Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Updates

Notki

Updates Forum zawiera wszelkie informacje o najnowszym update oraz pod fora z informacjami o byłych update.

Pokaż wyniki sondy: Czy zakazać takich tematów?
Tak 497 62.99%
Nie 292 37.01%
Głosujących: 789. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 26-04-2008, 10:53   #321
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bloodwin Pokaż post
Jak tak uważasz to każdy kto ma więcej od ciebie powinien być zły.
to sie nazywa komunizm...
Cytuj:
Jest to forum.tibia.pl a nie wolny kraj. Obowiązuje tu regulamin. On zabrania spamu, tematów o głupotach, zakładaniu multum tematów o tym samym itp. A tak się dzieje gdy nadchodzi update.
exactly, szczerze mówiąc tu sie powinien temat zamknąć, jak do kogoś nie dotarło przez te 15 stron to nie dotrze i przez nastepne 15...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-04-2008, 12:23   #322
LordKunieczkoOfCalmera
Użytkownik Forum

LordKunieczkoOfCalmera's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2008
Lokacja: Olsztyn

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 119
Skille: 95/79
Poziom mag.: 21
Domyślny

Każdy był kiedyś facc ale nie znaczy że są gorsi, każdy może wypowiedzieć się na dany temat nawet na te w których sie skarżą sie na kolejki itp. ale ze ktoś nie ma pacc nie znaczy że jest gorszy
stary 26-04-2008, 21:54   #323
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

To, że ktoś nie czyta części temat, albo choć PIERWSZEGO posta prawie dyskwalifikuje go z dyskusji LordzieKunieczko~

NIE MÓWIE, ŻE FACC SĄ GORSI.

Od dziś daje to na każdej nowej stronie.
Erhion jest offline  
stary 27-04-2008, 11:33   #324
Ptakuba
Zbanowany

Data dołączenia: 03 06 2007
Wpisy bloga: 4

Domyślny

@Bloodwin: Racja, nie mówisz, że są gorsi. Tylko, że czemu do ku.wy nędzy według niektórych facce są złodziejami bo grają w Tibię za darmo?! Tibia to gra DARMOWA! Więc nikt kto w to gra nie może być złodziejem. Można by wręcz rzec, że pacce są debilami bo płacą za darmową grę, ale nie będzie to do końca prawda. Tylko niektórzy są debilami. Ci, którzy grają dla levelu, a Cipy im to ułatwiają, bo widzą w tym kasę.
Ptakuba jest offline  
stary 27-04-2008, 13:58   #325
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Spytaj tych, którzy tak sądzą. Ja tylko mówie, że dzięki pacc można jeszcze darmowo grać w te grę i facc zamiast narzekać powinnien sie cieszyć, że ktoś mu opłaca grę, a nie narzekać i wysnuwać bezpodstawne oskarżenia.

Tibia to darmowa gra z możliwością dokupienia konta premium. Konto premium upoważnia jego właściciela do nowości, otrzymywania większej ilości profitów i możliwości korztystania ze wszystkiego w grze. Facc do tego nie upoważnia.
Erhion jest offline  
stary 27-04-2008, 14:16   #326
Kimo36
Użytkownik Forum

Kimo36's Avatar

Data dołączenia: 17 03 2007
Lokacja: Pżet slofńikiem ~ Post: 224

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Ja tak uwazam.

"Nie chcę krakać jak inne wrony,
ja jestem wolny, a nie uciemiężony"
Kimo36 jest offline  
stary 28-04-2008, 13:28   #327
Rafals from hell
Użytkownik Forum

Rafals from hell's Avatar

Data dołączenia: 04 06 2004
Lokacja: Kraśnik
Wpisy bloga: 5

Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 106
Rafals from hell ma numer GG 6467258
Domyślny

Cytuj:
Tibia to darmowa gra z możliwością dokupienia konta premium.
O ile się nie mylę to już tak kiedyś powiedziałem i cieszę sie, że ktoś to wreszcie zrozumiał.

Cytuj:
@Bloodwin: Racja, nie mówisz, że są gorsi. Tylko, że czemu do ku.wy nędzy według niektórych facce są złodziejami bo grają w Tibię za darmo?! Tibia to gra DARMOWA! Więc nikt kto w to gra nie może być złodziejem. Można by wręcz rzec, że pacce są debilami bo płacą za darmową grę, ale nie będzie to do końca prawda. Tylko niektórzy są debilami. Ci, którzy grają dla levelu, a Cipy im to ułatwiają, bo widzą w tym kasę.
Nazywanie Pacc debilami tylko dla tego, że nie żałują kasy, bo mieć więcej rozrywki przez jakiś czas jest całkowicie nie na miejscu. To tak jakbyś miał wyzywać swoich rodziców od debili, gdy ci dla satysfakcji kupili sobie nowy dywan, bo stary im sie już nie podobał. Płacimy za udogodnienia, by mieć więcej radości z gry i nie stać w długich kolejkach na expowiskach... A to, że przy okazji płacąc za pacc przyczyniamy sie do rozwoju gry, powinno cieszyć facców, bo w końcu zawsze dostaną parę nowych itemów, jakieś expowisko od czasu do czasu, poprawia się grafikę...

Wejdź, zobacz, oceń, skomentuj.

Z góry dziękuję.

Album of Solonius Jhee
Rafals from hell jest offline  
stary 28-04-2008, 16:11   #328
Ptakuba
Zbanowany

Data dołączenia: 03 06 2007
Wpisy bloga: 4

Domyślny

@Up: Eh... powiedziałem, że nie jest to prawda, po prostu porównałem do tego mówienie, że facc to złodzieje.
Ptakuba jest offline  
stary 03-05-2008, 09:44   #329
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

B
U
M
P
Erhion jest offline  
stary 03-05-2008, 14:07   #330
Podraz
Użytkownik forum

Podraz's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2004

Domyślny

Przeczytałem większość postów w tym temacie i doszedłem do wniosku, że poziom intelektualny społeczności zgromadzonej tutaj na forum jest niebywale niski. Zapewne moi drodzy zastanawiacie się dlaczego JA-zwykły użytkownik forum mam o WAS cudowni gracze "tibijscy" (istnieje w ogóle takie słowo? Jeżeli jest to neologizm to wyjątkowo obleśny) aż takie złe zdanie? Przecież to WY macie swoje postaci, które sami stworzyliście i w pocie czoła, dniem i nocą trenowaliście. Przecież macie "kumpli", których poznaliście podczas wspólnych polowań i mrożących krew w żyłach eksploracji starożytnych grobowców(co z tego że to świętokradztwo. Ps. nie moge sie doczekać aż ktoś przyczepi się to tego zdania wiec czekam). Część z was dostało nawet błogosławieństwo(popularnie nazywane Pacc'em) od bogów(nadzianych rodziców...) , dzięki któremu możecie spędzać kolejne godziny w bajkowym, a zarazem pełnym okrucieństwa, zdrady i nienawiści świecie. Myślicie sobie pewnie kochani, że wam zazdroszczę. Tak, jest to prawda. Zazdroszczę z całego serca uporu wytrwałości i chęci , ponieważ ja nie potrafiłbym zanurzyć się w wyimaginowanym świecie stworzonym - powiedzmy to sobie wreszcie - na potrzeby komercji. Właśnie dlatego nie zazdroszczę wam waszego (a raczej waszej postaci) poziomu doświadczenia. Zapytacie pewnie "Co ON ma takiego wspaniałego, że oczernia NAS - graczy! przepraszam... RYCERZY wybawiających dziewice!" . Odpowiedź jest totalnie prymitywna ale bardzo wymowna - ja mam swoją pasję(silne zainteresowanie) która mnie kształci i rozwija. Bynajmniej, nie interesuje mnie aż tak bardzo matematyka czy fizyka, a rowery. Dzięki temu zatrzymuje sprawność fizyczną i umysłową. Nie spędzam nocy na niszczeniu zmysłu wzroku poprzez odbieranie bodźców świetlnych wysyłanych przez monitor.
Dobrze. Dowiedzieliście się już, dlaczego uważam się lepszy od większości z was (Przepraszam, że nawet nie próbuję być skromny. Jak mniemam zdanie wcześniejsze również zostanie użyte w jakże inteligentnej, mam nadzieję, nie wulgarnej "ripoście"). Aby nie wyjść na kompletnego idiotę (chociaż i tak nikt by pewnie nie zauważył) podam wam GŁÓWNY powód dla którego spędziłem 10min. na pisaniu tej wypowiedzi. Temat pt. " Kto uważa, że trzeba zakazać tematów gdzie żalą się FACC?" miał odpowiedzieć na pytanie w stylu "palec do budki" i dotyczył tylko i wyłącznie FORUM tibia.pl . Skończyło się na tym, że kolega Bloodwin z zatwardziałością górskiego mustanga próbuje dowieść swojej racji, że osoby posiadające darmowe konto (Facc) są osobami *niezdolnymi do funkcjonowania w społeczeństwie ze względu na ich poziom intelektualny(bynajmniej nie niższy) wynikający z tego, że ich otoczenie jest totalnie odmienne niż otoczenie owego delikwenta Bloodwina, a zdolność dogadania się - według tego pana - to przyznanie racji tylko i wyłącznie jemu*. Mimo wszystko kolega nieudolnie próbuje dowieść, że jest miłym i opanowanym człowiekiem (a jednak denerwuje go nawet temat założony na forum) i gracze Facc go nie obchodzą. Przypomina mi to pewną zabawną sytuację z jakiegoś FastFooda, kiedy pewien dres próbował pokazać ładnej dziewczynie, że potrafi być miły, fajny, pomocny i grzeczny. Wszystko byłoby ok gdyby nie rzucił w mojego kolegę kebabem. Tak samo jest z waszymi wypowiedziami przyjaciele. Próbujecie przepchnąć wasze racje pod przykrywką koleżeństwa.

Podsumowując chciałbym powiedzieć, że nie wszyscy gracze i użytkownicy forum tibia.pl to samolubni, wulgarni i głupi ludzie. Wręcz przeciwnie. Poznałem na tym forum wiele wspaniałych osób. Niestety - muszę to powiedzieć - WIĘKSZOŚĆ osób wypowiadających się w TYM temacie to osoby albo z kompleksem niższości, albo odrażający pyszałkowie. Oszczędzę wam kolejnych linijek bezsensownych wyjaśnień. Podsumowując - żałosne
Podraz jest offline  
stary 03-05-2008, 14:24   #331
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Ja twój post też mogę podsumować jako żałosny.

Ty wielki psychologu, czytający w myślach, ogarniający wszystko i wszystkich oczywiście masz całkowitą racje. Bo jakżeby inaczej? Oczywiście, że twoje argumenty na temat mojej osoby są bezbłędne. Tak wspaniała jednostka jak ty nie może się mylić. Twoje wspaniałe słowa przepełnione są wieloletnią wiedzą i nieskażone są kłamstwem. Twoje wspaniałe teorie są wręcz nie omylne i nikt nie może ich podważyć.

Gratuluje. Zostałeś wybrany idiotą tematu. Nie masz pojęcia o mnie, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, ale potrafisz wysnuwać tylko chore wnioski. Bo ci się tak wydaje, że tak jest. Przeczytałeś większość postów w temacie? Przykro mi nie wierze. Jakbyś je przeczytał to byś nie wymyślał swoich chorych teorii. Przeczytaj mój 1 post jeszcze raz. I tak dalej i dalej aż zrozumiesz.

Nie pozdrawiam.
Erhion jest offline  
stary 03-05-2008, 21:11   #332
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Podraz, powiedziałeś BARDZO dużo, a jednocześnie prawie nic... Starasz się wyglądać na inteligętnego, a tak do końca nie jest. Ogólnie zgadzam sie z twoim postem lecz jedno mnie zraziło:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Podraz Pokaż post
świecie stworzonym - powiedzmy to sobie wreszcie - na potrzeby komercji
to brzmi jak zarzut, a czy ty swoim rodzicom wyrzucasz, że są bezdusznymi karierowiczami pochłoniętymi konsumpcjonizmem? ( bo przeciez pracują dla pieniędzy )
szczerze wątpię...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Podraz Pokaż post
Przypomina mi to pewną zabawną sytuację z jakiegoś FastFooda, kiedy pewien dres próbował pokazać ładnej dziewczynie, że potrafi być miły, fajny, pomocny i grzeczny. Wszystko byłoby ok gdyby nie rzucił w mojego kolegę kebabem.
a to podważa całą twoją wiarygodność! żaden dres nie zmarnowałby w ten sposób tak ciężko skroj... ekhm zarobionej kasy !

Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 03-05-2008 o 21:21.
Piotrek Marycha jest offline  
stary 03-05-2008, 23:05   #333
Podraz
Użytkownik forum

Podraz's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2004

Domyślny

Tibia jest grą komercyjną i co do tego nie ma wątpliwości. Nie jest to nic złego, bo przecież takie są prawa wolnego rynku. Denerwujące jest jednak to, że dużo osób łudzi się ciągle, że tibia została stworzona by sprawiać im przyjemność. Nie chodzi o gracza tylko o pieniądze. Z resztą mniejsza z tym, bo to nie temat o Cipsofcie.

___

Cytuj:
Wole być narzekającym Polakiem niż wciskającym kit wszystkim wkoło Amerykaninem. Jakbym miał zawsze mówić Super jest ok to by mi odpierniczyło.
Czasem miło jest się do kogoś uśmiechnąć. Głupie stereotypy

___
Mieszasz się Bloodwin. Teoretycznie masz rację, że Pacc powinien mieć więcej , a Facc mniej. Zgadzam się z tobą. Nie podoba mi się jednak to jak jest to wyrażane
Pacc - klient, który zakupił usługę i pragnie się rozerwać
Facc - osoba którą uważasz za ciote debila kurwe frajera szmate brudasa i chuja ale wciąż stwarzasz pozory, że jesteś fajny bo "nic nie masz do Facc"

Gdybyś ze mną rozmawiał i wyrażałbyś swoje zdanie w taki sposób jak na forum o Facc to nie liczyłbym na udaną znajomość
_
@Piotrek Marycha
Masz rację. Mogłem to lepiej napisać bez debilnie złożonych zdań, bo to aż ciężko się czyta. Ciężko zkminić o co chodzi. Sorry. Postaram się następnym razem
Podraz jest offline  
stary 04-05-2008, 13:24   #334
Kubuini
Użytkownik Forum

Kubuini's Avatar

Data dołączenia: 12 11 2007
Lokacja: Mysłowice

Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 80
Skille: wtf?
Poziom mag.: 6
Kubuini ma numer GG 413377
Domyślny

Przyłączam się do apelu Bloodwina

Moim zdaniem facce ino nabijają posty i tematy na forum co nie jest dobrą reklamą

Ostatnio edytowany przez Kubuini - 04-05-2008 o 13:27.
Kubuini jest offline  
stary 04-05-2008, 13:52   #335
Spaghetti
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Thais

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Bufu
Świat: Menera
Poziom: 79
Skille: 85/63
Spaghetti ma numer GG 1988490
Domyślny

Dobry temat moim zdaniem to ze facc nic nie dostaja po up jest zue ale to ze facce sie skarza jest gorshe
to ze cip'y mysla tylko o nowych mercach i pacc to wiem, ale powinni co jakis czas dawac cos faccom
a co do tych co sie zala na forum i w tibii: 'HUNTED' IM
Spaghetti jest offline  
stary 04-05-2008, 15:03   #336
shoq
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor

Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
Domyślny

Cytuj:
Ja twój post też mogę podsumować jako żałosny.

Ty wielki psychologu, czytający w myślach, ogarniający wszystko i wszystkich oczywiście masz całkowitą racje. Bo jakżeby inaczej? Oczywiście, że twoje argumenty na temat mojej osoby są bezbłędne. Tak wspaniała jednostka jak ty nie może się mylić. Twoje wspaniałe słowa przepełnione są wieloletnią wiedzą i nieskażone są kłamstwem. Twoje wspaniałe teorie są wręcz nie omylne i nikt nie może ich podważyć.

Gratuluje. Zostałeś wybrany idiotą tematu. Nie masz pojęcia o mnie, nie umiesz czytać ze zrozumieniem, ale potrafisz wysnuwać tylko chore wnioski. Bo ci się tak wydaje, że tak jest. Przeczytałeś większość postów w temacie? Przykro mi nie wierze. Jakbyś je przeczytał to byś nie wymyślał swoich chorych teorii. Przeczytaj mój 1 post jeszcze raz. I tak dalej i dalej aż zrozumiesz.

Nie pozdrawiam.
Próbowałeś wyśmiać jego wypowiedź, używając swojej rzekomej elokwencji. Po przeczytaniu jego i twojego posta, stwierdzam, że on ma rację i napisał mądry post, a ty próbujesz obronić się w żałosny sposób...
Analiza, którą nazywasz "czytaniem w myślach" oraz "chorymi wnioskami" jest zupełnie poprawna. Uogólnianie żalących się na update'y do FACC to spora przesada. Ja nie mam pacca, nie zamierzam go kupować, gram w tibie, bo mi się chce. Jakoś nie narzekam na żaden update, ba, moim zdaniem każdy kolejny jest bardzo dobry.
Kup.Se.Musk
Dzisiaj, 09:12 >
shoq jest offline  
stary 04-05-2008, 19:37   #337
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

Zapytam jeszcze raz, może dużymi, bo chyba część niedowidzi:

CZY WY UMIECIE CZYTAĆ? CZY WY ROZUMIECIE PIERWSZY POST?

Kiedy wy w końcu zrozumiecie, że to nie atak na Facc, a jedynie próba uczulenia ludzi na spam jaki pojawia się po updateach i próba wprowadzenia zakazu takich tematów. Rozumiecie?

Sam mam facca - ośmieszałbym sam siebie? tyrał bym się? Zabierał sobie coś? NIE, bo tu nie o to chodzi.

ehh.
Erhion jest offline  
stary 04-05-2008, 19:55   #338
Juzefek
Użytkownik Forum

Juzefek's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2006
Lokacja: Stg

Imię: Po co
Gildia: to
Świat: czytasz?
Juzefek ma numer GG 6720333
Domyślny

Zaznaczyłem tak. Niestety trzeba akceptować ale nie trzeba tolerować ;/
stary 05-05-2008, 07:52   #339
Technick
Użytkownik Forum

Technick's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2006

Domyślny

Grasz na FACC, a jak nie umiesz to kupujesz PACC albo robisz jeszcze coś lepszego - zaczynasz grać w inna, lepszą, darmową grę gdzie wszyscy są równi .
Technick jest offline  
stary 05-05-2008, 09:01   #340
Erhion
Użytkownik Forum

Domyślny

A są takie gry gdzie wszyscy są równi?
Erhion jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania