Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 17-05-2008, 21:48   #21
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Korektor Pokaż post
@Tompior,
Tutaj nie ma restrykcji. Nie możesz być po prostu za mały. W kokpicie zawsze się zmieścisz.
To moze mi sie z czolgami pomylilo Bo chodzilo mi o to, zeby nie byc za duzym. Do czolgu wchodzily osoby max 175cm

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 17-05-2008, 22:25   #22
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

No czołgi to tak, ale w lotnictwie wystarczy 165 i można latać. Ważne są bardziej proporcje ciała.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-05-2008, 22:30   #23
Smoly
Użytkownik Forum

Smoly's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2007
Lokacja: Jedzie pociąg z daleka

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Nie wyobrażam sobie dziecka grającego w Tibie w jednostce wojskowej . Kto będzie bronił nasz kraj ;V

Tylko jeden klik,a jak pomocny (;

OWNED

Signed
Smoly jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 00:39   #24
Pipcio
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 09 2005
Lokacja: Rybnik

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smoly Pokaż post
Nie wyobrażam sobie dziecka grającego w Tibie w jednostce wojskowej . Kto będzie bronił nasz kraj ;V
W tibie zacząłem grać w 2005 roku,w tym samym roku skończyłem w nią grać i nigdy do niej nie powróce...
Szkoła oficerska trwa 3 lata ?
Nieźle normalne studia jakiekolwiek trwają chyba 5 lat zawsze ;]
Pipcio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 08:32   #25
Pufi_Zoom
Zbanowany

Data dołączenia: 16 05 2008

Domyślny

Coś mi się wydaje że te do AT nie wstąpisz?ciągnie cie to bo oglądałeś SWAT?czy tam jeszcze inne marzenie,ja rok temu byłem strasznie napalony i mówiłem że będę AT,a się poprostu filmów naoglądałem
Pufi_Zoom jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 11:07   #26
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

ja się naoglądałem Johny Depa i bedem piratem!
stary 18-05-2008, 11:15   #27
Capality
Użytkownik Forum

Capality's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3

Świat: Calmera
Capality ma numer GG 16087821
Domyślny

chłop ma pasje, wiemy, że są przynajmniej chętni do tej pracy a wy go wyśmiewacie... wiecie co!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Ogorek-- Pokaż post
a od kiedy filmy są w .html?
Capality jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 11:37   #28
Mapa_Europy
Użytkownik Forum

Mapa_Europy's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: pl?

Domyślny

A ja będę biskupem.... zupełnie jak mój tatuś
Oryginalnie napisane przez Lasooch Pokaż post
@Yoh: a za 2k lat ludzie będą nosili moje figurki na szyi!
Mapa_Europy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 12:01   #29
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Droga jest mniej więcej taka.

Kończysz dobre liceum(a technikum też myśle),dobre studia. Idziesz na przeszkolenie do Policji. Pracujesz 2 lata w policji. Idziesz na specjalne przeszkolenie i testy. jak zdasz to dostajesz się dalej. Ponoć mniej więcej tak jest w przypadku GSG9. W przypadku swat może być podobnie,ale za pewne trudniej. Musisz pamiętać że tutaj kondycja fizyczna jest o wiele większa od przeciętnego młodego mężczyzny ; ) Pamiętaj że siedzenie przed monitorem wiele godzin tylko oddala cię od twych marzeń.

To jest na serio Hardkor,ale i tak jest to niczym,w porównaniu z testami do SAS ; ) (Ponoć pod koniec szkolenie wysyłają cię na tydzień do Dżungli i masz tam jakoś przetrwać)

Edit:
"Nie wyobrażam sobie dziecka grającego w tibię" <- No właśnie,dziecka. Nawet jakby nadal grał,to może za rok skończy i zapisze się na kosza,co przyniesie mu bardzo dobrą sprawność fizyczną? Całe życie przed chłopem,może dać radę. Sam mam zamiar iść na zawodowego. AT to moje marzenie,ale siebie już tak wysoko nie cenie... ; P

Ostatnio edytowany przez Walekifa - 18-05-2008 o 12:13.
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 13:15   #30
Pipcio
Użytkownik Forum

Domyślny

Walekifa,Korektor tak naprawdę tylko "mądrze" odpowiedzieli,reszta to banda dzieciaków,te forum schodzi na tibia.org.pl...
Myślałem też nad policją,opłaca się iść,praca jako tako lekka ale wypłata nie za duża

Ostatnio edytowany przez Pipcio - 18-05-2008 o 13:16.
stary 18-05-2008, 13:27   #31
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Nie, Pipcio, każdy odpowiadał jak umiał, chciał pomoć - Walekifa i Korektor mają rzeczywiste pojęcie na ten temat (rzecz jasna niewielkie). Nie wyzywaj innych od dzieciaków, bo sam starszy się przez to nie staniesz.

