|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2006
Stan: Niegrający
|
![]() Witam... tego typu tematu nie widziałem, więc proszę nie mówic, że było itd (chyba, że podacie linka, wtedy zwracam honor)
Otóż mam 66 pala z... 76/50 i 13,5 mlvl. Jak to możliwe? Nic nie skillowałem i na tygodniu exp x 2 wbiłem większośc lvli. Więc exp leciał ładnie, ale dist stał w miejscu. Potem zaprzestałem grac i ostatnio znów zacząłem. Pod koniec maja zamierzam kupic PACC i nie wiem co bardziej mi się opłaci. Skillowac teraz do 80 (albo więcej dista? ale gdzie?) i resztę czasu na FACC expic, czy może walic skillowanie i expic z takimi skillami? (na OFie wyrabiam bez żadnego waste, ale wczoraj bijąc dragi nie zwróciło mi się za same bolty.. i to nie 1 raz). Która opcja jest wg. was lepsza? ;s Wkurza mnie, że 50 pallek ma lepsze skille niż ja. Gdybym expił normalnie to miałbym pewnie z 80+ i wszystko było by ok, ale teraz trochę dziwnie się czuje ;s A i, głupie pytanie... W poradnikach pisze jak skillowac, ale nie ma tam nic o skillowaniu na takim lvl z takim distem. Więc dam rade na monku? (solo, na 1 monku, shielding mnie nie interesuje...). Czy będzie źle i powinienem iśc na dark monki(1 czy 2? czy też za mocne?). Bic to z kamieni czy ze spear? Czy może coś zupełnie innego? ;s Odpada jedynie skillownie na geomancerze, bo nie ma mi kto postawic monka. A no i na summonie też nie da rady bo gram na non pvp.
11:52 Zhaltard [43]: jeszcze polska nie zginela puki my zyjemy co nam obca wziela sablo od biezemy marsz marz dobrowski z ziemi wloskiej dopolski za twoim psewodem z loncym sie z narodem Nie ma to jak prawdziwy patriota ;s |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2005
Lokacja: Legnica
|
![]() Jebać skille, ja moim knightem wogóle nie tranowałem, pozatym skille 80+ robi sie na 90 levelach, bo na twoim levelu masz jeszcze dość mało życia i możesz łatwo paść a wtedy po skillu, który wbijałes xx godzin.
Expij i wal skille. Edit@ Nie ten dział. Ostatnio edytowany przez Zalgadis - 04-05-2008 o 12:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2008
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Isara
|
![]() Nom, tibia teraz to taki mały ots
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2008
Lokacja: Pila
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 15
Skille: 51/50
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() A ja mam pytanko co do "walenia skili". Jak bym zakończył skilowanie na 40/40 (aktualnie mam 10lvl, 38/37,2mlvl) i expiłbym teraz do 20lvla ze serpent sworda na dwarfach i rotach,czasami soldy-jakie skile by mi wszedły?
Edit: jestem najtem,gram na no-pvp i bije swordami.
My Blue Heart beat for Chelsea FC. Life's Ours. We Live it Our way. Legenda Ducha Prypeci Ostatnio edytowany przez MatiCFC - 05-05-2008 o 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja radze najpierw skillowac do ~80 minimum a pozniej brac sie za exp (i pacc)... ja na 80 kinie mam 88/88 i nie szkoda mi tego czasu, ktory zwastowałem na skille
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ja bymn potrenował póki nie masz PACC ponieważ zawsze się przyda troche większy damage. Skilluj tak długo jak możesz. Mój kumpel (knight) na 80 lvl skillował to 90 i ile się nie mylę a teraz jest w top 3 już chyba w rankingu Pythery (Kvaku).
![]() |
#7 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 04 2008
Lokacja: Lublin
Imię: Mart Zoon
Gildia: Niestety, nie posiadam
Świat: Morgana
Poziom: 10
Skille: 40/40
Poziom mag.: 2
|
![]() Cytuj:
P.S.: Weszły, a nie wszedły. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lubisz skillować to doskiluj ale jak nie to exp ze royalkami+shield i wtedy nawet dość ładnie leci skill oraz shield przy okazji ^^
Ps. teraz exp z zwykłymi boltami jest sux jak dla mnie xd
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Jeb skille, jeb co ci mówią, jeb standardy, jeb opinie.
Graj jak wolisz. Nie chcesz skillować? Nie skiluj. To twoja gra, twoja postać, twój czas - nie kieruj się standardami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 05 2007
Lokacja: Lublin
Wpisy bloga: 1
Stan: Zbanowany
Imię: Loffam tipje
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Tibia.br.swe.pl
Poziom: -23
Skille: 9/9
![]() |
![]() Ja też uważam że nie musisz skilować. Mimo że sam mam 77/63 na 47 lvl nie znaczy że mam jakieś niesamowite hity, a później też jakoś szczególnie nie rosną a i skila się wbija dosyć długo i kosztownie. Skilowanie spearami nie ma sensu bi Ci potworki będą padać na 2 strzały ;p. Bierzesz 200 kamyków i biegniesz na slime najlepiej zamknąć się w domku czarownicy koło venore, tylko na początku uważaj bo widzę że masz słaby shielding więc zmieniaj slima co 10-20 minut i jakoś sobie poradzisz, ewentualnie możesz z kamykami po cyklopach biegać... Ale mimo wszystko mówię Ci NIE SKILUJ, za to w tym czasie nazbieraj trochę kasy którą wydasz na takie pierdoły jak promocję czy czary dla PACC.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
Świat: Gaalaaanaa ;d
|
![]() Jesli ci się chce trenuj do 80, moze nawet 85, jesli nie, wolisz expić, no to exp, przecież nie są wcale takie złe, a że ktoś tam ma lepsze. Mnie nie obchodzi, że ktoś tam ma 100/100, mi moje wystarczają i jest git.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2008
Lokacja: Olkusz
Świat: Candia
|
![]() Popieram opinie Bloodwina. Wytworz wlasny,wygodny dla siebie styl.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 02 2008
Lokacja: Biskupice
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
Świat: Candia
Poziom: 25+
Skille: 70+/55+
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() Przy okazji tematu o paladynie.
Na 21 lvl mam skille 61/48 i do sprzedania Terra Mantle i Glacier Shoes. Nie wiem po ile te itemki chodzą, ale przypuszczam, że miałbym z tego 18-20k. Mam podstawowe eq tzn P set, steel helmet, butki i kusza. Nie wiem na co tą kase wydać, czy na kupić 800 kamieni i skillować do 68<?> czy kupić jakieś eq typu mammoth fur cape, crown helmet, knight legs.
www.zanimnapiszesz.prv.pl 02:11 MxXxe [66]: Sell Crown Helmet | | Buy Crown helmet |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 06 2006
Imię: Kopciu the Demonhunter
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Infernal Team
Świat: Menera
Poziom: 100
Skille: 87/69
Poziom mag.: 20
|
![]() Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem było by skillowanie, do póki nie będziesz miał pacca. Z drugiej strony, sam mam palka z trochę niższym levelem i identycznymi skillami, i z dragów i ofa wychodzę zawsze sporo na +, więc nie wiem, czy aż tak ci to 80 skilla potrzebne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2006
|
![]() Moim zdaniem nie musisz skilować do 100 lvla spokojnie na expie wejdą skile powyżej 85 co wystarcza do dobrego expienia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2007
Imię: Leviathan Palladyn
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
|
![]() ja robie postać na której nie skilluje WCALE - 24 level skill 50/50 - skille sa zawsze wyzszze o ok 10-15 pnkt od twojego levela co zmniejsza się z levelem ale co? moge expić na EF nie wrąbując sie w wieksze skupiska scoutów - radze se na luzie z 2-3 scoutami na raz a na ef w teorii potrzebne są min. 60/60 i co? nic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 09 2005
Lokacja: Nisko
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
Poziom: 30+
Poziom mag.: 30
|
![]() wbij 80 dista poczujesz powera ;] mowi sie ze maly lvl i szkoda skili przy dedzie
no jak ktos pada 10x miesiecznie to tak ale ja mam 69/49 skile na 16 lvlu jesli to non pvp to na slimach dasz rade skilowac z kamieniami
![]() |
#20 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Profesja: Druid
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |