![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Był już temat o aborcji. Twoje odczucia są zupełnie sprzeczne z moimi. I niechciane nie znaczy niekochane.
![]() |
#43 | |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Cytuj:
![]() Pozatym, istnieją różne drogi zamiast aborcji np. są różnego typu 'Pogotowia', do których matki oddają dzieci, jest także wyjście jak w ostatnio dosyć popularnym filmie 'Juno', tzn. Adopcja zamknięta. Wiele par bezdzietnych chce mieć dzieci, lecz nie mogą. Moim zdaniem, aborcja jest zła. Ale wracając do tematu... Seks poniżej 16 roku życia... Umm... Ja bym zlikwidował kolorowe pisemka dla młodzieży 'krzyczące' o seksie, zamiast stawiać 'zakazy' w demokratycznym państwie. Pomysł, przepraszam za wyrażenie, jest idiotyczny. Czym to poprę? Faktem, że każdy ma swój 'zegar biologiczny' wg. którego dojrzewa. U niektórych jest to przed 16 rokiem życia, i wtedy niektórzy mają już tę 'dojrzałość' (nie tylko w sensie fizycznym). Niedługo na portfelach i koszulkach znajdą się napisy 'Sex- Legalize it!' jak tak dalej pójdzie... Pozdrawiam, Gonzo. PS. Ten pomysł nie przebije gejowskiej torebki teletubisia. ![]() Ostatnio edytowany przez Gonzo - 15-04-2008 o 01:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 01 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chodziło mi 'niechciane' w sensie 'zawalone życie', brak perspektyw, łotsołewer. Zresztą, nie ma teraz co zaczynać dyskusji, obydwaj mamy rację. ;p
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hehe... Widać, że znaczna większość jest przeciw temu i tu na forum, i tam xDDD. (80% przeciw robi różnicę xDDDD)
Wg. mnie ta Sowińska to wielkie nieporozumienie w polityce... Prawda, mamy różnych i mieliśmy różnych popierdoinnych, ale ona bije rekordy xd Jak nawet wprowadzą zakaz uprawiania seksu po 30-sce to i tak 99% osób będzie to miała głęboko w dupie ;d Taka prawda...
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
|
![]() Jeszcze roczek i jebanko xD
@topic Ta pani minister jest posrana na dekiel, jak można zabronić ruchania ? o.O |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Jezu, dzieci, ja sie szczerze załamałem..
Pomysł dobry, ale jak i mundurki, nieskuteczny. Nie przejdzie po prostu. @Do autora: Pisze sie 'seks', pisanie 'sex' jest zue bo z angielskiego i ma wiele znaczeń ;< @Jomen (down): Nieprafda : ( Ostatnio edytowany przez Voon - 15-04-2008 o 08:00. Powód: hahahahahahah śmieszne |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Po twoim poziomie intelektualnym stwierdzam, ze dla ciebie i tak to bez roznicy, bo po prostu do czegos takiego jak seks nie dorosles.
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2008
|
![]() @Ashlon
Nie musisz się tak mądrąwać, sam wiem najlepiej do czego dorosłem a do czego nie, prawda ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zbanowany
|
![]() Z jednej strony kultura seksu, z drugiej zakaz współżycia. Paradoks. Swoją drogą ja tam wytrzymałem spokojnie do wieku 20 lat i jakoś nie miałem z tym problemów.
Swoją drogą, to problem zakazu nie jest samym zakazem, a uznaniem ze strony społeczeństwa. Osoba dorastająca bardzo chce być uznana za dorosłą w każdym znaczeniu tego słowa. Jeśli ktoś Ci powie, że jesteś za młody na seks, to się wkurzysz. Nie dlatego, że chcesz współżyć, czy też już współżyłeś i nie chcesz przerywać. Powód jest prosty: Nastolatki nie lubią zakazów, bo uświadamiają im ich niedorosłość, której często już nie ma. Jeśli znieśliby jakiekolwiek ograniczenia wiekowe jeśli chodzi o współżycie, to nastolatek byłby zadowolony, bo to znaczyłoby, że skoro społeczeństwo "pozwala", to jestem dla niego dorosły. I w ten sposób pewnie nawet byście nie uprawiali seksu aż do przedziału wiekowego "dzieścia" albo coś, bo w sumie nie byłoby jakiejś większe potrzeby. Doskonały dowód: JA. Moje otoczenie stwierdziło, że i tak nie ma nade mną kontroli 24/7, więc postawiło na jedną kartę: Miałem wolną rękę, bo rodzice mi ufali, że jeśli bym uprawiał seks, to nie z osobą dopiero co poznaną i to bez zabezpieczenia. Dziękuję za uwagem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Podzielam zdanie Korektora. Ludzie którzy rozumieją psychikę dorastającego dziecka, wiedzą, że zakazy tylko pobudzają, dają sygnał by je łamać. Teraz (jeśli pomysł wejdzie w życie) każdy pro mastah będzie chciał udowodnić jaki to on nie jest i dla samej zasady będzie chciał się popukać. No ale mądrzejsi ode mnie rządzą, więc ja się udzielać nie będę. A temat z dyskusji na dany temat zrobił się tematem "patrzcie jaki ja jestem zajebisty".
Pozdrawiam ;p
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Użytkownik Forum
|
![]() Negative. <ya rly>
![]() |
#56 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ale tak jak napisałem, inny człowiek nie powinien decydować za Ciebie w za dużym stopniu (wiadomo, że rodzic wybiera przedszkole dla dziecka itd.), nawet ten najmądrzejszy. W tym przypadku dlatego, że też nie wie, do czego dorosłeś, ale to oczywiście jeden z mniej ważnych powodów.
. Ostatnio edytowany przez Bambuko - 15-04-2008 o 15:19. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2007
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() @2up
BUEHEHE ALE FAJNY TEKST ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POZDRO |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Słuchajcie, drodzy rolnicy i ty, wysoka izbo. Zabrońmy srania, bo spuszczając wodę ktoś może pobrudzić się w palec. Oh. W Polsce będzie żyło się lepiej. Na egzekwowanie nowych przepisów wydamy pieniądze z Unii.
Mężczyzno! Kobieto! Wiemy, że chce wam się srać, ale nas to piredoli! My wiemy lepiej co jest dla was dobre. Usiądźcie więc na twardym stolcu i czekajcie, aż sam przyschnie do podłoża... A tak na serio, to chyba tą Słowińską (czy jak ją tam rodzice skrzywdzili) w młodości nikt nie chciał i teraz się mści. =| Wjal
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2006
Stan: Na Emeryturze
Imię: Boski Grzegorz
Profesja: Rookstayer
Świat: Aldora
Poziom: 2
|
![]() Dobry pomysł choćby dlatego, jak będą miały 18 lat za przeproszeniem nie będą rozjebane jak wiadro
![]() Przepraszam za wulgarne określenie.
![]() |
#60 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |