![]() |
#161 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() @Marla666
W czym widzisz sprzecznosc? Kazdy powinien dazyc do tego by on sam zyl jak najlepiej. Jesli ma rodzine to logicznym jest, ze powinien starac sie by rodzinie niczego nie brakowalo. I nikt nie moze nalozyc na mnie obowiazku wspomagania obcych mi ludzi. To moze byc co najwyzej moja dobra wola. @Ashlon W liberalizmie mozna tworzyc socjalistyczne kasty. Ale nie mozecie narzucac tego ludziom, ktorzy tego nie chca. W socjalizmie jestem zmuszony oddawac wiekszosc swoich dochodow. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#162 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() "Super" ratownik przywalił mi wiosłem w głowę w morzu, fale były duże. Gdyby nie jakiś włoch nie dostałbym sie na powierzchnię :-) Dla mało inteligentnych: topiłem się.
@topic JAK TO W KOŃCU JEST Z TYM ZAKAZEM.?:-P
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 16-04-2008 o 20:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Spider: socjal-liberalizm, jak dobrze ogarniam takie sformułowanie istnieje... rozumiem dążenie do własnych korzyści ale kraj nie opiera się na pojedynczych osobach ale na całym narodzie i po prostu wypada by choć w części ten kraj wspomagać...
Kłócenie się na forum jest jak uczestniczenie w paraolimpiadzie, może i wygrasz, ale nadal będziesz zacofanym -.-" Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 16-04-2008 o 21:00. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Wracając do lekarzy - dać im podwyżki jak najbardziej! Mają ciężką i odpowiedzialną pracę! Ale jeden warunek - zamontować im kasy fiskalne... Mówię poważnie jak co.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Nie bierz tego do siebie, musiałem to wykorzystać. Grzechem byłoby niewykorzystanie. ;pp
![]() |
![]() |
#166 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Cytuj:
*Dragon-Fly Z tymi kasami fiskalnymi to nie głupie ![]() Dobra, nie ma co pisać o tych lekarzach, bo wyjdzie z tego spam na xxxx stron, a i tak każdy będzie miał dalej swoje zdanie ;-) Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Rohas - 16-04-2008 o 21:25. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() @UP - Plax0r, ostatni post o lekarzach ;<.
Akurat mam ojca w wojsku i usłyszę trochę za dużo różnych wypowiedzi, których nie powinienem słyszeć... Poza tym jeździłem po szpitalach i widziałem, jak wygląda taka praca lekarza "za kulisami"... Lekarz z reguły pół dnia w pracy spędza na odpoczynku i rozmawiania ze znajomymi... przynajmniej tak to ja widziałem widząc więcej niż szary obywatel. A i tak lekarz od czasu do czasu dostanie coś w łapę (takie sytuacje też widziałem), więc gdyby zamontować kasy fiskalne. Wtedy będzie można wszystko kontrolować, lekarz będzie dostawał pieniądze za samą pracę. I wtedy jak najbardziej - dofinansowanie na studia, podwyżki, premie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Da Old school.
![]() |
![]() @2xup
Skomentowałbym to, ale ze względu na kulturę, i o dziwo, poszanowanie dla Ciebie, nie wypowiem się. Cytuj:
Luz x)
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" Ostatnio edytowany przez Gelt - 16-04-2008 o 21:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Wszyscy co mówia że ten i ten mało zarabia@
U mnie w szkole nauczyciele zarabiaja 800 złotych, to ejst dopiero mało. Topic@ Już widze jak każdemu do domu zaglądaja czy się nie ten teges. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() no wlasnie w tym tkwi caly myk, ze oszolomy z LPRu i pochodnych sa w stanie wymyslic dowolny durny, martwy przepis byle tylko mial on podstawy ideologiczne, czyli mozna sie bylo wykazac gorliwym wykonywaniem woli proboszcza. Stad sprawa teletubisiow, obrony Wielgusa ( co rzecznikowi praw dziecka do tego, zeby wystosowywac z urzedu oficjalne pismo w tej sprawie ? ) i wiele innych.
![]() |
#171 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Da Old school.
![]() |
![]() o.O znaki.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2007
Lokacja: Bakersfield, Kalifornia
![]() |
![]() A jednak coś z tymi teletubies'ami nie tak xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() Wracając do Liberalizmu i socjalizmu.
Oba te kierunki nie są ani złe, ani dobre. W socjalizmie może będziemy zabezpieczeni, ale nigdy nie wiadomo kiedy państwo może coś przeskrobać. Istnieje bowiem ryzyko, że ono może naruszyć nasze wolności osobiste i dopiero będzie wałek... Nie mamy w nim stuprocentowej gwarancji ochrony naszych praw (z doświadczeń historycznych) i jedyne co nam pozostaję to wgapywanie się w "potęgę" kraju. Aczkolwiek jak bardzo, by nie był socjalizm dobry, wszystko zależy od ludzi panujących takim socjal. krajem. Stwarza to bardzo duże ryzyko, że społeczeństwo stanie się niewolnikami tych "z góry". Również rozwój i w ogólny stan gospodarki zależałby od polityków, którzy bez odpowiedniego przeszkolenia mogą dokonać poważnych szkód... W tym kierunku wszystko zależałoby od ludzi panujących, co moim zdaniem jest niebezpieczne pod różnymi względami. No to trochę o Liberalizmie. Jak wszyscy wiemy nie ma w nim gwarancji, że wszystko w naszym życiu się powiedzie, że będziemy bezpieczni w naszym domku itd. Ale dzięki niskim opodatkowaniom możemy zbić się wyżej niż społeczeństwo socjalistyczne. Chodzi mi tu o wzbogaceniu się na swojej własnej firmie. Będziemy mogli żyć jak królowie pod warunkiem, że będziemy potrafili zażądać firmą. W brew pozorom (nie wiem jakim, ale fajnie to brzmi xD) gdyby prawo takiego kraju dokładnie ustosunkować, państwo miałoby kontrolę nad wszystkim co się w nim dzieję i również wzrost "siły" gospodarczej byłby o wiele wyższy niż w socjalizmie. Takie państwo daję nam bardzo dużą swobodę, która dla człowieka jest z natury najważniejsza i to dzięki niej opierałaby sie jej potęga. No poczytaliście sobie teraz s*******ać. xD To jest tylko moje zdanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() 4Up:
Wycofać te BAJKE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Vil - 19-04-2008 o 12:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko
Świat: Selena
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Da Old school.
![]() |
![]() @up
Nie zaniżaj tak ekstremalnie ;x
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Knight of Gordor
Profesja: Knight
Świat: Honera
|
![]() Heh, ja mam 14 lat i nie czuje się jeszcze dorosły do tego, mimo to gdyby moja kolezanka sie zgodzila zlamac ten nieszczesny zakaz ;] przestal bym byc prawiczkiem... no ale sie nie zgodzila i jakos mi smutno z tego powodu xD. Ogolnie pomysl do bani ;s.
|
![]() |
![]() |