|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
Pokaż wyniki sondy: Hat of The Mad czy jakiś inny hełm? | |||
Hat of The Mad |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 25.37% |
Crown Helmet |
18 | 26.87% |
Crasuder Helmet |
4 | 5.97% |
Demon Helmet |
26 | 38.81% |
Inny |
2 | 2.99% |
Głosujących: 67. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 07 2007
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Brown yeti
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 38
Poziom mag.: 38
![]() |
![]() Nosze crown helmet ale polecam HOTM te parę mp więcej może sie przydać a arm u druida i tak nie robi takiego znaczenia chyba ze ci net laguje i potworki cię doganiają.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 12 2007
Lokacja: W domu...
Imię: Kin Yuki
Profesja: Elder Druid
Gildia: Immortales
Świat: Refugia
|
![]() Moja rada jest taka:
Kup HoTM, a jak masz kase to Crowna też!(lub RH) Dlaczego? Ponieważ Cap nie jest rzeczą nieskończoną, i kiedyś go braknie. A 20 capa, powiem wam że to dużo, bynajmniej dla mnie, np. 20 oz to 200gp. Kiedyś chodziłem w Crown Helmecie. Ale teraz gdy np. dragi to jak dostane od nich coś to jest to z magii, więc arm się nie przyda. Na mino, gdy trzepnie mnie Guard lub Archer, naprawdę parę arma nie robi wielkiej różnicy. A mino magi też atakują ogniem lub energią więc arm się nie przyda. Z tego co napisałem wynika że gdy idzesz na potworki bardziej magiczne... atakujące magią. Np. Dragi lub Minosy, bierzesz HoTM, bo i tak biegasz i unikasz fizycznych ataków. Ale gdy idziesz na GS'a i wiesz że możesz mieć problemy ze zwianiem mu, wtedy bierzesz Crown Helmeta... i masz więcej arma. Ale jak już to lepiej poczekać i kupić RH ![]() Ale ogóle noś HoTM ponieważ te 20 oz. Możesz przeznaczyć na noszenie parceli do mailboxów ![]() Więc: Najpierw HoTM, a potem gdy masz kasę C-helmet. (lub od razu RH) |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() sora ze odswiezam ale na pallu co lepsze crusader czy hat of the mad?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2008
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
|
![]() Crown helmet lepszy bo tańszy, ładniejszy i ma więcej arm a różnica 22oz to mało nawet jak dla druida z koro możesz mieć dużo lepszy hełm.
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Kraków
Imię: Ruzam
Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
Poziom: 142
![]() |
![]() Przykladacie za duza wage do tego capa. HOTM wazy az 7 capa! Jego arm gowno daje to po co go w ogole nosic przeciez wazy 7 capa mozna za to wziac ze soba 3 manasy wiecej : ))))) Crown helmet - sensowny arm, jego waga nie jest taka wysoka bo nie wazy nawet tyle co bp manasow. Pozatym ja nie rozumiem po co w ogole ktos nosi blue set. Chyba jedynie dla wygladu. Blue robe, hotm, blue legs, boh, p ammy = 24 arm . Teraz wlozmy na siebie steel helmet, plate armor, plate legs, boh, p ammy = 25 arm. To byl przyklad jak bardzo hotm potrafi obnizyc jakosc waszego setu. Uwzglednijcie cene. Koszt blue seta bedzie wiekszy o min. 24k od p seta. 24k = 24 bp of manafluids.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
W 1 przypadku zakładam naraz p ammy i b robe? A w 2 2x p ammy? sprytnie to zrobiłeś, licząc lekkie eq i cięzkie pod względem arma. A ja policzę względem wagi: B-robe, HOTM, Blue Legs, BoH -> 11+3+8=22 arm -> 22+18+7+7,5=54,5oz. Steel Helmet, Plate Armor, Plate Legs, BoH -> 6+10+7=23 arm -> 46+120+50=216oz. Porównanie: "Lekki" zestaw: 22 arm, 54 oz. "Ciężki" zestaw: 23 arm, 216 oz. Podsumowanie: 1 arm więcej, dokładnie 4 razy cięższe. Jak już pewnie sprytnie policzyłeś, to 3 BP manasów mniej. Tadam.
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2005
Lokacja: Kraków
Imię: Ruzam
Świat: Morgana
Poziom: 142
![]() |
![]() Cytuj:
No dobrze ale co Ty chcesz na tym expie robic? Nocowac? Kiedys chyba pojdziesz odniesc loot przy czym zabierzesz kolejne bps manasow. 24k piechota nie chodzi, a hotm jest do dupy ot co. ^ Ostatnio edytowany przez Vasth - 16-04-2008 o 18:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
|
![]() Powtarzam pytanie bo widze ze mnie ignorujecie na Paladinie co lepsze Hat of the mad czy crusader helmet? Majac eq : Blue Robe, Blue Legs, Vampire shield ,leather boots (stracilem bohy wiec znów zbieram)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 04 2008
|
![]() Crown Helmet bo jest lekki i tani
Topic: had of the mad do blue seta ;p ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2008
Lokacja: W cieniu Czarnobyla
Wpisy bloga: 7
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Skille: 8x/8x
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Nie kupuj Hat Of The Mad. Zdobądź. Wykonaj Questa i ciesz się czapeczką. Noś ją, bo przecież nie jesteś evul bloker. Jak Cię nie stać na tego questa to wykonaj DTD i noś Crown Helmet ; P
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
mam oba i nie wiem co nosic a hat of the mad troche ladniejszy i do reszty eq pasuje , to co lepsze dla pala ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Lublin
Wpisy bloga: 1
Stan: Zbanowany
Imię: Loffam tipje
Gildia: Tibia.br.swe.pl
Poziom: -23
Skille: 9/9
![]() |
![]() Nie pytaj tak cały czas bez sensu bo tylko pogarszasz swoją sprawę...
Dla paladyna lepszy jest curs, sam noszę i nie narzekam a czasami trzeba paladynem coś przybloczyć. |
![]() |
![]() |