Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 05-04-2008, 20:59   #61
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006
Lokacja: Katowice/Lędziny

Stan: Niegrający
Świat: czekam na nowy
Goldscorpion ma numer GG 9387970
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Davido16 Pokaż post
Lol, co to za stopień? Do czego da się to przyrównać? U mnie jest tylko kandydat, ministrant i lektor ;p (z 2 albo 1 "stopnia", przeskoczyłem na 8, czyli lektor)
Jest to najwyższy stopień. Zarządzam ministrantami w parafi. Jestem odpowiedzialny za wszystkie sprawy z tym związane. Noszę albę, pas i krzyż na klacie.
@DOWN
Zazdrościsz? Odpowiedziałem tylko na jego pytanie, więc oco Ci chodzi? Nie masz pojęcia czym jeszcze mnie zagiąć i sprowokować? Nie martw się, wspomnę o tobie przy codziennej modlitwie...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Davido16 Pokaż post
GZ, zazdroszczę normalnie. U nas jest takie bydło, że nie dałoby się zarządzać nimi. Ja niestety mam tylko albę i sznur zakończony super białą cingulą ^^
Dziękuję. Co by nie było miałem 6h wykładów o psychologi grupy z ks. prof. dr. Andrzejem Kołkiem, więc coś by się poradziło xD
PS: Cingulum, to cały sznur <mozliwe, że zależy to od tradycji miejscowości, regionu, ale cingulum z łacińskiego oznacza sznur>

Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 05-04-2008 o 21:11.
Goldscorpion jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-04-2008, 21:01   #62
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Goldscorpion Pokaż post
Jest to najwyższy stopień. Zarządzam ministrantami w parafi. Jestem odpowiedzialny za wszystkie sprawy z tym związane. Noszę albę, pas i krzyż na klacie.
Łał. Szkoda, żem nie z Katowic, podpis bym wziął.
stary 05-04-2008, 21:03   #63
Davido16
Użytkownik Forum

Davido16's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń

Stan: Na Emeryturze
Davido16 ma numer GG 6040279 Davido16 ma login Tlenu davido16@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
GZ, zazdroszczę normalnie. U nas jest takie bydło, że nie dałoby się zarządzać nimi. Ja niestety mam tylko albę i sznur zakończony super białą cingulą ^^

@edit

ksiądz mówił, że to tylko ten koniec
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten_Obok
Osobiście myślę że Tibia traci swój urok. Jak grałem rok temu w listopadzie to aż mi stawał. Teraz jakoś mniej ;/

Ostatnio edytowany przez Davido16 - 05-04-2008 o 21:09.
Davido16 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-04-2008, 21:12   #64
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
- nie robiła tego dla pieniędzy, więc skoro nie znasz jej życiorysu i nie masz o niej zielonego pojęcia nie wypowiadaj się
jej zyciorys to nie tylko fragmenty ktore przytacza katecheta na lekcji religii.

Cytuj:
- więc nie zdobyto dowodu, że jest nieprawdziwy
logiczne podejscie jest takie, ze dowodzi sie prawdziwosc teorii, nie jej nieprawdziwosc.

Cytuj:
- cały Nowy Testament (życie Jezusa dla niewtajemniczonych)
nie ma jak poczucie wyzszosci nad "niewtajemniczonymi" ...
stary 05-04-2008, 21:16   #65
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
- zbawienie dotyczy tego, co stanie się z nami po śmierci...
A co moze sie z nami stac po smierci? Wyladowania w mozgu przestana zachodzic, krew przestanie krazyc i zycie sie skonczy
stary 05-04-2008, 21:16   #66
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
jej zyciorys to nie tylko fragmenty ktore przytacza katecheta na lekcji religii.

logiczne podejscie jest takie, ze dowodzi sie prawdziwosc teorii, nie jej nieprawdziwosc.

nie ma jak poczucie wyzszosci nad "niewtajemniczonymi" ...
* wiem, ale pisałem referat na jej temat
* póki co jest zatwierdzony przez władze Kościoła jako dowód autentyczny,
* po tym, jak czytam wypowiedzi niektórych użytkowników forum, staram się mówić jak najjaśniej, by wszystko co chcę przekazać było zrozumiałe

@UP
I sądzisz, że to będzie koniec i już? I będziemy "spać" w nieskończoność?

Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 05-04-2008 o 21:18.
stary 05-04-2008, 21:18   #67
eisscheriann
Zbanowany

Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 6

Stan: Początkujący
Świat: harmonia,nebula
Domyślny

Cytuj:
* póki co jest zatwierdzony przez władze Kościoła jako dowód autentyczny,
A co jeśli ktoś nie uznaje tych "władz kościoła"?

@up
A nie?

Ostatnio edytowany przez eisscheriann - 05-04-2008 o 21:20.
eisscheriann jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 05-04-2008, 21:20   #68
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
@UP
A co, jedno mrugnięcie okiem, umieram w szpitalu, drugie mrugnięcie okiem, stoję między niebem a piekłem ? Litości...
stary 05-04-2008, 21:20   #69
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@UP
Tak, uwazam, ze tak jak przed narodzeniem, tak i po smierci bede sobie "spac".
stary 05-04-2008, 21:20   #70
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eisscheriann Pokaż post
A co jeśli ktoś nie uznaje tych "władz kościoła"?
To już twoja sprawa. Jeśli nieuznajesz władz kościelnych, nie powinieneś należeć do kościoła katolickiego.

To wszystkim użytkownikom UP życzę miłych snów, natomiast ja będe się cieszył życiem wiecznym.
@DOWN
Życie wieczne <- trochę logiki...

Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 05-04-2008 o 21:25.
stary 05-04-2008, 21:24   #71
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Domyślny

Cytuj:

natomiast ja będe się cieszył życiem wiecznym.
Dopóki nie umrzesz
stary 05-04-2008, 21:25   #72
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To wszystkim użytkownikom UP życzę miłych snów, natomiast ja będe się cieszył życiem wiecznym.
Pozdrów Lucyfera, czy kogo tam wyznajesz. A podczas gdy ty będziesz się smażył, to ja przekręcę się na drugi bok i będę sobie smacznie spał.
stary 05-04-2008, 21:28   #73
eisscheriann
Zbanowany

Domyślny

Kiedyś przyjdzie moment, w którym każdy z nas przekona się, jak jest naprawdę po śmierci. Ja na razie o tym nie myślę, bo jaki jest sens rozważania o śmierci za życia?
stary 05-04-2008, 21:30   #74
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eisscheriann Pokaż post
Kiedyś przyjdzie moment, w którym każdy z nas przekona się, jak jest naprawdę po śmierci. Ja na razie o tym nie myślę, bo jaki jest sens rozważania o śmierci za życia?
To jest twój pogląd. Ja zaś widzę w tym sens. Staram się żyć tak, by po śmierci dostąpić zbawienia. Dla Was wydaje się to śmieszne i żałosne, rozumiem.

@UP
Bo spora część z nich to wymysł ludzkiej wyobraźni, bądź źle rozszyfrowany kod.
stary 05-04-2008, 21:34   #75
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Tak z czystej ciekawości: Jak każdy z was wyobraża sobie niebo i piekło? W szczególności pytam wszystkich ministrantów i "wierzących-praktykujących"
stary 05-04-2008, 21:36   #76
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

Cytuj:
To jest twój pogląd. Ja zaś widzę w tym sens. Staram się żyć tak, by po śmierci dostąpić zbawienia. Dla Was wydaje się to śmieszne i żałosne, rozumiem.
A ja staram się żyć tak, żeby było MI dobrze, a nie jakiemuś wyimaginowanemu bóstwu. A jak ty na łożu śmierci obudzisz się z ręką w nocniku i powiesz sobie "Cholera, tam nic nie ma, zmarnowałem swoje życie", to wspomnisz moje słowa.
stary 05-04-2008, 21:36   #77
Juzefek
Użytkownik Forum

Juzefek's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Stg

Imię: Po co
Gildia: to
Świat: czytasz?
Juzefek ma numer GG 6720333
Domyślny

Ale zapomnieliście, że w 2012 mamy EURO xd
stary 05-04-2008, 21:39   #78
eisscheriann
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Dla Was wydaje się to śmieszne i żałosne, rozumiem.
.
Nie, nie wydaje mi się to żałosne, raczej podchodzę do tego z zadziwieniem.
stary 05-04-2008, 21:41   #79
Goldscorpion
Użytkownik Forum

Goldscorpion's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
A ja staram się żyć tak, żeby było MI dobrze, a nie jakiemuś wyimaginowanemu bóstwu. A jak ty na łożu śmierci obudzisz się z ręką w nocniku i powiesz sobie "Cholera, tam nic nie ma, zmarnowałem swoje życie", to wspomnisz moje słowa.
A jeżeli obudzisz się w piekle, znosząc potworne katusze, a ja będę wesoło uśmiechał się do Ciebie z góry, wspomnisz na moje słowa.

