|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Za 600 zł można kupić w miarę fajny przester. Ja bym się uzbroił w cierpliwość, w wakacje ruszył dupę do pracy i uzbierał na przynajmniej corta x6 + np. vox ad15 (którego polecam - naprawdę fajny piecyk).
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|
![]() Za 600zł to raczej nic ciekawego nie złapiesz, chyba że jakiś cort x2, jak na taką cenę to przyzwoita, ale nic ponadto, jeżeli nie masz zamiaru grać żadnych "koncertów" to wystarczy. Dozbieraj jakieś 800-1000 coś fajnego używanego będzie za to
![]()
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Za tyle kasy to niestety nie kupisz nic rozsadnego. Jesli masz mozliwosc podpiac sie do kompa to radze nie kupowac pieca i wydac wiecej kasy na gitare. Ja mam corta x2, na poczatek nawet spoko ale nawet za takiego przecietniaka musisz dac jakies 600 zeta.
![]() |
#24 |
Krzyżak
|
![]() Za 6 stów "w miarę fajny przeter"? Mój kosztował 4 stówy i trudno mi sobie wyobrazić lepszy. Nie można się przyczepić do jego brzmienia w żaden sposób (BOSS MT-2)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Wpisy bloga: 7
Profesja: Elite Knight
Poziom: 91
![]() |
![]() Cytuj:
A tak w ogóle to na jakim wzmaku grasz Glamri? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ciut zbyt dosłownie mnie wziąłeś. Nie twierdzę, że od 6 stów w górę zaczynają się 'w miarę fajne przestery', bo wiem, że można kupić sporo taniej. Chodzi mi raczej o to, że 'piec i gitara' za 600 złotych to raczej niezbyt dobry pomysł, bo nawet na amatora to cholernie mało. A tak a propos - im droższy przester, tym lepszy i nie chodzi tylko o brzmienie = )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Krzyżak
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Glamri - 16-05-2008 o 15:00. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Pińczow
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Warrior Guzbi
Profesja: Sorcerer
Gildia: Noobów
Świat: Astera
Poziom: 47
Skille: 8/6
Poziom mag.: 44
|
![]() http://www.allegro.pl/item359022530_...t_gratis_.html
A może tą. Tzn. narazie mi nie potrzebna wyjebana gitarka za 1000 zeta, bo i tak nie bede na niej grac gdzieś niewiadomo gdzie, tylko w domku popykać tak dla przyjemnaści PS. Możecie się smiać ale moją pierwsza gitarką był jakiś niemiecki Clifton z Plusa za 80 dych(klasyk), powiem wam ze kurde super gitarka brzmi, bardzo ciepłe brzmienie.
12:50 Cair Lera [6]: hej co zrobic zeby chodzic szybciej Ostatnio edytowany przez Guzbi - 16-05-2008 o 15:25. Powód: błąd |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Krzyżak
|
![]() @UP:
Hehe. Ta gitara jest ze sklepu z mojego miasta. W tym też sklepie sam się zaopatruję. (i prawdopodobne, iż niedługo sam podejmę pracę w tym sklepie ; )Sprzedawcę naprawdę mogę Ci polecić. Dobry i solidny. A to taki właśnie lame zestawik raczej dla ludzi, którzy chcą grać sami dla siebie w zaciszu swojego pokoju. Tzn, na jakości i mocy dźwięku im jakoś specjalnie nie zależy. Gitarka z miękkim brzmieniem, a piec w sam raz do grania w bloku mieszkalnym. ; ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 12 2005
Lokacja: Hajnówka xd
Profesja: Knight
Świat: Iridia/Xerena
|
![]() Za 1000zł, nie wyrwiesz "wyje***" gitary, co najwyżej dobrą, chociaż i tak dużo zależy od tego jak ją nastroisz, jakie struny założysz, no i przez co do czego podłączysz. Podany przez Ciebie zestaw hm... zestawy ogólnie rzecz biorąc są kiepskie. Bierz x2 ewentualnie Washburna jakiegoś, ograj, porównaj i albo zbieraj dalej albo kupuj ;d
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Gitara z Floyd Rosem na pewno będzie idealna dla początkującego. Szczególnie biorąc pod uwagę jego jakość.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Za 579zł chcesz kupić jakiegoś gównianego noname'a?
W tej cenie Washburn X12/WI14 lub Cort X2 (nie polecam, ma ruchomy mostek), a za 200 zł dostaniesz jakiegoś Peavey'a, który wystarczy. Nie będzie to jakiś super sprzęcik, ale wystarczy. PS. Ja też polecę www.forum.e-gitara.com , tam się ludzie znają ![]()
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2007
Wpisy bloga: 7
Profesja: Elite Knight
Poziom: 91
![]() |
![]() Z tym, ze możesz trafić egzemplarz który będzie miał floyda którego się nie da wyregulować ( co tu dużo mówić, niezły floyd kosztuje tyle co cała ta gitara).
Cytuj:
@ Jeszcze taka mała uwaga. Co do wyboru pieca na początek to nie jest najważniejsza marka ani moc tylko wielkość głośnika. Przeważnie pierdziawki mają 6,5", ale są też takie z 10" i nie są wcale dużo droższe a grają dużo lepiej.
![]() "Jeśli ktoś zaczepia ciebie poproś go by przestał. Jeśli nie przestanie, zniszcz go." Ostatnio edytowany przez Marsseel - 16-05-2008 o 17:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2007
Lokacja: W-wa
Imię: Unknown...
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Nie potrzebuje
Świat: Galana
Poziom: 7x
Skille: 86
Poziom mag.: 17
|
![]()
![]() |
#38 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Krzyżak
|
![]() No na moim i clean i drive jest świetny bo taki właśnie ma przester... Typowo bluesowy, ale ja i tak podłączam się przez przester. A brzmi naprawdę wszystko razem bardzo dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 01 2007
Lokacja: Pińczow
Imię: Warrior Guzbi
Profesja: Sorcerer
Gildia: Noobów
Świat: Astera
Poziom: 47
Skille: 8/6
Poziom mag.: 44
|
![]() http://www.allegro.pl/item363564603_..._fv_raty_.html
Może taki washburn + piec peaveya za 200 zł? http://allegro.pl/item364129922_piec..._gratisy_.html Aha i kumpel mi doradza co ma gitarke, żeby z 2 humbami kupić, bo podobno fajniejszy dźwięk?
12:50 Cair Lera [6]: hej co zrobic zeby chodzic szybciej Ostatnio edytowany przez Guzbi - 17-05-2008 o 08:53. |
![]() |
![]() |