Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-04-2008, 15:28   #61
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Jest tylko JEDNA rzecz o której należy pamiętać... a w tym przedziale edukacja jest lepsza niż zakazy prawne.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-04-2008, 15:39   #62
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez YoomeN Pokaż post
Jeszcze roczek i jebanko xD

@topic
Ta pani minister jest posrana na dekiel, jak można zabronić ruchania ? o.O
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez YoomeN Pokaż post
@Ashlon

Nie musisz się tak mądrąwać, sam wiem najlepiej do czego dorosłem a do czego nie, prawda ?
Wręcz przeciwnie... człowiekowi samemu trudno stwierdzić, czy już do czegoś dorósł... A patrząc na twój sposób wypowiedzi uznaję, że do seksu tobie jeszcze daleko...

A co do kolorowych pisemek w stylu Bravo to fakt, wypadało by się tym zdeczka zając bo tematy o sexie w pismach czytanych przez 12sto latki są lekko mówiąc nie na miejscu...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 15:42   #63
Light-r
Zbanowany

Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: Siemianowice

Domyślny

Co się z wami dzieje !

Was to tylko obchodzi ??? Ile wy macie lat i kto was tak wychował obleśnie.....Nie wściekam sie ale jest mi smutno czemu tak patrzycie w tą sprawę...

Chodzi mi oto że chcecie (wiecie co) przed małżeństwem ? Co to za s... Bez miłości,bez uczuć,bez niczego

I przestańcie się przechwalać swoimi teoriami o zaletach s.... przed małżeństwem

Co do ustawy :

ALE KAżDY MA SWOJą WOLę WłASNą

Przepraszam ale piszę w Firefoxie i mi literki troche miesza
Light-r jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 16:02   #64
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Eee.. Bez obrazy, ale wątpię, czy ktoś to w ogóle będzie brał na poważnie. Zwłaszcza, że nie potrafisz nawet napisać słowa seks. ;| Człowieku, udane życie erotyczne jest jedną z podstaw związku. Oczywiście, są tacy co nie chcę seksu przed ślubem, ich wybór, szanuje go.

I czemu ten seks jest niby bez uczuć.? o.O Nie miałeś do czynienia z seksem, wiec na jakiej podstawie piszesz takie rzeczy.? Seks to zabawa. Jak są uczucia jest dużo fajniej, ale bez tego to super sprawa. Ten temat na tym forum to jedna wielka porażka..

Co do pisemek typu Bravo.. Rzal i bul.. Sposoby antykoncepcji. W pismie dla nastolatek wymieniona spirala.!;| Ciekawe jaki ginekolog podołał by się umieszczenia jej w takim dziecku..

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 16:18   #65
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gelt Pokaż post
Ten temat na tym forum to jedna wielka porażka..
Tak samo jak te dzieci co sie wypowiadaja majac tyle wiadomosci i doswiadczenia o tym , ze glowa mala ...

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 16:23   #66
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Light-r Pokaż post
Co się z wami dzieje !

Was to tylko obchodzi ??? Ile wy macie lat i kto was tak wychował obleśnie.....Nie wściekam sie ale jest mi smutno czemu tak patrzycie w tą sprawę...

Chodzi mi oto że chcecie (wiecie co) przed małżeństwem ? Co to za s... Bez miłości,bez uczuć,bez niczego

I przestańcie się przechwalać swoimi teoriami o zaletach s.... przed małżeństwem
Małżeństwo =/= miłość więc SEX przed małżeństwem nie musi być pozbawiony miłości, wręcz przeciwnie. Dla mnie osobiście małżeństwo jest elementem zbędnym bo tak samo mogę kochać 2gą połowicę z czy bez papierka... A zalety sexu przed małżeństwem? Nie znam... nie znam też powodów, dla których tak wychwalasz sex po małżeństwie...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 16:27   #67
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Jak czytam te posty to mi szkoda niektórych.

Połowa wypowiadających się nawet nie wie co gada, albo gada byle gadać. Dla mnie seks od 18 to głupota. Sex od 16 to też głupota. SEKS regulowany prawem, kiedy można kiedy nie to GŁUPOTA. Nie ma znaczenia, czy to legalne czy nie. Nikt tego nie sprawdzi.