Cytuj:
Pomimo tego staram się być dobrym człowiekiem (...) choćby byli nie wiem jakimi skurwy*ynami
bardzo dobrym człowiekiem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
Tak z czystej ciekawości: Jak każdy z was wyobraża sobie niebo i piekło? W szczególności pytam wszystkich ministrantów i "wierzących-praktykujących"
Według św. Faustyny, którą Jezus oporowadził po piekle, wyglądało to tak:
Cytuj:
Dziś byłam w przepaściach piekła, wprowadzona przez anioła. Jest to miejsce wielkiej kaźni, jakiż jest obszar jego strasznie wielki. Rodzaje męk, które widziałam: pierwszą męką, która stanowi piekło, jest utrata Boga; drugą - ustawiczny wyrzut sumienia; trzecią - nigdy się już ten los nie zmieni; czwartą męką jest ogień, który będzie przenikał duszę, ale nie zniszczy jej, jest to straszna męka, jest to ogień czysto duchowy, zapalony gniewem Bożym; piątą męką jest ustawiczna ciemność, straszny zapach duszący, a chociaż jest ciemność, widzą się wzajemnie szatani i potępione dusze, i widzą wszystko zło innych i swoje; szósta męka - jest ustawiczne towarzystwo szatana: siódma męka - jest straszna rozpacz, nienawiść Boga, złorzeczenia, przekleństwa, bluźnierstwa. Są to męki, które wszyscy potępieni cierpią razem, ale to nie jest koniec męk. Są męki dla dusz poszczególne, które są mękami zmysłów: każda dusza, czym grzeszyła, tym jest dręczona w straszny i nie do opisania sposób. Są straszne lochy, otchłanie kaźni, gdzie jedna męka odróżnia się od drugiej; umarłabym na ten widok tych strasznych mąk, gdyby mnie nie utrzymywała wszechmoc Boża. Niech grzesznik wie: jakim zmysłem grzeszy, takim dręczony będzie przez wieczność całą. Piszę o tym z rozkazu Bożego, aby żadna dusza nie wymawiała się, że nie ma piekła, albo tym, że nikt tam nie był i nie wie, jak tam jest. Ja, siostra Faustyna, z rozkazu Bożego byłam w przepaściach piekła na to, aby mówić duszom i świadczyć, że piekło jest. (...) Szatani mieli do mnie wielką nienawiść, ale z rozkazu Bożego musieli mi być posłuszni. To, com napisała, jest słabym cieniem rzeczy, które widziałam. Jedno zauważyłam: że tam jest najwięcej dusz, które nie dowierzały, że jest piekło. Kiedy przyszłam do siebie, nie mogłam ochłonąć z przerażenia, jak strasznie tam cierpią dusze, toteż jeszcze się goręcej modlę o nawrócenie grzeszników, ustawicznie wzywam miłosierdzia Bożego dla nich. O mój Jezu, wolę do końca świata konać w największych katuszach, aniżeli bym miała Cię obrazić najmniejszym grzechem" (Dzienniczek, 741).
I jeśli kogoś interesuje bardzij wizualny opis: Wizja św. Katarzyny
Cytuj:
Wreszcie zbliżył się Jezus do jądra tej przepaści, do samego piekła, które wydawało mi się kształtem jako ogromna, nieprzejrzana okiem budowa skalna, straszna, czarna, połyskująca metalicznym blaskiem; wejścia strzegły olbrzymie, straszne bramy, opatrzone mnóstwem rygli i zamków, widokiem swym wzbudzające dreszcz i trwogę. Za zbliżeniem się Jezusa dał się słyszeć ryk potężny i okrzyk trwogi, bramy rozwarły się na oścież i ukazała się przepaść, pełna ohydy, ciemności i okropności.
