|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
Pokaż wyniki sondy: czy i jak zmienic straty po deadzie | |||
nie, chcę tak jak jest |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 20.59% |
może trochę zmienić.... |
39 | 28.68% |
powinny być prawie zerowe |
44 | 32.35% |
na X lvl powinny być mniejsze/większe |
25 | 18.38% |
Głosujących: 136. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2006
Wpisy bloga: 7
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
Poziom: 1
Skille: 10/10
|
![]() szukajka nic nie znalazla, jesli byl taki temat to przepraszam
Ostatnio gorący temat na tym forum to straty po deadzie, wiec chcialbym zalozyc temat, na ktorym kazdy bedzie mogl sie wypowiedziec mianowicie: czy chcecie, aby zmienic system deadow? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2008
Lokacja: From Hell
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Nitro Evill
Profesja: Knight
Świat: Elysia Br0
|
![]() no no ładny temat
![]() a mianowicie przydalaby sie jakas zmiana :S czasmi przesada ostatnio padlem poszedl bp i armor oraz legsy naraz wiec mozna cos zmienic
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Litwo ojczyzno moja
Profesja: Paladin
Świat: Nerana zasrana
Poziom: 45
Skille: sła/be
Poziom mag.: 9?
|
![]() Z miesiąc temu też tak miałem blue set i 1k w kasie z expa poszło się paść.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 12 2004
|
![]() Uwazam ze powinnien zostac zmieniony system ktory aktualnie dziala, niby jest on losowy ale niektore przypadki sa zbyt drastyczne. Nie kazdy biega z aol'em poniewaz woli kupic cos przyda mu sie w grze codziennej a tylko przy smierci. To jak exp spada wydaje mi sie dosc dobre ale procent ze skilli jak i z magic lvl jest zbyt drastyczny. Wydaje mi sie ze powinno spadac tyle % ile udalo by nam sie nabic podczas zwyklego expa w przyblizeniu. Zdaje sobie sprawe ze jedne potworki bijemy dluzej a exp jest podobny jak przy slabszych potworkach ale blad statystycznie nie byl by taki duzy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Frequenter
|
![]() Wg. mnie system powinien zostać zmieniony!
Grałem w ponad 10 gier MMORPG i w żadnej exp/eq/skille nie spadały tak drastycznie po śmierci ![]() ![]() ![]() Pzdr Piternet
Masz kartę kredytową/debetową lub konto na Paypalu? Chcesz za darmo dostać iPhona, Xboxa, PS 3 czy najnowszą Nokię? KLIKNIJ TUTAJ! To nic nie kosztuje, a działa! Strona jest wypłacalna! Wszystko o gildiach Wszystko o staminie |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dla mnie aż tak nie wpływa to na grę... Padnę, odrobię ; )
Ale mogliby zmienić trochę straty, bo w innych MMO (np. WoW) straty są bardzo znikome. Nieraz widziałem, jak niektóre osoby prosiły o deada, bo chciały szybko znaleźć się w temple (chodzi mi o WoWa)...
![]() |
![]() |
#8 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() nie wiem jak w L2, silku czy innych, ale w WoWie rozpracowywanie nowego encountera ( bossa/ bossow itp ) przez naprawde dobre ekipy ( czolowe gildie PvE na swiecie ) polega na 14-20h ciaglego wlazenia i giniecia az w koncu ma sie pelny obraz tego jak powinna wygladac walka. To nie tak jak z Ghazbaranem ze idzie ekipa, padnie bloker, wszyscy budza sie w templu i ida expic bo stwierdzaja ze im sie za drugim razem nie poszczesci. Druga sprawa to jest to, ze w Tibii glownym celem jest wbijanie expa i takie przygotowanie postaci zeby wbijanie expa szlo latwiej ( co przeklada sie na wysokie skille/ mlvl ) wiec logiczne ze death penalty bedzie dotyczylo wlasnie tego. W WoWie exp nie znaczy nic, malo tego, na 70 levelu wlacza sie blokada, skille tez maja drugorzedne znaczenie - wiec oczywiste ze karanie gracza ich utrata w istocie nie byloby karaniem.
Dla 2 diametralnie roznych gier trzeba opracowac takie niuanse w adekwatny sposob.
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Lokacja: Leszno
Imię: Damex Darion
Gildia: Elf Legions
Świat: Nerana
Poziom: 20
Skille: 51/48
Poziom mag.: 2
|
![]() J atam bym chciał zeby straty byly przawie 0 prawie 0
prawie nic i zeby tylko bp wypadal |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2005
Lokacja: UK/Łódź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2008
Lokacja: Dup*a
Imię: Chrouer
Świat: Nebula
Poziom: 28
Skille: 60/55
Poziom mag.: 3
|
![]() Moim zdaniem powinien zostać przywrócony Amulet of Live. Mogł by kosztować 100K i wypadał by tylko bardzo rzadko z Ghazbaranka.
I BP powinien wypadać tylko czasami np przy 70% dedów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Wg. mnie jest dobrze. Co to za ryzyko isc na dema bez straty po dedzie? A nie ma ryzyka = nie ma zabawy. Proste
![]()
Raz jestem, raz mnie nie ma, różnie to bywa Masz o mnie zdanie? Nie lubisz mnie? Lubisz? Notka! KLIK!!! A może masz jakiś problem? Nie krępuj się! Pisz na PW! PW!!! Może przed wpisaniem notki chcesz przejrzeć "stopień inteligencji" moich postów? Przejżyj je! POSTY!!! Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
Lokacja: Oleśnica
Imię: Nekroxion De Van
Świat: Luminera
Poziom: 666
Skille: 666/666
Poziom mag.: 66
![]() |
![]() Cytuj:
WD. mnie lvl powinien spadać nie o 1,2-2lvle tylko jak ktoś ma 19lvl i 3% do 20 to powinien po dedzie nie mieć 18lvl tylko 19 ale 100% do 20lvl... skille i mlvl nie tak drastycznie ale tak im większy lvl tym mniei % np. kina na 40lvlu o 40% powinien stracic skille a na 80lvl z 15% a nie po 2 skille... A z eq to jak chcą żeby spadało, to tylko powinien polecieć bp i coś z miejsca na strzały jak tak bardzo pragną większej ilości a nie...^^ Cytuj:
Tak jak wyżej AOL i po sprawie;]
Miałem Dziwny sen widziałem Indiankę na koniu, Lecz gdy sie obudziłem koń stał a Indianki nie było... 20:09 Guardian of Druts [44]: bo kolega mowil ze to takie duze zielone 20:09 Guardian of Druts [44]: i goniem zionie ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Muriel1130 - 13-04-2008 o 10:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2007
Lokacja: pozdrawiam moich fanuf:cup:
Wpisy bloga: 5
Imię: Vincento Vampire
Gildia: chonorwy bongo them member
Świat: Iridia:cup:
Poziom: 007
Skille: durzeee
|
![]() Ja tam bym chciał po śmierci iść do nieba, bo tak ksiondz mówił w kościele, nic wiencej
![]() Wasz szczerze, Shane ~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2008
Profesja: Sorcerer
Świat: arcania
Poziom: 27
Poziom mag.: 30
|
![]() a jak ja chodzilem w leather boots to niegdy nie wypadly a jak zalozylem bohy i padlem to wypadly bohy i jeszce shield
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2007
Lokacja: http://pl.tibiaml.com/
Imię: Koniec z tibia.pl
Gildia: http://pl.tibiaml.com/
|
![]() Straty sa moim zdaniem za duze! Bp leci to ok ale nie zeby cale eq lecialo i zostajesz w samych butach... Powinna maksymalnie 1 czesc eq leciec.
Co do skilli i lvl to powinny duzo mniej spadac (lvl troche skille duzo mniej) bo jak ktorys tam raz dojedzie cie team pk i potem budzisz sie w temple bez prawie calego eq i ze skillami o 2,5 mniejszymi to naprawde mozna monitor wywalic przez okno... @Vil Ale mnie pocieszyles. :/ Stalo sie zostalem z 8 royalkami i leather bootsami. :/
http://pl.tibiaml.com/ Ostatnio edytowany przez Dodo360 - 13-04-2008 o 13:53. Powód: fri itanz plx |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() statystycznie znacznie wieksza jest szansa ze wpadniesz pod samochod idac do szkoly niz ze ci wypadnie cale eq przy smierci.
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
Świat: Gaalaaanaa ;d
|
![]() Taa, widac, ze nigdy nie miales wiecej niz 10k w banku. Blue Robe to 12-13k, Blue Legi 20-25k, w bp AŻ 1k, czyli straty ok. 33k, AOL kosztuje 50k (tak! nie 10k jak na otsach) Do tego nie ma tak, ze zawsze ci poleci i arm i legi, bo moze ci poleciec tylko shield, ktory powiedzmy jest wart 20k, a moze poleciec armor, ktory jest wart 600k. Aol-a się nosi tylko jak jeden item przekracza (mniej więcej) 50k, więc wyciągnij wnioski, kto jest głupi?
@topic Moim zdaniem, po śmierci tracimy zbyt wiele. Zazwyczaj po dedzie spada 1 skill + 1 skill shielda/mlvl, do tego expa (10% na facc). Jeśli mamy powiedzmy 90 sworda/90 shielda spada nam i 1 sword i 1 shield, co jest ok. 50 godzin skillowania. Tak! 50 godzin w dupę, przez jeden maleńki błąd, przez to, że nie nacisnęliśmy hotkeya w odpowiednim momencie. No sorry, ja cenię swój czas i nie zamierzam siedzieć 15h przed komputerem, żeby odrobić 1 skilla, który mi spadł przez głupiego deda. Nie mowiąc o expie, który też trzeba dobić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() Powinno być to trochę zmienione, ale musiałyby być to odpowiednie wartości, może dodać dwa dodatkowe blessy, albo zmniejszyć cenę starych tak samo zrobić coś z wypadaniem ekwipunku.
|
![]() |
![]() |