|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Czy chciałbyś żeby były chociażby 2 servery Tibii 7.6? | |||
Tak, grałbym/am na nim. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 59.38% |
Tak, chociaż bym nie grał/a. |
29 | 18.13% |
Nie. |
27 | 16.88% |
Nie mam zdania. |
9 | 5.63% |
Głosujących: 160. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2008
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Założyłem ten temat, żeby porozmawiać o tibii 7.6 (wtedy też zaczęłem grać w tibię, niestety bez większych sukcesów.. częste zmiany serverów i profesji doprowadziły do tego że w ciągu 3 lat grania za sukces mogę uznać 40 lvl maga i full warrior outift). Szczerze mówiąc najbardziej ze wszystkich updatów/tibii podobała mi się właśnie tibia 7.6.. gdzie liczyły się umiejętności.. przed depo bawiły się w pk 2 osoby, jedna 20 lvl druga 22 lvl (Nick Miły Mag Pierniczek, ak to widzisz to pozdro ;D) to było coś, Nikt ich nie ruszał wszyscy się bali, chcieli się z nimi zakolegować.. Tamta niepowtarzalna grafika, cudo diamenty czy magi latające ze Skull Staffami (7.6 albo 7.5 xD), dwa dni robisz runy expiąc na cieńkich potworach po czym wybierasz się na dragi!
Jest moda na stare czasy. Stare Meble/Stare Wyglądy/Stare Samochody/Starzy Znajomi(nasza-klasa.pl xD), i bardzo popularne ots'y 7.6 (czyt. Podkarpacki chociażby na którym gra po 600 osób +po 200 kolejki..) w większości są to starzy gracze którzy zaczynali około tibii 7.5. Dla nowych graczy liczy się tylko lvl/ilośc gp. Bawi ich wciskanie hotkey'a. Dlaczego CipSoft nie zrobi servera/ów 7.6? Być może uznaje że to nie opłacalne, mimo że były już takie pytania/tematy na forum głównym. Chciałbym, żebyści w tym temacie wypowiadali się na temat starej tibii (bez hotkeyów/addonów i innych gówien).. Obecnie gram na ots'ie 7.6. I nie wątpie, że chociażby 2 servy w rl 7.6 (Eng & Ger) byłyby zapełnione. Myślę oczywiście o PvP Servach |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 04 2008
Lokacja: NetFans
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Elysia
|
![]() Osobiście preferuje hotkey'e, które ułatwiają grę.
Przyznaję jestem leniuchem i wolę jeśli robi się coś za mnie, a nie ja robie to coś za siebie. Ale zaznaczyłem "Tak, chociaż bym nie grał/a.", bo jeśli ktoś nie ma takich priorytetów jak ja to dlaczego nie ma być servów, z jego upodobaniami? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2008
Lokacja: From Hell
Imię: Nitro Evill
Profesja: Knight
Świat: Elysia Br0
|
![]() Szczerze? wolalbym tylko outfity
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Jeśli ktoś miło wspomina klienta Tibia 7.6 to znaczy że najprawdopodobniej to wtedy zaczął grać i właśnie magiem.
Nie wolno zapominać, że to Tibia 7.6 zaczęła cały zamęt z balansowaniem postaci, czego skutki odczuwamy do dzisiaj. Jak? Ano, tańsze i wydajniejsze manasy, które profesje melee w stosunku do profesji magicznych na półtorej roku zmieszały z błotem.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2008
Lokacja: Y ten no.. niewiem
Imię: Tuptus Pogromca
Świat: Pacera
Poziom: 42
Skille: 68/45
Poziom mag.: 11
|
![]() Ciekawy pomysł ja zaznaczyłem to pierwsze ponieważ podoba mi się 7.6 ten stary tibijski klimat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Cytuj:
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
|
![]() Racja, 7.6
![]()
Wejdź tutaj >> http://www.swcombine.com << Ostatnio edytowany przez Kojotes - 20-04-2008 o 12:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@down nie miałem z nim może jakiś specjalnych kontaktów, ale wiesz może co się z nim obecnie dzieje? Wiem tylko, że praę miesięcy temu huntowali jednego z największych lvli na servie on wbił fraga i skończył grać bo miał hunta ale co dalej? Ostatnio edytowany przez SInGApOOre - 20-04-2008 o 13:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 02 2006
Imię: Master Michak
Profesja: Sorcerer
Świat: Luminera
Poziom: 23
Skille: 10/22
|
![]() Singapoore
To była Vinera tak. Też pamiętam pierniczka. Był moim kumplem ![]() Co do balansowania. Po Tibi 7.6 mag stał się praktycznie najbardziej popularną profesją przez wandu. Wtedy było znacznie lepiej
Nick: Master Michak Profesja: Sorcerer ![]() Świat: Luminera Level: 23 Level Magiczny: 23 ![]() Miasto: Venore Speederst-Aggressor: mocniejsze sa od wild warjorów? Speederst-Aggressor: te action skaraby Speederst-Aggressor: ![]() Speederst-Aggressor: pokazesz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Zaznaczyłem to 1 chociaż bym wolał nawet 7.4 ;]
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Lepiej, zeby Cip Soft nie robił serverów z Tibią np. 7.6.
Czemu? Owszem taka mogłaby istnieć, ale musieliby grać na takich serverach ludzie, którzy kiedyś grali właśnie tam. Bo dzisiejsi ludzie+Tibia 7.6=...bez komentarza Dlatego to zły pomysł. Trzeba pamiętać, że "ZUO" nie leży w Tibii, tylko w ludziach grających w nią. Ostatnio edytowany przez Wylansowany - 20-04-2008 o 13:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Da Old school.
![]() |
![]() Cytuj:
Gdyby nie te badyle nie byłoby dziś takich problemów.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1
Profesja: Rookstayer
|
![]() Cytuj:
nigdy tego nie rozumialem u was:/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Da Old school.
![]() |
![]() Rycerze dobrze.? Pff.. Nie rozśmieszaj mnie kolego. W czym było lepiej.? Tani sie wbijało lvle. No tak, tylko dziwne, żeby taki rycerz zaczął rzucać czarami na wszystkie strony prawda.? Co jeszcze takiego.? A no tak, zapomniałam, że rycerz był po prostu powah w pvp. Ale masz rację. Lepiej dać było patyczki dzieciom, żeby mogły sobie poradzić na nizszysch lvlach. Nie, co tam, ze na wysokim poziomie rekompensuje się czas stracony na niższych. Lepiej ułatwić totalnie gre.
My to zawsze dopieszczani (rycerze) przez Cipsoft. A teraz z tymi potionami.? No wow, po prostu nie wiem co powiedzieć :-)
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Może by tak spróbować zrobić podobny temat na tibii.com =\ Wiem że już był taki temat ale odpowiednio rozpowszechniony i jeśli by się przekonało Cipki zeby mial z tego kase może by coś z tego było.. Jeśli już to tibia 7.5 <bez wandow visow i innych zbednych dupereli..> tyle ze jak cos to moj english rooox
Ostatnio edytowany przez SInGApOOre - 20-04-2008 o 20:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Kapłan Preclanski
|
![]() Zacząłem grać w ogóle za 7.4, a aktywnie grać na 7.6. Wszystkie mje postacie, poza pierwszą, były magami, więc update bardzo mi pasował. Z resztą, ja ZAWSZE, niezależnie od tego co zrobili, popierałem UP'a.
Zaznaczyłem B.
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Gliwice
Profesja: Elite Knight
Poziom: 95~
|
![]() Nawet, gdyby te servery byly tylko dla PACC, to itak grala by tam masa ludzi, a dochody Cipkow poszly by lekko w gore (sprzedaz PACCow) Kilka serverow 7.6 to bardzo dobry pomysl. Mogli by zrobic np. 4 servery 7.6, 2 pvp i 2 non-pvp dla kazdego, oraz 2 servery tylko dla PACC 1 pvp 2 non... Jestem pewny, ze wielu starych graczy powrocilo by do gry wlasnie na tych serverach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1
Profesja: Rookstayer
|
![]() Cytuj:
Jaka profesja pierwsza wbila 100lv i 200 lv?? Pamietasz jak EO szybko expił?? gdy on mial 290 to malo kto mial 250 Mi chodzi tylko o to, że ciągle jest pieprzenie, że od tibi 7.6 Magowie przez poltora rok byli super mega profa a rycerz byl zuy... Osobiście mi sie podobalo, to że magowie w tibi np 7.4 musieli bic z war hammera itp bo bylo trudno...ale gadanie że mag mial za dobrze to glupie gadanie...Rycerz przez 4 lata rzadzil....Co mieli powiedziec palkowie czy drudzi ?? Ci to mieli przekichane... @edit jezeli ktoś nie zgadza się z powyzszym postem to prosze o kulturalne wypowiadanie się i bez ironii Ostatnio edytowany przez Cygan Slejter - 20-04-2008 o 20:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@up pvp miedzy profesjami bylo lepsze wtedy niz obecnie.. 95%hotkey 5% pvp =\ - nie mowie ze tak maja wszyscy playerzy, ze wyjatki sa to wiadomo... @nastepna strona witamy dzieci hotkeyow.... Ostatnio edytowany przez SInGApOOre - 20-04-2008 o 21:05. |
|
![]() |
![]() |