Ze swej strony powiem, że jak z AT jest, to nie wiem, ale np. do CBŚ możesz się dostać po paru latach służby policyjnej. W policji nie idziesz, tam gdzie chcesz, tylko tam, gdzie Cię przydzielą. Możliwe są zmiany, możesz wyrazić swoje preferencje, ale raczej krawężnika nie ominiesz. Płaca wcale nie musi być zła, ale tam gdzie lepiej płacą gorzej z urlopem itd. - nie ma do tego ludzi i będą Cię trzymać cały czas. Ciekawą perspektywą jest też wcześniejsza emerytura.
stary 18-05-2008, 14:00   #32
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Poszperałem i jest

Cytuj:
WSKAZÓWKI METODYCZNE PRZEPROWADZANIA EGZAMINU SPRAWNOŚCI FIZYCZNEJ KANDYDATÓW UBIEGAJĄCYCH SIĘ O PRZYJĘCIE DO SŁUŻBY W GRUPIE ANTYTERRORYSTYCZNEJ AGENCJI BEZPIECZEŃSTWA WEWNĘTRZNEGO ORAZ FUNKCJONARIUSZY PEŁNIĄCYCH W NIEJ SŁUŻBĘ

I. Zasady ogólne

1. Egzamin sprawności fizycznej odbywa się w jednym dniu, po przedłożeniu przez kandydata lub funkcjonariusza, zwanego dalej "egzaminowanym", aktualnego zaświadczenia lekarskiego zezwalającego na wykonywanie forsownych ćwiczeń fizycznych.

2. Podczas egzaminu sprawności fizycznej zespół może zezwolić egzaminowanemu na powtórzenie poszczególnych ćwiczeń lub testów w tym samym dniu. Egzamin poprawkowy, w razie niezdania egzaminu sprawności fizycznej, wyznacza się w terminie 30 dni od daty poprzedniego egzaminu.

3. Funkcjonariusz pełniący służbę w grupie antyterrorystycznej ABW podlega okresowemu egzaminowi sprawności fizycznej raz w roku, w wyznaczonym terminie.

II. Opis ćwiczeń i testów sprawnościowych oraz normy wydolności

1. Test Coopera - ocena wydolności i wytrzymałości egzaminowanego (bieg 12 min).

Przebieg:

Test powinien odbywać się na bieżni okrężnej (400-500 m). Egzaminowany staje na linii startu i na komendę "start" rozpoczyna bieg. W ciągu 12 minut stara się pokonać jak najdłuższy dystans. Po upływie 12 minut na komendę "stop" egzaminowany zatrzymuje się.

Normy:

3.200 m - ocena b. dobra (5 pkt),

3.000 m - ocena dobra (4 pkt),

2.800 m - ocena dostateczna (3 pkt),

poniżej 2.800 m - ocena niedostateczna (0 pkt).

2. Podciąganie się na drążku nachwytem - ćwiczenie ocenia siłę ramion i obręczy kończyn górnych.

Przebieg:

Na komendę "gotów" egzaminowany wyskakuje do zwisu nachwytem o ramionach wyprostowanych i pozostaje w bezruchu. Na komendę "ćwicz" podciąga się tak, aby broda znalazła się powyżej drążka, wraca do pozycji wyjściowej i ponawia ćwiczenie. Podczas wykonywania ćwiczenia dozwolona jest praca nóg i tułowia. Oceniający głośno wymienia kolejne liczby zaliczonych podciągnięć. Jeżeli egzaminowany nie wykona ćwiczenia zgodnie z opisem, np. nie podciągnie się do wymaganej pozycji lub nie wróci do zwisu o ramionach wyprostowanych, oceniający powtarza ostatnią liczbę zaliczonych podciągnięć.

Normy:

20 podciągnięć - ocena b. dobra (5 pkt),

15 podciągnięć - ocena dobra (4 pkt),

10 podciągnięć - ocena dostateczna (3 pkt),

poniżej 10 podciągnięć - ocena niedostateczna (0 pkt).

3. Bieg wahadłowy na dystansie 10 x 10 m - test oceniający szybkość i zwrotność egzaminowanego.

Przebieg:

Przeprowadzenie próby wymaga następującego ustawienia sprzętu: na linii startu, będącej jednocześnie linią mety, ustawia się jedną chorągiewkę, a następnie w odległości 10 metrów od niej - drugą.

Egzaminowany staje przed linią startu (stopa nie może dotykać linii) i na sygnał biegnie do drugiej chorągiewki, okrąża ją i wraca do pierwszej.

Opisana czynność powtarzana jest pięciokrotnie. Czas zatrzymywany jest w momencie przebiegnięcia linii mety po raz piąty.

Normy:

27 sek - ocena b. dobra (5 pkt),

29 sek - ocena dobra (4 pkt),

31 sek - ocena dostateczna (3 pkt),

powyżej 31 sek - ocena niedostateczna (0 pkt).

4. Tor sprawnościowy - próba oceniająca sprawność, wytrzymałość, siłę, zwinność oraz cechy wolicjonalne egzaminowanego, tj. odwagę, upór, zaciętość.

Przebieg:

Egzaminowany staje na linii startu znajdującej się przed pierwszą przeszkodą. Na komendę "start" rozpoczyna pokonywanie toru. Wszystkie przeszkody wchodzące w skład toru pokonuje samodzielnie.

W przypadku nieudanej próby pokonania jednej z przeszkód wraca i po raz kolejny ją pokonuje (aż do skutku). Niepokonanie którejkolwiek z przeszkód dyskwalifikuje egzaminowanego.

Czas zatrzymywany jest po pokonaniu ostatniej przeszkody.

Opis toru sprawności fizycznej i sposobu pokonywania przeszkód:

Tor sprawności fizycznej liczy ok. 350 m długości i składa się z 18 przeszkód:

1. Wieża wysokościowa - wejście po szczeblach drabinki bocznej na drugi poziom, zejście po linii poziomej dowolnym sposobem do poziomu ziemi i przejście na drugą stronę ściany przez najniżej położone okno.

2. Mur z cegieł - wejście na murek w wyznaczonym miejscu, pokonanie go górą, zejście - zeskok na ziemię w oznaczonym miejscu.

3. Fala (przeszkoda zbudowana z pięciu poziomych belek) - przeszkodę można pokonać dowolnym sposobem. Pierwszą, trzecią oraz piątą belkę należy pokonać górą, drugą i czwartą dołem.

4. Ściana z opon (wysokość ok. 6 m) przeszkodę tę należy pokonać górą, dowolnym sposobem.

5. Linowy most wiszący - wejście po otworach w ścianie, przejście po linie, zejście za ścianę dowolnym sposobem.

6. Wisząca drabinka pozioma - z rozbiegu wyskok, przejście w zwisie przez szczeble drabiny. Obowiązkowe dotknięcie pierwszego i ostatniego szczebla.

7. Zasieki z drutu kolczastego - czołganie dowolnym sposobem pod drutem kolczastym.

8. Drążek - pokonanie przeszkody dowolnym sposobem górą bez dotykania pionowych słupków.

9. Lina pozioma ok. 25 m - wejście po kładce pochyłej, pokonanie przeszkody dowolnym sposobem. Zejście po pokonaniu przeszkody po kładce pochyłej lub zeskok.

10. Ściana strażacka z lin - wejście dowolnym sposobem za pomocą liny na podest, pokonanie go, zeskok na betonową kolumnę, następnie zeskok na ziemię.

11. Ściana wielofunkcyjna - wbiegnięcie po pochyłym trapie na skraj ściany, uchwycenie liny, zjazd za jej pomocą bez dotykania nogami ziemi na ruchomą kładkę, pokonanie jej i zeskok na ziemię.

12. Murowana ściana wysokości ok. 2 m - pokonanie ściany z rozbiegu dowolnym sposobem.

13. Przeszkoda z 14 poziomych belek wysokości 40 cm - pokonanie górą, dowolnym sposobem każdej z 14 belek.

14. Metalowy płot wysokości 2 m - pokonanie przeszkody górą dowolnym sposobem.

15. Ruchoma równoważna kładka - przebiegnięcie po niej i zeskok na ziemię.

16. Piaszczysty rów głębokości 1 m i długości 10 m - wskoczenie do rowu i sforsowanie go.

17. Poręcze gimnastyczne - przejście wzdłuż poręczy w podporze na ramionach.

18. "Studnia" - stanowisko końcowe - wskoczenie do dołu w ziemi głębokości ok. 1,5 m i skrycie się.

Normy:

5:00 min - ocena b. dobra (7 pkt),

6:30 min - ocena dobra (5 pkt),

8:00 min - ocena dostateczna (3 pkt),

powyżej 8:00 min - ocena niedostateczna (0 pkt).

5. Pływanie na dystansie 50 m - próba oceniająca umiejętności pływackie egzaminowanego.

Przebieg:

Egzamin odbywa się na basenie 25 m. Na komendę "gotów" egzaminowany staje na słupku startowym w jego przedniej części. Po komendzie "start" skacze dowolnym sposobem do wody i pokonuje wybranym stylem (mogą być dwa lub więcej) dystans 50 m. Czas zatrzymywany jest w momencie dotknięcia którąkolwiek ręką ściany basenu, po pokonaniu dystansu 50 m.

Normy:

36 sek - ocena b. dobra (5 pkt),

45 sek - ocena dobra (4 pkt),

54 sek - ocena dostateczna (3 pkt),

powyżej 54 sek - ocena niedostateczna (0 pkt).

6. Pływanie pod wodą - próba oceniająca zachowanie egzaminowanego pod wodą.

Przebieg:

Na komendę "gotów" egzaminowany staje przy jednej ze ścian basenu. Na komendę "ćwicz", po odbiciu nogami od ściany basenu, pokonuje jak najdłuższą odległość pod wodą, dowolnym sposobem, pod warunkiem że całe ciało jest zakryte. Długość przepłynięta liczona jest od ściany basenu do miejsca wynurzenia z wody.

Norma:

Przepłynięcie pod wodą 15 m.

III. Zasady oceniania sprawności fizycznej egzaminowanego

1. Otrzymanie oceny niedostatecznej z jednego ćwiczenia lub testu skutkuje niezaliczeniem przez egzaminowanego egzaminu sprawności fizycznej.

2. Warunkiem zaliczenia testu pływackiego jest pokonanie w wymaganym czasie dystansu 50 metrów i przepłynięcie 15 metrów pod wodą. Niewykonanie jednej z tych norm powoduje otrzymanie oceny niedostatecznej.

3. Egzaminowani posiadający, zaakceptowane przez zespół, udokumentowane umiejętności i uprawnienia z zakresu: sportów walki, strzelectwa, płetwonurkowania i wspinaczki wysokogórskiej mogą otrzymać dodatkowe punkty od 1 do 3, które są doliczane do łącznej sumy punktów uzyskanych z egzaminu i wchodzą w skład oceny końcowej.

4. Ocenę końcową stanowi średnia z sumy punktów uzyskanych we wszystkich testach i ćwiczeniach wraz z ewentualnymi punktami dodatkowymi.

5. Do służby w grupie antyterrorystycznej ABW może zostać zakwalifikowany egzaminowany, który w testach sprawności fizycznej uzyskał co najmniej 20 punktów i średnią ocenę 4.
Źródło: http://www.sfd.pl/Prosze_o_Inf_na_te...260715-s2.html

A, może to jeszcze cię zainteresuje:
http://forum.sztab.org/viewtopic.php?t=36

Ostatnio edytowany przez Donas - 18-05-2008 o 14:04.
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 14:17   #33
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Przede wszystkim nie zadawać głupich pytań, a samemu szukać Lenie odpadają szybko xD

http://grom.mil.pl/forum/viewtopic.php?t=291

Tu tez masz troche o AT. Ja i tak wole wojsko i wyjazdy na misje np. Afganistan (muahaha zostałem dopuszczony do misji poza granicami kraju xD A co pochwale sie :d).

Pozdro i powodzenia
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 16:01   #34
Korektor
Zbanowany

Korektor's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2006
Lokacja: Liberty City :P
Wpisy bloga: 5

Domyślny

@Walekifa,
Ale to co się dzieje w Niemczech (GSG9), Stanach (SWAT) czy w WB (SAS) nie ma żadnego porównania do tego co jest w Polsce. W każdym kraju i każdej jednostce jest inaczej. Donas (Artureq :* ) podał Ci ogólne zasady, do których dochodzą jeszcze te wewnętrzne, narzucone przez dowództwo konkretnej grupy/oddziału.
Korektor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 17:49   #35
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grue Pokaż post
Przede wszystkim nie zadawać głupich pytań, a samemu szukać Lenie odpadają szybko xD

http://grom.mil.pl/forum/viewtopic.php?t=291

Tu tez masz troche o AT. Ja i tak wole wojsko i wyjazdy na misje np. Afganistan (muahaha zostałem dopuszczony do misji poza granicami kraju xD A co pochwale sie :d).

Pozdro i powodzenia
Yyy? Do tej pory bylem przekonany ze zolnierze raczej niezbyt chetnie wylatuja na misje gdzies do Afganistanu, Iraku itp, dlatego twoja wypowiedz troche mnie dziwi xD
stary 18-05-2008, 18:16   #36
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arrivald Pokaż post
Yyy? Do tej pory bylem przekonany ze zolnierze raczej niezbyt chetnie wylatuja na misje gdzies do Afganistanu, Iraku itp, dlatego twoja wypowiedz troche mnie dziwi xD
DOdatkowy, nie ukrywajmy, wysoki żołd i chętni na pewno się znajdą. Za frajer nikt do Iraczq nie jedzie więc wiesz...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 18:57   #37
Pipcio
Użytkownik Forum

Domyślny

Dobra to jak narazię muszę zostać policjantem
ciekawa praca ale marna kasa ;]
stary 18-05-2008, 20:09   #38
J.D
Użytkownik Forum

J.D's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2007
Lokacja: Bakersfield, Kalifornia

J.D ma numer GG 6817458
Domyślny

Taa

Ja znałem gościa,który postanowił zostać policjantem,a że ze blokowiska typowo
to jak poszedł do LO właśnie na tego policjanta to jak teraz przez osiedle idzie to gwizdają i od psów go wyzywaja-niegdyś jego kumple.Słyszałem, także że nawet go pobili... dlatego to dla mnie takie fascynujące przestało być. Ale marzenia powinno się spełniać i nic komu do tego kim chcesz być.a połowa tych "ziomków" z blokowiska to debile bez szkoły robiący 10 błędów w 5 literowym wyrazie...

Mam nadzieje, że sobie poradzisz . Nie miałem na celu Cię zastraszyć albo coś innego . Po prostu przykład.

Munky,Fieldy,Jonathan,David

J.D jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 20:12   #39
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez J.D Pokaż post
Taa

.a połowa tych "ziomków" z blokowiska to debile bez szkoły robiący 10 błędów w 5 literowym wyrazie...
Ale znasz ich(widziałeś ich dyktanda),czy tak mówisz,bo gwizdają?

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2008, 20:22   #40
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arrivald Pokaż post
Czemu? Znam duzo takich co lubią ten sport

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
DOdatkowy, nie ukrywajmy, wysoki żołd i chętni na pewno się znajdą. Za frajer nikt do Iraczq nie jedzie więc wiesz...
Pojechałbym nawet za zwykłą wypłate tą co dostaje w kraju, bez dodatków. Mnie to kręci A żołd dostają żołnierze w zasadniczej służbie, nie zawodowej xD

Soz za offtop xD

edit
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez J.D
Ale marzenia powinno się spełniać i nic komu do tego kim chcesz być.a połowa tych "ziomków" z blokowiska to debile bez szkoły robiący 10 błędów w 5 literowym wyrazie...
Hmm... Ja jestem z blokowiska i jakos nie robie 10 bledow w 5 literowym wyrazie. Cos za bardzo stereotypowo patrzysz na to. Znam wielu ludzi, ktorzy nie sa drechami, a bledow robia wiecej niz ty piszesz. Wszystko zalezy od czlowieka, nie tego skad pochodzi i jak sie ubiera. No i rzeczywiscie jestem debil bez szkoly, bo tylko policealke skonczylem i niemam czasu isc na studia zabardzo, no ale ja jestem tylko tym debilnym dresem z bloku...

Ostatnio edytowany przez Grue - 18-05-2008 o 22:11.
Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania