![]() |
#121 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Co z czlowiekiem, ktory nie chce byc okradany z 90% dochodow i woli decydowac za siebie sam....? Musi placic.W chwili obecnej w Polsce panstwo zabiera nam kolo 70% dochodow, wiec jest niewiele lepiej. Tak naprawde kazdy obwatel powinien placic jeden podatek w takiej samej kwocie, niezaleznie od dochodow, ktory przeznaczany bylby na wojsko, policje i sady. Jesli obywatele chca dobrowolnie tworzyc jakies socjalistyczne kasty wewnatrz panstwa to ok, ale bez narzucania tego reszcie. Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 | ||
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() spider zrozum, że posyłając dziecko do szkoły, chciałbym, żeby nie spotykało ćpunów
w ogóle legalizacja twardych narkotyków jest dyskusyjna ze względów etycznych, to prowadzi do niszczenia sobie życia i niczego innego, więc czy człowiekowi wolno narażać drugiego na takiego coś ?
![]() |
#124 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
2. Pozostaje podpiąć mi się w tej kewstii pod wypowiedz Bambuko...
![]() |
![]() |
#125 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Niestety zupelnie nieswiadoma zagrozenia, nieposiadajaca wlasnego Korwina Szwecja na zlosc liberalom nie zapada sie pod wlasnym ciezarem tylko utrzymuje jeden z najwyzszych wskaznikow poziomu zycia na swiecie. Musi to wam, jedynym sprawiedliwym, spedzac sen z powiek.
![]() |
#126 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#127 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
"Zabierzem ci 90% twoich pieniedzy, a w zamian bedziesz mial zapewnione prawie wszystko. Musisz jednak zyc tak jak my ci kazemy, a my zakazemy ci prawie wszystkiego i uregulujemy kazda twoja dziedzine zycia. Powiem ci jak masz zyc, to dla twojego dobra. Witaj w socjalizmie." http://polonia.wp.pl/country,7,title...l?ticaid=15b89 Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 16-04-2008 o 09:29. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||||
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#130 | |||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Łatwo dostępne.? Myślisz, że dlaczego dilerzy nie chcą sprzedawać każdemu dragów.? Bo boja się, przez taką, za przeproszeniem, "ciotkę" mogą wpaść. Więc nie wiem czy dla wszystkich jest to tak łatwo dostępne. Mówięc Ci chłopie nie porównuj alkoholu do dragów. Nudny jesteś. @Ashlon Być może praca lekarzy nie byłaby słaba, gdyby mieli lepsze wynagrodzenia. To jest śmiech na sali, by służba zdrowia, za swoją ciężką pracę dostawała niecałe 2000 zł. Mówię tu o pielęgniarkach, a i tak zawyżyłem. Polska nigdy nie będzie dogodnym krajem dla obywatela. Za duzo złodziei. Więcej, potrzebują więcej pieniedzy.! Jedyne co by nam teraz pomogło to Piłsudzki. x)
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Swoja droga ciekawe ze na razie nie przewinal sie przez ten temat Friedman albo "eurokolchoz", ale na to jeszcze mamy czas.
![]() |
![]() |
#134 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Żadna firma ubezpieczeniowa nie ubezpieczy cukrzyka gdy będzie musiała ponosić 100% kosztów leczenia... Ubezpieczenia są jak hazard, czym większe szanse, że będzie ci potrzebne tym większą stawkę chce ubezpieczyciel...
Zresztą ten kasę na wypłaty bierze ze składek, wykaż mi jedną różnicę, po za nazwą, jaką masz gdy płacisz składkę do PZU a nie NFZ i za leczenie płaci ci PZU a nie NFZ... Cytuj:
Cytuj:
Co do twojich wyliczeń gratuluję dawania się manipulacji... :< To tak jak z liczeniem dni wolnych od pracy :< 3791 * 0,19 -510 = 211,-.... gratuluję umiejętności matematycznych temu kto liczył :< Zaś wliczanie VATów, Akcyz itp itd jest zdeczka dla mnie śmieszne... To jest wliczane w CENĘ produkru, nie stać ciebie na to, twój do diabła problem, kup tańszy odpowiednik, nie stać ciebie na bęzynę? twój do diabła problem, korzystaj z busów, wyjdzie to na plus jeszcze środowisku... Że VATy i Akcyzy są wysokie to wiem, czy to jest złe? Na pewno zrobił bym coś z akcyzą na paliwo, ale całej reszty się nie czepiam, mi to nie przeszkadza i wiem, że tygodniowo oddaję państu wolną ręką 30-40 zeta w postaci m.in. VATów ale w zamian wiem, że jak złamię nogę to na erce nie poproszą mnie o kartę kredytową a w przypadku pobicia policja nie każe mi najpierw uiścić opłaty w okienku... p.s. przeanalizuj sobie tą "tabelkę", wystarczy odrobina matmy i znajomości podatkowej by mieć ubaw po pachy :< p.s.s. Jutro specjalnie na przedsiębiorczości pogadam o tym z profesorem...
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 16-04-2008 o 14:42. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las
![]() |
![]() Cytuj:
@ontop O kurde, ale offtop, aż huczy. Ja bym jednak go skończył. Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 16-04-2008 o 15:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
A co mi teraz służba zdrowia daje? Nic. Podam przykład: Mój tata całe życie płaci podatki, a teraz gdy miał iść 1st raz w swoim życiu do szpitala i skorzystać z naszej służby zdrowia, usłyszał przyjemne słowa: "Najbliższy termin, kiedy możemy pana przyjąć jest za 6 miesięcy". Skończyło się na tym, że musiał iść do prywatnej kliniki i jakoś te płacenie podatków nic nie dało. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
Co do tabelki, ktoś kto nie chodził na matmę do szkoły starał się to policzyć? Zresztą nie wiem jaki sens ma czepianie się akcyzy na tzw. towary luksusowe. Jak powiedział Wieszok, nie stać cię - nie kupuj... nie umrzesz bez alkoholu i papierosów. A jak rzucisz tym lepiej dla wszystkich (poza firmą importującą ten tytoń, ofc) Cytuj:
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 16-04-2008 o 15:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Raz piszesz tak, raz inaczej, zdecyduj się na coś ![]()
Martka's last.fm Ostatnio edytowany przez Martka - 16-04-2008 o 16:33. |
||
![]() |
![]() |