu. Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 05-04-2008 o 13:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Heh. Dziwny pogląd. W życiu nie słyszałem, by straszono piekłem. Co najwyżej PRZESTRZEGANO. Zresztą masz wybór za życia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Pan sphinx123 chyba zatrzymał się w średniowieczu. To tam religia katolicka to było straszenie itp. Od czasów nowożytnych, a głównie JP2 to religia pokoju, kochającego Boga.
Co do końca świata? Zieeeeew. Ja tam wierze tylko, że w 2012 roku będzie przebiegunowanie Ziemi. Jest to naturalna rzecz na naszej planecie, która wypada raz na kilkaset tys. lat i nie jest żadną bujdą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Piekło, drodzy państwo, też jest nielogiczne. Jak można cierpieć nie mając układu nerwowego?:<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
|
![]() @grocix
Jak chcesz wiare brać na logike to powodzenia... @sphinx123 Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek ktoś straszył mnie piekłem(na serio), a istnieje nawet teoria, że Bóg w swej miłości zbawi wszystkich ludzi (nie tylko zasługujących). @ripper Z każdą taką wypowiedzią trace do Ciebie szacunek(tak wiem, masz to w...). Ja nie czepiam się ateistów, ani nie obrażam ich poglądów, i oczekuje tego samego. I nie pisz proszę, że wcale moich religijnych poglądów nie obraziłeś. No i to by było na tyle. Mam jeszcze tyle mózgu, by zrozumieć że tej dyskusji nie da się skonczyć. Szczerze wierzę, że kiedyś powrócicie do Boga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() 'Rób to i to, inaczej trafisz do piekła. Nie straszymy, przestrzegamy.'
![]() |
#38 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Gdyby nie przyzwyczajenie i gdyby nie strach przed wiecznym potępieniem, bo nie odbębniłem jednej niedzieli.
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Piekło to mamy tu na Ziemi ;p hihi
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |