Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-04-2008, 22:28   #41
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Skonczcie pieprzyc o jakims przeslaniu- nie ma w polskim w prawie wzmianki o tym, ze przy jakims metaforycznym przeslaniu wolno wkladac flage w gowno. Za cos takiego grozi kara nawet pozbawienia wolnosci na rok. Prawo jest prawem ;]

To jest takie samo pierdolenie jak ktos dokonalby morderstwa i tlumaczyl to zwroceniem uwagi na to, ze na swiecie ludzie sie zabijaja. Czy takie tlumaczenie przekona jakikolwiek sad?

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-04-2008, 22:37   #42
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk Pokaż post
Skonczcie pieprzyc o jakims przeslaniu- nie ma w polskim w prawie wzmianki o tym, ze przy jakims metaforycznym przeslaniu wolno wkladac flage w gowno. Za cos takiego grozi kara nawet pozbawienia wolnosci na rok. Prawo jest prawem ;]

To jest takie samo pierdolenie jak ktos dokonalby morderstwa i tlumaczyl to zwroceniem uwagi na to, ze na swiecie ludzie sie zabijaja. Czy takie tlumaczenie przekona jakikolwiek sad?
Oczywiście, że nie, i jak "góra" będzie chciała konsekwencji, to spox ale wkurza mnie gadanie o poszanowaniu flagi itp itd... Podobnie było z Górniak jak śpiewała hymn w Chinach, wręcz chcieli ją pozwac o beszczeszczenie symbolu narodowego ale do diabła, nie można wszystkiego śmiertelnie poważnie traktować!
Może się okaże, że po prostu nie jestem jakiś tru patriotą ale takie jest moje podejście do sprawy. Co innego wbić flagę w gówno co innego spalić czy w tym gównie wytargać...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 22:53   #43
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Jesli nie masz zamiaru szanowac godla czy flagi, bo takiego obowiazku nie ma, to nie uzywaj tych symboli wogole.
Czym innym jest wysmiewanie sie z politykow, a czym innym jest bezczeszczenie symboli narodowych publicznie. Przeciez u siebie w domu nikt mu nie zabroni bezczescic symboli narodowych. Gdy robi to publicznie musi liczyc sie z konsekwencjami.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 23:00   #44
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gogar Pokaż post
Ja po swoim psie nie sprzątam, mam to w dupie. Ale skoro u Was srają na boisku, to nieźle tam macie, Ashlon. Jak się patrzy pod nogi to się nie wdepnie.
No niezle mamy, bo po prostu nasze spoleczenstwo jest chamskie i maksymalnie niewychowane. Jakis czas temu nie bylo koszy na psie odchody - ostatecznie moglem przyjac tlumaczenie, ze nie ma gdzie tego sprzatac. Postawili kosze - tlumaczene "ale nie ma torebek!". Pojawily sie torebki - "kosze sa za daleko". Od tego czasu rozumiem ludzi, ktorzy uwazaja Polske za dzicz. Przykladowo w Anglii placi sie za torebki i jakos praktycznie kazdy tam sprzata. Co do patrzenia pod nogi - ciekawie grasz w pilke nozna na boisku, skoro obserwujesz napastnikow, czlonkow wlasnej druzyny i to, co za chwile znajdzie sie pod twoimi nogami. Naucz mnie tej sztuki ~~

Cytuj:
W takim razie nie dorósł też mój ojciec, moja ciocia i moja macocha. Rotfl.
Wyrazy wspolczucia.

Nie jestem z natury czlowiekiem zlosliwym, ale denerwuja mnie ludzie, ktorzy mysla tylko o wlasnej dupie - wiec z tej mojej niechrzescijanskiej zlosliwosci zycze ci, zeby kiedys sfrustrowany sasiad nasral ci na wycieraczke. Albo robil tak systematycznie co jakis czas ~~

Jedynie martwi mnie to, ze przepisy dotyczace zbierania psich gowien sa przepisami martwymi, a straznik miejski predzej da mandat matce, ktorej dziecko biega po trawniku, niz zasranemu (chyba tak moge nazwac tych, ktorzy nie sprzataja po swoich psach) wlascicielowi pieska. No i jeszcze to oburzenie, ze "jak pan smie zwracac uwage, ze moj pies robi kupe na trawniku!".
stary 10-04-2008, 23:01   #45
Calen Futh
Zbanowany

Calen Futh's Avatar

Data dołączenia: 21 11 2005
Lokacja: Chrzanów

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Ale ta kupa była sztuczna, więc nie wsadzono flagi w odchody, tylko w jakieś materiały stworzone w fabrykach.

Yoh

Ostatnio edytowany przez Calen Futh - 10-04-2008 o 23:03.
Calen Futh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 23:02   #46
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Na sznur z nim, urżnąć łeb, rozwalić morde.

Wyluzujcie, ludzie...
stary 10-04-2008, 23:13   #47
Gogar
Użytkownik Forum

Gogar's Avatar

Data dołączenia: 10 07 2007
Lokacja: padł mi mózg

Imię: Tolek
Gildia: #;d
Świat: POLNet
Poziom: +o
Skille: Mrok
Gogar ma numer GG 6484638
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fremen Pokaż post
Skurv...yny chodzą z psami srajacymi po uczeszczanych drogach, mimo ze 20 metrow dalej maja las. To jest dopiero glupota.
Ja mam las 15km od domu. Mam zaiwaniać codziennie rano, po południu i wieczorem 30km w tę i z powrotem, bo tacy ludzie jak Ty tak chcą?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon Pokaż post
No niezle mamy, bo po prostu nasze spoleczenstwo jest chamskie i maksymalnie niewychowane. Jakis czas temu nie bylo koszy na psie odchody - ostatecznie moglem przyjac tlumaczenie, ze nie ma gdzie tego sprzatac. Postawili kosze - tlumaczene "ale nie ma torebek!". Pojawily sie torebki - "kosze sa za daleko". Od tego czasu rozumiem ludzi, ktorzy uwazaja Polske za dzicz. Przykladowo w Anglii placi sie za torebki i jakos praktycznie kazdy tam sprzata. Co do patrzenia pod nogi - ciekawie grasz w pilke nozna na boisku, skoro obserwujesz napastnikow, czlonkow wlasnej druzyny i to, co za chwile znajdzie sie pod twoimi nogami. Naucz mnie tej sztuki ~~

Wyrazy wspolczucia.

Nie jestem z natury czlowiekiem zlosliwym, ale denerwuja mnie ludzie, ktorzy mysla tylko o wlasnej dupie - wiec z tej mojej niechrzescijanskiej zlosliwosci zycze ci, zeby kiedys sfrustrowany sasiad nasral ci na wycieraczke. Albo robil tak systematycznie co jakis czas ~~

Jedynie martwi mnie to, ze przepisy dotyczace zbierania psich gowien sa przepisami martwymi, a straznik miejski predzej da mandat matce, ktorej dziecko biega po trawniku, niz zasranemu (chyba tak moge nazwac tych, ktorzy nie sprzataja po swoich psach) wlascicielowi pieska. No i jeszcze to oburzenie, ze "jak pan smie zwracac uwage, ze moj pies robi kupe na trawniku!".
U nas w centrum był JEDEN taki kosz, 3 dni później już go nie było. W dzielnicy blokowisk jakieś tam są, ale raczej nikt nie używa. Poza tym przepisy są takie (przynajmniej kiedyś takie były, teraz nie wiem), że jeśli 100m od miejsca, gdzie pies zrobił kupę nie ma pojemnika na odchody, wtedy strażnik miejski nie może wypisać mandatu.
A co do patrzenia pod nogi - chodziło mi o sytuację na chodnikach, deptakach itd.
Mieszkam w centrum, 200m od głównego deptaka miasta i czasem jestem zmuszony iść tamtędy z psem. I co? I muszę się wstydzić, bo mój pies jest tak nienormalny, że akurat na samym środku tegoż deptaka zachciewa mu się srać i muszę go odciągać. Jeśli wychodzę z psem, to idę z nim gdzieś na podwórko, mało uczęszczane uliczki, pusty plac, gdzie kiedyś było targowisko, a teraz nie ma nic i w ostateczności park.
Gogar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 23:20   #48
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Tak, jestem patriota. Tak, uwazam, ze Wojewodzki ( czy tez, jak wolicie - jego gosc ) przekroczyl pewne granice prowokacji - jakikolwiek bylby jej cel. Niewazne, czy zostalo to wyrwane z kontekstu - dla mnie jest to brak szacunku dla wartosci, ktore sa dla mnie wazne. Przede wszystkim - wartosci, chronionych przez polskie prawo. I mam nadzieje, ze ktos zostanie za to pociagniety do odpowiedzialnosci.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
nie można wszystkiego śmiertelnie poważnie traktować!
Symbole narodowe nie tylko można, ale wrecz powinno sie smiertelnie powaznie traktowac. Zeby nie bylo ze to tylko moje zdanie - powtorze sie, ze tak stanowi rowniez polskie prawo.
Cytuj:
Jezus tez umarl za ciebie na krzyzu a ty ciagle grzeszysz i nawet sie nie zastanowisz nad tym - a zycie wieczne jest wazniejsze od doczesnego.
Co ma do tego wszystkiego religia? Bo o tym czy Jezus umarl za mnie, i czy istnieje zycie wieczne, moglbym dlugo dyskutowac. Zapraszam wiec do odpowiedniego tematu w OWioN.
Cytuj:
gdybym tam byl wsadzilbym ta flage w gowno i wytarl w godlo, bo to co sie teraz dzieje w polskiej polityce to smiech na sali ..
Dlaczego identyfikujesz polityke z symbolem narodowym?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
Dwa, że nie mam pojęcia, co może oznaczać potworek "nieraz całkiem gorzej kończyli".
Radze zatem doksztalcic sie nieco z historii. Szczegolnie na temat tortur, jakies stosowali wobec Polaków Niemcy i Rosjanie ( czy, jak wolisz, obywatele ZSRR ) podczas II wojny światowej. Uwierz mi, niektóre z nich były gorsze od śmierci.

Ostatnio edytowany przez Gimlos - 10-04-2008 o 23:53.
Gimlos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-04-2008, 23:25   #49
Marcin24
Użytkownik Forum

Marcin24's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2006
Lokacja: Kraków

Marcin24 ma numer GG 184833 Send a message via Skype™ to Marcin24
Domyślny

Cytuj:
Ja mam las 15km od domu. Mam zaiwaniać codziennie rano, po południu i wieczorem 30km w tę i z powrotem, bo tacy ludzie jak Ty tak chcą?
I mieszkasz między milionami blokowisk, bez żadnych parków, łąk itp.

To pisałem ja, Marcin bez 24.
stary 11-04-2008, 08:00   #50
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Betonowy świat, tak trudno żeby pies wypróżnił sie na trawe a wtedy ty łapiesz torebke, łopatke i sprzątasz.

Cytuj:
U nas w centrum był JEDEN taki kosz
To zwykły kosz już nie wystarcza? Ehh...
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2008, 08:27   #51
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

Jakiekolwiek połączenie gówna i jakiegoś symbolu kraju, nie ważne w jakim kontekście, jest przestępstwem.

BTW Ja przez jakiś tam czas miałem psa, po którym sprzątałem. Co prawda, biegał dookoła domu i po polu, więc w sumie to nikomu bardziej by nie przeszkadzało, ale dla zasady - sprzątałem. Nie ważne czy mieszkasz w domu/kamienicy/bloku/wieżowcu/pałacu/ławce, po psie musisz posprzątać, chociażby dlatego, że potem może jakiś "nerd" będzie chciał sobie wyjść z kumplami na piłkę/rower/siatkę i całą radość odbierze patrzenie pod nogi. A może tym "nerdem" będziesz Ty? : P Skoro już tak bardzo pragniecie zachodu, to bierzcie z nich przykład. Tam przynajmniej ludzka mentalność jest trochę inna i trawniki są zajebiście czyste, plaże wolne od szkła i jakiś innych szitów, a parki zadbane.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2008, 13:02   #52
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos Pokaż post
Radze zatem doksztalcic sie nieco z historii. Szczegolnie na temat tortur, jakies stosowali wobec Polaków Niemcy i Rosjanie ( czy, jak wolisz, obywatele ZSRR ) podczas II wojny światowej. Uwierz mi, niektóre z nich były gorsze od śmierci.
Nie zrozumiałeś mnie, nie chodziło mi o sam sens tego zdania tylko o jego składnię. Orłem z historii nie jestem, ale co nieco wiem, czytałem też parę książek o KL.

@psie odchody na chodnikach: cóż, mój pies podczas spaceru za mną na chodnik kału nie oddał NIGDY (jak jest, kiedy wychodzi z nim matka - nie wiem, ale prawdopodobnie tak samo). Ale jak widzę trawnik, gdzie jest i tak więcej śmieci niż trawy i nikt po nim nie chodzi (tylko rzucają z chodnika), to jakoś nie widzę żadnego sensu sprzątania z niego bądź co bądź naturalniejszych odpadków.

A odchody na samych chodnikach mnie też wkurzają niemiłosiernie. Ujmę to może tak: tam, gdzie mi to nie przeszkadza (czyli zaśmiecony trawnik, łąka, las) - nie mam nic przeciwko, tam gdzie bym sam nie chciał po g*wnie deptać (boisko, podwórko, chodnik) - psu wydalać nie pozwalam.
stary 11-04-2008, 14:38   #53
Fremen
Użytkownik Forum

Fremen's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Honera
Poziom: 43
Skille: 68.67
Fremen ma numer GG 1304842
Domyślny

Cytuj:
Nie musisz biegać. Na początek wystarczy nauka czytania.
Fremen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2008, 14:41   #54
Dentka7
Zbanowany

Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 1

Świat: wiedzy -.-
Domyślny

Ochh Wielcy Obrońcy Symboli Państwowych się znaleźli...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Filipeck Pokaż post
wsadził w to gówno też Ciebie
Jakoś nie czułem.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Filipeck Pokaż post
symboli narodowych, o które walczyli ludzie, o które umierali...
Ich sprawa.

Ostatnio edytowany przez Dentka7 - 11-04-2008 o 14:44.
Dentka7 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2008, 15:37   #55
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marcin24
Tak cię to obchodzi, że gdyby nie umierali, to do kolegów mówiłbyś "Deine Alt haben nicht kinder". Od patrioty 100%, aż do totalnego ignoranta. Forum zmiennym jest...
To co ty w takim razie rozumiesz przez moje ja? Bynajmniej bym tak nie mówił, bo by mnie nie było.
Btw. uważasz język niemiecki za gorszy? Może chodzi Ci o samych Niemców? Więc jeżeli o mnie chodzi to ja nie uważam i nie lubię nietolerancji.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos
Symbole narodowe nie tylko można, ale wrecz powinno sie smiertelnie powaznie traktowac.
Powinno... żeby?
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2008, 16:19   #56
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Pisanie tutaj o symbolach narodowych jest jedna wielka pomyłka. Większość nie dojrzała do tego. Coś za coś itp.

@Ville

To po co piszesz durne wypowiedzi.? Komentarze.?

Btw, ja nie piszę, że to jakaś zbrodnia wojenna bo przesłanie było inne.. Lecz można było to inaczej przedstawić.

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2008, 17:02   #57
Fremen
Użytkownik Forum

Fremen's Avatar

Data dołączenia: 18 06 2007
Lokacja: Gdynia

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Honera
Poziom: 43
Skille: 68.67
Fremen ma numer GG 1304842
Domyślny

Problemem nie jest Wojewódzki, ale gówniarze którzy nie mają szacunku do niczego.

Miliony ludzi umierali walcząc za jakieś ideały, a dzieci umieją tylko na to odpowiedzieć:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dentka7 Pokaż post
Ich sprawa.
Fremen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2008, 17:09   #58
Koronowany rycek
Użytkownik Forum

Koronowany rycek's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Imię: Bziqol
Profesja: Elder Druid
Świat: Nerana
Poziom: 70
Wyślij wiadomość przez ICQ do Koronowany rycek Koronowany rycek ma numer GG 10231901 Adres Jabbera do Koronowany rycek
Domyślny

Gelt@
Az mnie razi twoj idiotyzm. -Hi Smutno mi
@WOjewodzki
Mistrz riposty,inteligent
stary 11-04-2008, 17:49   #59
Kamliss
Użytkownik Forum

Kamliss's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ville Pokaż post
to tylko bym spisal adresy i podal na policje zeby mandaty powypisywali.
GL!

Program Wojewódzkiego przecież polega głównie na takich prowokacjach, które są niestety źle odbieranych przez niektórych.

/Co do "facetów" EMO - zabić, spalić i zakopać.
Kamliss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-04-2008, 17:52   #60
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fremen Pokaż post
Problemem nie jest Wojewódzki, ale gówniarze którzy nie mają szacunku do niczego.

Miliony ludzi umierali walcząc za jakieś ideały, a dzieci umieją tylko na to odpowiedzieć:
I mówi to gość, który chce prowokować innych awatarem 'Kosovo is Sirbia'. Rzeczywiście, w porównaniu do ciebie, to są straszni gówniarze.

Co do tych, którzy oddali za Polskę życie - nie będę tutaj zaczynał kłótni, czy to ich sprawa, czy nie, powiem tylko, że ja ich nie będę za świętych uważał, flaga też nietykalna dla mnie nie jest.
Ludzie ci oddali życie, bo raz, musieli, dwa, nie ma co gdybać. Jakby nie oddali, to by pewnie po prostu było inaczej. Raz się wygrywa, raz się przegrywa, chociaż lepiej, żeby wojen nie było.
Zauważcie też, że było kilka potyczek, które Polska przegrała, a jakoś nikt specjalnie nie pamięta tych, którzy też oddali życie w walce.

Czasami można pożartować, oczywiście w granicach smaku, które niektórzy (w tym np. właśnie Wojewódzki) jednak przekraczają.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania