|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2008
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krejzi skeejter
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Hornety
Świat: Elysia
Poziom: 55
Poziom mag.: 45
|
![]() Witam mam pytanie.
jaka jest aktualna formula dotyczaca liczenia obrazen magicznych? 4*mlev + 1 * lev = ? 3*mlev + 2*lev = ? slyszalem tez o takiej : do 70 lev: 3* mlev + 2 * lev po 70 lev 3*mlev + 1*lev K...a jak to w koncu jest? Chcialem sobie napisac kalkulator i obliczyc bo nigdy nie wiem kiedy sie mam leczyc zeby nie robic sobie waste. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2008
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Re Mo
Profesja: Paladin
Świat: Isara
Poziom: 15
Skille: 61/50
Poziom mag.: 7
|
![]() Czar Exori Frigo, koleś ma 20mlvl i 20lvl
a 4*mlev + 1 * lev = 100dmg b 3*mlev + 2*lev = 100dmg do 70 lev: c 3* mlev + 2 * lev = 100dmg po 70 lev (lev 70, mlev 50) d 3*mlev + 1*lev = 220 a=b=c przelicznik może być taki 3,5*mlev + 1*lev +/- 10dmg
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobra policzylem sobie. Wyglada na to ze formula jest 4 mlev * 1 lev.
kazdy czar ma swoje bazowe obrazenia np exori vis ma od 24 do 48 w obojetnego potwora... majac 300% sily walisz od 24*300% do 48 * 300% czyli tam od 72 do 144. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 11 2007
|
![]() Mogę wam powiedzieć tylko, że nie macie racji, cośtam blisko ale to nie to. Najlepiej to sprawdzić na wyższych lvl a nie na 20... ja już sprawdziłem i mam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() czyli (4lvl)^2 wnioskujac ^^
a tak serio to raczej (4mlvl + lvl) * (moc czaru / 100), przy czym o ile moce czarow sie nie zmienily to e-vis ma 30-50 a hmm 20-40 dmg
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2005
Lokacja: Łódź
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
|
![]() Z tego co zauwazylem to liczy sie to jako bazowa sila czasu * 1/3 mlv.
Czyli jak bazowa sila czasu to np. 100 to na 60 mlvlu walniemy z czaru 2k. Teraz lvl NIE LICZY sie do sily czarow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
![]() |
![]() @up
Liczy się, lecz nieznacznie. Nie wiem co tutaj piszecie skoro w manualu, poradniku magicznym wszystko jest opisane, najlepiej obejrzyjcie to.sorry Ryba, ale ten film jest najlepszym przykładem dla takich ludzi : / Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2005
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ciężko dojść.. może zrobimy jakieś testy? Potrzeba nam sorka/ druida z mocno rozjechanym levelem oraz magic levelem.
NA PEWNO liczy sie level do sily czarów skoro knightom i palkom level liczy sie do obrażeń. Tyle ze wg mnie to glupio ze sila zalezy w duzej mierze od mlev bo siłą knighta byla ilosc punktow zycia ktora rosla mu wraz z levelem a siłą sorka byl atak.. ktory teraz zalezy od mlev no ale cóż to moj pogląd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
|
![]() Craban wyjaśniał na forum, że każda profesja zyskuje co 5 leveli 1 (słownie: jeden) punkt do wszystkich ataków i do leczenia. Czyli wpływ levelu jest znikomy.
Z eksperymentów, jakie przeprowadził Nevaran na http://tibia.wikia.com/wiki/Talk:Formula wynika, że formuła obrażeń magicznych to: x*mlvl + y + lvl*0.2 gdzie x, y zależą już od konkretnego czaru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Z jego formuł wychodziło mi ze powinienem walić 180 z icicle w obojetnego czaru. A wale z ice strike w smoki (10%+ do obrazen) do 130, z tego co pamietam icicle nie sa az tyle mocniejsze.. (korwa czego ja nie druid? ![]() edit: a zreszta moze i mial racje heh.. ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Decade - 01-06-2008 o 22:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Saphira
![]() ![]() |
![]() A tak wogóle to co się stało z kalkualtorem na www.tibia.pl, który to liczył?
|
![]() |
![]() |