|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Już śniłem świadomie i uważam, że: | |||
Świadomy Sen daje lepszy efekt niż jakikolwiek narkotyk. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
105 | 44.68% |
Narkotyk jest lepszy od Świadomego Snu. |
27 | 11.49% |
Nie brałem, nie mam porównania (możesz nie zaznaczać nic). |
103 | 43.83% |
Głosujących: 235. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2007
|
![]() Szcerze? Można się tego samemu nauczyć. Właściwie to najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy jest naturalizm.
U mnie zaczęło to w wieku 7 może 8 lat. Najpierw te nierealne przebudzenia (pamiętam nawet 4 razy się budziłem ^^,), potem świadome i przemyślane wybudzenie (kiedy chciałem się obudzić skakałem do jakiegoś jeziora- jakiś efekt wzmocnionych emocji) a na koniec kontrola snu. Problem w tym, że ta kontrola zazwyczaj nie trwa zbyt długo. Kiedy sobie uświadamiam, że to sen zaczynam się rozbudzać i omija mnie najlepsze. Zaczyna brakować skupienia, a pojawia się więcej rozkojarzenia. Czasami trwa to dłużej a czasami krócej. Ciekawe przeżycie... Ostatnio edytowany przez Bardownik - 13-04-2008 o 21:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hum , ja sie za to zabiore od dziś , ale moglby mi ktoss to poukladac co trzeba pokolei zrobic? bo on cos pieprszy najpiewr o dziennku cos tam potem cos , Prosze o poukladanie mi tego zeby dojsc do tego efetku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@topic: Interesują mnie takie rzeczy, pewnie spróbuję xD
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() TTT@
Signed w podpisie. Topic@ Większośc pewnie wykorzysta to w celach erotycznych ;p (w tym ja) Tylko boje sie tego fałszywego przebudzenia, kosmici ssą ;s |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
|
![]() Mam jedno pytanie. Jak nauczę się kontrolować sny, to będę umiał 'powrócić' do normalnych, niekontrolowanych snów, czy już zawsze będę kontrolował każdy sen? A może na farta?
![]() |
#27 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
@topik Obejrzałem sobie te filmiki wczoraj przed snem i postanowiłem sobie poćwiczyć zapamiętywanie snów tej nocy. Położyłem się o 23 i powiem wam, że jak zwykle mam problemy z zasypianiem, tak tej nocy pierwszy sen miałem chyba po 20 minutach, krótki bo krótki, jakoś szybko się obudziłem, ale pamiętałem go i dalej próbowałem zasnąć, potem przewlekało mi się kilka krótkich snów, aż w końcu zasnąłem i obudziłem się o 5:11. Byłem wypoczęty, wszystkie sny zapamiętałem, chyba wszystkie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() up@
Ryba, ile miałeś tych snów? Bo człowiek ma ich około 7 każdej nocy, ale niestety ich nie pamięta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Ja to mam już dawno samo z siebie tak wyszło bardzo lubie te sny człowiek wtedy chce tylko spać i snić aa co do podniecenia to sie nie zgadzam.. =P oczywiscie ze wszystko mozna!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2007
|
![]() Przecież to jest śmieszne
![]() Tego nie można się nauczyć na stałe. Powód? Najpierw uświadom sobie, że chcesz sobie uświadomić, żeby sen był świadomy (i tak w kółko). Jak mogę spojrzeć na zegarek czy na kartkę papieru (odnośnik to nagrania) skoro nie kontroluje snu? A żeby kontrolować sen muszę być tego świadomy; a żeby być tego świadomy muszę go kontrolować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wczoraj, po przeczytaniu tego tematu i oglądnięciu filmików (tych co ryba) też miałem świadomy sen!Bardzo ciekawe przeżycie
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Cytuj:
Po pewnym czasie Twoje sny staną się jeszcze bardziej profesjonalne, będziesz mógł sobie robić np. drzwi do wyjścia ze snu. ![]() Wjal
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: W domu
Stan: Aktywny Gracz
Imię: TibiaBot NG/BlackD Proxy
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: xx
|
![]() Narkotyki sa fajne...
Ale LD jest lepsze... Pozdro oneironauci ;]
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona." A. Einstein Ostatnio edytowany przez Dark Horseman - 14-04-2008 o 16:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Dla mnie jest to bardzo ciekawe. Na początku miałem krótkie przebłyski świadomości, np. kiedy robiłem coś bardzo niebezpiecznego/głupiego. Raz gonił mnie jakiś kotlet, to wyskoczyłem przez barierkę i lecąc w dół, dosłonie sekundy świadomości "nie jestem aż takim debilem, nie skoczyłbym... to sen O.o"
Potem poczytałem, ale żadne ćwiczenia nic mi nie dają. Zazwyczaj świadomość odzyskuje kiedy mam bliższe spotkanie z jakąś laską. Nie będę porównywał tego to narkotyków, choć możliwości jakie daje LD są naprawde wspaniałe. No i bezpieczne ;p
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: W domu
Stan: Aktywny Gracz
Imię: TibiaBot NG/BlackD Proxy
Profesja: Royal Paladin
Gildia: -
Świat: Fortera
Poziom: xx
Skille: xx
Poziom mag.: xx
|
![]() To, ze robi cos we snie, to znaczy ze jest nolifem? A moze na rl tez ma dziewczyne, ktora obraca? : o
Lmfao.