Jak mieszkania błogosławionych, świętych, przedstawiają mi się w widzeniach pod postacią niebiańskiej Jerozolimy, jako miasto olbrzymie o różnorodnych pałacach i ogrodach, zapełnionych cudownymi owocami i kwiatami różnych gatunków, stosownie do niezliczonych warunków i odmian szczęśliwości, tak i to piekło przedstawiało się mym oczom w formie odrębnego świata, stanowiącego całość, pod postacią różnorodnych budowli, obszarów i pól. Ale tu źródłem wszystkiego było przeciwieństwo szczęśliwości, wieczna męka i udręczenie. Jak tam, w siedzibie szczęśliwości, wszystko zdawało się być ugruntowane na prawidłach wiecznego pokoju, wiecznej harmonii i zadośćuczynienia, tak tu opierało się wszystko na rozstroju i rozdźwięku wiecznego gniewu, rozdwojenia i zwątpienia. Tam widziałam najróżnorodniejsze przybytki radości i uwielbienia, przeźrocza, niewypowiedzianie piękne, tu zaś niezliczone, różnorodne, ponure więzienia i jaskinie męki, przekleństwa, zwątpienia. Tam widziałam najcudowniejsze ogrody, pełne owoców Boskiego pokrzepienia, a tu najszkaradniejsze puszcze i bagniska, pełne udręczenia, męki i wszystkiego, co tylko może wzbudzić wstręt, obrzydzenie i przerażenie. Pełno tu było przybytków, ołtarzy, zamków, tronów, ogrodów, mórz i rzek przekleństwa, nienawiści, ohydy, zwątpienia, zamętu, męki i udręczenia, w przeciwieństwie do niebiańskich przybytków błogosławieństwa, miłości, jedności, radości i szczęśliwości. Tu panowała wieczna, rozdzierająca niejedność potępionych, jak tam wieczna, błoga harmonia i zgodność Świętych. Wszystkie zarodki przewrotności i fałszu przedstawione tu były przez niezliczone zjawiska i narzędzia męki i udręczenia; nic tu nie było prawidłowego, żadna myśl nie przynosiła ukojenia, panowała tylko wszechwładnie groźna myśl Boskiej sprawiedliwości, przywodząca każdemu z potępionych na pamięć, że te męki, tu ponoszone, są owocem winy, powstałym z nasienia grzechów, popełnionych na ziemi. Wszystkie straszne męki odpowiadały co do swej istoty, sposobu i mocy grzechom popełnionym, były tym gadem, który grzesznicy wyhodowali na swym łonie, a który teraz przeciw nim się zwracał. Widziałam straszną jakąś budowlę o licznych kolumnadach, obliczoną na wzbudzanie strachu i trwogi, jak w królestwie Bożym - dla spokoju i wytchnienia. Wszystko to rozumie się, gdy się widzi, ale słowami nie jest człowiek mocen to wypowiedzieć.
Gdy aniołowie otworzyli bramy piekielne, ujrzałam jakiś zamęt ohydy, przekleństw, łajań, wycia i jęków. Jezus przemówił coś do duszy Judasza, tu zamkniętej, a aniołowie mocą Bożą całe tłumy złych duchów obalali na ziemię. Wszyscy czarci musieli uczcić i uznać Jezusa, co było dla nich najstraszniejszą męką.

Ostatnio edytowany przez Goldscorpion - 05-04-2008 o 21:48.
stary 05-04-2008, 21:44   #80
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Domyślny

@Up:
Wierzysz w to ?
Cytuj:
A jeżeli obudzisz się w piekle, znosząc potworne katusze, a ja będę wesoło uśmiechał się do Ciebie z góry, wspomnisz na moje słowa.
Mam się obudzić w piekle tylko dlatego, że nie wierzę ? Pomimo tego staram się być dobrym człowiekiem. Chyba, że twój Bóg ma jakiś kompleks i przyjmuje do swego raju tylko tych, którzy ślepo w niego wierzą, choćby byli nie wiem jakimi skurwy*ynami.
@Edit:
Cytuj:
bardzo dobrym człowiekiem.
- a propos tego, i tego, że przekląłem. Czy naprawdę uważasz, że wielkiego, wszechmogącego Boga, który wie wszystko, jest wszędzie i jest zajebiście miłosierny, zaboli to, że jakiś tam szary człowieczek z Polski wypowie brzydkie słowo ? Czy to sprawi, że pójdę do piekła ? Bo jeśli tak, to cieszę się, że jestem nie wierzący.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 05-04-2008 o 21:49.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania