![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2008
|
![]() Witam szanownych użytkowników forum
Jest to moj pierwszy post na tym forum. Przepraszam że tematem jest przykra sprawa. Miannowicie chcialbym wszystkich przestrzec przed graczem o imieniu FOLCIK Kolega mnie oszukal. Nie wyslal mi itemku chociaz za niego zaplacilem. Jestem nowym graczem Tibii i chcialem sie tym faktem podzielic. Chyba wszystkim nam zalezy aby swiat Tibii byl wolny od scammerow. Przepraszam i Pozdrawaim |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() od retardów tez by mógł byc wolny ;<
![]() |
#3 |
Music addict
Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: Siemianowice Śl.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zuzia Shadow
Profesja: Elite Knight
|
![]() A od czego jest opcja trade?
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 09 2007
Lokacja: P-śl
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Xerena
Poziom: 69
Poziom mag.: 57
|
![]() haha bolcio jak to sie mówi?
"przyganiał kocioł garnkowi"? no offence ![]()
![]() ![]() 00:22 Garinu [61]: wiesz co w czwartek mi neta zalozyli a ja dzis od tego razu sie pierwszy raz umylem ormuzz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2005
Lokacja: > > >Chodzież< < < Wpisy Bloga: 1023
Stan: Usunięty
Imię: Worker
Profesja: Sorcerer
Świat: Aurea
Poziom mag.: 72
![]() |
![]() Cytuj:
Cześć! Rozumiem cię absolutnie i zgadzam się z tobą, mi także zależy aby świat tibii był wolny od takich ludzi, ale zauważ, że to niestety nie jest możliwe, z czasem kiedy internet stał się tani i w miarę dostępny dla prawie każdego pracującego człowieka, posiadającego komputer, jest to rok 2005~ ilość graczy w tejże grze wzrosła i to bardzo, wraz z wzrostem ilości graczy wzrosła liczba oszustów, złodziejów, i tym podobnych. W tę grę kiedyś grały tylko osoby starsze jak 16+ lat z przyczyn wspomnianych przez moja osobę wyżej (internet i jego koszt) nie myślano wtedy w jaki sposób można by oszukać kogoś aby sobie dogodzić, większość graczy była uczciwa. Niestety wracając do tego co jest teraz oszukać może cię nawet kolega poznany w tej grze ! Codziennie ktoś próbuje w jakiś sposób kogoś okraść z jego przedmiotów. Dlatego polecam ci uważać na graczy nie ufać im nadmiernie, nie wysyłaj nigdy zapłaty za przedmiot parcelem do sprzedawcy, szanse, że cię oszuka to wg mnie jakieś 89%, po przedmioty, jeśli wybierasz się do jakiegoś miasta, to najlepiej pieniądze wysyłaj do tego miasta parcelem ale do samego siebie i idź po odbiór przedmiotu, wtedy masz pewność, że jak ktoś cię zabije to nie stracisz pieniędzy, albo, że gracz zechce cię oszukać Pozdro ~! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
|
![]() Dziekuje za komentarze i odpowiedzi....
Uwazam ze powinnismy opisywac takie zdarzenia (moze stworzyc black list) i jednoczesnie o nich dyskutowac. Osobiscie mysle ze reputacja (przy duzym lvl, Folcik ma akurat 50+) jest znacznie bardziej cenna niz jakikolwiek item. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() Nie napisalem ze poziom swiadczy o czlowieku. Mialem na mysli raczej to ze koles raczej troche posiedzial (czytaj: wlozyl pracy) zeby wbic taki level. Razem z tym siedzeniem stworzyl siec kontaktow z innymy graczami (czytaj: reputacja) ktora bezsensu niszczy i do tego za jakies marne grosze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 04 2008
Lokacja: Grudziądz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Berylia
![]() |
![]() FOLCIK..
Chłopak kiedyś dał mi nawet swoje gg po tym jak rzekomo miał mi zapewnić nietykalność w KAZO za trochę kasy. Jest to wzorcowy przykład człowieka dla którego nie istnieje moralność i honor.. takie moje zdanie w skrócie na temat tego Pana.. pozdrawiam wszystkich PRAWDZIWYCH graczy |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 05 2007
Lokacja: KbK
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Varcetti
Profesja: Royal Paladin
Świat: Xerena
Poziom: 95+
Skille: 88/68
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Cytuj:
Niektórzy mają niezły zarobek z "Protegowania ludzi". Biorą 50k i nara, jesteś ignored. Jak to powiedzial kiedys Kiras Resah dobrego pro nie da się kupić, dobre pro możesz mieć tylko u kumpla. ![]()
![]() |