A co do seksu i związanego z nim miłością. Kocham teksty 12-13 latków "ja go kocham i oddam za niego wszystko", albo "wczoraj miałam/miałem zajebisty sex".

Sorry, ale w tym wieku 12-13 gówno się wie o seksie i miłości. Nie da się zrozumieć tego uczucia i tego czym naprawdę jest sex. W tym wieku rozumie się to tak jak mówią znajomi czy definicje. Nie rozumie się tego uczucia, magii, głębi, bliskości.

Pewnie zaraz jakieś sfrustrowane dzieci się odezwią, że nie wiem co gadam, ale sami zobaczycie jak wygląda miłość i seks w wieku 12-13 lat a 17-18.

Pozdro. Tak lekko nie na temat, ale jak pisałem wyżej żal mi niektórych.

Cytuj:
Jeszcze roczek i jebanko xD
Widać, że kolejny pseudo maczo, który traktuje seks i dziewczyny jako przedmiot zaspokojenia.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 16:35   #68
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

@Up
Tia, bo wiek w miłości robi olbrzymią różnicę... Sam mam 17 lat, ale znam wiele osób w przedziale wiekowym 12-14 dojrzalszych niż 17-18. Oczywiście dojrzalszych psychicznie, bo to o taką dojrzałość chodzi i w miłości i w seksie.

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 16:39   #69
Light-r
Zbanowany

Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: Siemianowice

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Widać, że kolejny pseudo maczo, który traktuje seks i dziewczyny jako przedmiot zaspokojenia.
I teraz muszę coś wam powiedzieć...

Zgadzam sie w 100% z Bloodwinem i jeśli ktos uważa że dziewczyny są tak jak w cytacie to nic nie osiągnie ta osoba i owa osoba nie ma serca

Bloodwin ma rację i zgadzam sie z nim.

A was innych zaczynam się już bać tak samo jak burza która aktualnie jest u nas.Dobrze że jesteśmy wszyscy anonimowi
Light-r jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 16:45   #70
Macqren
Użytkownik Forum

Macqren's Avatar

Data dołączenia: 28 02 2006
Lokacja: Łódź

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Memento Mori
Świat: Aldora/Celesta
Domyślny

Zakazany owoc jest najsmaczniejszy, lecz czasem płacimy za niego ogromną cenę ]:-)
stary 15-04-2008, 16:49   #71
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
@Up
Tia, bo wiek w miłości robi olbrzymią różnicę... Sam mam 17 lat, ale znam wiele osób w przedziale wiekowym 12-14 dojrzalszych niż 17-18. Oczywiście dojrzalszych psychicznie, bo to o taką dojrzałość chodzi i w miłości i w seksie.
to tylko oznacza, że wielu 18latków nie dorosło?

i też znam ludzi w różnym wieku i to robi różnicę.
stary 15-04-2008, 16:57   #72
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
@Up
W to powiem Ci, ciężko mi uwierzyć o.O Sam mam wielu znajomych młodszych ze starego gimnazjum i jakoś żadne (chłopcy jak i dziewczynki) nie wykazywało dojrzałości psychicznej. Ba.! Słyszałem tylko: tę.! i tamtą.! i jeszcze tę bym wyruchał.! Juz to widze.. Na sam widok eee.. narządów rozrodczych kobiety ;x wymiękli by. Wszystkim wydaje sie, że to takie proste.

A u dziewczynek: Moj kochany książę ;*;*;*;*;*;*;*;*;*;* 4 eVer raZeM.!!! Kocham.!!!!!!!!!!!!!!!!

Dojrzałość.. Tak.. Chociaż nie przeczę, ze jakieś ewenementy na pewno są ale żeby było ich WIELE. Za nic mnie nie przekonasz ;x

@Bambuko

Nie dorosło.

@Light-r

Ty się lepiej nie wypowiadaj w tym temacie, bo Twoje posty wołają o pomstę do nieba..

