|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2005
Lokacja: Rybnik
|
![]() To może głupie,ale tak jak w temacie,w przyszłości chciałbym pracować jako antyterrorysta lub pokrewne ? ;] jak do tego dążyć ?
Za niedługo opuszczę gimnazjum i muszę wybrać szkołę. Pozdro! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2007
|
![]() SWAT - Ameryka, kiedyś bodaj tylko LA (albo SF, nie jestem pewien), teraz całe państwo. U nas są chyba tylko AT - cy (pomijam jednostki typu GROM). Swoją drogą, rzeczywiście głupie pytanie ; )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Nie powiem, oryginalny pomysł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Też ostatnio to rozważałem.
No, jeśli uważasz, że jesteś dobrze wysportowany, nie masz wady wzroku i jesteś gotów na szkolenia i nagłą śmierć podczas akcji, to zasięgnij języka na lokalnym posterunku policji. Albo wklep na googlach nazwa miejscowości/województwa + grupa AT i poszukaj jakiś danych kontaktowych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale musialbys byc na prawde twardym kutasem
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2008
Lokacja: okolice Bełchatowa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Na pewno nie biorą tam pierwszych lepszych. Musiałbyś przechodzić badania psychologiczne itp.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Da Old school.
Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica
![]() |
![]() Nie biorą też idiotów ;-) Co najmniej studia. No i oczywiście wymogi fizyczne itp.i itd. Jednym słowem - ELITA.
Jestem oazą spokoju, zajeb*** wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora. Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie. ![]() Poradnik "Jak dojść do Demony" |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() I trzeba miec powyzej 180 czy tam 185cm wzrostu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() najlepiej jakieś liceum z wojskową przeszłością a potem szkoła oficerska...
![]() |
#11 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
Stan: Niegrający
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Moje specyfikacje (? xD) Mam ok. 175cm wzrostu,ale urosnę jak mój brat kolo 190,żadnych wad fizycznych,w miare dobrze wysportowany w szkole najlepszy na 60M. A czy po normalnym LO też biorą ? Oczywiście myślę też o studiach ![]() mieszkam na śląsku Ostatnio edytowany przez Pipcio - 17-05-2008 o 17:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2007
Lokacja: Gdynia/Rumia
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Xantera
|
![]() Nie wiem jakie są wymaganie co do wzrostu ale na pewno nie za duże.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
|
![]() W Katowicach jest At, to raz a dwa, to do AT bierze się ludzi (zależy od jednostki) po koło 3 latach służby mundurowej w dowolnym oddziale (policji, wojska itp.).
Co do wymogów obowiązujących w Polsce, to nie jestem zbytnio zorientowany, ale w takim SAS, rekrut musi na raz zrobić 100 pompek itepe. Możesz też zapytać google, bo pytania, które zadajesz, bez problemu znajdą tam odpowiedź. @down, Jako szary dupek wiele nie zarobisz, a w dodatku będziesz miał do czynienia z czymś w rodzaju wojskowego blokowiska. Czyli dresy, tylko ładniej ubrane. Jeśli chcesz iść na zawodowca to do oficerskiej szkoły jakiejś, po skończeniu której pieniądze są znacznie wyższe. Jeśli czujesz się na siłach to zapraszam do mnie do Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych, gdzie służyłem 3 lata (teraz mnie podkupiła PR - cywil), albo coś z rakietami czy marynarką. To zawsze lepsze niż tkwienie w koszarach. Ostatnio edytowany przez Korektor - 17-05-2008 o 18:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zawsze marzyłem o tym żeby być jakimś "wojskowym" albo żołnież i wyżej albo jakaś jednostka specjalna,co myślicie o wojsku ?
Jakie są zarobki ? http://www.nettax.pl/dzienniki/du/20....1453/zal1.htm http://www.abc.com.pl/serwis/du/2004/0487.htm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Warto rowniez dodac, ze zarobki w armii beda ciagle rosly az do 2010 czy 2012 roku.
Polskie wojsko musi osiagnac wynagrodzenia w wysokosci minimum 75% tego w NATO. Wlasnie nie pamietam, ktora z wczesniej podanych dat jest prawdziwa ;P @Korektor: A na pilota podobno najlepiej miec okolo 175cm? :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Do jednostek specjalnych nie biorą pierwszego lepszego... W teorii wydaje się to banalnie łatwe, ale tak nie jest. ;]
Ja bym radził jak koledzy up jakąś Szkołę Oficerską, wtedy masz całkiem niezły stopień i masz ustawione życie, no i + emeryturka. Czego chcieć więcej ? ![]() Wg. mnie dostanie się do jakiejś jednostki specjalnej (chodzi mi o wojsko) to albo musiałbyś mądry i napakowany jak Pudzian, albo liczyć na cud, że przejdziesz samo szkolenie. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 09 2007
Lokacja: Jamajka
Stan: Niegrający
|
![]() Zeby dostac sie do AT trzeba wysłuzyc najpierw w policji (prewencja) min. 3 lata o ile sie nie myle.
|
![]() |
![]() |