![]() |
#141 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2006
|
![]() Emo – muzyka wywodząca się z punk rocka, ale punk rockiem nie będąca. Podstawową różnicą między emo a muzyką punków jest to, że wszystkie piosenki emo są pisane na jednych i tych samych skalach i że są do dupy. Inną cechą tego gatunku muzyki jest identyczna tematyka wszystkich utworów: jest to smutek i niezrozumienie przez świat. Ulubioną tonacją emo jest e-moll. Gitarzysta gra akord e-moll na pustych strunach prawą ręką, a lewą podcina sobie żyły pokazując swą głęboką depresję.
Najbardziej klasyczni wykonawcy emo to Dashboard Confessional, Nation of Ulysses, Heroin i Funeral Diner. Mniej klasyczni to na przykład My Chemical Romance i Lostprophets (ewentualnie Fall Out Boy). Są też wykonawcy zupełnie nie emo, którzy nie wiedzą, co to znaczy być prawdziwie smutnym i odrzuconym, aczkolwiek wyglądają (AFI) lub brzmią (Panic! At the disco) jakby wiedzieli. Różnica między punk rockiem a emo jest taka, że przesłanie punk rocka to Fuck the system, a przesłanie emo to Fuck the world because it doesn't understand me. Now I will go and kill myself. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#142 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2006
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
Lokacja: Ostrzeszów
Stan: Niegrający
Skille: 13/37
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#145 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: tu i ówdzie
Stan: Na Emeryturze
Świat: Aldora
|
![]() Według mnie emo to dzieci niewyżyte i próbujące być punkami. Osobiście znam jedną emke
![]() Raz jak zobaczyłem całą ręke pocharataną żyletką to myślełem że walne ją w łeb. No przeciez to idiotyzm takie żeczy robic. Dodatkowo kłoci sie o byle co ze swoimi koleżankami. Ogólnie nie lubie emo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?
|
![]() @filiplol
weź słownik albo jakąś inną "żecz", bo to aż w oczy wali :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: tu i ówdzie
Świat: Aldora
|
![]() @up:
Jeśli chodzi Ci o to że nie używam takich liter jak "ą" , "ć" itp. to tak nie pisze ich za często lecz staram się. A z ortografii jestem kiepski (nie jestem dyslektykiem ani niczym innym, poprostu Polski to trudny język). @down: Dla twojej informacji Polski jest jednym z najtrudniejszych języków świata więc ironia Ci się nie udała. ;/ Ostatnio edytowany przez filiplol - 15-05-2008 o 18:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A co do emo to jakoś nie mam okazji ich spotykać więc mi nic nie wadzą.
![]() |
![]() |
#149 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Emo jest wszędzie .. _/
![]() |
#150 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() Wkurzają mnie kontrasty.Głupio śmiejąca się emo-dziewczyna. Oczywiście kryptopustak, ale myśli że dzięki mroochowi, paskom i grochom nabierze wyrazu i rozumu.
![]() |
#151 | |
Krzyżak
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Och och, ilu specjalistów od muzyki emo ;).
http://youtube.com/watch?v=TnhnUiYdN1E Tak do tematu. Jestem świadomy że temu bliżej do emo-violence/screamo, ale daje ogólny pogląd na "muzyke dla lalusiów" ;) O, albo taki polski Gas Chamber Melodies http://youtube.com/watch?v=Tp6r4bnDgHg Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 15-05-2008 o 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Przejrzyj inne jego posty. Albo jest mistrzem ironii albo totalnym kretynem..
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Użytkownik Forum
|
![]() Emo ssaja :<...wkoncu chca pokazac ze są tró i krieg ;>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#157 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() To jest odpowiednik czulego wojtka z onetu... Trzeba byc kretynem zeby nie dostrzec prowokacji w tym co pisze.
![]() |
#158 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Kretynów tu nie brakuje.. Raporty wysłane, czekamy na egzekucję xP
@topic Nie wchodźcie na fotka.pl. Od ilości true emo tam można dostać ataku histerii/śmiechu (jak kto woli). @down(?) Nie bierz tego tak do siebie ;-) Ostatnio edytowany przez Gelt - 15-05-2008 o 23:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|
![]() Ja który zostałem nazwany"dzieckiem fotki.pl", muszę się zgodzić, istna "pseudo" plaga, ale to normalne ne tego typu "serwisach".
![]() |
#160 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pozdro dla Normalnych ![]() P.S. i dla kolegi pare postów wyżej chyba Nerud przeczytaj temat zanim zaczniesz się wypowiadać :/
![]() |