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 17:07   #73
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marla666 Pokaż post
Sądzę tak, ponieważ większość szesnastolatków to gówniarze, którzy nie rozumieją czym jest seks. Może dzięki temu zakazowi to zrozumieją i "zrobią to" kiedy będą już trochę bardziej dojrzali Może niedokładnie o to chodziło pani Sowińskiej, ale jeśli taki będzie skutek, to jak dla mnie ok
Bez urazy, ale jakim prawem w*******asz sie w cudze sprawy? Zwlaszcza takk intymne jak wspolzycie? To prywatna sprawa, no chyba, ze osoba jest nieletnia, wtedy jest to tez sprawa ich rodzicow. I nikt nie ma prawa sie w to wtracac.
Zreszta, mamy demokracje, wiec jestesmy przyzwyczajeni do niewoli
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 17:10   #74
Tom The Tanner
Użytkownik Forum

Tom The Tanner's Avatar

Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4

Tom The Tanner ma numer GG 5904267
Domyślny

Wszyscy gadają o niedorosłych dzieciach, a tych dzieci w tym temacie jest zaledwie parę. Tak, macie wszyscy wg. mnie rację (tylko Light-r jakby z choinki się urwał), więc zamiast prawić mądrości zajmijmy się tematem.

Cytuj:
Co się z wami dzieje !
Nie wiem ile masz lat, podejrzewam, że to nie to pokolenie. Ale w każdym razie powiem jak to wygląda oczami osoby która do docelowej grupy należy i mówi do człowieka z całkiem innego świata: jakieś 95% nastolatków w moim wieku (mam akurat 16, a mówię o przedziale 15 - 17), nie ma nic przeciwko seksie. Powiem więcej - mają zamiar, próbują, a nawet uprawiają i to często. Nie jest to już czas, w którym traktuje się dziewczyny jak zabawki. Przynajmniej na przykładzie moim i w bliskim mi otoczeniu.

Do czego zmierzam? A do tego, że albo to tylko tak dla nas wygląda, albo nadchodzą inne czasy. Nie wiem jak było kiedyś, może każde pokolenie myślało, że zmieni świat. Patrząc na Twój post (ten pierwszy) wydaje mi się, że to było całkiem inaczej. Więc... to wygląda tak, że ty smucisz się, że ktoś w ogóle pomyślał o seksie przed małżeństwem, a za ścianą jakaś parka korzysta z życia i nie dość, że o małżeństwie to oni nigdy nie myśleli to jeszcze mają po piętnaście lat. Powiem więcej - uważają, że zostali wychowani odpowiednio i tak w istocie jest, bo tak wychowały ich czasy w których żyją.

Kiedyś starsi też nie mogli dogadać się z młodszymi. Ale to był inny problem. Kultura, hippisi, robienie wszystkiego na przekór etc. i przez to nikt nie zauważa granicy, takiego załamania na statystykach (gdyby takie dziwne statystyki stworzono).

Wjal
macha swoim fiutem do taktów partytury
Tom The Tanner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 17:12   #75
Rohas
Użytkownik Forum

Rohas's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka

Rohas ma numer GG 3027418
Domyślny

Cytuj:
Każdy dojrzew inaczej. Wystarczy, że włącze gg i już na wierzch wyskakują mi (cytuję) takie teksty:
Cytuj:
KC:***FOREVER RAZEM:***DO KONCA ZYCIA TYLKO STOBOM;***
Chłopak, 16 lat
Cytuj:
DZIEKI ZA WCZORAJ:***BYLO CUDOWNIE:****NIE MOGE SIE DOCZEKAC NASTEPNEGO RAZU:****
Chłopak, 14 lat

I co o tym myśleć? Czysty przykład osób niedojrzłych. Do tego nie wspomnę, że 3/4 osób (znajomi) ma opisy KC:**FoReVeR:** a zmienia średno co 4/5 dni chłopaka/dziewczynę, no ale nic.

Co do ustawy. Wg. mnie to kolejne pozbywanie się naszych praw obywatelskich. Chcą to robić przed 18 czy tam 16 rokiem życia - ich sprawa. Czują sie gotowi na to i wiedzą co znaczy "bezpieczny seks", to czemu nie? W końcu to ich sprawa.

