|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 02 11 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 182
Skille: n/d
Poziom mag.: 76
|
![]() Od dość długiego czasu interesuje się rzekomym morskim potworem. Natychmiast (xd) oznajmiam, że użyłem opcji szukaj i NIC nie znalazłem. Jedyne Co wiem to:
-Wskazówką może być wypowiedź NPC Marelene "It was like a big snake swimming in the sea". -W spritach można znaleźć TO -Możliwe (teoria chyba sprawdzona, lecz nieprawdziwa) przyjście na doki w Northport o 24.00 czasu tibijskiego, wtedy będzie można ujrzeć TO -Czy możliwa jest walka z nim? Jeśli tak można się spodziewać lootu niezwykłego jak ta nazywana przez których Alien Mask Czekam na komentarze lub inne wzkazówki ![]() PS. Obrazki pochodzą ze strony wiki.hunted.pl |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 04 2008
Lokacja: From Hell
Imię: Nitro Evill
Profesja: Knight
Świat: Elysia Br0
|
![]() Niezle....Zwłaszcza Zainteresował mnie ten sprite z "water dragonem" a ten 1-szy sprite jeżeli się nie myle jest to Massive Water ~ Musze to sprawdzic
![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2007
Lokacja: http://pl.tibiaml.com/
Stan: Niegrający
Imię: Koniec z tibia.pl
Gildia: http://pl.tibiaml.com/
|
![]() @up
Mylisz sie... Ciekawa sprawa z tym potworem. ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 07 2007
Profesja: Royal Paladin
|
![]() Ha xD
Znalazłem trochę info na tibia.com: "Moreover, a great sea-monster shows up from time to time in the bay between Fibula, Calcanea, and the continent, and so no one dares to sail there any more". - opis Fibuli. (http://www.tibia.com/library/?subtop...®ion=fibula) A co do mapu na tibia.com, to na górze można zauważyć - taki niby potwór morski, ale imo to tylko ozdoba. http://static.tibia.com/images/library/map_big.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Są jeszcze książki na Krimhorn mówiące o tym jak statki z Carlin do Svargrond zostały zaatakowane przez potwory morskie, pisane przez czarodzieja, którego uczniem była Yakchal i który przyzwał te potwory. Przez to na długi czas ustał kontakt z lodowymi wyspami.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() Znalazłem coś ciekawego ;P
Mianowicie ten potwór morski to najwyraźniej wąż morski. Fragment cytatu z Wikipedii opisujący węże morskie: "Ma długie włosy wiszące z jego szyi, ostre czarne łuski i ogniste czerwone oczy". Oczywiście w Tibii wygląd prawie tak samo, jak w opisie. Teraz następna rzecz, również Wikipedia, fragment: "Ci, którzy żeglują do wybrzeża Norwegii by handlować lub łowić ryby, opowiadają niesamowite historie jak wąż przerażających rozmiarów". Jak wiemy Norwegia jest na północy. Svargrond też jest na północy. To jakby takie nawiązanie. Książka "The Giant Sea Serpents": "Wąż Morski jest tak duży jak dom i potrafi połknąć mały statek jednym kęsem. Jego łuski są prawie nieprzepuszczalne a jego zęby, które są tak wielkie jak cyklop, są oblepione żrącą trucizną mogącą rozpuścić ludzkie ciało przy dotyku. W swoich podmorskich leżach gromadzą skarby, przy których skarbce smoków wyglądałyby żałośnie". Gdyby można było stoczyć z nim walkę, możemy liczyć na poison i dość dobry loot. Potwór morski wynurza się o 24:00 (co jest nieprawdą, sprawdzałem) w przystani Northport - ale on tam nie żyje. Imo żyje na północy, więc od czasu do czasu przypływa (oczywiście tego nie robi) do Northport, żeby zniszczyć statki. Ale Northport jest zagrożone, więc wysyła się statki z Carlin. Więc IMO wąż ten żyje w okolicach Helmeim i okolicach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2005
Imię: Philo
Profesja: Elite Knight
Gildia: Demolition
Świat: Candia
Poziom: 172
Skille: 93/88
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
A Ty nie zapomnij, że jest takie coś jak czas wewnętrzny w tibi. Poszukaj gdzieś zegarka to zobaczysz ![]()
21:25 XXX [138]: o kurwa 21:25 XXX [138]: ;/ 21:25 Philo [140]: gdzie? 21:25 XXX [138]: nie przgladalem nasza klasa wpsialem pedały i wchodze na profil 21:26 XXX [138]: Pokaz. profil Geje Pedały z całego świata łączmy sie; (Nie wstydze; sie; tego kim jestem ) Cały gejowski świat 21:26 XXX [138]: i chcilem dac galeria a dalem 21:26 XXX [138]: ... 21:26 Philo [140]: i dodales do znajomych? 21:26 XXX [138]: tak >.< |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Blondynka
|
![]() Fakt, przypomniales mi ; ). Za dlugo nie gralam...
![]() |
![]() |
#11 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Imię: Litin Kaire
Profesja: Elite Knight
Gildia: Silent Force
Świat: Candia
Poziom: 300
Poziom mag.: 10
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Litin_Kaire - 06-05-2008 o 23:39. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 02 11 2006
Świat: Guardia
Poziom: 182
Skille: n/d
Poziom mag.: 76
|
![]() @up
Masz rację to jest to miejsce podane przez Litin_Kaire. A czy ktoś wie jak dojść do tego miejsca? BTW. Link http://tibia.pl/earth.php?x=32273&y=31022&z=7&q=141.34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Przez teleport w Ice Witch Tower na Krimhorn. Na samej wyspie są chyba 3 ice witche i trup z kartką o tym, jak zbudzić Yakchal.
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2007
Lokacja: pozdrawiam moich fanuf:cup:
Wpisy bloga: 5
Imię: Vincento Vampire
Profesja: Paladin
Gildia: chonorwy bongo them member
Świat: Iridia:cup:
Poziom: 007
Skille: durzeee
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wasz szczerze, Shane ~ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Nie zdziwie się, jeśli ten potwór zostanie wprowadzonych w podwodnych terenach nowej wyspy która zostanie wprowadzona podczas update letniego lub zimowego a będzie się ona znajdowała na północnym wschodzie
http://images.wikia.com/tibia/en/ima...of_Terror2.png dokładnie tam gdzie na mapie jest przedstawiony rysunek tego potwora. Fajnie by było gdyby to był boss w stylu demodrasa ![]()
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 11-05-2008 o 02:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2006
|
![]() @Up
Wszystko pięknie, tylko to jest północy wschód. To bardzo prawdopodobne, bo większość rodzai miast już istnieje w tibii (pod ziemią, na ziemi, nad ziemią). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
![]() |
![]() Nadziemia?? Chodzi o Ab, Kazz??
![]() |
#19 |
Kapłan Preclanski
|
![]() A zauważyliście, że jak skonstruować trójkąt równoboczny o położenie Ghaza i Morga, to ostatni wierzchołek poda na elven fortress? Ktoś jeszcze pamięta, że jest tam zamknięte za magicwallami niedostępne podziemia?
@edit Sry, to oczywiście było o ToT ;p. @topic wiecie, od dłuższego czasu do terenów dochodzą tylko wyspy i podziemia, a nie spodziewam się, by wąż morski był w podziemach. Osobiście obstawiam te tereny gdzie nie ma mapy+jakieś rozbudowane dno morskie koło svan.
![]() Ostatnio edytowany przez Michoss - 10-05-2008 o 18:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 04 2007
Lokacja: Zielona Góra
Profesja: Paladin
Gildia: Sin
Świat: Selena
Poziom: 43
Skille: 71/50
Poziom mag.: 11
|
![]() 2up@ to zrobili by jakieś podwodne miasto. NPC miały by wygląd Quar... coś jak kazordoon tylko ,że występowałby gdzieś tam boss
![]() topic@ Ten potwór był ,jest albo będzie wprowadzony z tym/przyszłym update...ew. jest jeszcze nie odkryty ![]()
09:38 Ciekiera [20]: chcesz miec dobre itemki na Selenie?? jak tak to napisz do gm na gg 1148937 15:49 Elite Bloodseeker [8]: Sprzedam zestaw mlodego lucznika lók+ 100 arrows~~~~~ Ostatnio edytowany przez juran_se_spychowa - 10-05-2008 o 16:46. |
|
![]() |
![]() |