A co do seksu przed ślubem - nie każdy jest głeboko wierzący, a nawet jak jest, to mamy inne czasy niżte w których żyli nasi rodzice/dziadkowie. Z resztą tak jak wyżej - czujesz się na to przygotowany, to co w tym złego?
Rohas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 17:22   #76
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Bez urazy, ale jakim prawem w*******asz sie w cudze sprawy? Zwlaszcza takk intymne jak wspolzycie? To prywatna sprawa, no chyba, ze osoba jest nieletnia, wtedy jest to tez sprawa ich rodzicow. I nikt nie ma prawa sie w to wtracac.
Zreszta, mamy demokracje, wiec jestesmy przyzwyczajeni do niewoli
Przeczytaj post Bloodwina, on bardzo dobrze rozwinął moją myśl
stary 15-04-2008, 17:24   #77
Voon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 07 2006

Voon ma numer GG 1528304
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rohas Pokaż post
Każdy dojrzew inaczej. Wystarczy, że włącze gg i już na wierzch wyskakują mi (cytuję) takie teksty:
<sóper teksty>
I co o tym myśleć?
Dać Ci skrina z mojego aqq? Powiesić sie idzie.

To tylko dowód gówniarstwa naszego społeczeństwa. Ha, niedługo powiem więcej, jestem w trakcie robienia takiej mini ankiety. Wyniki sa zaskakujące.
Voon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2008, 17:25   #78
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Sorry, ale w tym wieku 12-13 gówno się wie o seksie i miłości. Nie da się zrozumieć tego uczucia i tego czym naprawdę jest sex. W tym wieku rozumie się to tak jak mówią znajomi czy definicje. Nie rozumie się tego uczucia, magii, głębi, bliskości.

Pewnie zaraz jakieś sfrustrowane dzieci się odezwią, że nie wiem co gadam, ale sami zobaczycie jak wygląda miłość i seks w wieku 12-13 lat a 17-18.

Pozdro. Tak lekko nie na temat, ale jak pisałem wyżej żal mi niektórych.

A znasz kogoś kto uprawiał seks mając lat 13, a potem mając lat 18 i powiedział Ci jaka to jest różnica? Jeśli ktoś tak szybko dorósł to nie będzie stanowiło to większej różnicy (psychicznej). Bo przez te 5 lat 13-latek na pewno trochę się jeszcze rozwinie. Jeśli jednak ktoś w wieku 13 lat dopuścił się takiego "szczeniackiego wybryku" (o ile można go nazwać szczeniackim) To owszem, jak najbardziej będzie to różnica. Także rację tu masz, ale tylko połowicznie. Bo każdy jak na swój poziom będzie coś czuł. Kiedy będzie starszy, będzie to bardziej złożone, jednak już w tak młodym wieku będzie to dla tej osoby ważne i niepowtarzalne.
Swoją drogą pomysł rządu uważam za śmieszny. I nawet jeśli wprowadzą go w życie to będzie niemożliwy do późniejszego wyegzekwowania.
stary 15-04-2008, 17:31   #79
Martka
Music addict

Martka's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.

Profesja: Elite Knight
Martka ma numer GG 8189306 Send a message via Skype™ to Martka
Domyślny

@Glamri
Gwoli ścisłości, to p. Sowińska do obecnego rządu ma tyle, co ja do Pudziana
stary 15-04-2008, 18:10   #80
Misza
Użytkownik Forum

Misza's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: -+*≡☼SZWECJA☼≡*+-
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Light-r Pokaż post
Co się z wami dzieje !
What you say!!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Voon Arculin Pokaż post
Haha, a teraz przyznaj sie kiedy ostatnio byłeś w szkole albo przynajmniej pod szkołą.
No właśnie, dawno nie byłem. ;p Ale przeszły. A to, czy ludzie je noszą, to już zależy od samej szkoły.

@Bambuko: mi chodziło ogółem o aborcję, ale nvm. Tak czy siak, IMHO to sprawa samej kobiety.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania